Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ομιλητής στην πρώτη πολιτική εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Κορίνθου, εν ‘οψει των προσεχών εκλογών

  

Η πρώτη πολιτική εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Κορίνθου, εν ‘οψει των προσεχών εκλογών , το 2023 ,πραγματοποιήθηκε απόψε (Παρασκευή 18.11.) στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου με ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και  Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Θέμα της ομιλίας του Υπουργού Ανάπτυξης " Οικονομία - Επενδήσεις - Ανάπτυξη - Εφ΄ όλης της ύλης". 

Στην αποψινή εκδήλωση το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν οι υφυπουργοί  Έρευνας και τεχνολογίας Χρίστος Δήμας,  Χωροταξίας και Αστικού περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς , ο βουλευτής ΝΔ Κορινθίας Κώστας Κόλλιας, η σύμβουλος του Πρωθυπουργού Μαριλένα Σούκουλη , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας

 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος , οι Αντιπεριφερειάρχες Αθηνά Κόρκα , Αναστάσιος Γκιολής και Χάρης Βυτινιώτης , ο Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Γιάννης Σκέρος , ο τ. Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης Νίκος Κεκερής , Περιφερειακοί  και Δημοτικοί Σύμβουλοι , φίλοι και στελέχη της ΝΔ κ.α.

«Μαθητές εν Δράσει» - Παρουσίαση μαθητικών δραστηριοτήτων στον Νέο Portal του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

  

Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε δημιουργήσει στο νέο μας δικτυακό τόπο μια ιδιαίτερη κατηγορία δελτίων τύπου που θα δώσει το βήμα σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας να παρουσιάζουν τις δραστηριότητες των μαθητών τους. Η ιδέα προέκυψε μετά από πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου κας Αντωνίας Αράπολγου και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής – Πολιτισμού – Παιδείας & Αθλητισμού κας Ελίνας Μενούνου και ολοκληρώθηκε με την πολύτιμη συμβολή της καθηγήτριας κας Ιωάννας Δρυ και των μαθητών της.

Η ενότητα έχει τίτλο «Μαθητές εν Δράσει» όπως και η ομάδα που έχει δημιουργήσει το ΓΕΛ Ξυλοκάστρου και συμμετέχει στο Πρόγραμμα Βουλή των Εφήβων.

URL: https://bit.ly/3TOMo9R

Περιμένουμε από όλα τα σχολεία να μας αποστείλουν στο info@xylokastro.gov.gr τα πρώτα δελτία με τις δραστηριότητες τους. Χρειαζόμαστε για κάθε δελτίο τον τίτλο του, φωτογραφίες ή/ και βίντεο και μια περιγραφή. Στο Θέμα του email να υπάρχει ο τίτλος «Μαθητές εν Δράσει».

Ανυπομονούμε να αναδείξουμε όλες τις αξιόλογες πρωτοβουλίες των μαθητών και καθηγητών των σχολείων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

xylokastro-evrostini.gov.gr

 

Ξυλόκαστρο: Μαθητές «Εν Δράσει» – 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό

 

100 χρόνια μνήμης αλλά όχι λήθης.

Έτσι ξεκινήσαμε να αναζητήσουμε σήμερα στον τόπο μας εδώ στο συνοικισμό του Ξυλοκάστρου τα ίχνη τους, γιατί θέλαμε να μάθουμε πέρα από τα βιβλία τι πραγματικά είναι πώς βίωσαν αυτοί οι άνθρωποι το γεγονός πως έχασαν την πατρίδα, τους ανθρώπους τους, την περιουσία και τη ζωή τους ολόκληρη, πώς έφτασαν εδώ και πώς ρίζωσαν. Ήρθαμε λοιπόν στον συνοικισμό και βρήκαμε τα παλιά προσφυγικά σπίτια, πολλά από αυτά αλλαγμένα από το χρόνο, με φροντισμένες όμως ακόμα τις αυλές και άρωμα μνήμης και νοσταλγίας.

NEOI ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ: Σταμάτησαν οι εργασίες στο Φράγμα του Ασωπού - Απολύονται οι εργαζόμενοι.

Κόρινθος,  18 Νοεμβρίου 2022

 

Δελτίο Τύπου

Σταμάτησαν σήμερα οι εργασίες κατασκευής του Φράγματος του Ασωπού και απολύεται η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο έργο, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Δυστυχώς, συντελείται το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Εδώ και 1 χρόνο με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις, διαβλέποντας τις αρνητικές εξελίξεις στην εκτέλεση των εργασιών του Φράγματος, έχουμε ζητήσει από την Κυβέρνηση και την περιφερειακή ηγεσία να σταθούν με ευθύνη απέναντι στο έργο, τους εργαζόμενους, τις αναπτυξιακές ανάγκες της Κορινθίας και των αγροτών της, κάτι το οποίο δεν έπραξαν

Δεν περιμένουμε πολλά από μία Κυβέρνηση που είναι ανίκανη να διαχειριστεί τα στοιχειώδη. Από μία Κυβέρνηση που είναι ανίκανη να χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο εγγειοβελτιωτικό έργο της Πελοποννήσου με τα ευρωπαϊκά κονδύλια που εξασφάλισε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Απαιτούμε όμως, έστω και την ύστατη ώρα, οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι και η περιφερειακή ηγεσία να αποτρέψουν την αναπτυξιακή οπισθοδρόμηση που απειλεί αυτή τη στιγμή την Κορινθία.

 

Γραφείο Τύπου

Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο