Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Τατούλης σε Τσίπρα «Μόνη ελπίδα και προσδοκία για τους πολίτες η Περιφερειακή Διακυβέρνηση» Πολιτική δικαίωση της διορατικότητας του Πέτρου Τατούλη η σημερινή συνάντηση Πρωθυπουργού – Περιφερειαρχών



 Εμφάνιση foto 1.jpg
Δικαίωση της πολιτικής διορατικότητας της Νέας Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη σημερινή συνάντηση των Περιφερειαρχών της χώρας με τον Πρωθυπουργό για τη διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, όπου αποφασιστικός θα είναι ο ρόλος των Περιφερειών. 


Εμφάνιση foto 2.jpg«Σήμερα επισημοποιήθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο από τον Πρωθυπουργό της χώρας, έστω και μετά από αρκετά χρόνια, η πάγια πολιτική μας θέση από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της Περιφέρειας ότι η ανάπτυξη είναι κύρια ευθύνη των Περιφερειών» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «αρχίζει πλέον να γίνεται ακόμα πιο εμφανής η πολιτική αξία του Περιφερειακού θεσμού, όπως τον προσδιόρισε η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών, ο Καλλικράτης». 
Εμφάνιση foto 3.jpgΟ κ. Τατούλης επεσήμανε ακόμη κατά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό το γεγονός ότι η πολιτική φιλοσοφία της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, όπως την έχει προσδιορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών, εδράζεται πάνω στις δικές του πολιτικές θέσεις, όπως τις είχε εκφράσει τόσο στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών, όσο και κατά την πρόσφατη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Εσωτερικών.
Ζήτησε ακόμη η επικείμενη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, αφενός, να προσανατολιστεί προς την Περιφερειακή Διακυβέρνηση, όρο που ο ίδιος πρώτος εισήγαγε, αφετέρου, να είναι πιο ευρεία και πιο «βίαιη» ώστε να παράσχει τα αναγκαία εργαλεία στις Περιφέρειες για να μπορούν να καθορίσουν με τον καλύτερο τρόπο την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.