Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Διαγωνισμός για ολοκλήρωση του φράγματος Ασωπού Κορινθίας

  

Εξελίξεις προκύπτουν με το περιβόητο έργο που αφορά το φράγμα του Ασωπού στην Κορινθία.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε απ’ το γραφείο του Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, προκηρύχθηκε διαγωνισμός, ύψους 5,6 εκατ. ευρώ για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης που αφορά τα υπόλοιπα έργα του φράγματος, μαζί με τα συνοδά έργα.

Στόχος της εκπόνησης της μελέτης είναι να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του φράγματος του Ασωπού, ένα έργο ζωτικής σημασίας για όλη την Κορινθία.

Ο Νίκος Ταγαράς, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής για το έργο: ” Με την ολοκλήρωση του έργου που είναι χαρακτηρισμένο Εθνικού Επιπέδου, πρόκειται να αρδευτούν 50.000 στρέμματα, καλλιεργούμενης έκτασης, στην πεδινή Κορινθία, και να εξυπηρετηθούν περισσότερες από 4.000 αγροτικές οικογένειες”.

Το φράγμα, είναι ύψους 68 μέτρων.

Κατασκευάζεται στα όρια των δήμων Συκιωνίων και Βέλου, ανάμεσα στις κοινότητες Παραδείσι και Στιμάγκα.

Το μήκος της στέψης του φράγματος, θα είναι 425 μ., το μέγιστο πλάτος, στη βάση του, θα φτάσει τα 450 μ. ενώ ο όγκος του επιχώματος, θα είναι 4.000.000 κυβικά μέτρα.

Ο συνολικός όγκος αποθήκευσης του φράγματος θα είναι 29.100.000 κυβικά μέτρα και με τη συνεχή ροή του ποταμού, υπολογίζεται ότι θα αξιοποιούνται 41.000.000 κυβικά μέτρα νερού κάθε χρόνο.