Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Καιρός: Χιόνι στην Αττική και τσουχτερό κρύο

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΛΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΠΡΩΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΡΟΔΟΠΟΛΗ ΕΡΥΘΡΕΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΣΘΕΝΗΣ ΧΙΟΝΟΠΠΩΣΗ ΑΣΘΕΝΗΣ ΛΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΑΣΘΕΝΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ NAI ΝΑΙ ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΦΡΕΣΚΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΑΣΘΕΝΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΑΣΘΕΝΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΑΣΘΕΝΗΣ ΝΑΙ ΝΑΙ ΔΡΟΣΙΑ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΝΘΟΥΣΑ ΠΟΛΥΔΕΝΑΡΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΚΑΛΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΝΑΙ NAI ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΟΙΝΟΗ ΚΗΦΙΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΑΣΘΕΝΕΣ ΑΙΟΝΟΝΕΡΟ ΑΣΘΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΑΣΘΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ÎÎΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΑΣΘΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΑΣΘΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΛΑΚΑΣΑ ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΟΥΒΑΡΑ ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΒΡΟΧΗ ΑΣΘΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ Û ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΓΛΥΚΑ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΔΥΣΚΟΛΑ"

 Χιόνι πέφτει σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας, καθώς ο καιρός θυμίζει… Ιανουάριο και όχι Μάρτιο. Αναγνώστες μας από την πρωτεύουσα αναφέρουν ότι πέφτει χιόνι, με το κρύο να είναι «τσουχτερό . Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, υπάρχουν πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου, όπου ο  καιρός  συνεχίζει να είναι «άγριος» για την εποχή, με μπόλικο κρύο και χιόνια όπως και σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο έμπειρος μετεωρολόγος:

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι!

Διαγωνισμός για ολοκλήρωση του φράγματος Ασωπού Κορινθίας

  

Εξελίξεις προκύπτουν με το περιβόητο έργο που αφορά το φράγμα του Ασωπού στην Κορινθία.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε απ’ το γραφείο του Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, προκηρύχθηκε διαγωνισμός, ύψους 5,6 εκατ. ευρώ για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης που αφορά τα υπόλοιπα έργα του φράγματος, μαζί με τα συνοδά έργα.

Στόχος της εκπόνησης της μελέτης είναι να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του φράγματος του Ασωπού, ένα έργο ζωτικής σημασίας για όλη την Κορινθία.

Ο Νίκος Ταγαράς, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής για το έργο: ” Με την ολοκλήρωση του έργου που είναι χαρακτηρισμένο Εθνικού Επιπέδου, πρόκειται να αρδευτούν 50.000 στρέμματα, καλλιεργούμενης έκτασης, στην πεδινή Κορινθία, και να εξυπηρετηθούν περισσότερες από 4.000 αγροτικές οικογένειες”.

Το φράγμα, είναι ύψους 68 μέτρων.

Κατασκευάζεται στα όρια των δήμων Συκιωνίων και Βέλου, ανάμεσα στις κοινότητες Παραδείσι και Στιμάγκα.

Το μήκος της στέψης του φράγματος, θα είναι 425 μ., το μέγιστο πλάτος, στη βάση του, θα φτάσει τα 450 μ. ενώ ο όγκος του επιχώματος, θα είναι 4.000.000 κυβικά μέτρα.

Ο συνολικός όγκος αποθήκευσης του φράγματος θα είναι 29.100.000 κυβικά μέτρα και με τη συνεχή ροή του ποταμού, υπολογίζεται ότι θα αξιοποιούνται 41.000.000 κυβικά μέτρα νερού κάθε χρόνο.

Nαύπλιο: Πέθανε ο συγγραφέας Κώστας Καρακάσης

 

“Έφυγε” σήμερα το πρωί από τη ζωή ο συγγραφέας Κώστας Καρακάσης.

Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου εγκαταστάθηκε στο Ναύπλιο στα τέλη της δεκαετίας του 80.

Ένας άνθρωπος με ενεργό συμμετοχή και παρουσία στην τοπική κοινωνία από τα χρόνια της παρουσίας του στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Ναυπλίου, επί δημαρχίας Γ. Τσούρνου, όπου συνέβαλε αποφασιστικά στα πολιτιστικά του Ναυπλίου.

Ήταν η “ψυχή” της ΔΕΠΑΝ, ο άνθρωπος που έτρεξε πολύ για τις εκδηλώσεις του Δήμου , για την καθιέρωση του Φεστιβάλ Ναυπλίου, για πολλά. Οι εκπομπές του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ναυπλίου όαση πολιτισμού.

Άνθρωπος πνευματικός με καλλιέργεια, χιούμορ, ευγένεια .Πέρασε κάποια χρόνια της ζωής του στο Πολεμικό Ναυτικό ενώ το ευρύ κοινό, σε πανελλαδικό επίπεδο τον γνώρισε και ως συγγραφέα βιβλίων που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Πέθανε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Ναυπλίου όπου νοσηλευόταν με πολλαπλά προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό.

 

Μεγάλη νίκη της Λαμίας στο Αγρίνιο. Στο κυνήγι της παραμονής

 Παναιτωλικός-Λαμία 1-2: Στο κυνήγι της παραμονής

Χρυσό τρίποντο για την Λαμία στο Αγρίνιο, καθώς το 2-1 επί του Παναιτωλικού έσπασε το σερί των επτά ηττών, αλλά και διατηρεί την ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα σε απόσταση φιλοδοξιών απευθείας σωτηρίας. Ενώ την έφερε ακόμη πιο μπροστά από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Μανούσος και ο Ελευθεριάδης ήταν οι σκόρερ της Λαμίας, μείωσε ο Ντουάρτε αλλά δεν έφτανε για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν και τον αρχηγό του Αλέξανδρο Μαλή με σοβαρό τραυματισμό.

Με επιθετικό σχηματισμό άρχισαν οι δύο προπονητές, καθώς ο Τζιανλούκα Φέστα επέλεξε δύο κυνηγούς (Μανούσος, Καραμάνος) ξέροντας νωρίτερα τη νίκη του Ατρόμητου επί του Απόλλωνα, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου ήθελε θεαματικό παιχνίδι από την πιο άνετη βαθμολογικά ομάδα του. Στο πρώτο εικοσάλεπτο το ματς δεν είχε φάσεις με την Λαμία να πιέζει ψηλά και να ελέγχει, αλλά στη συνέχεια ο Παναιτωλικός πήρε τα ηνία και είχε καλές στιγμές (όπως το σουτ του Φλόρες στο 27') και τεράστια ευκαιρία στο 30', με τον Σαράνοφ να κάνει απίθανη απόκρουση στο πλασέ του αμαρκάριστου Καρέλη που είχε κλέψει από τον Αντέτζο. Στο 42' ο Αλέξανδρος Μαλής (που είχε γενέθλια κλείνοντας τα 25 χρόνια του) είχε μεγάλη ατυχία καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στον αχίλλειο τένοντα και αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα από τον Αποστολάκη, με τον αρχηγό του Παναιτωλικού να φεύγει κλαίγοντας από τον αγωνιστικό χώρο. Και στο 45', ο Γιώργος Μανούσος πέτυχε ένα πολύ δύσκολο γκολ για το 0-1, καθώς έκανε μπάσιμο από τα πλάγια, στάθηκε τυχερός από κάποιες κόντρες και πάνω στη γραμμή του άουτ σούταρε προς την εστία νικώντας τον Ανέστη που αιφνιδιάστηκε.

Δυνατά μπήκε στην επανάληψη ο Παναιτωλικός και απείλησε με Καρέλη και Αποστολάκη στα πρώτα λεπτά. Αλλά και με τον Μεντόσα στο 55' που κόπηκε από τη σωτήρια παρέμβαση του Μπεχαράνο. Η Λαμία βρήκε ξανά δίχτυα με τον Ελευθεριάδη στο 59' αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε καθώς ο Ρόμανιτς ήταν οφσάιντ. Η πίεση του Παναιτωλικού ήταν άκαρπη και χωρίς τη δυνατότητα για φάσεις, με τον Αναστασίου να προχωρά σε τριπλή αλλαγή για να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του. Στο 77', όμως, ο Τζανδάρης πέρασε έξοχη κάθετη στον Χρήστο Ελευθεριάδη που πλάσαρε ψύχραιμα τον Ανέστη και έκανε το 0-2 δείχνοντας να εδραιώνει τη νίκη της Λαμίας. Στο 83', όμως, ο Φρεντ Ντουάρτε έκανε εξαιρετική κίνηση και σουτ προς την εστία του Σαράνοφ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει κι έτσι ο Παναιτωλικός μείωσε και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση του αποτελέσματος. Η Λαμία με αλλαγές άμυνας προσπάθησε να κρατήσει, ενώ είχε και ευκαιρία με τον Προβυδάκη στο 87'. Και τελικά κατάφερε να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς παρά το επικίνδυνο φάουλ του Μπαρμπόσα στις καθυστερήσεις. 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Μαλής (44' λ.τ. Αποστολάκης), Περέιρα (71' Αντούνες), Λάρσον, Κορνέλιους, Φλόρες, Μάρτενσον (71' Μπαρμπόσα), Μεντόσα, Νταγκό (81' Μόρσεϊ), Ντουάρτε, Καρέλης (70' Βέργος)

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Σιμόν, Λούκας, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά (46' Ελευθεριάδης), Ρόμανιτς (85' Τζανετόπουλος), Καραμάνος (80' Βέλλιος), Μανούσος (62' Ταϊρόν - 85' Προβυδάκης)

 

 

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΦΗ - Ιωνικός 2 - 3

Ατρόμητος - Απόλλων Σμ. 1 - 0

Βόλος - Αστέρας Τρίπολης 0 - 2

Παναιτωλικός - Λαμία 1 - 2

Η βαθμολογία

7. Αστέρας 38
8. ΟΦΗ 37
9. Παναιτωλικός 32
10. Βόλος 30
11. Ιωνικός 29
12. Ατρόμητος 26
13. Λαμία 21
14. Απόλλων 13

Σύμβαση για την μελέτη που αφορά τον αναδασμό του Φενεού.

 

Προγραμματική σύμβαση με σκοπό την μελέτη του αναδασμού των αγροκτημάτων της Αρχαίας Φενεού, Ματίου και Πανοράματος Κορινθίας, υπέγραψε πρόσφατα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Ο προυπολογισμός της πράξης φτάνει στα 201,653,76 ευρώ.Ο χρόνος υλοποίησης των εργασιών ανέρχεται στους 13 μήνες. Στην Κορινθία, βρίσκονται σε εξέλιξη, εκούσιοι αναδασμοί, συνολικής έκτασης 7.000 στρεμμάτων, στα αγροκτήματα της Αρχαίας Φενεού, του Πανοράματος και του Ματίου.

Ο αναδασμός, θα αντιμετωπίσει ένα απ’ τα βασικά προβλήματα ανάταξης του γεωργικού τομέα, δηλαδή τις διάσπαρτες σε πολύ μικρές ιδιοκτησίες, αγροτικές εκτάσεις.

Θα λυθεί το πρόβλημα της εγγείου ιδιοκτησίας και μέσω της διάταξης, θα συγκεντρωθεί η διάσπαρτη ιδιοκτησία, σ’ ένα αγροτεμάχιο κανονικού σχήματος.

Μαζί με τα έργα που θα γίνουν, θα παραδοθεί στον κάθε καλλιεργητή – ιδιοκτήτη, αγροτεμάχια που θα συμβάλλουν στην μείωση του κόστους παραγωγής.

Το έργο θα υποστηρίξει και την ασκούμενη κτηνοτροφική δράση.

 

ΟΦΗ - Ιωνικός 2-3: Πεντοζάλη χόρεψαν οι Νικαιώτες τους Κρητικούς

 ΟΦΗ - Ιωνικός 2-3: Πεντοζάλη χόρεψαν οι Νικαιώτες τους Κρητικούς (highlights)! 

Με ένα εξαιρετικό ματς ξεκίνησαν τα playouts της Super League με τον Ιωνικό να κάνει την έκπληξη νικώντας με το χορταστικό 3-2 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο!

Οι Νικαιώτες, που προέρχονταν από 3 ματς αήττητου εκτός έδρας κάνοντας το καλύτερο τους πρώτο 45λεπτο στην σεζόν, καθήλωσαν τακτικά και σε ατομικό επίπεδο τους (πρωτοπόρους του μίνι πρωταθλήματος...) γηπεδούχους που ήταν σκιά του καλού τους εαυτού.

Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Πήρε το θρίλερ με Γιαννιώτη και Κουλούρη

 Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Πήρε το θρίλερ με Γιαννιώτη και Κουλούρη  

Σε…θρίλερ εξελίχθηκε το ματς στο Περιστέρι, ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 0-1 με τον Παμλίδη (πέναλτι που έπιασε ο Γιαννιώτης) στο 88’ και στο 92ο λεπτό έχασαν και τον βαθμό με τον Κουλούρη να σκοράρει ξανά και να χαρίζει στην ομάδα του μια τεράστια νίκη (1-0).

Super League – Play Out: «Καθάρισε» από νωρίς ο Αστέρας και πήρε… κεφάλι

 

Για 14ο σερί ματς ο Αστέρας Τρίπολης συνεχίζει ν΄ αγνοεί την ισοπαλία (τελευταίο ήταν το 0-0 της 11ης Δεκεμβρίου με την ΑΕΚ στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας). Στην πρεμιέρα των play out, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς έφυγε νικήτρια από το Πανθεσσαλικό με 2-0 επί του Βόλου και σε συνδυασμό με την ήττα του ΟΦΗ από τον Ιωνικό πέρασε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας του μίνι πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν τις βάσεις για το “τρίποντο” από το πρώτο 25λεπτο, αιφνιδιάζοντας πλήρως τον αντίπαλό τους, που έμεινε χωρίς νίκη για 6ο σερί ματς, ενώ μετά τη σημερινή του ήττα πολύ δύσκολα θα μπορέσει να επαναλάβει το περσινό του κατόρθωμα, όταν είχε τερματίσει πρώτος στα play out (απέχει 8 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Αστέρα).

Προσπάθησε να δραπετεύσει από το νοσοκομείο ο Κώστας Νεστορίδης

 Κώστας Νεστορίδης: Στο πλευρό του θρύλου της ΑΕΚ η διοίκηση – Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του 

Απίστευτο περιστατικό με τον Κώστα Νεστορίδη που νοσηλεύεται από την Τετάρτη 16/3 με κορονοϊό, ενώ η υγεία του παλαίμαχου άσου της ΑΕΚ μέρα με την μέρα πάει καλύτερα.

Ωστόσο, όπως ενημέρωσε ο γιός του, Γιώργος Νεστορίδης, είχε ένα περιστατικό στο νοσοκομείο, με τον Νεστορίδη να προσπαθεί να δραπετεύσει από το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι και να χρειαστεί ράμματα. 

Είχαμε ένα περιστατικό.... ό Πατέρας μου επειδή ένιωθε πολύ καλύτερα ζήτησε έντονα νά γυρίσει σπίτι... φυσικά καί ήταν αδύνατο αν Δεν πουν οι γιατροί τό οκ..... εκείνος βέβαια δεν έμεινε άπραγος .... έκοψε τόν όρο του καί προσπάθησε Νά δραπετεύσει..... στήν προσπάθεια του έπεσε χτύπησε τό κεφάλι του χρειάστηκαν ράμματα αλλά δεν τούς άφησε.... μετά από εξετάσεις Μου είπαν ότι όλα είναι καλά!!!!

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 1.829 νέα κρούσματα ( 263 στην Κορινθία, 286 στην Μεσσηνία, 473 στην Αχαΐα.)

 

  Μεγάλη αύξηση, κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες, (-575) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 1.829 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τέσσερις  περιοχές  (Μεσσηνία,Κορινθία, Ηλεία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα  διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (1.275) , σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (554).  

  Συγκεκριμένα

Χίλια εκατόν τρία  (1.103) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 263 νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 286 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 554 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (154) Αρκαδίας (174) και Λακωνίας (226).

Επίσης άλλα 726 κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας ( 473) και Ηλείας (253).   

Σήμερα 19 / 3 /22 κατεγράφησαν, συνολικά 1.829 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 240.081 (122.229 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σαββάτο 19 / 3 / 22, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (473),  Μεσσηνίας  (286),  Κορινθίας (263), Ηλείας (253), Αργολίδας (154), Αρκαδίας (174) και Λακωνίας (226)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                89.692

Π.Ε. Κορινθίας           34.994

Π.Ε. Μεσσηνίας         34.635

Π.Ε. Ηλείας                27.263

Π.Ε. Αργολίδας          20.697

Π.Ε. Αρκαδίας            18.084

Π.Ε. Λακωνίας           14.700