Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Το Ρεμπέτικο συναντά την Κλασική Κιθάρα


kithara rempetiko
Ρεμπέτικα τραγούδια της προπολεμικής περιόδου, της κατοχής, του εμφυλίου και της μετεμφυλιακής Ελλάδας, ερμηνεύουν διεθνούς φήμης σολίστ κιθάρας, σε ένα μουσικό ταξίδι από το 1935-1960, στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη με την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και είναι ενταγμένο στις εκδηλώσεις μνήμης του Μπλόκου της Κοκκινιάς.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Κιθαριστής & Μαέστρος Αντώνης Μυτακίδης.

Στην συναυλία με θέμα «Το Ρεμπέτικο συναντά την Κλασική Κιθάρα», που θα γίνει το ερχόμενο Σαββάτο 21 Σεπτεμβρίου, στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς με ώρα έναρξης 8 το απόγευμα και ελεύθερη είσοδο, παρουσιάζονται σε πρώτη εκτέλεση ρεμπέτικα τραγούδια προσαρμοσμένα για κλασική κιθάρα.

Οι ενορχηστρώσεις είναι των κιθαριστών Ντίνου Γκρίνια, Τάσου Ιωακειμίδη και Δημήτρη Λογαρά, ενώ στην συναυλία συμμετέχουν οι σολίστ κιθάρας Γιώργος Γκόλγκαρης, Στέλιος Γκόλγκαρης, Αντώνης Μυτακίδης, Δημήτρης Σταυρόπουλος και οι τραγουδιστές Μπάμπης Κοντραφούρης, Δημήτρης Λογαράς και Ράνια Τέκου.
Τα κείμενα διαβάζει ο συγγραφέας - Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών Ανδρέας Ζεάκις - Γλυνιάς.

Stelios Gol

Super League: Δράση σε Βόλο, Τρίπολη και Αγρίνιο

https://www.fosonline.gr/media/news/2019/09/20/66674/main/pao-osfp-6.jpg
Τρία ματς περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Σαββάτου (21/9) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League, με την αναμέτρηση στο Αγρίνιο ανάμεσα σε Παναιτωλικό και ΑΕΚ (20:30) να ξεχωρίζει.
Οι γηπεδούχοι που έχουν ξεκινήσει με το αριστερό το πρωτάθλημα και δεν έχουν καταφέρει ακόμα να σπάσουν το ρόδι υποδέχονται την Ένωση που βρίσκεται σε καλό φεγγάρι υπό τις οδηγίες του Νίκου Κωστένογλου.
Για τον Παναιτωλικό, ο Λουίς Κάστρο δεν υπολογίζει τους τραυματίες Μαρσιάλ και Ρομάν, όπως και τους Μιμίτο και Ντουάρτε. Όσο για τους φιλοξενούμενους, ο

Πρεμιερα στη Γ΄ Εθνική κατηγορια. Η Κορινθος 2006 στην Τρίπολη κόντρα στον Παναρκαδικό και ο Παναργειακός στη Ζαχάρω.

 
Σέντρα την Κυριακή (22/9) στη Γ’ Εθνική με τους αγώνες να ξεκινούν στις 4.30 μ.μ. Ο Παναρκαδικός αντιμετωπίζει εντός έδρας την Κόρινθο 06, στο Πελοποννησιακό ντέρμπι του 6ου Ομίλου, ενώ στον 7ο το Διαβολίτσι δοκιμάζεται στου Βλαχιώτη κόντρα στον τοπικό Αστέρα, η φιλόδοξη Πελλάνα υποδέχεται στη Σπάρτη τον ΠΑΟ Βάρδας ενώ ο Πανηλειακός ταξιδεύει στη Ζάκυνθο και ο Παναργειακός στη Ζαχάρω κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό.

΄6ος όμιλος:
1η αγωνιστική    
Παλληνιακός  -  ΑΣ Ρόδος ( 15:30)
Παναρκαδικός  -  ΑΣ Κόρινθος 2006
ΑΟ Νέας Αρτάκης  -  ΑΟ Υπάτου
ΠΑΣ Κιθαιρών  -  Θύελλα Ραφήνας
Αχαρναϊκός  -  ΑΕΚ Τρίπολης
Αήττητος Σπάτων  -  ΓΣ Μαρκό
Ρεπό:   Αιολικός

7ος όμιλος
1η αγωνιστική    
ΑΕ Πελλάνας-Καστορείου  -  ΠΑΟ Βάρδας
Διαγόρας Βραχνέικων  -  ΑΟ Τσιλιβί
Αστέρας Βλαχιώτη  -  ΑΟ Διαβολιτσίου
Ολυμπιακός Ζαχάρως  -  Παναργειακός
Ναύπλιο 2017  -  Θύελλα Πατρών
ΑΕ Ερμιονίδας  -  Πανγυθεατικός
ΑΠΣ Ζάκυνθος  -  Πανηλειακός