Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Φράιμπουργκ απόψε (22:00) για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και ψάχνει θετικό αποτέλεσμα

 Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός: «Φωτογράφισε» τετράδα στην άμυνα ή θέλησε να «θόλωσε τα νερά» ο Μίτσελ;

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Φράιμπουργκ απόψε (22:00) για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και ψάχνει θετικό αποτέλεσμα για να μείνει ζωντανός στη «μάχη» της πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Europa Conference League.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται από χθες στη Γερμανία για το δεύτερο ματς με τη Φράιμπουργκ (0-3 στο Καραϊσκάκη), ενώ θα δώσουν την 9η αναμέτρηση τους επί γερμανικού εδάφους στην ιστορία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι

ερυθρόλευκοι έχουν αρνητική παράδοση εκεί με 8 ήττες σε 9 ματς και πιο πρόσφατη την περσινή από την Άιντραχτ με 3-1, όμως ψάχνουν ένα αποτέλεσμα που μπορεί να τους φέρει σε θέση ισχύος κόντρα στη Ναντ την τελευταία αγωνιστική. Στις προηγούμενες αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στη Γερμανία, οι Πειραιώτες  μετρούν μόλις μία νίκη σε 9 παιχνίδια. Αλλά τι νίκη… Φυσικά πρόκειται για το τεράστιο διπλό στη Βρέμη επί της Βέρντερ στις 11/12/2007, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1. Μια νίκη που έμελλε να αλλάξει την ευρωπαϊκή πορεία και το στάτους του συλλόγου, καθώς από εκεί και πέρα έχει γίνει η Νο. 1 ελληνική ομάδα σε διπλά στην Ευρώπη.

Ο Μίτσελ δοκίμασε κάποια πράγματα στις προπονήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πάει με τετράδα στην άμυνα στο ματς του Ολυμπιακού στο Φράιμπουργκ (27/10, 22.00), αλλά παράλληλα έχει φροντίσει να κρατήσει όλους τους παίκτες σε εγρήγορση. Θα πάει τελικά με τετράδα στην άμυνα ο Ολυμπιακός εναντίον της Φράιμπουργκ στην Γερμανία; Αν λάβουμε υπόψη κάποιες δοκιμές που έκανε ο Μίτσελ, τότε αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο. Σε ένα τέτοιο σενάριο λοιπόν ο Γιαν Εμβιλά θα περάσει στα χαφ, με τους Ντόι και Μπα να είναι το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας.

Στην αντίπερα όχθη, ο τεχνικός της Φράιμπουργκ Κρίστιαν Στράιχ πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με 3-5-2! Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν έχει προετοιμάσει τους παίκτες του για όλα τα ενδεχόμενα, να βρουν δηλαδή έναν αντίπαλο που να χρησιμοποιήσει τετράδα στην άμυνα ή ακόμη-ακόμη και σχήμα με δύο επιθετικούς, όπως συνέβη κάποια στιγμή και στο Μπακού (4-4-2 με Αμπουμπακάρ και Ουί Τζο).

Σε λίγες ώρες θα μάθουμε οριστικά αν η δοκιμή που έκανε με τους ποδοσφαιριστές που προαναφέραμε, θα δούμε και στην πράξη ότι ήταν μία δοκιμή ενδεκάδας ή απλώς ένα σχήμα που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στο ματς ανάλογα με την εξέλιξή του.

 

Οι άνθρωποι των Πειραιωτών αποφάσισαν να προβούν σε μια αλλαγή, σε ό,τι έχει να κάνει με το πρόγραμμα της επιστροφής της ομάδας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα έφευγε οδικώς από το Φράιμπουργκ για τη Βασιλεία, καθώς η πόλη δεν διαθέτει δικό της αεροδρόμιο και εξυπηρετείται από γειτονικά όπως: του Στρασβούργου, της Βασιλείας, της Ζυρίχης ή της Φρανκφούρτης. Και από εκεί θα πετούσε για την Ελλάδα όπου θα έφτανε το πρωί της Παρασκευής (28/10).

Κάτι τέτοιο όμως δεν θα συμβεί, αφού άλλαξε το πρόγραμμα και έτσι θα αναχωρήσουν περίπου στις δύο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) για την πόλη Λαρ η οποία διαθέτει ένα μικρό αεροδρόμιο, που εξυπηρετεί κυρίως ιδιωτικά τζετ και όχι κανονικές πτήσεις.