Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Lechaion Harbour Project

Εμφάνιση Φωτ.3.jpg


Γράφει ο  Απόστολος Παπαφωτίου

δὲ Κόρινθος ἀφνειὸς μὲν λέγεται διὰ τὸ ἐμπόριον, ἐπὶ τῷ Ἰσθμῷ κείμενος καί δυεῖν λιμένων κύριος, ὧν μὲν τῆς Ἀσίας δὲ τῆς Ἰταλίας ἐγγύς ἐστι.

Στράβων Η, VII, 20, 10-12

Για 5η χρονιά συνεχίζονται οι υποβρύχιες έρευνες και ανασκαφές στο αρχαίο λιμάνι Λεχαίου Κορινθίας από το Lechaion Harbour Project.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί συνεργασία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων με το αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα, υπό τη διεύθυνση της Εφορείας και με σκοπό την ανασκαφή και μελέτη του αρχαίου Λιμένα της Κορίνθου στο Λέχαιο.

Αμυγδαλές, ο Συνήθης Ύποπτος...

amygdales.jpg

Αμυγδαλές, ο Συνήθης Ύποπτος



Τα προβλήματα που προκαλούν οι διογκωμένες ή φλεγμονώδεις αμυγδαλές και πότε επιβάλλεται η

ΑΣΕΠ: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 5Κ/2017 (πίνακες)

Σήμερα εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 5Κ/2017 (ΦΕΚ 16/9-5-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, πενήντα εννέα (59) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο

Εκτέλεσαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Δολοφονήθηκε ο γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ! | Newsit.gr
Ένοπλοι εισέβαλλαν σε δικηγορικό γραφείο που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού πριν από μερικά λεπτά και εκτέλεσαν εν ψυχρώ άνδρα ο οποίος βρισκόταν στον χώρο.
Μετά το περιστατικό διέφυγαν από το σημείο με τις αστυνομικές αρχές να τους αναζητούν.
Πρόκειται για τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν στο γραφείο του γνωστού ποινικολόγου και τον εκτέλεσαν

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Δύο χρόνια χρειάστηκε για τη μεγάλη «κωλοτούμπα» ο συντονιστής του Σύριζα»



https://peloponnisosexpo.gr/wp-content/uploads/2016/10/sinentefxi-nikolakou.jpgΣχολιάζοντας την ανακοίνωση του συντονιστή της Ν.Ε. Αρκαδίας του Σύριζα, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Δύο χρόνια χρειάστηκαν για να κάνει τη μεγάλη του «κωλοτούμπα» ο συντονιστής του Σύριζα σ’ ότι αφορά το σχέδιό μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων και χαιρόμαστε που πλέον το αποδέχεται ως το μόνο έργο υπέρ

Παροιμιώδεις οι καθυστερήσεις του νέου Αναπτυξιακού Νόμου

 http://s.kathimerini.gr/resources/2017-06/bakogianni-thumb-large.jpg

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Παπαδημητρίου


Θέμα: Παροιμιώδεις οι καθυστερήσεις του νέου Αναπτυξιακού Νόμου
 

Παροιμιώδεις είναι οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εξέταση και τελική έγκριση των αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016, ο οποίος ψηφίστηκε πριν ενάμιση χρόνο.

Ακόμα εκκρεμεί η πρώτη φάση, δηλαδή ο έλεγχος πληρότητας και νομιμότητας, που θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί από τις 20 Μαρτίου 2017. Έτσι, ένας μεγάλος αριθμός επενδυτικών προτάσεων βρίσκονται σε αναμονή. Αυτή η καθυστέρηση αναστατώνει τον προγραμματισμό των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων, οι οποίες υποχρεωτικώς παραμένουν σε αβεβαιότητα. Παράλληλα, αναβάλλεται η υλοποίηση κρίσιμων επενδυτικών σχεδίων με μεγάλα οφέλη για την οικονομία και την αγορά εργασίας. Στην ουσία, η κυβέρνηση οδηγεί σε απόγνωση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στερεί πολύτιμους αναπτυξιακούς πόρους από την οικονομία.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σκοπεύετε να επιταχύνετε τις διαδικασίες αξιολόγησης και έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων, ώστε επιτέλους να υπάρξουν επενδύσεις από το νέο Αναπτυκιακό Νόμο;

       
Οι ερωτώντες βουλευτές
                       
  Ντόρα Μπακογιάννη

Θανάσης Μπούρας

LOUTRAKI RUN ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ



http://www.pelopaspress.gr/upload_files/news/2017-01-28_1146_1.jpg
LOUTRAKI RUN 2017
Αγώνας δρόμου


Ο αγώνας δρόμου LOUTRAKI RUN 2017, που διοργανώνουν ο  Δήμος  Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και  ο Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου , σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου  είναι πλέον γεγονός και  θα πραγματοποιηθεί   την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017.

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ».



ΔΗΜΟΣ
         ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-
                 ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ 

        ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ                                     
          ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
 
Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 7:00μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.    Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών τρέχοντος έτους προϋπολογισμού 2017, βάσει του Π.Δ. 80/16.
2.    Έγκριση διάθεσης πιστώσεων τρέχοντος έτους προϋπολογισμού 2017, βάσει του Π.Δ. 80/16.
3.    Επανεξέταση της 38/17 ΑΔΣ  κατ΄ εφαρμογή της υπ΄ αριθμ. 3113.10-52/72581/17/11.10.17 απόφασης Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 
                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                       
                              ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τα σενάρια για την επόμενη μέρα στην Καταλονία απόψε στις 23:00, από την Τηλεόραση της Βουλής


Ενημερωτικό Δελτίο
Τα σενάρια για την επόμενη μέρα στην Καταλονία, μετά το αμφιλεγόμενο δημοψήφι­σμα της 1ης Οκτωβρίου, θα βρεθούν στο επίκεντρο της εκπομπής "Βουλής Βήμα", που θα με­ταδοθεί απόψε (Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου) στις 23:00, από την Τηλεόραση της Βουλής.

Κατάργηση των αποκεντρωμένων διοικήσεων ζήτησε η ΕΝΠΕ

Εμφάνιση  
Να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου του «Καλλικράτη» και να τολμήσει να κάνει πράξη τη μετεξέλιξη...
airetos.gr

Α. Τσίπρας: Επιμένει στην απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση, παρά τις διαφωνίες των αιρετών

Η εφαρμογή της απλής αναλογικής για την ανάδειξη των τοπικών αρχών ανοίγει στην Αυτοδιοίκηση τον κύκλο των συναινέσεων και των συνεννοήσεων, υποστήριξε ο ...
airetos.gr

Πολλοί αριθμοί, ένα ερώτημα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πληροφορηθήκαμε εσχάτως – από την ΕΛΣΤΑΤ – ότι τον περασμένο Ιούλιο ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο παρουσίασε αύξηση της τάξης του 2,3%.
Πράγματι. Και τον Ιούλιο του 2016 είχαμε άνοδο 9,7%.
Ναι, αλλά τον Ιούλιο του 2015 είχαμε πτώση 7,3% (σε σχέση με το 2014).
Και σ’ όλο το 2014 είχαμε σταθερή άνοδο: 0,6% τον Φεβρουάριο, 7,3% τον Απρίλιο, 3,8% τον Ιούνιο, 4,8% τον Ιούλιο, 7,4% τον Αύγουστο, 2,2% τον Σεπτέμβριο, 3,7% τον Οκτώβριο.

Απάτη με αναπάντητες κλήσεις τις μεταμεσονύκτιες ώρες


Την προσοχή μας εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τυχόν αναπάντητες κλήσεις και μηνύματα που βρούμε στο κινητό μας από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς του εξωτερικού.
Πραγματοποιούνται κατά κανόνα μεταμεσονύκτιες ώρες, ώστε να εμφανίζονται σκόπιμα ως αναπάντητες και στοχεύουν στην οικονομική εξαπάτηση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στη Δίωξη, συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έχουν λάβει αναπάντητες κλήσεις προερχόμενες από Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαλδίβες, με κωδικούς κλήσης 00387 και 00960 αντίστοιχα.
Στους συνδρομητές προτείνεται:

ΟΙ ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! Η λέξη «Kolotumba» ψιθυρίζεται σε όλη την Ισπανία



Ο όρος kolotumba έγινε γνωστός από τον Αλέξη Τσίπρα γράφει η Ισπανική εφημερίδα.
Η «Kolotumba» είναι μια ελληνική πολιτική έννοια που σημαίνει ότι κάποιος κάνει μια στροφή 180 μοιρών, γράφει η El Pais.
Το έκανε ο Τσίπρας με το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, τώρα στις Βρυξέλλες συζητούν για την «kolotumba» των Καταλανών.
«Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε παγκοσμίως γνώστος όταν στο δημοψήφισμα για το σχέδιο διάσωσης της χώρας του κατέληξε να κάνει το αντίθετο από αυτό που ζήτησε από τους Έλληνες να ψηφίσουν» αναφέρει στο άρθρο της η Ισπανική

Προς όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς και τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες.


Γράφει ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος 
 
Προς όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς και τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες.Όταν κάποτε μια ομάδα φίλων είχαμε επισκεφτεί έναν άγιο ασκητή, μεταξύ άλλων μας είχε πει ότι «εδώ έρχονται οι άνθρωποι και στεναχωριούνται γιατί τους ελέγχω πνευματικά. Προσωπικά όμως δεν με ενδιαφέρει να είμαι αρεστός στους ανθρώπους αλλά να μην τα χαλάσω με τον Θεό».
Μετά την σαρανταήμερη νηστεία Του στο Σαραντάριο όρος ο διάβολος εμφανίστηκε και πείραξε τον Ιησού. Στον τρίτο πειρασμό ο διάβολος ανέβασε τον Χριστό στην κορυφή του όρους και του έδειξε όλα τα βασίλεια

Υπήρχαν πυραμίδες (και) στην Κόρινθο; Μια πυραμίδα, ανάμεσα σε αρχαίους ελληνικούς ναούς…


Του Γιώργου Λεκάκη, www.lekakis.com
 
 
Ένας πίνακας (λάδι σε καμβά, 73,66 x 96,53 εκατ.) της Ιταλικής Σχολής, ίσως κάποιου οπαδού του Viviano Codazzi (1604-1670), εικονίζει ένα τοπίο, με αρχαία ελληνικά ερείπια και κάποιες φιγούρες ανθρώπων. Θεωρείται αρχιτεκτονικό ή εικαστικό capriccio (> καπρίτισιο).
Στην ιταλική ζωγραφική, το capriccio είναι ένα κομμάτι φαντασίας, στο οποίο συνδυάζονται επιδέξια φανταστικά στοιχεία αρχιτεκτονικής και τοπίου, αφήνοντας κατά μέρος κάθε ουσιαστικό στοιχείο της ρεαλιστικής αναπαραστάσεως.

Είναι όμως έτσι; Είναι όμως ένα… καπρίτσιο του εν λόγω άγνωστου ζωγράφου να απεικονίσει μια πυραμίδα, πλάι σε αρχαίους ελληνικούς ναούς ή δημοόσια κτήρια με κορινθιακά κιονόκρανα; Ή απεικονίζει ένα τοπίο της Κορίνθου; Υπήρχαν πυραμίδες στην Κόρινθο;


Αρχικώς πιστευόταν ότι αυτά τα έργα ζωγραφικής χρονολογούνταν στον 18ο αιώνα. Όμως, μετά από καλύτερη επιθεώρηση, φαίνεται ότι είναι του 17ου αιώνος…

ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ