Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Ο Ολυμπιακός άγγιξε ένα μεγάλο διπλό στο Φράιμπουργκ, αλλά το όνειρο έγινε εφιάλτης στις καθυστερήσεις (1-1) - έμεινε εκτός Ευρώπης..

Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός 1-1: Το όνειρο έγινε εφιάλτης 

Μία βραδιά που εξελισσόταν πολύ όμορφα για τον Ολυμπιακό τελικά τελείωσε με το χειρότερο δυνατό σενάριο. Οι Πειραιώτες δέχτηκαν το γκολ στις καθυστερήσεις από τη Φράιμπουργκ και έμειναν στο 1-1 στη Γερμανία. Την ίδια ώρα η Ναντ σκόραρε κατά της Καραμπάγκ και έκανε το 2-1 με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι Πειραιώτες να μείνουν εκτός Ευρώπης. Εκεί που κρατούσαν στα χέρια τους ένα μεγάλο διπλό τελικά δεν μπορούν να διεκδικήσουν ούτε την 3η θέση. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά δεν άντεξε και προδόθηκε ξανά στις καθυστερήσεις.

Μητσοτάκης από Καλπάκι: «Το ΟΧΙ είναι εθνική θέση έναντι κάθε επιβουλής»

 Μητσοτάκης από Καλπάκι: «Το ΟΧΙ είναι εθνική θέση έναντι κάθε επιβουλής» 

Στο ιστορικό Καλπάκι Ιωαννίνων, στην έδρα του δήμου Πωγωνίου, βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της Πέμπτης (27/10) παρακολούθησε την αναπαράσταση της γνωστής μάχης όπου τα ελληνικά στρατεύματα κατατρόπωσαν εκείνα της Ιταλίας και έγραψαν σελίδες δόξας στο «έπος του ‘40». 

Στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να στείλει ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία: «Και εδώ στο Καλπάκι μέσα στη νύχτα ήρθαν για να τους απαντήσουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες», είπε

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Φράιμπουργκ απόψε (22:00) για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και ψάχνει θετικό αποτέλεσμα

 Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός: «Φωτογράφισε» τετράδα στην άμυνα ή θέλησε να «θόλωσε τα νερά» ο Μίτσελ;

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Φράιμπουργκ απόψε (22:00) για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και ψάχνει θετικό αποτέλεσμα για να μείνει ζωντανός στη «μάχη» της πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Europa Conference League.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται από χθες στη Γερμανία για το δεύτερο ματς με τη Φράιμπουργκ (0-3 στο Καραϊσκάκη), ενώ θα δώσουν την 9η αναμέτρηση τους επί γερμανικού εδάφους στην ιστορία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα στα εγκαίνια της έκθεσης Γελοιογραφίας, από την προσωπική του συλλογή, «The Glory that is Greece/Η Δόξα που είναι η Ελλάδα» Σκίτσα και γελοιογραφίες από τον βρετανικό τύπο για το Έπος του ’40

 Βουλή: Έκθεση με σκίτσα- γελοιογραφίες για το «Έπος του 40»

Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες στη Βουλή των Ελλήνων, μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής, αγαπητά παιδιά, επιτέλους μετά από δύο χρόνια σιωπής ξανακάνουμε ζωντανά την ετήσια γιορτή μας για το Έπος του 1940. Τελευταία φορά το κάναμε το 2019. Αντιλαμβάνεται κανείς, έστω και με μάσκα, τι διαφορά έχει η πραγματική, ζωντανή, ανθρώπινη επαφή, εν σχέσει με το υποκατάστατο της τελευταίας διετίας, το οποίο ωστόσο μας βοήθησε στο να κάνουμε τη δουλειά μας ακινδύνως.

Σε έξαρση η ψωρίαση, λόγω του άγχους και της κατάθλιψης, που έφερε η οικονομική κρίση και η πανδημία

 

του Aλέξανδρου Γιατζίδη, M.D. medlabnews.gr

Η 29η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης» το 2004, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψωρίασης, που συσπειρώνει στους κόλπους της γιατρούς και ασθενείς. Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης είναι να ενημερώσει ασθενείς, ιατρούς και κοινό και να αυξήσει την επίγνωση για την ασθένεια, ώστε να δώσει στους ασθενείς που πάσχουν από Ψωρίαση την προσοχή και την κατανόηση που τους αξίζει.

Η ψωρίαση #psoriasis είναι ένα συχνό, χρόνιο φλεγμονώδες νόσημα που εμφανίζεται σε γενετικώς προδιατεθειμένα άτομα και χαρακτηρίζεται από την υπερπλασία της επιδερμίδας και το γρήγορο πολλαπλασιασμό των επιδερμικών κυττάρων.

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα και τις αρθρώσεις. Είναι μία συστηματική φλεγμονώδης πάθηση που χαρακτηρίζεται από επηρμένες λεπιδώδεις βλάβες στο δέρμα. .................

read more

Η 1η Φθινοπωρινή Συνάντηση Φιλαρμονικών στο Ξυλόκαστρο είναι γεγονός !

  

 

 

Συνάντηση Φιλαρμονικών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και ώρα 19:30, στο Κλειστό Θέατρο Ξυλοκάστρου "Άγγελος Σικελιανός" υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ "Ηλίας Κατσούλης" και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν κατά σειρά εμφάνισης οι Φιλαρμονικές των Δήμων Τρίπολης, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Δερβενίου και Ξυλοκάστρου.

Σας περιμένουμε όλους για μια βραδιά γεμάτη όμορφες μελωδίες !!!

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Aσφαλτόστρωση της Οδού Υψηλών Αλωνίων στο Ξυλόκαστρο

https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/templates/yootheme/cache/54/alonia1-549c916b.webp
 
Ανακατασκευάστηκε και ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος στην Οδό Υψηλών Αλωνίων στο Δυτικό Ξυλόκαστρο.
 
Πρόκειται για βασικό δρόμο σύνδεσης της Παλαιάς Εθνικής Οδού με το νέο σιδηροδρομικό σταθμό. Ο δρόμος είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από την κίνηση βαρέων οχημάτων στις εργασίες της σιδηροδρομικής γραμμής.
 
Ο δρόμος, πέραν της ασφαλτόστρωσης, διαπλατύνθηκε ενώ πραγματοποιήθηκε και σωλήνωση των παρακείμενων αρδευτικών υδραυλάκων.

 


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου στα Μεσαία Τρίκαλα

 
Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου “Peloponnese Food Stories – Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού” που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στα Μεσαία Τρίκαλα.
 
Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, το Επιμελητήριο Κορινθίας, την Ενωση Ξενοδόχων Κορινθίας, τον Σύλλογο Ξενοδόχων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου LTO και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου
Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ήσαν αναμφιβολα οι σεφ οι οποίοι χρησιμοποίησαν τοπικά προιόντα στις συνταγές τους με αρκετή φαντασία και προσέφεραν ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.

Ο ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ

  

Της Λέττας Καλαμαρά 

Την επέτειο του ιστορικού "ΟΧΙ" των Ελλήνων απέναντι στο φασισμό των Ναζιστών, η Ελλάδα πλημμυρίζει από τη δυσωδία του δημοσίου βίου. Επιφανείς αξιωματούχοι στο Κράτος και την ιδιωτική επιχειρηματικότητα "τιμούν" τους ήρωες του '40 με τη δημόσια ξεφτίλα τους...

Περισσότερα στο thedayaftergr.blogspot.com

Εγκαινιάστηκαν παρουσία του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Βουλής τα ανακαινισμένα ιστορικά Ανθοπωλεία της Βουλής

 

Με κοινή πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.

Τα εγκαίνια των ανακαινισμένων ιστορικών Ανθοπωλείων της Βουλής πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης και ανακαίνισής τους που υλοποιήθηκαν με κοινή πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.