Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Ιωνικός-Ατρόμητος 1-4: Θρίαμβος με ανατροπή

 Ιωνικός-Ατρόμητος 1-4: Θρίαμβος με ανατροπή

Εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο από τον Ατρόμητο στη Νεάπολη με τον Ιωνικό, απολύτως επιτυχημένες αλλαγές από τον Κόλμαν (ειδικά του Φριτζόνσον) και το 1-0 από το έξοχο γκολ του Μεντόσα έγινε 1-4 με τέρματα από Κεσχρίντα, Φριτζόνσον και Ρομπάιγ μέσα σε οκτώ λεπτά! Από το 53' έως το 61! Κι άλλο ένα από τον Τζαβίδα στς καθυστερήσεις. Με δύο ασίσττου Κλωναρίδη που επίσης είχε μπει αλλαγή. Ο Ατρόμητος συνεχίζει να δείχνει ότι έχει πολλά να ονειρεύεται φέτος, ενώ ο Ιωνικός έμεινε στον ένα βαθμό και πλέον πέραν από τη μαχητικότητα και την ποιότητά του χρειάζεται και αποτελεσματικότητα.

Οι λύκοι «επέστρεψαν» στην Koρινθία: Τι γνωρίζουμε για το εντυπωσιακό σαρκοφάγο ζώο

Οι λύκοι «επέστρεψαν» στην Ελλάδα: Τι γνωρίζουμε για το εντυπωσιακό σαρκοφάγο ζώο 


Με ένα Infographic, το Act for Earth καταγράφει τα πάντα για τον «κακό» των παραμυθιών που διαβάζαμε μικροί και ο οποίος είναι, στην πραγματικότητα, ένα πολύ εντυπωσιακό ζώο, με μοναδικά χαρακτηριστικά.

Τις τελευταίες δεκαετίες μάλιστα, μετά από μία περίοδο που είχαν ελαχιστοποιηθεί, φαίνεται πως οι λύκοι επέστρεψαν στην ελληνική επικράτεια, δημιουργώντας σημαντικές αγέλες, με πληθυσμό που κινείται συνολικά στα 1000 άτομα. Αυτοί οι 1000 λύκοι στην Ελλάδα, εκτιμάται πως κατανέμονται σε 180 αγέλες και συναντώνται από τα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας, στον Έβρο μέχρι και την Κορινθία, ενώ στην Πάρνηθα εκτιμάται ότι ζουν σήμερα περίπου 25 λύκοι.

Πάπας Φραγκίσκος: Ζούμε έναν ολικό Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Πάπας Φραγκίσκος: Ζούμε έναν ολικό Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο 

Προβληματισμένος από την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο τον πλανήτη εμφανίστηκε ο πάπας Φραγκίσκος κάνοντας λόγο για έναν ολικό Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Πριν από λίγες ημέρες, είχα πει ότι ζούμε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο σε διαφορετικές φάσεις. Τώρα μπορώ να πω ότι πρόκειται για έναν ολικό, τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», τόνισε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, με ιδιαίτερη αναφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στις συνέπειές της, αλλά και σε άλλες συγκρούσεις, σε πολλές περιοχές του πλανήτη. 

«Εντατικοποιούνται αναχρονιστικές συγκρούσεις, επανέρχονται ακραίοι, κλειστοί, επιθετικοί εθνικισμοί, με νέους πολέμους που πλήττουν ηλικιωμένους, παιδιά και αρρώστους και οι οποίοι προκαλούν παντού καταστροφές», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.

«Μετά από τους δυο Παγκόσμιους Πολέμους νομίζαμε ότι ο κόσμος είχε μάθει να πορεύεται, σταδιακά, προς τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του διεθνούς δικαίου, πολλαπλών μορφών συνεργασίας. Η Ιστορία, όμως, παρουσιάζει, δυστυχώς, σημάδια οπισθοδρόμησης», ολοκλήρωσε ο Αργεντινός ποντίφικας.

 

 

ΔΕΘ – Μητσοτάκης: Προχωράμε για την αυτοδύναμη Ελλάδα του σήμερα και του αύριο - Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και τα ξεκάθαρα μηνύματα σε Ερντογάν, αντιπολίτευση και ελληνικό λαό

 ΔΕΘ – Μητσοτάκης: Προχωράμε για την αυτοδύναμη Ελλάδα του σήμερα και του αύριο - Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και τα ξεκάθαρα μηνύματα σε Ερντογάν, αντιπολίτευση και ελληνικό λαό 

Nέα μέτρα 5,5 δισ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται η ενίσχυση για το ρεύμα) που αφορούν στη συνολική στήριξη των καταναλωτών απέναντι στην ενεργειακή λαίλαπα και στη ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βελλίδειο στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης (ΔΕΘ). 

Στην ΔΕΘ ο Κυριάκος

Πρώτη νίκη για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» επικράτησε τoυ Λεβαδειακού με 2-1.

 ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 2-1: Πρώτη νίκη για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» 

Χρειάστηκε να φθάσει η τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1 για να πανηγυρίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα την πρώτη νίκη στη σεζόν. Τ ακατάφερε στο στοχευμένο ματς με τον Λεβαδειακό, του οποίου ο «Άγιαξ της Ηπείρου» επικράτησε δίκαια - αν και με πολύ άγχος- με 2-1.

Από την άλλη πλευρά οι Βοιωτοί που έδωσαν και το τέταρτο παιχνίδι της σεζόν μακριά από το γήπεδό τους, πλήρωσαν ξανλά τις αδυναμίες τους στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ισοφάρισαν στο καλό τους διάστημα, στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, αλλά επέστρεψαν εκ νέου στη βάση τους με άδεια τα χέρια.

Ακριβώς στο ο Μπιλμπάο έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Ροσέρο με ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μάρκοβιτς (1-0).
 Ο Μουτίνιο στο 45΄ κινήθηκε σε θέση έξω αριστερά από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Σούλη ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Ροσέρο έκανε τη σέντρα από δεξιά,στο 73΄ ο Σταματελόπουλος πήρε την κεφαλιά πάσα και ο Εραμούσπε με κοντινό σουτ χάρισε την νίκη στον ΠΑΣ (2-1).

 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σορία, Μπαγκαλιάνης, Εραμούσπε, Κιάκος - Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (67’ Σταματελόπουλος), Ροσέρο, Μορέιρα (92’ Παντελάκης), Παμλίδης (60’ Τζίμας).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης (68’ Ντεντάκης), Μπαχανάκ, Τζημόπουλος, Βήχος, Μουτίνιο, Μεχία (46’ Χάμοντ), Μπελμόντ, Βρακάς (78’ Τόρο), Σκβαρκα (46’ Λούα Λούα), Δούμτσιος (78’ Τσιριγώτης).

Η Βαθμολογία:

1

Παναθηναϊκός


3

4 - 0

9

2

Ολυμπιακός


3

5 - 1

7

3

ΠΑΟΚ


3

3 - 1

7

4

Παναιτωλικός


4

6 - 4

7

5

ΑΕΚ


3

5 - 1

6

6

Άτρόμητος


3

5 - 4

4

7

Άρης


3

4-  3

4

8

Βόλος ΝΠΣ


3

4 - 4

4

9

ΠΑΣ Γιάννενα


4

3 - 6

4

10

Αστέρας Τρίπολης


3

3 - 3

3

11

ΟΦΗ


4

2 - 7

3

12

ΠΑΣ Λαμία


3

1 - 4

1

13

Ιωνικός  


3

1 - 4

1

14

Λεβαδειακός


4

1 - 6

1

 

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-2: Ασταμάτητοι οι Αγρινιώτες, πήραν το «διπλό» στην Κρήτη

 ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-2: Ασταμάτητοι οι Αγρινιώτες, πήραν το «διπλό» στην Κρήτη 

Ο Παναιτωλικός έδωσε συνέχεια στο πολύ καλό του ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα της Super League και πανηγύρισε ένα ακόμα τρίποντο στην κατηγορία. Για την τέταρτη αγωνιστική, η ομάδα του Αγρινίου επιβλήθηκε 2-1 του ΟΦΗ στο «Θ. Βαρδινογιάννης» και υποχρέωσε τους Κρητικούς στην τρίτη τους ήττα στον θεσμό.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, ήταν πιο απειλητικοί και δικαιώθηκαν για την υπεροχή τους στο 14ο λεπτό όταν άνοιξαν το σκορ με το τέρμα που σημείωσε ο Καρέλης. Ένα γκολ βέβαια με αρκετή δόση τύχης, αφού η μπάλα βρήκε στο σώμα του πριν καταλήξει στα δίχτυα από την επιθετική προσπάθεια του Ντίας. Ακόμα κι έτσι πάντως, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Καρέλης σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, αφού είχε βρει δίχτυα κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά και απέναντι στον Άρη.

ΔΕΘ 2022: Τι θα περιλαμβάνει το «καλάθι» των εξαγγελιών Μητσοτάκη - Το «πακέτο» των 5,5 δισ.

 Τι θα περιλαμβάνει το «καλάθι» των εξαγγελιών Μητσοτάκη - Το «πακέτο» των 5,5 δισ.

Με βασικό πολιτικό στόχο τη «φυγή προς τα εμπρός», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να σκιαγραφήσει κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη τα μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών από την ενεργειακή -και όχι μόνο- ακρίβεια και να παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του τετραετούς σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, βάζοντας για ακόμη μια φορά «φρένο» στα σενάρια των πρόωρων εκλογών και προχωρώντας σε αλλαγή της πολιτικής ατζέντας, στην οποία το τελευταίο διάστημα κυριαρχεί το θέμα των υποκλοπών.

Ο Κάρολος Γ και επίσημα βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου «Αφιερώνω ό,τι μου έχει απομείνει από τη ζωή μου στο καθήκον»

Ο Κάρολος Γ και επίσημα βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου 

Ο Κάρολος ο Γ’ είναι και επίσημα ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μια ιστορική αλλαγή σελίδας για τη χώρα μετά από τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, η τελετή στο Συμβούλιο Διαδοχής, που νωρίτερα συνεδρίασε στο παλάτι του Αγίου Ιακώβου, μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε ολόκληρο τον κόσμο.Ο βασιλιάς Κάρολος δεν ήταν παρών στο πρώτο σκέλος της τελετής, όπου υπεγράφη το επίσημο κείμενο της ανάρρησής του στο θρόνο, αλλά στη συνέχεια συγκάλεσε το πρώτο μυστικό συμβούλιο, την παλαιότερη νομοθετική συνέλευση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Super League: Μεγάλο το ενδιαφέρον σε Κρήτη, Γιάννινα και Νεάπολη

Super League: Μεγάλο το ενδιαφέρον σε Κρήτη, Γιάννινα και Νεάπολη

Τρεις αναμετρήσεις ενέχει το πρόγραμμα του Σαββάτου (10/9) για την 4η Αγωνιστική της Super League.

Στις 18:30, ο ΟΦΗ, ο οποίος δεν ανακοίνωσε αποστολή υποδέχεται τον Παναιτωλικό, ο οποίος θα έχει και τον Μπακάκη στην διάθεση του. Στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις του με τον ΟΦΗ εκτός έδρας, ο Παναιτωλικός έχει χτίσει ένα σερί με δύο ισοπαλίες και δύο νίκες, ενώ πριν από αυτό είχε έξι ήττες σε ισάριθμες επισκέψεις του στην Κρήτη.  Συνολικά έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές με γηπεδούχο τον ΟΦΗ και ο απολογισμός είναι 6 νίκες της ομάδας της Κρήτης, 2 αγώνες τους έχουν τελειώσει ισόπαλοι και ο Παναιτωλικός έχει 2 νίκες.

Στις 19:15, ο ΠΑΣ Γιάννινα που ψάχνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και δεν θα έχει στην διάθεσή του στον Πριόρ, φιλοξενεί τον Λεβαδειακό που επίσης δεν έχει βρει ακόμη νίκη. Για 11η φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι στους “Ζωσιμάδες” ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Λεβαδειακός, αφού όλες οι μεταξύ τους αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα σε επίπεδο Super League έχουν γίνει σε αυτό το γήπεδο και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει επικρατήσει στις πέντε, δύο έχουν τελειώσει ισόπαλες και ο Λεβαδειακός έχει 2 νίκες.

Τέλος, στις 21:30 ο Ιωνικός θα ψάξει την πρώτη του νίκη στην σεζόν ενώ ο Ατρόμητος θέλει να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Οι δύο ομάδες έχουν μια ιστορία αναμετρήσεων που απλώνεται στις δύο κορυφαίες κατηγορίες, αλλά με σαφώς περισσότερες αναμετρήσεις στην B’ Εθνική. Για την Super League έχουν μόλις επτά παιχνίδια και στις δύο έδρες, ενώ ως γηπεδούχος ο Ιωνικός έχει υποδεχθεί τον Ατρόμητο μόλις τρεις φορές. Το παράδοξο είναι πως καμία από τις επτά αναμετρήσεις τους στην κορυφαία κατηγορία δεν έχει τελειώσει ισόπαλη και συνολικά ο Ιωνικός έχει τέσσερις νίκες και ο Ατρόμητος τρεις.

Το προφίλ της 4ης Αγωνιστικής:

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

18:30 Ο.Φ.Η. - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 

19:15 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 

21:30 ΙΩΝΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

18:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π - ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ. 

21:30 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΗΣ 

21:30 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο - A.E.K. 

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

19:00 Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 

Η Βαθμολογία:

1

Παναθηναϊκός


3

4 - 0

9

2

Ολυμπιακός


3

5 - 1

7

3

ΠΑΟΚ


3

3 - 1

7

4

ΑΕΚ


3

5 - 1

6

5

Άτρόμητος


3

5 - 4

4

6

Παναιτωλικός


3

4 - 3

4

7

Άρης


3

4-  3

4

8

Βόλος ΝΠΣ


3

4 - 4

4

9

Αστέρας Τρίπολης


3

3 - 3

3

10

ΟΦΗ


3

1 - 5

3

11

ΠΑΣ Λαμία


3

1 - 4

1

12

Ιωνικός  


3

1 - 4

1

13

ΠΑΣ Γιάννενα


3

1 - 5

1

14

Λεβαδειακός


3

0 - 4

1