Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Αύριο κληρώνει η Α1 Κορινθίας

http://www.asterasderveniou.gr/images/stories/diafora/korinthia_mesimata.png
Αύριο το απόγευμα στις 19:30 θα διεξαχθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κορινθίας, η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας.
Οι 16 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή και θα μπουν στη κληρωτίδα είναι οι: Αγ. Θεόδωροι,  Αναγέννηση Κιάτου, ΑΟ Λουτράκι, ΑΟ Σπαθοβουνίου, Αστέρας Δερβενίου, Ατρόμητος Χιλιομοδίου, Ελλάς Βέλου, Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Θύελλα Πετρίου,Κύψελος, Ολυμπιακός Λουτρακίου, Πανκαμαριακός, Παννεμεατικός, Πανσολυγειακός, Πέλοπας Κιάτου και Σαρωνικός Γαλατακίου.
Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Απανωτές σεισμικές δονήσεις στη Φθιώτιδα. Στο… πόδι οι κάτοικοι

seismoi

Μπορεί τη χθεσινή νύχτα να την πέρασαν σε αυτοκίνητα ή σε κάποιους συγγενείς τους όμως δεν ξέρουν που θα περάσουν τη νύχτα που έρχεται καθώς ο Εγκέλαδος συνεχίζει να επισκέπτεται αδιάλειπτα την περιοχή και να υπενθυμίζει την παρουσία του. Οι επιστήμονες στο σύνολό τους είναι καθησυχαστικοί όμως εκείνο που προβληματίζει τους κατοίκους στα σεισμόπληκτα χωριά είναι η βεβαιότητα των επιστημόνων ότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί ακόμη.

Πρεμιέρα με ντέρμπι αιωνίων στην Α1!

a1

Ντέρμπι αιωνίων έβγαλε η κληρωτίδα για την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Α1. Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό στο άδειο ΣΕΦ (12/10), αφού οι ερυθρόλευκοι έχουν τιμωρηθεί με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, από τα επεισόδια στον τρίτο τελικό της περασμένης σεζόν.
Περισσότερα στο sport.gr

Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται λιτότητα

Antonis-Samaras-Jose-Barroso
Στην πολιτική καρδιά της Ευρώπης, εκεί όπου σεργιανίζει η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αντώνης Σαμαράς είχε την ευκαιρία σήμερα να επιχειρήσει και να υλοποιήσει μια εκστρατεία “επιθετικής διπλωματίας” για λογαριασμό της Ελλάδας.
Ο Πρωθυπουργός είχε σειρά επαφών με το “ιερατείο” των Βρυξελλών, και στις δημόσιες τοποθετήσεις του εστίασε στο να στείλει τα κατάλληλα μηνύματα: Στους διεθνείς εταίρους της χώρας μας, τις αγορές, αλλά και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, ενώπιον των οποίων σε πλείστες περιπτώσεις η Ελλάδα έχει κακοποιηθεί, ως η “άσωτη” που χρειάζεται χρήματα από τους δικούς τους εθνικούς προϋπολογισμούς, για να διορθώσει τα δικά της λάθη.
Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ζοζέ Μπαρόζο δεν αποτέλεσε εξαίρεση στην παραπάνω εθνική στρατηγική από την πλευρά του Πρωθυπουργού. Έχοντας δίπλα του έναν πολιτικό σύμμαχο της Ελλάδας, τον Πορτογάλο που ηγείται τα τελευταία χρόνια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε τις θέσεις του για το “εθνικό στοίχημα” όχι μονάχα για την Ελλάδα αλλά συνολικά για την Ευρώπη, που συνιστά η ανάληψη από τη χώρα μας της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2014, αλλά και για τις προοπτικές που διαμορφώνονται πλέον για την Ελλάδα, μετά και πέρα από το Μνημόνιο.
“Η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της. Ήδη γίνονται βήματα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας κατά την περίοδο 2015-2016. Κύριος στόχος της Ελλάδας είναι η επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η απάντηση στις προκλήσεις που απειλούν την Ελλάδα είναι: Περισσότερη ανάπτυξη, περισσότερη Ευρώπη.
Μετά την εξαετή ύφεση, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα, και καθώς θα το πετύχουμε, θα είναι το μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα σε όλη την Ευρώπη.
Δεν υπάρχει πλέον συζήτηση για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μεταρρυθμίσεις και όχι λιτότητα”, τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ο Αντώνης Σαμαράς.
υστερογραφα

Μία ματιά στις Πρόβες του ΚΑΜΠΑΡΕ!

Από το Βερολίνο του '30...
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,

υπό τη σκηνοθετική ματιά του Κωνσταντίνου Ρήγου:


Μία μικρή γεύση από τις πρόβες
αρκεί για να μας πείσει

ότι το Καμπαρέ είναι το θεατρικό γεγονός
με το οποίο ξεκινά η θεατρική σαιζόν 2013-2014!
Από τις 4 Οκτωβρίου -και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων-
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη)

Το Καμπαρέ σφράγισε την ιστορία των μιούζικαλ, όχι μόνο στο χώρο του θεάτρου αλλά και του σινεμά, αφού η κινηματογραφική μεταφορά του από τον Μπομπ Φος το 1972, με τη Λάιζα Μινέλλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, απέσπασε 8 χρυσά αγαλματίδια κι έκανε το Καμπαρέ πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο.
Το μιούζικαλ του Φρεντ Εμπ (στίχοι) και του Τζον Κάντερ (μουσική) ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1966, έγινε τεράστια επιτυχία (8 Βραβεία Τόνυ), και από τότε έχει παρουσιαστεί αναρίθμητες φορές σε θέατρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναφέρουμε ενδεικτικά την εξαιρετικά επιτυχημένη μεταφορά του έργου από τον Σαμ Μέντες το 1993 στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου. 
Η υπόθεση:

Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση WFG στην Περιφέρεια Schwabisch Hall της Γερμανίας

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1412c11c82796216&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hlp5gct13&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379445239968&sads=zwuoGmt6wTxiLKIvH4eMr0vllL0
Στο  κρατίδιο της Βάδης Βυτεμβέργης στο  Schwabisch Hall βρέθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου συμμετείχε στη μικτή περιφερειακή έκθεση WFG στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο περιφερειών. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως 15 Σεπτεμβρίου στην Αρένα Χοενλόχε του Ιλσχόφεν, και διοργανώθηκε από την Περιφέρεια του Schwabisch Hall.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τα  χαρακτηριστικά της νέας της ταυτότητας «Μυθική Πελοπόννησος», όπου προέβαλε τα Πελοποννησιακά προϊόντα και τους τουριστικούς της προορισμούς. Στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται κάθε 5 χρόνια από την Περιφέρεια του Schwabisch Hall, συμμετείχαν περισσότεροι από 160 εκθέτες ενώ την επισκέφθηκαν πάνω από 50.000.

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1412c11c82796216&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hlp5g7t12&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379445386849&sads=zlg4WdcgO6MqRxZcle2C-nXCDqwΟι επισκέπτες που βρέθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου γεύθηκαν παραδοσιακά εδέσματα της Πελοποννήσου, το ποιοτικό της κρασί, ελιές και ελαιόλαδο, παστέλια, λαλάγγια και  αρκετά παραδοσιακά γλυκίσματα. Στους επισκέπτες μοιράστηκαν δυο προωθητικά φυλλάδια στα γερμανικά για τα προϊόντα και τον τουρισμό της Πελοποννήσου καθώς και 2 διαφορετικά cd με ντοκιμαντέρ για την Πελοπόννησο. Στην έκθεση καταγράφηκε για μια ακόμη φορά η μεγάλη δυναμική των Πελοποννησιακών προϊόντων στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε την δεύτερη ημέρα το χορευτικό από Έλληνες της ομογένειας που συμμετείχε μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με το οποίο γέμισε η αίθουσα του εκθεσιακού χώρου με ακούσματα από την Πελοπόννησο.

Στην έκθεση συμμετείχαν και άλλες συνεργαζόμενες Περιφέρειες όπως η Περιφέρεια της Βόρειας Σαξονίας  και η Περιφέρεια Zamosc της Πολωνίας. Ο Περιφερειάρχης του  Schwabisch Hall κ. Bauer κατά την εναρκτήρια ομιλία του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του για συμμετοχή στην έκθεση, και τόνισε την πολύ καλή συνεργασία των δυο Περιφερειών στα θέματα τουρισμού, ενέργειας, αγροτικής οικονομίας και δημόσιας διοίκησης. Ο κ. Bauer επεσήμανε την συνεργασία του με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη και εξήρε την προσπάθεια που καταβάλει η Πελοπόννησος. 


Η Αντιπεριφερειάρχης Ανρθηκε ﷽﷽﷽﷽ννιφερειν. Τέλος αναφέια να ξεπερ......... .άπτυξης κα. Νικολάκου στην ομιλία της κατά τη διάρκεια των εγκαινίων αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Πελοποννησιακών προϊόντων και της Πελοποννήσου ως προορισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα. Νικολάκου απευθυνόμενη στους παρεβρισκόμενους των εγκαινίων, τους εκπροσώπους  των άλλων Περιφερειών  και τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρθηκε στη προσπάθεια που καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες για να ξεπεράσουν την κρίση αλλά και στην πολιτική άποψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι η κρίση θα αντιμετωπιστεί με ενδυνάμωση του ρόλου των Περιφερειών. Τέλος ανέφερε ότι η Ευρώπη αποτελεί εγγύηση για τη διεθνή ειρήνη και πως όλα τα κράτη μέλη της πρέπει να βροσου ﷽﷽﷽﷽﷽﷽οννκρατματα. Στους επισκεπτεςαι ρ......... .υν κοινή γλώσσα συνομιλίας  για μια Ευρώπη αξιών, αλληλεγγύης και ευημερίας. 

ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΝΕΚΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ.

Του Ανδρέα Μητσόπουλου

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα τελευταία 30-35 χρόνια, πραγματοποιείται μια συστηματική προσπάθεια από το αριστερόστροφο ψευτοπροοδευτικό κατεστημένο που διοικεί τον τόπο, να αλλοιωθεί η νέα ελληνική γλώσσα, βάση και κορμό της οποίας αποτελούν τα Αρχαία Ελληνικά.
          Ήταν το 1982 όταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, στα πλαίσια της «Αλλαγής» (προς το χειρότερο), έκανε το χατίρι των «μαλλιαριστών» της Αριστεράς και κατήργησε εν μία νυκτί την απλή καθαρεύουσα και το πολυτονικό σύστημα γραφής, ενώ ταυτόχρονα παραγκώνισε την διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών από την ελληνική εκπαίδευση, τα οποία εδιδάσκοντο πλέον, όχι από την Α΄ Γυμνασίου αλλά από την Α΄ Λυκείου και μάλιστα κατά τρόπο εντελώς επιδερμικό, με αποτέλεσμα την ημιμάθεια των μαθητών και την δυσκολία στην έκφραση, σημαντικού ποσοστού νεοελλήνων.
         

Μεγαλύτερη και καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά η 5η Πανελλήνια έκθεση «Κορινθία 2013»


Μεγαλύτερη και καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να είναι η 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Κορινθία 2013 που διοργανώνει το επιμελητήριο Κορινθίας , θα ανοίξει τις πύλες της στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 και θα ολοκληρωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου .

Η έκθεση  πραγματοποιείται από το 2008 στο πρώην εργοστάσιο της Σωληνουργίας Κορίνθου το οποίο διαθέτει ένα στεγασμένο χώρο 7500  τετραγωνικών μέτρων και ο οποίος έχει τροποποιηθεί κατάλληλα για τις ανάγκες της Έκθεσης.

Η Έκθεση είναι ένα σημαντικό οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός για την Κόρινθο που τοποθετεί σε πρώτο πλάνο τους πρωταγωνιστές της επιχειρηματικής ανάπτυξης.
Ήδη ο αριθμός των εκθετών φέτος είναι πολύ μεγαλύτερος από την περσινή χρονιά ενώ αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Η φετινή έκθεση είναι σχεδιασμένη διαφορετικά  σε σχέση με το παρελθόν και  λόγω της πανελλήνιας προβολής της από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης  εθνικής εμβέλειας η προσέλευση του κοινού αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Στην διάρκεια της έκθεσης και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθούν παράλληλες πολιτιστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πολλούς τοπικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις  ενώ προγραμματίζονται  επισκέψεις και από επιχειρηματικές αποστολές του εξωτερικού. 

Πληροφορίες για το πρόγραμμα της Έκθεσης μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα: www.korinthianexhibition.gr

Ωράριο έκθεσης
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9/2013 17.30 – 22.00
ΠΕΜΠΤΗ 26/9/2013 17.30 – 22.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/9/2013 17.30 – 22.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/9/2013 10.00 – 22.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 29/9/2013 10.00 – 22.00

Ηλεία: Του έστησαν ενέδρα με μαχαίρι, γκλοπ και μια... μαγκούρα!


Θύμα ενέδρας, έξω από το αυτοκίνητό του, τη στιγμή που επέστρεφε στο κατάστημα που διατηρεί στο Επιτάλιο, έπεσε ένας 47χρονος επιχειρηματίας την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, όταν δύο άτομα του επιτέθηκαν και προσπάθησαν να τον χτυπήσουν...

Ο Καμμένος αποχώρησε από την εκπομπή της Τσαπανίδου πριν η ίδια «τον πετάξει έξω από στούντιο»


  • 2425
     
Panos-Kammenos1-570
Σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Πόπης Τσαπανίδου και του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου κατά την διάρκεια της εκπομπής της παρουσιάστριας στο STAR.
Ο Πάνος Καμμένος έριξε τις ευθύνες στους δημοσιογράφους που ανέδειξαν την προτροπή του λέγοντας πως από τις ομιλίες του ήταν το μόνο απόσπασμα που δημοσιοποίησαν και επιτέθηκε στη δημοσιογράφο που τον σφυροκοπούσε με ερωτήσεις. Την αποκάλεσε ψεύτρα, την κατηγόρησε πως κάποιοι τις υπαγορεύουν τις ερωτήσεις.
Την κατηγόρησε μάλιστα ότι έχει δώσει βήμα στη Χρυσή Αυγή για να του απαντήσει η δημοσιογράφος πως αυτό συνέβη μόνο μια φορά, κατόπιν τηλεφωνικής παρέμβασης του Ηλία Κασιδιάρη. Εξαλλη η Πόπη Τσοπανίδου δήλωσε πως κανονικά πρέπει να τον πετάξει με τις κλωτσιές έξω από το στούντιο. Αυτή ήταν η ατάκα που ανάγκασε τον Πάνο Καμμένο να αποχωρήσει.

arouraios.gr

«Κλείνει» λόγω… σουβλατζίδικων το υποκατάστημα της Louis Vuitton στην Κηφισιά!


  • 4412
     
louis-vitonΑυτό και αν είναι είδηση – βόμβα! Μία είδηση που δείχνει την.. κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας εξαιτίας των τραγικών χειρισμών αυτών που είναι υπεύθυνοι (sic) ΚΑΙ για το επίπεδο διαβίωσής μας.

Του Σταύρου Ζαγκανά
Ένα επίπεδο που όσο πάει γίνεται όλο και χειρότερο…
Από όλες τις πλευρές…
Ποια είναι η είδηση;

Συνελήφθη 52χρονος στο Βέλο για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συνελήφθη , χθες (16-9-2013) το πρωί , στο Βέλο Κορινθίας , από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου , ένας 52χρονος ημεδαπός , για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα , σε βάρος του 52χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο , ύψους -286.935,24- ευρώ.
Ο 52χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Τα πέτρινα χρόνια της εκπαίδευσης

Επειδή μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητή η πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης αναφορικά με την Παιδεία, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

1.Το νέο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας προβλέπει πανελλαδικές εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου. Δηλαδή οι μαθητές, για την προαγωγή τους στην επόμενη τάξη και για να πάρουν απολυτήριο Λυκείου, θα περνούν από εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα. Μετά και από το απολυτήριο, όσοι επιθυμούν να εισαχθούν σε κάποιο Πανεπιστήμιο θα υποβάλλονται σε νέες πανελλήνιες εξετάσεις για τέταρτη φορά.

Τα μαθήματα της τελικής εξέτασης για την εισαγωγή σε ΑΕΙ θα είναι 4, ωστόσο θα μετρούν και οι βαθμολογίες όλων των προηγούμενων ετών.

Αποτέλεσμα:

Έχετε διαβάσει το σύνταγμα κύριε Τσίπρα;

Ο κ Τσίπρας δεν αρκείται στις ανεδαφικές υποσχέσεις που χαϊδεύουν τα αυτιά εξουθενωμένων και απογοητευμένων πολιτών (όπως έκανε και ο κ. Σαμαράς), αλλά προχωρά και σε θεσμικά ατοπήματα.
Στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, δήλωσε πως το κόμμα του θα αλλάξει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και ότι θα υπάρχει προφανώς αναδρομική ισχύς για τις αξιόποινες πράξεις.
Είναι αυτονόητο πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να γνωρίζει πως το Σύνταγμά μας ρητώς (άρθρο 7 παρ 1) απαγορεύει την αναδρομική εφαρμογή ποινικών νόμων. Γνωρίζει επίσης, την αγανάκτηση του κόσμου για την επαίσχυντη συνταγματική διάταξη περί (μη) ευθύνης υπουργών και την εκμεταλλεύεται δηλώνοντας ότι θα κάνει κάτι το οποίο κατά το Σύνταγμα απαγορεύεται.
Εν ολίγοις, ο κ Τσίπρας αδιαφορεί για το τι το Σύνταγμα απαγορεύει και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το τι θέλει να ακούσει ο κόσμος. Και προκειμένου να ευχαριστήσει το κοινό του δεν διστάζει να το κοροϊδεύει με τον πιο προκλητικό τρόπο.

Πάνος Μιχαλόπουλος

Εκπρόσωπος τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Κώστας Κόλλιας: «Ενισχύεται η αστυνομική δύναμη στο νομό»

Τις μεταθέσεις 26 αστυνομικών που θα ενισχύσουν την Υπηρεσία Φύλαξης – Ελέγχου Κρατουμένων Αλλοδαπών Κορίνθου υπέγραψε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, όπως είχε δεσμευθεί σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

Επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας - Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία


Ένταση επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου καθώς εργαζόμενοι στα Ταμεία επιχείρησαν να εισέλθουν στο υπουργείο με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την αντίδραση των ανδρών των ΜΑΤ
Οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για την διαθεσιμότητα στο χώρο. Ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε δυνατό.
 Στους διαμαρτυρόμενους που από το πρωί πραγματοποιούν συγκέντρωση στο κέντρο προτάθηκε να συναντηθούν με τον Γ.Γ. του υπουργείου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή τους.
Με συνθήματα μια ομάδα επιχείρησε να εισέλθει στο υπουργείο, όπου τους έκοψε το δρόμο μια διμοιρία των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

 newsit.gr

Από τον Τύπο ας ξεκινήσει και η 5η Μεγάλη Αλλαγή

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
- Γεια σου, ορέ πατρίδα! Αν και κορυφαία στη λίστα της δυστυχίας, αν και ασφυκτικά δεμένη στα χρέη, αν και  βάναυσα ζωσμένη στα δεσμά της ξένης κατοχής, δεν το βάζεις κάτω! Και δεν χάνεις ευκαιρία να τραγουδάς, να χορεύεις, να μιλάς με στίχους. Να θυμίζεις  Όμηρο και Κορνάρο και Παλαμά και Καζαντζάκη και Χριστόδουλο (συμπάθα με,  κ. Ρεπούση!..). Δεν σταματάς να  γεννοβολάς λεβέντες όπως ο Μίκης, ο Γλέζος, ο Περρίκος, η  Καραγιάννη, που τέτοιες μέρες το 1941,έφηβοι τότε, έμπαιναν  στις τάξεις των νεογέννητων αντιστασιακών οργανώσεων, για να πολεμήσουν την ξένη κατοχή…

-Μην το βάζετε κάτω, φωνάζω και του λόγου μου στα παιδιά που διδάσκω το έρμο λειτούργημά μας.  Κάμετε υπομονή δύο-τρία χρόνια ακόμη. Διώξτε  το φόβο από την ψυχή σας. Πάρτε ανάσες, αντισταθείτε! Η αλλαγή θα έλθει. Και θα είναι θεαματική, χάρη και στα τέσσερα λαχεία που  έχει χαρίσει στην πατρίδα ο καλός θεός της: Στον τουρισμό, στη ναυτιλία, στον υπόγειο πλούτο και στη γεωπολιτική της θέση. Να είστε βέβαιοι ότι το 2021 η  πατρίδα θα είναι αγνώριστη! Θα τη ζηλεύουν όλοι!…

Ήταν χούντα η… χούντα του Πινοσέτ;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η απίστευτη ευκολία με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας αναιρεί τις ίδιες τις δηλώσεις του, αποτελεί άλλη μια απόδειξη πως είχε καλούς δασκάλους από το πρόσφατο «σοσιαλιστικό» παρελθόν της Ελλάδας.
Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου του TRT Θεσσαλίας Α. Γιουρμετάκη (ο οποίος εύστοχα έθεσε το ζήτημα της συστηματικής σύνδεσης της οικονομικής κρίσης με μια επίθεση στο κοινοβουλευτικό σύστημα, περιγράφοντας και τις συνέπειες), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε περιπαθώς ότι ο ίδιος έχει πράξει κάτι τέτοιο.
Η ερώτηση ήταν συγκεκριμένη: Ήθελα να σταθούμε λίγο σε κάτι το οποίο δεν έχει να κάνει με τα οικονομικά δεδομένα διότι θεωρώ και νομίζω όλοι μας το θεωρούμε ότι οι οικονομικές κρίσεις αργά ή γρήγορα τελειώνουν, περνάνε σε 5, σε 15 χρόνια και σημασία έχουν οι πληγές που αφήνουν πίσω τους.

Δύο νέες σεισμικές δονήσεις στην Αμφίκλεια

japan

Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται από χθες στην περιοχή της Αμφίκλειας.
Μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς μεγέθους 4,5 και 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα, δύο νέες δονήσεις καταγράφηκαν σήμερα το πρωί, η πρώτη στις 08:46 με μέγεθος 3,9 βαθμών και η δεύτερη στις 10:39 με μέγεθος 4,2 Ρίχτερ.
Όπως δήλωσε  ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, οι επιστήμονες παρακολουθούν προσεκτικά το φαινόμενο και από τις 7/08 μέχρι και χθες έχουν γίνει 1.372 σεισμοί.

Ο πρώτος έγινε στις 08.46, 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αταλάντης. Είχε μέγεθος 3,9 Ρίχτερ και εστιακό βάθος, μόλις πέντε χιλιομέτρων. Η δόνηση ταρακούνησε τους κατοίκους της Φθιώτιδας και ιδιαίτερα εκείνους που ζουν στην Λαμία, την Αταλάντη και την Ελάτεια.

Λίγο νωρίτερα το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο είχε δώσει τον σεισμό στα 4,4 Ρίχτερ με εστιακό βάθος μόλις ενός χιλιομέτρου. Στην ανακοίνωσή του, μιλούσε για σεισμό με επίκεντρο 118 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 33 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λαμίας και 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ελάτειας.

31χρονος αυτοκτόνησε με κυνηγετικό όπλο


asthenoforo2000Τέλος στη ζωή του έβαλε το πρωί της Τρίτης στο σπίτι του στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας 31χρονος επαγγελματίας.
Όπως αναφέρει το agriniopress.gr ο 31χρονος, επαγγελματίας στο χώρο των χρωμάτων, βρέθηκε νεκρός στo σπίτι του, πυροβολημένος στο κεφάλι με κυνηγετικό όπλο.
Δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι λόγοι που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως δίπλα στον νεκρό βρέθηκε σημείωμα.
Η σορός του θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου για νεκροψία και νεκροτομή, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα του Θέρμου.

Δατσέρης: Το ΠΑΣΟΚ εγκλωβίστηκε σε... αποστολικό ρόλο

Giannis-Datseris

(Photo Eurokinissi)
Ο Γιάννης Δατσέρης διετέλεσε τα τελευταία χρόνια ο στενότερος συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, και μετά την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού με τη Νέα Δημοκρατία, μετακινήθηκε σε κεντρικούς ρόλους στην τότε Ιπποκράτους, έχοντας μεταξύ άλλων των ευθύνη του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος.
Η ρήξη δεν άργησε να έρθει, και έτσι ο Γιάννης Δατσέρης αποχώρησε από το στενό επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου, διατηρώντας ωστόσο την αυτονομία της σκέψης, του λόγου και της δημόσιας παρέμβασής του. Όπως κάνει σήμερα με άρθρο το οποίο υπογράφει στα “Νέα” ως “πυρηνικός γιατρός, πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ”, με αναφορές στην πολιτική πραγματικότητα, το ΠΑΣΟΚ και τις εξελίξεις που έρχονται.

Good news: οι Άγγλοι λένε «θα μάθουμε αρχαία Ελληνικά για να βελτιώσουμε τα Αγγλικά μας» !

Δεν είναι εύκολο κατανοήσεις τον κόσμο σε όλο του το μεγαλείο αν δεν μπορείς να σκέφτεσαι Ελληνικά.



Αυτή είναι η κεντρική ιδέα μιας συναρπαστικής πρωτοβουλίας του βρετανικού οργανισμού Projects, o οποίος ασχολείται με την προώθηση της γνώσης σε όλους τους νέους που ζουν στην Αγγλία και τη γνωριμία τους με αρχαίες γλώσσες, δομές και πολιτισμούς, για να βοηθηθούν στα… Αγγλικά τους! Και ποια καλύτερη γλώσσα για να το πετύχει αυτό από τα Ελληνικά!

Η πρωτοβουλία αυτή της Iris Projects, σύμφωνα με το aneksigita-fainomena.blogspot.gr, ξεκίνησε σαν πιλοτικό πρόγραμμα το 2006, και εισήγαγε με επιτυχία τα Λατινικά σε δεκάδες δημόσια σχολεία. Το αμέσως επόμενο βήμα κατά το σχέδιο ήταν να εισαχθεί η Ελληνική ώστε τα παιδιά να μάθουν σε βάθος τον τρόπο να σκέπτονται και να χειρίζονται τα …αγγλικά!

Τα blogs γράφουν:

«Now look, Latin’ fine, but Greek might be even Beta» (Κοίτα, τα Λατινικά μια χαρά είναι αλλά τα Ελληνικά είναι ακόμα καλύτερα!) «Τώρα η μητρική γλώσσα του Αρχιμήδη και του Ηροδότου, πρέπει να χρησιμοποιηθεί πιο ουσιαστικά ώστε για να βοηθήσει τα παιδιά των δημοτικών τα οποία προέρχονται από χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα να βελτιώσουν τα αγγλικά τους!»

Για όσους πιστεύουν ότι τα αρχαία Ελληνικά είναι μια νεκρή γλώσσα, η απάντηση έρχεται από την διευθύντρια του προγράμματος Lorna Robinson η οποία είναι πεπεισμένη ότι η κλασική ελληνική θα μπορούσε να αποδειχθεί ακόμη πιο δημοφιλής και ιδιαίτερα χρήσιμη:

«Τα αρχαία Ελληνικά είναι απλά μια υπέροχη γλώσσα, γεμάτη από όμορφα λόγια και συναρπαστικές ιδέες. Τα έργα στην αρχαία Ελλάδα έχουν διαμορφώσει τη μελέτη των μαθηματικών, της επιστήμης και του πολιτισμού για αιώνες.



Τα παιδιά θα το απολαύσουν και θα επωφεληθούν από τις πάμπολλες χρήσεις κι εφαρμογές των Ελληνικών στην ζωή μας. Δομή, τρόπος σκέψης, λύση προβλημάτων, κατανόηση εννοιών, φαντασία, ετυμολογία, ορθογραφία, παραγωγή νέων λέξεων… Σίγουρα λοιπόν όλη αυτή η μεθοδολογία σκέψης βοηθά με τα αγγλικά και τη δομή τους!

Περισσότερα: eirinika.gr

Καλό φθινόπωρο με eirinika.gr και καλά νέα

Πού θα γίνουν 4.179 προσλήψεις ως το τέλος του 2013

Κι όμως, γίνονται και προσλήψεις (στο Δημόσιο) εκτός από αθρόεες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα). Τις νέες προκηρύξεις για μόνιμους και εποχικούς υπαλλήλους παρουσιάζει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος«. Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι διορισμοί θα κατανεμηθούν ως εξής:
Συμβασιούχοι
-1469 σε Δήμους
-1000 σε παιδικούς σταθμούς
-820 στα ΕΛΤΑ
-120 στην ΕΥΔΑΠ
Αορίστου χρόνου
-300 στο υπουργείο Οικονομικών
-160 στη Σχολή Δικαστών
-100 στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, «τρέχουν» επίσης 1748 θέσεις σε ΟΤΑ, ΔΕΗ, Μουσεία.
Η εφημερίδα «Εθνος» αναφέρεται ειδικά στις 300 προσλήψεις που θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου (ακόμη 1.000 το 2014) στο υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυσχη του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Σημειώνει ότι οι διορισμοί θα γίνουν με διαγωνισμούς ΑΣΕΠ στους οποίους θα συμμετάσχουν πτυχιούχοι και κάτοχοι μεταπτυχιακών. 

Υπογράφονται οι ΚΥΑ για τους 2.000 «διαθέσιμους» – «Κόλλησαν» στο Δημόσιας Τάξης

Εντός της ημέρας υπογράφονται εκτός απροόπτου οι ΚΥΑ που θα οδηγήσουν σε διαθεσιμότητα 2.000 υπαλλήλους 11 υπουργείων. Οι υπουργικές αποφάσεις επρόκειτο να υπογραφούν χθες αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, υπήρξε πρόβλημα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης καθώς δεν είχε αποστείλει τις λίστες με τους συγγενείς των θανόντων σε ώρα υπηρεσίας δημόσιων λειτουργών, που εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα. Αν οι λίστες αποσταλούν εντός της ημέρας όπως έχει δεσμευθεί το υπουργείο, τότε οι ΚΥΑ θα υπογραφούν σήμερα. Aντίστοιχο πρόβλημα υπήρξε και με το υπουργείο Άμυνας αλλά λύθηκε, καθώς ο αριθμός των θανόντων σε ώρα υπηρεσίας είναι πολύ μικρότερος.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι υποψήφιοι«διαθέσιμοι» ανα υπουργείο
-Άμυνας: 500 (πολιτικό προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου συμπεριλαμβανομένων και περίπου 100 τεχνικών)
-Εργασίας: 600 (250 από ΟΑΕΔ, 200 από ΙΚΑ, 70 από ΟΑΕΕ, 30 από ΕΤΑΑ, 30 από ΟΓΑ και 20 από κεντρικές υπηρεσίες)
-Οικονομικών: 485 (κατάργηση του κλάδου των καθαριστριών που είναι τετράωρης απασχόλησης)
-Πολιτισμού-Αθλητισμού: 350 (250 από διευθύνσεις Πολιτισμού, 100 από Αθλητισμού)
-Υποδομών: 758 (330 υπάλληλοι του ταμείου αποκατάστασης σεισμοπλήκτων που θα μεταφερθούν στις περιφέρειες, 300 υπάλληλοι της ΥΠΑ και 128 διοικητικοί υπάλληλοι της ΓΓ Δημοσίων Έργων)
-Αγροτικής Ανάπτυξης: 131 (διοικητικοί από την κεντρική υπηρεσία, τον ΕΦΕΤ, το Μπενάκειο και το ΙΓΕ)
-Ναυτιλίας: 50 (25 ΥΕ από την κεντρική υπηρεσία και 25 από ΣΧΟΠ ΓΓ Αιγαίου)
-Τουρισμού: 138 (98 εργαζόμενοι ΕΟΤ και 40 διοικητικοί από την κεντρική υπηρεσία)
-Περιβάλλοντος: 100 (κατάργηση κλάδων και ειδικοτήτων)
-Μακεδονίας-Θράκης: 20 (διοικητικοί)
-Δικαιοσύνης: 38 (φύλακες, επιμελητές και καθαρίστριες)
-Ανάπτυξης: 100 (διοικητικοί υπάλληλοι)
-Εξωτερικών: 10 (διοικητικοί της ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού)

Γ. Μιχελάκης: «Η αξιολόγηση στους ΟΤΑ θα κρίνει τις απολύσεις»

«Η αξιολόγηση θα μας δώσει, ανάλογα με τις υπηρεσίες που θα μείνουν τελικά, ποιο προσωπικό και ποιος αριθμός θα μείνει στις νέες δομές. Δεν έχω κανένα στόχο» (ως προς τον αριθμό υπαλλήλων) είπε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στον ρ/σ Βήμα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες κατά τις οποίες το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας θα αγγίξει -και πάλι- τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «και εργαζόμενοι και δήμαρχοι έχουν καταλάβει την αναγκαιότητά της (αξιολόγησης) και προέβλεψε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.
Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών υπερασπίστηκε την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, επικαλούμενος και τη δημοσκόπηση της Kapa Research για το «Βήμα της Κυριακής» που, κατά την εκτίμησή του, δείχνει ότι οι πολίτες θέλουν ακομμάτιστο δήμαρχο.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συγκυβέρνηση και αυτές οι συγκυβερνήσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν φτιάξεις στο πρώτο κύτταρο που είναι ο δήμος τέτοιες κουλτούρες συνεργασίας, δημοτικά συμβούλια από αντιτιθέμενες παρατάξεις με κοινό στόχο το καλό του τόπου τους, δεν φτιάχνεις κουλτούρες νέες, για να ξεφύγουμε επιτέλους από τις νοοτροπίες που εν πολλοίς μας έφεραν σ’ αυτήν την κατάσταση;», ανέφερε χαρακτηριστικά.
aftodioikisi.gr

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανέλκυση του Costa Concordia (video)

ITALY-SHIPPING-DISASTER-CONCORDIA-ANNIVERSARY

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρωί η επιχείρηση επανόρθωσης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia.
Το σκάφος έχει πλέον απoμακρυνθεί πλήρως από τα βράχια στα οποία είχε ακουμπήσει το βράδυ του ναυαγίου, στις 13 Ιανουαρίου του 2012.

LIVE REUTERS από reuters

Συρία: Η Τουρκία θέλει να κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή

Destroyed Russian-made helicopter that belonged to the Syrian Army is seen at the Minnig Military Airport, after it was seized by rebels

Το καθεστώς της Συρίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία «βιάστηκε» να καταρρίψει το στρατιωτικό συριακό ελικόπτερο που εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι προσπαθεί με αυτές τρις ενέργειες, να κλιμακώσει την ένταση κατά μήκος των τουρκο-συριακών συνόρων.
«Η απόφαση από την τουρκική πλευρά να καταρρίψει το ελικόπτερο ήταν βιαστική, ιδιαίτερα καθώς το ελικόπτερο ήταν στο δρόμο της επιστροφής και δεν έχει χρεωθεί με καμία αποστολή μάχης», ανέφερε ανακοίνωση των συριακών ενόπλων δυνάμεων, την οποία μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
«Αυτό είναι η απόδειξη για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης Ερντογάν προς τη Συρία η οποία επιχειρεί να αυξήσει την ένταση ώστε να κλιμακωθεί η κατάσταση στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών »,συμπληρώνει η ανακοίνωση του συριακού στρατού.

ysterografa.gr

Άγνωστος έριξε κροτίδες πάνω από το φράχτη του Λευκού Οίκου!

White House Arrest

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι μονάδες ασφαλείας στο Λευκό Οίκο μετά από αναφορές ότι στη βόρεια πλευρά του αμερικανικού προεδρικού Μεγάρου ακούστηκαν πυροβολισμοί.
Αρχικά η φρουρά του Λευκού Οίκου διέταξε τους παραβρισκόμενους δημοσιογράφους να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου για λόγους ασφαλείας κι ενώ είχε προηγηθεί το φονικό επεισόδιο στο Νέιβι Γιαρντ, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι.
Με την αμερικανική πρωτεύουσα να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού εξ αιτίας του μακελειού που προηγήθηκε, η αντίδραση στην πληροφορία ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο Λευκό Οίκο δημιούργησε πανικό ενώ η είδηση για πυροβολισμούς στο Λευκό Οίκο αναμεταδόθηκε μέσω του Twitter.
Aλλά σχεδόν αμέσως οι μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι δεν υπήρξαν πυροβολισμοί αλλά κάποιος άγνωστος άντρας έριξε κροτίδες στον φράχτη στη βόρεια πλευρά του Λευκού Οίκου. «Δεν υπήρξαν πυροβολισμοί έξω από τον Λευκό Οίκο» ανέφερε ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών του Λευκού Οίκου, Εντ Ντόνοβαν.
Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομία εντόπισε τον δράστη που έριξε τις φωτοβολίδες στον κήπο του Λευκού Οίκου αι τον συνέλαβε (photo).
Tα στοιχεία του δράστη δεν έχουν γίνει ακόκμη γνωστά, αλλά είναι χαρακτηριστικό πως δεν φορούσε παπούτσια.

ysterografa.gr

Πάγκαλος: Εγώ δεν έχω Burberry, όπως ο Τσίπρας


pagkalos1Άλλη μια σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.
Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στο περιβόητο πουκάμισο Burberry που είχε φορέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει ρούχα αυτής της μάρκας: «Εγώ Burberry δεν έχω!» και χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «αγράμματο», με αφορμή τα όσα είπε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για τις ευθύνες του όσον αφορά τις κινητοποιήσεις στον χώρο της Παιδείας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η απεργία των εκπαιδευτικών είναι απεργία του ΣΥΡΙΖΑ». Παρομοίασε μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα καθεστώτα της Αφρικής που βάζουν τα παιδιά να πολεμούν.
Τέλος την πρώτη φορά που είδε τον κ. Τσίπρα στην τηλεόραση, τότε που ήταν πρόεδρος του 15μελούς του Λυκείου του : «Οταν τον είδα να βγαίνει και να μιλάει, είπα στον εαυτό μου: Ω Θέε μου, τι δημιούργησε αυτή η κοινωνία!».

Τρία επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ


trainoseΤρία επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αποκτήσουν το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς σήμερα έληξε η σχετική προθεσμία.
Όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τώρα τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και θα υποβάλουν την εισήγησή τους σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η αξιοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συμβάλλει στην α) αναβάθμιση και ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων της εταιρίας, β) δημιουργία συνεργειών μεταξύ των υποδομών της χώρας, και γ) βελτίωση πρόσβασης επιβατών και προϊόντων στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Leonardo DiCaprio φλερτάρει με ρόλο Προέδρου των ΗΠΑ

Leonardo-DiCaprio

Με την πάροδο των ετών, ο Leonardo DiCaprio εξελίχτηκε σε έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του στο Χόλιγουντ, κερδίζοντας αξιομνημόνευτους ρόλους, και αποδεικνύοντας σε πλείστες περιπτώσεις το ταλέντο του.
Ο 39χρονος ηθοποιός έχει ενσαρκώσει μέχρι σήμερα ιστορικές φυσιογνωμίες των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως τον J.Edgar Hoover και τον Howard Hughes, ποτέ όμως έναν Πρόεδρο.
Η πραγματικότητα αυτή φαίνεται ότι θα αλλάξει, καθώς ο Leonardo DiCaprio φημολογείται ότι θα αναλάβει την παραγωγή, και θα διατηρήσει για τον εαυτό του τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας του 28ου Προέδρου των ΗΠΑ, Γούντροου Γουίλσον, ο οποίος βρέθηκε στον Λευκό Οίκο από το 1913 μέχρι το 1921, και πέθανε λόγω επιπλοκών από εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του.

ysterografa.gr

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Βρούτση για ασφαλιστικά ταμεία και συντάξεις

siriza_simaies_977824008Εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν ερώτηση στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση,  για την κατάσταση που επικρατεί στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και για τις συντάξεις.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Προς τον κ. Υπουργό:
- Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Καταρρέουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία – Κινδυνεύουν οι συντάξεις.

Στη δικαιοσύνη ο Πάχτας κατά Καμμένου


paxtas_aftodioikisiΠροσφυγή στη δικαιοσύνη σε βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου που παρότρυνε κατοίκους της Χαλκιδικής να τον “λιντσάρουν”, προανήγγειλε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας.
“Η Εισαγγελία έκανε τον καθήκον της. Από την πλευρά μας είναι αυτονόητη υποχρέωση να καταφύγουμε στον φυσικό δικαστή για την παραδειγματική τιμωρία του κ. Καμμένου” αναφέρει ο κ. Πάχτας σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: “Δε νοείται αρχηγός κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης να προτρέπει στην αναίρεση της ουσίας της δημοκρατίας, που είναι ο σεβασμός στη νομιμότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσα από τον διάλογο. Η πρόσκληση πολιτών σε τέλεση αδικήματος αποτελεί πέραν των άλλων τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα. Αυτές οι συμπεριφορές μας θυμίζουν διαλυτικά φαινόμενα μιας εποχής που δεν μας αξίζει και δεν θέλουμε να ζήσουμε. Απέναντι σ΄αυτές τις συμπεριφορές οφείλουμε να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή τον αγώνα μας για να πείσουμε ότι ο δρόμος της συνεννόησης και της αρμονικής συνύπαρξης είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας. Είναι μια ευθύνη που ως Δημοτική Αρχή έχουμε αναλάβει και θα συνεχίσουμε να την υπηρετούμε με πίστη και αποφασιστικότητα”.
ysterografa.gr

1.300 προσλήψεις στις Εφορίες

DOY

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του “Έθνους”, το αμέσως επόμενο διάστημα το δυναμικό των Εφοριών θα ενισχυθεί με 1.300 νέα στελέχη, καθώς δρομολογούνται σχετικές προσλήψεις μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Συγκροτήματος Μπόμπολα, στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η αποτελεσματική λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, και για τον λόγο αυτό προχωρεί σε προσλήψεις, στην εκπαίδευση του υπάρχοντος προσωπικού, καθώς και σε μετακινήσεις υπαλλήλων σε υπηρεσίες άμεσης προτεραιότητας

Το “ευχαριστώ” της Άννας Μπουσδούκου στο Twitter

Anna-Bousdoukou

Είναι το πιο φρέσκο πρόσωπο στο οποίο επενδύει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, καθώς η Άννα Μπουσδούκου κλήθηκε να διαδεχθεί την Πόπη Τσαπανίδου, και να καλύψει το κενό της έμπειρης παρουσιάστριας στην πρωινή ζώνη του καναλιού του Νέου Φαλήρου, με ικανοποιητικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα.
Η Άννα Μπουσδούκου έχει από σήμερα τον ανταγωνισμό της Πόπης Τσαπανίδου στην πρωινή ζώνη, με την προκάτοχό της να βρίσκεται πλέον στο Star, η ίδια ωστόσο δείχνει να στέκεται… μια χαρά, διεκδικώντας πλέον να ανοίξει την προσωπική επαγγελματική περπατησιά της.
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter, η νεαρή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια έσπευσε να απευθύνει ένα μεγάλο “ευχαριστώ” από καρδιάς, σε όσους τη στηρίζουν, και συνεχίζουν να την περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή τους.
“Έστω και καθυστερημένα..ευχαριστω παρα πολυ για τα θετικά και ενθαρρυντικά σας μηνύματα!!Μου δίνετε δύναμη! Τα λέμε αύριο στις 10 #skaitwra“, έγραψε η Άννα Μπουσδούκου στον προσωπικό λογαριασμό της.

ysterografa.gr

Τετ-α-τετ Σαμαρά με ηγέτες της Ε.Ε στις Βρυξέλες για διεκδικήσεις και Προεδρία

Τετ-α-τετ Σαμαρά με ηγέτες της Ε.Ε στις Βρυξέλες  για διεκδικήσεις και ΠροεδρίαΣτις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς για συναντήσεις με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Δύο είναι τα θέματα που θα τεθούν: Η διοργάνωση της ελληνικής Προεδρίας
της Ε.Ε και η ανάγκη μη επιβολής νέων μέτρων στην Ελλάδα. Εξάλλου, κατηγορηματικά διέψευσε ο Σ. Κεδίκογου το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα. Το επανέλαβε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Τι συζήτησαν Σαμαράς-Δαμανάκη για την προεδρία. Τι θα ζητήσει από Μπαρόζο, Ρομπάι και Σουλτς ο πρωθυπουργός...

ΦΩΤΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ -ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΜΑΤΒΙΕΝΚΟ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1412a031728f6b3f&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379403545375&sads=F0w87GHbbnxCeglZlIFLIS3fseohttps://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1412a031728f6b3f&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379403430968&sads=WGLJFquon1MaymRZW9VJhKP_kBs&sadssc=1
















press2@dorabak.gr

Ερώτηση Χρίστου Δήμα για το Καζίνο Λουτρακίου

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Τουρισμού με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Κοινοπραξίας "Club Hotel Casino Loutraki" (Ανωνύμου Τουριστικής Εταιρείας “Καζίνο Λουτρακίου Α.Ε.” και Club Hotel Loutraki SA) και την διακινδύνευση των θέσεων εργασίας κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.
Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση αναφέρει τα εξής:
"Το Καζίνο Λουτρακίου από την ίδρυση του (1995) αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης τόσο για την τοπική κοινωνία του Λουτρακίου, όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι στο Καζίνο απασχολείται μεγάλος αριθμός εργαζομένων (1397) κυρίως από τον Νομό Κορινθίας.
Ωστόσο, την τελευταία τριετία η Κοινοπραξία "Club Hotel Casino Loutraki" αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της να κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις τους. Οι δύο κοινοπρακτούντες εταίροι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τα παραπάνω προβλήματα αλλά δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια κοινή λύση.
  
Πιο συγκεκριμένα,  η Club Hotel Loutraki SA  αναφέρει, ότι η μετατροπή της Κοινοπραξίας "Club Hotel Casino Loutraki" από Ο.Ε. σε Α.Ε. κρίνεται αναγκαία όσο το δυνατόν ταχύτερα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές απώλειες των τριών τελευταίων ετών. Ισχυρίζεται πως η ενδεχόμενη μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Α.Ε. θα συμβάλλει στην αύξηση των κεφαλαίων και στην ανάπτυξη συναφών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα βοηθήσουν στην κάλυψη των υποχρεώσεων και στην περαιτέρω κερδοφορίας της. Μέχρι να βρεθεί κάποια λύση στα προβλήματα της Κοινοπραξίας, η Club Hotel Loutraki SA προτείνει να υπάρξει προσωρινή χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της Κοινοπραξίας προς το Δημόσιο και το Ι.Κ.Α.
Από την πλευρά της η “Λουτράκι Καζίνο Α.Ε.” συμφωνεί με την έναρξη του διαλόγου για την μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Α.Ε. αρκεί να ικανοποιούνται τα συμφέροντα του Δήμου Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων. Πιο συγκεκριμένα, τονίζει πως οποιοσδήποτε μετασχηματισμός της Κοινοπραξίας πρέπει να έχει ως βάση διαπραγμάτευσης το κοινοπρακτικό του 1995 (που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού σύμφωνα με το ΦΕΚ 101/Β/15-2-1995) το οποίο προέβλεπε ότι μετά από πενήντα χρόνια το Καζίνο θα περνούσε στο 100% στο Δήμο Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων. Επιπλέον, η “Λουτράκι Καζίνο Α.Ε.” θέτει ερωτήματα για τη μετοχική σύνθεση και τη λειτουργία της Α.Ε.  Ειδικότερα η κίνηση αυτή πρέπει να εξασφαλίζει τα δικαιώματα του Δήμου επί της επιχείρησης και να μη θέτει σε κίνδυνο την παραμονή των εργαζομένων.
Δυστυχώς η αδυναμία των δύο κοινοπρακτούντων πλευρών να έρθουν σε συμφωνία δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους εργαζόμενους οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της Κοινοπραξίας και την πιθανότητα να προχωρήσει το Καζίνο σε παύση πληρωμών. Παράλληλα, η τοπική κοινωνία του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων αλλά και της Κορινθίας ανησυχεί διότι μία ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη στο Καζίνο Λουτρακίου θα είχε πολλαπλές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.
Για τα παραπάνω προβλήματα της "Club Hotel Casino Loutraki" και ειδικότερα για τη διασφάλιση των θέσεων και των οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων έχουν εκφράσει την ανησυχία τους και άλλοι φορείς όπως κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΑΝ.ΕΛ.) και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1. Επειδή η Κοινοπραξία αποτελείται από δύο εταίρους εκ των οποίων ο ένας είναι δημοτική επιχείρηση, σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές των δύο πλευρών της κοινοπραξίας αλλά κυριότερα να μη χαθούν θέσεις εργασίας;"
Ο ερωτών βουλευτής