Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Άγριο ψαλίδι στη χρηματοδότηση των κομμάτων με νόμο! Τέρμα τα δωρεάν εισιτήρια για τους ετεροδημότες - Λεφτά και μέσω κινητών

Άγριο ψαλίδι στη χρηματοδότηση των κομμάτων με νόμο! Τέρμα τα δωρεάν εισιτήρια για τους ετεροδημότες - Λεφτά και μέσω κινητών
  Αναρτήθηκε το μεσημέρι στο ηλεκτρονικό σύστημα εσωτερικής διανομής της Βουλής το σχέδιο νόμου «Έλεγχος των Οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Το νομοσχέδιο υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου και περιλαμβάνει μείωση της κρατικής χρηματοδότησης με δεδομένο το γεγονός ότι «στην Ελλάδα η υψηλή κρατική χρηματοδότηση είχε ως αποτέλεσμα να οδηγήσει σε εξάρτηση των περισσοτέρων κομμάτων από το δημόσιο», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση.
 ημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου έπαιξαν οι συστάσεις της Επιτροπής Greco (Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς) του Συμβουλίου της Ευρώπης, συστάσεις που έγιναν έπειτα από εκτεταμένη έρευνα στην Ελλάδα το 2009.

Ως προς την κρατική χρηματοδότηση, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η τακτική κρατική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων μειώνεται από 1,02 τοις χιλίοις των τακτικών εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού του αντίστοιχου οικονομικού έτους σε 0,5 τοις χιλίοις των πραγματοποιηθέντων καθαρών εσόδων του ετήσιου κρατικού απολογισμού του προηγούμενου οικονομικού έτους για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής.

Επιπλέον, το ποσοστό υπολογίζεται στο εξής επί τη βάσει υπαρκτών και όχι πιθανολογούμενων οικονομικών μεγεθών.

Η εκλογική κρατική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών μειώνεται από ποσοστό 0,22 τοις χιλίοις των τακτικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού του αντίστοιχου οικονομικού έτους σε ποσοστό 0,08 τοις χιλίοις των πραγματοποιηθέντων καθαρών εσόδων του ετήσιου κρατικού απολογισμού του προηγούμενου οικονομικού έτους για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη διαφάνεια και η νομιμότητα των συναλλαγών μεταξύ ιδιωτών και πολιτικών κομμάτων- συνασπισμών κομμάτων, όλα τα έσοδα και οι δαπάνες του καθενός εκ των τελευταίων διακινούνται μέσω ενός έως τριών τραπεζικών λογαριασμών που τηρούνται σε τρία πιστωτικά ιδρύματα της επιλογής τους. Επίσης καταργούνται πλέον όλα τα ανώνυμα κουπόνια που διατίθενται από τα κόμματα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
- Πλέον η κρατική επιχορήγηση θα δίνεται και σε συνασπισμούς κομμάτων, κάτι που δεν προβλέπονταν μέχρι σήμερα.

- Τα ποσά δωρεάς από φυσικά ή νομικά πρόσωπα εκπίπτουν εξολοκλήρου από τη φορολογία

- Όλες οι οικονομικές συναλλαγές των κομμάτων θα γίνονται υποχρεωτικά και αποκλειστικά μέσω ελληνικών και μόνο τραπεζών. 1 εως 3 τραπεζικοί λογαριασμοί σε 3 τραπεζικά ιδρύματα.

Η χρηματοδότηση μπορεί να γίνει και με όποια άλλη μέθοδο επιτρέπει τη σύνδεση του ποσού με κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που μπορεί να ταυτοποιηθεί. (ΠΧ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ)

- Κατάργηση των ανώνυμων κουπονιών οικονομικής ενίσχυσης. Κουπόνια μόνο με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ ή αριθμό Δελτίου ταυτότητας

- Κάθε ποσό άνω των 1500 ευρώ θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά μέσω τραπέζης

- Απαγόρευση χορήγησης δανείων με υποθήκευση μελλοντική κρατική επιχορήγηση πέραν του τρέχοντος οικονομικού έτους.

- Απαγόρευση χορηγηση εισιτήριων μετακινησης ετεροδημοτών από το πολιτικά κόμματα προκειμενου να εξαλειφθεί το φαινόμενο εξαγοράς ψήφων.

Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου έπαιξαν οι συστάσεις της Επιτροπής Greco (Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς) του Συμβουλίου της Ευρώπης, συστάσεις που έγιναν έπειτα από εκτεταμένη έρευνα στην Ελλάδα το 2009.

Η 23η έκθεση βιβλίου από την 1η έως τις 24 Αυγούστου στο Ναύπλιο

Η 23η έκθεση βιβλίου από την 1η έως τις 24 Αυγούστου στο Ναύπλιο
 Την Παρασκευή 1η Αυγούστου, ανοίγει τις πύλες της η 23η έκθεση βιβλίου, την οποία συνδιοργανώνουν ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Τουρισμού Ναυπλίου και το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος, στην παραλία Ναυπλίου.
Πρόκειται για έναν σταθερό θεσμό, εδώ και 23 χρόνια, μεταξύ εκδοτών και των βιβλιόφιλων, τόσο του Ναυπλίου, όσο και της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας.

Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 24 Αυγούστου και θα λειτουργεί καθημερινά και τις Κυριακές από τις 19:30 έως τα μεσάνυχτα, θα συμμετάσχουν 80 εκδότες με 20.000 τίτλους βιβλίων νέας και παλαιάς παραγωγής, με τιμές προσαρμοσμένες στις οικονομικές δυσκολίες της εποχής.

Στο περιθώριο της έκθεσης βιβλίου, την προσεχή Δευτέρα 4 Αυγούστου, στις 22:00, θα δοθεί συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια της θάλασσας, παραπλεύρως της έκθεσης, στο προαύλιο του λυκείου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Όσκαρ ατυχίας ο Αστέρας Τρίπολης! Τσάμπα ήττα από την Μάιντς

Όσκαρ ατυχίας ο Αστέρας Τρίπολης! Τσάμπα ήττα από την Μάιντς
 Κρίμα κι άδικο. Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο όπως η Μάιντς και το τελικό 1-0 τον αδικεί. Εκτός από το δοκάρι του Μάσα είχε και τεράστια ευκαιρία με τον Ντε Μπλάσις στο 47' για να πάρει την ισοπαλία. Την ερχόμενη Πέμπτη η ρεβάνς στην Τρίπολη.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε στον αγώνα έχοντας διαβάσει πολύ καλά τον αντίπαλο και έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο ήταν πάρα πολύ άτυχος. Οι παίκτες του Βεργέτη δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, είχαν δοκάρι με τον Μάσα στο 40' αλλά πήγαν με το εις βάρος τους 1-0 στα αποδυτήρια. Μπαντιμπανγκά και Ντε Μπλάσις ταλαιπώρησαν την άμυνα των Γερμανών και αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική τους πάσα τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Η Μάιντς χρειάστηκε αρκετές φορές τη στήριξη των οπαδών της αφού πιέστηκε από τους Αρκάδες. Τελικά στη μοναδική της ευκαιρία στο πρώτο μέρος, στο 45', μπόρεσε να σκοράρει με τον πιο επικίνδυνο παίκτη της. Ο Οκαζάκι εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά πάσα και από κοντά άνοιξε το σκορ.

Η ατυχία των παικτών του Αστέρα δεν έμεινε στα αποδυτήρια. Στην αρχή του δεύτερου μέρους, ο Ντε Μπλάσις βρέθηκε μόνος του σε κενή εστία μετά το γύρισμα από τον Μπαντιμπανγκά αλλά έχασε απίθανη ευκαιρία.

Η Μάιντς αντέδρασε άμεσα και είχε ένα εξαιρετικό πεντάλεπτο με τρεις ευκαιρίες. Η καλύτερη όλων αυτή του 50ου λεπτού όταν ο Μάλι από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα μακριά από την εστία του Θεοδωρόπουλου.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η Μάιντς κατάφερε να πάρει τη νίκη και το προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Μάιντς: Κάριους, Χάρα, Νοβέσκι, Γκάις, Μπελ, Γιου Χο (70' Ντίαζ), Μόριτς, Μαλί, Κου, Μπαουγκάρτλινγκερ (61' Μπροζίτσκι), Οκαζάκι.
Αστέρας Τρίπολης:
Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι, Γκοϊάν, Μουνάφο (72' Τσοκάνης), Ρόλε (64' Σανκαρέ), Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Μάσα, Μπαντιμπανγκά (81' Κιτόκο).

Don’t cry for me (χρεοκοπημένη) Argentina

Kirchner

Για δεύτερη φορά μέσα σε 13 χρόνια, η Αργεντινή βιώνει από το πρωί της Πέμπτης τον εφιάλτη μιας χώρας σε χρεοκοπία.
Η κυβέρνηση της Κριστίνα Κίρχνερ δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας, και έτσι η Αργεντινή κηρύχτηκε σε χρεοκοπία, με τον Οίκο Αξιολόγησης “Standard & Poor’s” να προχωρεί στη σχετική υποβάθμιση.
Η Αργεντινή έχασε την προθεσμία που της είχε δοθεί, για την εξυπηρέτηση 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τους πιστωτές της, μέσω δομημένων ομολόγων.

υστερογραφα

Συνάντηση Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας reporter on 31.07.2014 στις 20:15

Antonis-Samaras-poukamiso
 Στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης μετέβη ο  Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Τάαβι Ρούιβας.
Ο 33χρονος πρωθυπουργός της Εσθονίας κάνει οικογενειακές διακοπές στην Κρήτη και διαμένει στο Καλό Χωριό Λασιθίου.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις εξελίξεις στην ΕΕ.

Ο Πούτιν έγινε… ερωτικό βοήθημα! (photo)

putin-sex-toy3

Ένας γραφίστας των ΗΠΑ βρήκε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να… αναδείξει τις ομοφοβικές πολιτικές του Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Ήθελα να φτιάξω μια κούκλα με το πρόσωπό του ώστε οι άνθρωποι να κάνουν ό,τι θέλουν με αυτόν στον προσωπικό τους χρόνο» εξήγησε ο γραφίστας την απόφασή του να σχεδιάσει ένα ερωτικό βοήθημα με τη μορφή του Ρώσου Προέδρου.

ysterografa.gr

Ο Σάκης Ιωαννίδης για τον Ίωνα Δραγούμη και την Ελλάδα της αξιοπρέπειας

Sakis-Ioannidis-ONNED

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1pmPb0ufCqIrz3Hn2YZgY79xbxYhyphenhyphen3K2X-r-her1hvuuR7mqLJR0Gb3moqydHh09dC29V6olUguQBQQIDnizOoQu94d7sQshehdGIT-UulW5mRoBFMAY7US9KMBkE_xWyFPredCK-mwQ/s1600/ion_dragoumis.jpgΟι γενιές που… δεν θέλουν να χάνουν τον καιρό, είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένες να στρέφουν το βλέμμα της ιστορικής μνήμης προς τα πίσω.
Για να θυμούνται, να ξαναδιαβάζουν και να κατανοούν καλύτερα αυτοτελείς στιγμές της εθνικής διαδρομής, που επηρέασαν και συνέβαλαν καθοριστικά, στη διαμόρφωση του μωσαϊκού του δικού τους μέλλοντος. Που είναι φυσικά το δικό μας παρελθόν.
Σήμερα, 31 Ιουλίου του 2014, συμπληρώθηκαν 94 χρόνια από τη δολοφονία του Ίωανα Δραγούμη. Και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης υπογράφει άρθρο στον “Ελεύθερο Τύπο” για μια πολιτική φυσιογνωμία το ηθικό και ιδεολογικό αποτύπωμα της οποίας έφτασε πολύ μακριά από τα στενά όρια της τότε παράταξής.
Ίσως για τον πρόσθετο λόγο ότι η επόμενη Ελλάδα διψάει για πλειοψηφίες και συνθέσεις, που θα ξαναφέρουν τη σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας στο επίκεντρο των εξελίξεων και θα καταστήσουν και πάλι παρεμβατικούς, ανθρώπους που έχουν να πουν κάτι διαφορετικό, και προφανώς… χρησιμότερο για το μέλλον που έρχεται.
Aκολουθεί το άρθρο του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη στον σημερινό “Ελεύθερο Τύπο”:

“Μαρτύρων και Ηρώων αίμα” – Η δολοφονία του Ίωνα Δραγούμη
Σαν σήμερα, την 31η Ιουλίου του 1920 δολοφονήθηκε ο Ίων Δραγούμης. Ο Ίων Δραγούμης εξελέγη βουλευτής Φλωρίνης το 1915. Διπλωμάτης από το 1902 βοήθησε όσο ελάχιστοι την προετοιμασία του Μακεδονικού αγώνα μαζί με τον γαμπρό του Παύλο Μελά και πήρε και πολλές άλλες ιστορικές πρωτοβουλίες για πληθώρα ελληνικών κοινοτήτων. Συγγραφέας βιβλίων, μάχιμος δημοτικιστής, αρθρογράφος, εκδότης περιοδικού, ενεργός στοχαστής συνέβαλε δραστικά στην συζήτηση περί ελληνικής ταυτότητας και ιδεολογίας. Συνδέθηκε με γυναίκες όπως η Πηνελόπη Δέλτα και η Μαρίκα Κοτοπούλη και είχε επιστήθιους φίλους πολλούς πνευματικούς ανθρώπους της εποχής του, όπως ο Περικλής Γιαννόπουλος.
Κατά την διάρκεια του εθνικού διχασμού, και ενώ πήγαινε να γράψει ένα άρθρο καταγγελίας για μία απόπειρα δολοφονίας στο Παρίσι εναντίον του Ελευθέριου Βενιζέλου, μεγάλου του πολιτικού αντιπάλου, δολοφονήθηκε δημοσίως σε ενέδρα από ένα σώμα ασφαλείας στους Αμπελόκηπους.
Ανά φάσεις πολλοί θυμούνται τον Ίωνα Δραγούμη. Είναι μία από τις πιο παρεξηγημένες προσωπικότητες της νεοελληνικής ιστορίας. Από τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1965 μέχρι τις σύγχρονες εθνικιστικές καρικατούρες στις μέρες μας αρκετοί έχουν προσπαθήσει να οικειοποιηθούν τη γοητεία που ασκεί η ρομαντική μορφή του. Έχει χαρακτηριστεί μεγαλοιδεατιστής, ήταν όμως κατά της μεγάλης ιδέας. Συντηρητικός και όμως ήταν ένα ανήσυχο μυαλό υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και ανοιχτό σε νέες ιδέες. Ήταν κατά του κράτους, που δεν υπηρετεί το έθνος και υπέρ των κοινοτήτων.
Πολλοί γράψανε γι’ αυτόν. Ο Παλαμάς του αφιέρωσε ωδή και ο Καζαντζάκης θεωρούσε ότι είναι ένας από τους δύο ανθρώπους, που περισσότερο τίμησε και αγάπησε στην ζωή του. Ο Οδυσσέας Ελύτης τον χαρακτήρισε γλυκοαίματο και θανάσιμα μισητό, άνθρωπο των σαλονιών και των κομιτάτων, δημοτικιστή και γόνο καθαρολόγων, σεμνό και ερωτιάρη, εχθρό της μικρής και εντίμου Ελλάδος.
Στην Ελλάδα του 2014 προσωπικότητες σαν αυτές του Ίωνα Δραγούμη αξίζουν της προσοχής μας.

Φέσσας: Το κόστος της ενέργειας δημιουργεί μη ανταγωνιστική βιομηχανία

“ ·

«Οι σύγχρονες επιχειρήσεις και βιομηχανίες της χώρας συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την ύφεση και δημιουργίας θέσεων εργασίας», ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, στην συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την βιομηχανική πολιτική, στην οποία συμμετείχε και ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Ο Απόστολος Ε. Παπαφωτίου σε συνάντηση για το Ευρωπαϊκό Έργο FIREMED στη Βαρκελώνη)



Εμφάνιση Φωτ.1.png 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο κ. Ψαράκης Αντώνιος εκ μέρους της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετείχαν στην 4η συνάντηση του εταιρικού σχήματος στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου FIREMED (Καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) του ενεργειακού κλάδου στην περιοχή της Μεσογείου) που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη (Ισπανία), στις 21/7/2014 και 22/7/2014.
Εμφάνιση Φωτ.4.jpg 
Το έργο FIREMED υλοποιείται στο γενικότερο πλαίσιο του Προγράμματος MED Διακρατικής Συνεργασίας του Μεσογειακού Χώρου, είναι καινοτομικό και έχει ως στόχο να προσεγγίσει τόσο τις Τοπικές Περιφερειακές Αρχές όσο και τους Οικονομικούς φορείς που είναι υπεύθυνοι για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ), οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας, προτείνοντας καινοτόμα χρηματοδοτικά μέσα για την εκπόνηση των Τοπικών Σχεδίων Ανάπτυξης, καινοτόμες υπηρεσίες, καθώς επίσης και τη βελτίωση της αντιστοιχίας ανάμεσα στην αναζήτηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) για χρηματοοικονομικά μέσα  με τους επενδυτές και τους φορείς που ασχολούνται στον τομέα της ενέργειας.
Εμφάνιση Φωτ.2.jpg 
Βασικός στόχος του έργου Firemed είναι να βελτιώσει τη θέση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας στη Μεσόγειο και να αυξήσει τις δυνατότητες τους σε διακρατικό επίπεδο, προσφέροντας τους νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να υποστηρίξουν τεχνολογικές και μη-τεχνολογικές καινοτομίες.

Νίκος Νικολόπουλος "προετοιμάζουν τον θάνατο των περιφερειακών ΜΜΕ- Δελτίο τύπου και επιστολή προς MME



 Εμφάνιση _DSC4668-1.jpg

«Η νέα διπλή επιχείρηση της κυβέρνησης, από την μία να αφανίσει τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης - ιδιαίτερα τον περιφερειακού Τύπο – και από την άλλη να ρίξει στον βόρβορο της αδιαφάνειας και του σκοταδιού τις δημόσιες προκηρύξεις και αναθέσεις, δεν πρέπει να περάσει» τονίζει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής και ανεξάρτητος Βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, αναφερόμενος στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που μεταξύ άλλων, καταργούν ουσιαστικά τις δημοσιεύσεις των προκηρύξεων του Δημοσίου από τις τοπικές εφημερίδες.
Ο κ. Νικολόπουλος δεν μετέχει στο β’ θερινό τμήμα της Βουλής και ως εκ τούτου δεν μπορεί να συμμετάσχει στις κοινοβουλευτικές δράσεις των ημερών, που αφορούν το πολυνομοσχέδιο. Εντούτοις απέστειλε χθες επιστολή προς όλες τις Ενώσεις Τύπου και τις Δημοσιογραφικές Ενώσεις, καθώς επίσης και σε όλα τα μέλη της Επιτροπής Οικονομίας της Βουλής, στην οποία εκφράζει την κατηγορηματική διαφωνία του με τις συγκεκριμένες διατάξεις και ζητάει την άμεση απόσυρσή τους και την αντικατάστασή τους με νέες, που θα καθιστούν υποχρεωτικές ΟΛΕΣ τις δημοσιεύσεις των προκηρύξεων στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, ακόμα και αυτές που σήμερα εξαιρούνται.

Προς τους Ιδιοκτήτες και τους συντάκτες

Επαρχιακού Τύπου


Αγαπητοί κύριοι,

Επειδή δεν μετέχω στο β’ θερινό τμήμα της Βουλής και εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να μετέχω στην κοινοβουλευτική διαβούλευση που αφορά το τμήμα του πολυνομοσχεδίου που αφορά τις δημόσιες συμβάσεις και ειδικότερα, την δημοσιότητα των συμβάσεων, προκηρύξεων και αναθέσεων από δημόσιους φορείς, επιτρέψτε μου παρακαλώ να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Εκφράζω την πλήρη αντίθεσή μου με την επιτηδευμένα γενικόλογη και ασαφή διατύπωση του πολυνομοσχεδίου που ουσιαστικά μετατρέπει σε προαιρετική και κατά συνέπεια «εξαφανίζει» κάθε είδους δημοσίευση δημοσίου φορέα από τον περιφερειακό Τύπο.

Δεν υφίσταται κανενός είδους μνημονιακό απαιτούμενο γι’ αυτή την εξέλιξη, ενώ ακόμα και αν υπήρχε τέτοιο απαιτούμενο, θα ήταν εντελώς απαράδεκτο και επικίνδυνο να υιοθετηθεί, δεδομένου πως όχι μόνο αφαιρεί πολύτιμους πόρους από τον περιφερειακό Τύπο - ο οποίος ήδη αποτελεί τον «φτωχό συγγενή» του αθηνοκεντρικού κράτους, με πολλαπλές και διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων – αλλά και γιατί αντίκειται ευθέως στην προσπάθεια διαφάνειας και διασφάλισης του δημοσίου χρήματος.

Δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για την μετατροπή της υποχρεωτικής δημοσίευσης των προκηρύξεων του δημοσίου σε προαιρετική. Αντίθετα, είναι πολλά τα επιχειρήματα που υπάρχουν, ώστε το κράτος να επιβάλλει σε όλους τους δημόσιους φορείς του την μέγιστη δυνατή δημοσιότητα των αναθέσεων, συμβάσεων και διαγωνισμών που προκηρύσσουν και οπωσδήποτε, την δημοσίευσή τους στον περιφερειακό Τύπο, ο οποίος λόγω της σχέσης που έχουν οι πολίτες της περιφέρειας με τις τοπικές εφημερίδες τους, αλλά και λόγω του ότι είναι οι μόνες που πληρούν συγκεκριμένες και μετρήσιμες προδιαγραφές (κυκλοφορία φύλλων, απασχόληση επαγγελματιών δημοσιογράφων, κλπ) μπορούν να διασφαλίσουν την μέγιστη δυνατή διαφάνεια στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Ουδείς αρνείται την χρησιμότητα και την ωφέλεια του διαδικτύου στις μέρες μας, αλλά και ουδείς μπορεί να αρνηθεί πως χρόνιος θεματοφύλακας της χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος είναι οι περιφερειακές εφημερίδες που μακριά από υπόγειες διεργασίες και συμφωνίες, επιβιώνουν μέχρι σήμερα υπό πολύ αντίξοες συνθήκες, χάρη στην δημοσιογραφική αρτιότητα και την ηθική τους καταξίωση στις τοπικές κοινωνίες.

Κατόπιν τούτου, παρακαλώ κύριοι να δεχτείτε την πλήρη υποστήριξή μου προς τις Ενώσεις Τύπου και τις Ενώσεις των Δημοσιογράφων, που σύσσωμοι επιζητούν το δικαίωμα στην επιβίωση και την κατηγορηματική άρνησή μου προς τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, οι οποίες πρέπει να αποσυρθούν άμεσα και κατά την άποψή μου να αντικατασταθούν με σαφή υποχρέωση όλων των φορέων του δημόσιου να δημοσιοποιούν τις προκηρύξεις τους στον περιφερειακό Τύπο, ακόμα και εκείνες που σήμερα εξαιρούνται ή ακόμα και οργανισμών που σήμερα δεν δημοσιεύουν.

Εάν στόχος μας είναι η ενίσχυση της διαφάνειας και της δημοκρατίας, τότε όλοι οφείλουμε να ενισχύσουμε τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης. Το χρωστάμε στην ελληνική περιφέρεια και στα μέσα ενημέρωσης της περιφέρειας που έχουν υποστεί αλλεπάλληλα χτυπήματα τα τελευταία χρόνια, το χρωστάμε όμως και στην πολιτική μας εντιμότητα και τον όρκο μας για δημοκρατία και προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Ενημερώνω δε, ότι σχετική ερώτησή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα κατατεθεί άμεσα προς τον Πρωθυπουργό και όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς.


Αθήνα 31 Ιουλίου 2014
Με τιμή
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

ΜΟΝΟ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Σε λίγες ώρες, 13 κέντρα εκπομπής θα εκπέμπουν ΜΟΝΟ ΨΗΦΙΑΚΑ στις περιοχές της Αττικής, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας και των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Για τη λήψη του τηλεοπτικού σήματος, από αύριο, θα χρειαστεί ΕΠΑΝΑΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ τηλεοράσεων και αποκωδικοποιητών στις τελικές συχνότητες που έχει καθορίσει η πολιτεία.

 http://www.digea.gr/map
 ΠΟΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ;

1. Ακολουθήστε το link : http://www.digea.gr/map ,
2. πληκτρολογήστε τον τόπο κατοικίας σας
3. δείτε με χρώματα την κάλυψη από τα διαθέσιμα κέντρα εκπομπής.

Επίσης στο site της Digea, θα βρείτε όλες τις χρηστικές πληροφορίες ενόψει του σημερινού switch-off στην Αττική

Αντώναρος: Δεν είναι καιρός να σταματήσουν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες εντυπωσιασμού;

Evangelos-Antonaros-pontium

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Ευάγγελος Αντώναρος έστειλε ηχηρό μήνυμα προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με αφορμή ρυθμίσεις για τη δήλωση πόθεν έσχες.
“Μα τόση ασχετοσύνη;Οταν περιλαμβάνουν στην υποχρεωση υποβολής ποθεν έσχες όσους έχουν σχέση με blogs (!)(εννοούν ιστότοπους) ξέρουν τα νούμερα;
Στη χώρα υπάρχουν μερικές 10.000 ιστοτοποι.Οι περισσότεροι δεν έχουν τη διοικητική δομή που φαντάζονται οι φωστηρες. Πολλοί δεν ειναι .gr αλλα .com
Και πες ότι όλοι αυτοι υποβάλλουν τελικά δήλωση. Απορία: Ποιος θα ελέγχει δηλώσεις 500.000 ανθρώπων. Εδω σήμερα δεν ελέγχονται ουσιαστικά.
Δεν είναι καιρος να σταματήσουν οι ανούσιες νομοθετικές πρωτοβουλίες εντυπωσιασμού;”, αναρωτήθηκε ο Ευάγγελος Αντώναρος, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter.

Δωρεάν, εντατικά, μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας του Αριστοτελείου Κορινθιακού Εκπαιδευτηρίου

Εμφάνιση 10530775_10204360145663920_7623560095222060063_n.jpg


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                        Ισθμός, 31.07.2014
ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Ολοκληρώθηκαν , σήμερα τελευταία ημέρα του Ιουλίου, τα δωρεάν, εντατικά, μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας του Αριστοτελείου Κορινθιακού Εκπαιδευτηρίου, προς τους μαθητές της Α’, Β΄ και Γ΄ Λυκείου, εν΄ όψει του νέου σχολικού έτους 2014- 15.

Η δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία, αποτελεί έναν μόνιμο και διαρκώς αξιολογούμενο θεσμό και λαμβάνει χώρα ένδεκα (11) μήνες το χρόνο, από τους Καθηγητές του Αριστοτελείου προς τους μαθητές Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου μας.
Οι μαθητές κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς μετά το πέρας του καθημερινού  προγράμματος μαθημάτων αλλά και την περίοδο των θερινών διακοπών, λαμβάνουν, στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίου, ενισχυτική διδασκαλία από ένα team καθηγητών, με αποδεδειγμένη μεγάλη εκπαιδευτική και φροντιστηριακή εμπειρία.  

Αποτέλεσμα είναι η ασφαλής εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς καμία πρόσθετη οικονομική, χρονική και μεταφορική επιβάρυνση τους. Σε εποχές κρίσης οι μαθητές μας αποσπούν διακρίσεις χωρίς εξωσχολικές επιβαρύνσεις.

Υ.Γ. Επισυνάπτεται φωτογραφία από θερινά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας   - Εκ της Διευθύνσεως

Πέτρος Τατούλης «Οδηγός για τη χώρα το πρόγραμμα επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο»

Εμφάνιση DSC_3291.jpg


Οδηγό για τις υπόλοιπες Περιφέρειες και το σύνολο της χώρας χαρακτήρισαν το πιλοτικό πρόγραμμα επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. κ. Αθανάσιος Σχίζας, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την ανάγκη διασύνδεσης του προγράμματος που έχει καταρτίσει από κοινού η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον ΟΣΕ, με τη σχεδιαζόμενη αξιοποίηση της σιδηροδρομικής ακίνητης περιουσίας, «ώστε οι επενδύσεις που θα γίνουν να είναι ενταγμένες σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο, με κύρια κατεύθυνση το τουριστικό προϊόν», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
Ο κ. Τατούλης επεσήμανε επίσης ότι στόχος της Περιφέρειας είναι να αξιοποιήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου κύρια με τουριστικό προσανατολισμό και εμπορευματικό και προαστιακό, όπου οι τοπικές ανάγκες το υπαγορεύουν. «Οι παρεμβάσεις μας έχουν στόχο να δημιουργηθούν συμπράξεις επιχειρηματικότητας που να δημιουργήσουν νέες θεματικές ενότητες τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα τη διασύνδεση με λιμάνια προορισμούς κρουαζιέρας».
Ο Πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Σχίζας από την πλευρά του συμφώνησε στην ανάπτυξη ενός κοινού σχεδίου αξιοποίησης της σιδηροδρομικής ακίνητης περιουσίας στη βάση του σχεδίου επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου και έθεσε στη διάθεση της Περιφέρειας και το ΟΣΕ κάθε δυνατή συνδρομή στην εξειδίκευση του επιχειρησιακού σχεδιασμού του προγράμματος