Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ο Αγιος Νικόλαος στο Χελυδόρι και η παγκόσμια μοναδικότητά του.( φωτογραφίες)

 
Την Τρίτη 9 Μαΐου εορτάζει ο αξιόλογος ιστορικός , αλλά ίσως και ο μοναδικός για την σπανιότητα του σε όλη την Ελλάδα Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος) ,η οποία κτίστηκε πριν το έτος 1798, από την βυζαντινή οικογένεια Μαμωνά, η οποία ήλθε και εγκαταστάθηκε εδώ γύρω στα 1300 μ. Χ από την Μονεμβασιά.. 
 Η Οικογένεια Μαμωνά , έκτισε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου , 100 μέτρα νοτίως του πύργου της ( δεν υπάρχει σήμερα ) κατά τον ΙΕ’ αιώνα.  

ME ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ «ΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»: 1] Η ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΟΥ- 2] Η ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΑΤΟΛΜΙΑ- 3] ΟΙ ΑΤΥΧΕΙΣ (ΕΛΛΗΝΟΠΕΡΣΙΚΕΣ) ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ- 4] ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ «ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΟΛΕΣΙΝ»;

Του Γρηγόρη Κλαδούχου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtQ9vzS41NhEbsRWtZHetrN3AwD1aBoYagoajr4nQEybAUcsuaDbCAH539SWNWX15JQYFGYjfxnnubeb_APocqFrRHI6sdObRWAB5utCLQ4ra1BJfy6NTni-ZeqGfyOs-Gnu9NqWND8715/s1600/a535.jpg

[1] 
  Η ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΙΑΣ «ΘΑΥΜΑΖΕΙΝ» ΚΑΙ «ΑΠΟΡΕΙΝ»
     Η κυριαρχία μίας μικροαστικής ευγένειας αποστασιοποιεί από κάθε στοχαστικό βάθος. Αναπαράγει αυταπάτες κοινωνίας. Οι καθημερινές φιλοφρονήσεις υποκρύπτουν ιδιοτελή χρήση συναισθηματικότητας, είναι γελοιοποίηση της αξιοπρέπειας. Ιδιαίτερα στην ύπαιθρο με τις μεγάλες γειτονιές της ευδοκιμεί η εύκολη φιλοφρόνηση έως και η φθηνή ατάκα σαλιαρίσματος. Η φιλοτιμία στα λόγια έχει απαίτηση ανταπόδοσης. «Δός μοι και σοι δίδω». Ανταλλαξιμότητα καλογνωμίας ανθρώπων, που η ανασφάλειά τους έχει ανάγκη την μικρότητα των άλλων.

Η λίστα πραγμάτων που προκαλούν καρκίνο που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας



poy_stogiaytro.jpg

Η λίστα πραγμάτων που προκαλούν καρκίνο που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας


Ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνας για τον Καρκίνο, από τον οποίο αντλεί τις πληροφορίες ο ΠΟΥ, έχει δημιουργήσει μία λίστα 116 πραγμάτων που προκαλούν καρκίνο. Κι αν κάποια κόβονται, όπως το κάπνισμα, άλλα δεν είναι τόσο εύκολο να τα αποφύγει κανείς, όπως για παράδειγμα η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Διαβάστε περισσότερα

meivsah_sta_gadsfsfsdfwefvbv.jpgΜείωση της συμμετοχής στα φάρμακα για όλο τον πληθυσμό


Εκτός από τα μέτρα, το πακέτο της συμφωνίας περιλαμβάνει και αντίμετρα στα οποία αναφέρηκε αναλυτικά η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.
Όσον αφορά την φαρμακευτική δαπάνη η μείωση της συμετοχής θα είναι

511 θέσεις εργασίας με συμβάσεις για τις ανάγκες ΟΤΑ και ΝΠΔΔ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε τη σύναψη 506 συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου (από 8 έως 11 μήνες) και 5 συμβάσεων μίσθωσης έργου διάρκειας έως ένα έτος, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, για τη στελέχωση υπηρεσιών τους.
Η μισθοδοσία των 511 συμβασιούχων είναι ανταποδοτική και προκύπτει από το αντίτιμο που καταβάλουν οι δημότες για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται (πολιτισμός, προσχολική αγωγή, φροντίδα ηλικιωμένων κ.α.).
Η εν λόγω κάλυψη των αναγκών στους ΟΤΑ και ΝΠΔΔ σε προσωπικό, ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση, περιγράφεται στον παρακάτω πίνακα:

Τατούλης σε Τσίπρα «Μόνη ελπίδα και προσδοκία για τους πολίτες η Περιφερειακή Διακυβέρνηση» Πολιτική δικαίωση της διορατικότητας του Πέτρου Τατούλη η σημερινή συνάντηση Πρωθυπουργού – Περιφερειαρχών



 Εμφάνιση foto 1.jpg
Δικαίωση της πολιτικής διορατικότητας της Νέας Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη σημερινή συνάντηση των Περιφερειαρχών της χώρας με τον Πρωθυπουργό για τη διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, όπου αποφασιστικός θα είναι ο ρόλος των Περιφερειών. 

Δήλωση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την απόφαση του Εφετείου



«Σε όλους αυτούς που πίστευαν στην καταδίκη μου και προεξοφλούσαν την απομάκρυνση μου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλω να δηλώσω ότι δεν εκβιάζομαι. Όσο είμαι Περιφερειάρχης δεν πρόκειται να πληρώσω τον λογαριασμό κανενός. Χρεοκοπημένοι και νεκροί, πολιτικά, κοινωνικά και επιχειρηματικά δεν πρόκειται να βρουν σωσίβιο όσες πιέσεις και αν ασκήσουν.
Σέβομαι τον θεσμό της Δικαιοσύνης όμως δεν αποδέχομαι καμιά μομφή, καμιά ποινή όσο μικρή και αν είναι. Θα ασκήσω αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο και είμαι βέβαιος ότι όπως κατέπεσε η απόφαση του Πρωτοδικείου έτσι θα καταπέσει και η απόφαση του Εφετείου.
Αντλούμε την δύναμη μας από τους Πολίτες και σε αυτούς απευθυνόμαστε, μετά την κατάρρευση μιας ακόμη σκευωρίας. Είμαι εδώ πιο δυνατός για να προστατεύσω το Δημόσιο συμφέρον και τον Πολιτικό Πολιτισμό που αποτελεί την μεγάλη μας παρακαταθήκη για την Πελοπόννησο».

Αποφάσεις Εξεταστικής Επιτροπής και Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης περί μη αμοιβής των μελών τους

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 3 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014, κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίασή της, αποφάσισε οι βουλευτές-μέλη της να μη λαμβάνουν αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις της.
Την ίδια απόφαση, εξάλλου, είχε λάβει και η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, κατά την πρώτη, μετά την εκλογή προεδρείου, συνεδρίασή της, στις 11 Απριλίου 2017.

Ντουμπάι, η πρώτη πόλη που έγινε γραμματοσειρά στο Word!

Ντουμπάι, η πρώτη πόλη που έγινε γραμματοσειρά στο Word!
Το Ντουμπάι έχει πολλάκις χαρακτηριστεί ως η σύγχρονη παγκόσμια πρωτεύουσα της υπερβολής και της χλιδής. Ωστόσο, την υπερβολή πολλοί εμίσησαν, το Ντουμπάι ουδείς και η Microsoft αποφάσισε να κάνει το Ντουμπάι γραμματοσειρά για το Word και άλλα προγράμματά της!

«Άμεση αντίδραση του Υπουργείου Ναυτιλίας σε επιστολή – καταγγελία του Σ.Π.Ο.Α.Κ. για την καταπολέμηση του φαινομένου υπεραλίευσης στον Κορινθιακό Κόλπο»


https://patratora.gr/wp-content/uploads/2014/04/limeniko-akuvernita-skafi-patratora.jpg
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


Μετά την επιστολή – καταγγελία που απέστειλε ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ» στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, αναφορικά με την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε από γρι-γρι στον Κορινθιακό Κόλπο και χρήση συρόμενων εργαλείων στον ήδη επιβαρυμένο Κόλπο, άμεση ήταν η αντίδραση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου.
                                                                                                
Με έγγραφό της η Δ/νση Ελέγχου Αλιείας προς τις αρμόδιες λιμενικές υπηρεσίες (Κ.Λ/Χ Πάτρας, Λ/Χ Ιτέας, Λ/Χ Κορίνθου, Λ.Χ Μεσολογγίου) συνιστά, όπως εντείνουν τις περιπολίες στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, προς διαπίστωση τήρησης της αλιευτικής νομοθεσίας και προς αποτροπή ύπαρξης φαινομένων παράνομης αλιευτικής δραστηριότη-τας στον Κορινθιακό Κόλπο.

                                                                                                              Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»

Άλλο ένα «επίτευγμα» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι οριστικό και ανακοινώθηκε επίσημα. Οι εισπράξεις από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 6,5% το 2016, παρά την αύξηση του αριθμού των τουριστών κατά 7,5%, στα 28 εκ. τουρίστες, έναντι 26,114 εκ. το 2015.
Μιλάμε για πάνω από 900 εκ. ευρώ λιγότερα, που έλειψαν από τις τσέπες των Ελλήνων και επομένως από την ελληνική οικονομία που στενάζει και ασφυκτιά.
Πρόκειται για τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 2016 διαμορφώθηκαν στα 13,207 δις ευρώ.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ...




ΔΕΛΤΙΟ      ΤΥΠΟΥ

Λύση στον …πονοκέφαλο κάθε γονιού, όσον αφορά τις  παιδικές εκδηλώσεις  και τα πάρτι των παιδιών του, δίνει το Εργαστήρι Έκφρασης «Κόκκινη Κλωστή», με την ενεργό συμμετοχή των μικρών φίλων στο θέατρο, το κουκλοθέατρο, το παραμύθι και τα εικαστικά.
Στο χώρο του εργαστηρίου της , που είναι  φτιαγμένος με έμπνευση, αγάπη και μεράκι , η  « Κόκκινη Κλωστή»   προσφέρει στα παιδιά χαρά, διασκέδαση και  συμμετοχή στο ταξίδι για τους τόπους του παραμυθιού. 

Χοροεσπερίδα σε ρυθμούς παραδοσιακούς Ελληνικούς με τη Χοράνθη

Φωτογραφία της χριστινα παπαλαμπρου.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΙΝ 300 ΕΚΑΤ. ΧΡΟΝΙΑ: Ποια ήταν τα σύνορα της Ελλάδας


Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια, η γη δεν ήταν όπως την ξέρουμε σήμερα. Όλες οι ήπειροι ήταν ενωμένες.
Έτσι, ο κόσμος έμοιαζε κάπως έτσι:


Η διάσπαση έγινε πριν από περίπου 175 εκατομμύρια χρόνια λαμβάνοντας εν

Ηρακλής Ξυλοκάστρου , Πανκαμαριακός και ΑΟ Λυκοποριάς στο 4ο Τουρνουά ποδοσφαίρου “Γιώργος Παρράς” του Ξυλοκάστρου

http://iraklisxylokastrou.gr/wp-content/uploads/2016/05/13178818_1102768136431743_1071084737613571944_n.jpg
http://iraklisxylokastrou.gr/wp-content/uploads/2015/05/DSC_0002.jpg

Για 4η χρονιά το Σάββατο  13 Μαϊου στις 17:00 ο Πανκαμαριακός διοργανώνει στο γήπεδο του Ξυλοκάστρου “Σωτήρης Αγγελόπουλος”, το τουρνουά που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Παρρά , που έφυγε πριν από 4,5 χρόνια τόσο άδικα από τα ζωή, μόλις στα 19 του χρόνια και φέρει το όνομα του. 
Στο τουρνουά  θα συμμετέχουν εκτός του διοργανωτή Πανκαμαριακού, ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου αλλά και ο ΑΟ Λυκοποριάς όπου φέτος θα συμμετέχει για πρώτη φορά.

«Θρύλος» ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final 4 της Euroleague - Προσκύνησαν οι Τούρκοι

 
"Φέρε μας το ευρωπαϊκό, θρύλε ολέ, σε αγαπώ”, φώναζαν οι περίπου 11.000 φίλοι που γέμισαν το ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός έκανε το 3-2 στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague, επικρατώντας της Αναντολού Εφές με 87-78 και πήρε το τελευταίο “εισιτήριο” για το Final 4 της Euroleague.
Έτσι, οι “ερυθρόλευκοι” θα βρεθούν στην Πόλη -στην έκτη συμμετοχή τους σε φάιναλ φορ τις τελευταίες εννέα σεζόν και 10η στην ιστορία τους- εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, του Δημήτρη Ιτούδη, για να κυνηγήσουν την 4η ευρωπαϊκή τους κούπα.
 Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Πειραιώτες ο Βασίλης Σπανούλης. Ο “Kill Bill”