Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ροντέο χωρίς νικητή το “Clasico” της Θεσσαλονίκης - Ντέρμπι - παρωδία με... ημίχρονο 36 λεπτών!

arispaok
Στο ντέρμπι των νεύρων, των διακοπών, της... 36λεπτης ανάπαυλας και των διαιτητικών λαθών, Αρης και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο «Κλ. Βικελίδης», για την 29η αγωνιστική της Super League.
 Το πρώτο ημίχρονο πήγε εξαρχής στη δύναμη. Ο Κομίνης δεν «τιμώρησε» ούτε με κίτρινη κάρτα δύο σκληρά μαρκαρίσματα των Τσουμάνη (σε Στοχ στο 1') και Βανγκέλι (σε Λούκας στο 6') και τα νεύρα και η ένταση έγιναν εξαρχής κανόνας στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Αρη έβγαζαν πάθος και δύναμη (στα όρια της σκληρότητας ενίοτε), με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή μπάλας αλλά να μην μπορεί να φτάσει απειλητικά στην περιοχή του Διούδη.

Συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας για εκεχειρία στην Κριμαία μέχρι τις 21 Μαρτίου

crimaia
Το 93% των κατοίκων της Κριμαίας ψήφισαν υπέρ της προσάρτησης στη Ρωσία, σύμφωνα με τα πρώτα exit poll.
Μόλις το 7% ψήφισε υπέρ της παραμονής στην Ουκρανία με αυξημένα δικαιώματα.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα ήταν πολύ μεγάλη. Οι εγγεγραμμένοι ήταν περισσότεροι από 1.500.000 άνθρωποι και εκτιμάται ότι ψήφισε η πλειοψηφία τους. Περίπου το 80%.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, στην πλατεία Λένιν στη Συμφερόπολη, το συγκεντρωμένο πλήθος πανηγύρισε έξαλλα το συντριπτικό “ναι” που προκύπτει από τις κάλπες.

Ο αυτοανακηρυχθείς πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε ότι η Αυτόνομη Δημοκρατία θα ενωθεί το συντομότερο δυνατό με τη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
Σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα της Κριμαίας, ο Λευκός Οίκος σημειώνει ότι «έχουν περάσει οι εποχές που η διεθνής κοινότητα παρακολουθήσει απαθής μία χώρα να αποκόπτει και να προσαρτά το έδαφος μιας άλλης».
Συμφωνία για εκεχειρία
Σε συμφωνία για εκεχειρία στην Κριμαία έως τις 21 Μαρτίου φέρονται να κατέληξαν τα υπουργεία Άμυνας της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που επικαλείται δηλώσεις του μεταβατικού Ουκρανού υπουργού Άμυνας.
Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν θα λάβουν δράση κατά του στρατού της Ουκρανίας στην Κριμαία κατά την περίοδο αυτή, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ιχόρ Τενιούχ.
«Έχει επιτευχθεί συμφωνία με τον (ρωσικό) Στόλο της Μαύρης Θάλασσας και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για μια εκεχειρία στην Κριμαία έως τις 21 Μαρτίου.
Κανένα μέτρο δεν θα ληφθεί εναντίον των στρατιωτικών εγκαταστάσεών μας στην Κριμαία στη διάρκεια της περιόδου αυτής. Οι στρατιωτικές μας θέσεις προχωρούν κατόπιν τούτου με μια αναπλήρωση των εφεδρειών», τόνισε χαρακτηριστικά.

ysterograga.gr

Γιατί ο Παπούλιας ξέσπασε ότι "δεν θα γίνει μαριονέτα"...

Karolos-Papoulias
Η διαρροή της αποστροφής του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ότι δεν σκοπεύει να παίξει πολιτειακά παιχνίδια και να παραιτηθεί πριν την ολοκλήρωση της θητείας του, δείχνει ότι ο ανώτατος άρχων της χώρας είναι βαθιά ενοχλημένος από τα σχετικά σενάρια που κυκλοφορούν στο πολιτικό παρασκήνιο, και έρχονται να εξυπηρετήσουν τακτικισμούς των κομματικών επιτελείων.
Το σχετικό ρεπορτάζ της “Real News” είναι εξόχως αποκαλυπτικό, όχι μόνο για την ψυχοσύνθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος τίμησε τον θεσμό και του έδωσε ουσιαστικό περιεχόμενο με τις δημόσιες παρεμβάσεις του, σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, αλλά και για όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο, με τον Κάρολο Παπούλια να τα πληροφορείται και να μην κρύβει την οργή του.
Σε κάθε περίπτωση, θα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον να φανεί στην πράξη αν ο Κάρολος Παπούλιας είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε δημόσια παρέμβαση, που θα αποδοκιμάζει “σενάρια” και “σεναριογράφους”, καθώς αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αναφερθεί εκ των πραγμάτων σε συγκεκριμένα πρόσωπα του πολιτικού σκηνικού, με… διευθύνσεις και τηλέφωνα.

υστερόγραφα

Μίκα Ιατρίδη στη διημερίδα της ΕΣΗΕΑ: «Η ρητορική του κοινωνικού αυτοματισμού και οι υμνολογίες για το μνημόνιο οδηγούν, μεταξύ άλλων, στην έξαρση του ρατσισμού και του νεοναζισμού».

Εμφάνιση φωτογραφία (25).JPG


Στη διημερίδα της ΕΣΗΕΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, με θέμα το
ρόλο των μέσων ενημέρωσης στην έξαρση του ρατσισμού και του νεοναζισμού, παρευρέθηκε η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη, ως εκπρόσωπος του προέδρου του κινήματος, Πάνου Καμμένου. Στο σύντομο χαιρετισμό της, η Μίκα Ιατρίδη, έκανε, μεταξύ άλλων, ένα σαφή διαχωρισμό μεταξύ της «προμνημονιακής» και «μνημονιακής» εποχής και σημείωσε ότι η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης παρουσιάζει μια συγκεκριμένη εικόνα για το μνημόνιο, η οποία, σε συνδυασμό με ρητορικές κοινωνικού αυτοματισμού και την τραγική πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες πολίτες, έχει οδηγήσει στην έξαρση συνολικά του ρατσισμού και του νεοναζισμού. Κλείνοντας το χαιρετισμό της, η βουλευτής Δωδεκανήσου ευχήθηκε «η διημερίδα αυτή να οδηγήσει σε χρήσιμες σκέψεις, ώστε οι δημοσιογράφοι και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αντιληφθούν το μη παραγωγικό ρόλο που διαδραματίζουν στην έξαρση των δυο αλληλένδετων φαινομένων».

Το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού έχει ως εξής:  

Κυρίες και κύριοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση στην διημερίδα σας και να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο που η Ένωση σας καταπιάνεται με ένα φλέγον και επίκαιρο θέμα.

Ένα θέμα το οποίο απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ένα θέμα που αποτελεί, πλέον, αναπόσπαστο κομμάτι της δύσκολης καθημερινότητας που όλοι βιώνουμε.

Είμαι σίγουρη ότι θα ακούσουμε σήμερα ενδιαφέρουσες απόψεις.

Σε κάθε σύγχρονη κοινωνία, σε κάθε σύγχρονη δημοκρατία, ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός.

Το βλέπουμε, άλλωστε και με τα γεγονότα στην Ουκρανία, αλλά και σε άλλες χώρες.

Για εμάς, εδώ στην Ελλάδα πιστεύω ότι θα πρέπει να βάλουμε ένα διαχωρισμό μεταξύ της προ-μνημονιακής  και της μνημονιακής εποχής.

Είναι προφανές, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των, πανελλήνιας εμβέλειας, μέσων ενημέρωσης, ηλεκτρονικών και μη, επιμένει να παρουσιάζει μια συγκεκριμένη εικόνα για το μνημόνιο.

Ότι αυτό είναι, δήθεν, μονόδρομος, ότι δεν υπάρχει λύση, ότι πρέπει να το ακολουθήσουμε.

Ταυτόχρονα, λίγοι, ευτυχώς, δημοσιογράφοι, εντός και εκτός εισαγωγικών, προωθούν την έννοια του κοινωνικού ρατσισμού λοιδορώντας κάθε φορά τις κινητοποιήσεις όλων των κλάδων των εργαζόμενων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα που λαμβάνονται.

Αυτή η ρητορική του κοινωνικού αυτοματισμού, οι υμνολογίες για το μνημόνιο που οδηγεί στη σταδιακή και μαρτυρική εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού, η κάλυψη μεγάλων οικονομικών σκανδάλων, αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί στην έξαρση συνολικά του ρατσισμού και του νεοναζισμού.

Εύχομαι, η διημερίδα αυτή να οδηγήσει σε χρήσιμες σκέψεις, ώστε οι δημοσιογράφοι και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αντιληφθούν το μη παραγωγικό ρόλο που διαδραματίζουν στην έξαρση των δυο αλληλένδετων φαινομένων.

Καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας σας.

Κωνσταντίνα Νικολάκου: «Μετά από χρόνια προσγειώθηκε στην Καλαμάτα ο αλεξιπτωτιστής των κομμάτων, ο κ. Βουδούρης. Η Πελοπόννησος δεν είναι λάφυρο κανενός».


Ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα, μετά την διαχρονική του απουσία, επέστρεψε σήμερα στην Καλαμάτα, έχοντας προφανώς μια τρικυμία στο κρανίο του.

Γνωρίζει ότι εκτελούμε το μεγαλύτερο έργο υποδομών που εκτελέστηκε ποτέ στην Πελοπόννησο; Γνωρίζει πώς ήλθαν οι τουρίστες στην Καλαμάτα; Έχει δει τα κρουαζιερόπλοια που έπιασαν για πρώτη φορά στο Γύθειο; Γνωρίζει τι έχει γίνει στον περιφερειακό χωροταξικό σχεδιασμό; Γνωρίζει ποιανού αρμοδιότητα είναι το Λιμάνι της Καλαμάτας; Γνωρίζει ποιος έχει την ευθύνη των φορέων διαχείρισης οικοσυστημάτων; Γνωρίζει αν έγιναν έργα στα Κέντρα Υγείας; Γνωρίζει πώς πήγε το ΕΣΠΑ; Γνωρίζει αν χάθηκαν πόροι; Γνωρίζει ποιος έχει την ευθύνη σύνταξης των μελετών αναβάθμισης του Αεροδρομίου της Καλαμάτας; Γνωρίζει ότι η Πελοπόννησος έχει την μικρότερη ανεργία στην Ηπειρωτική Ελλάδα; Γνωρίζει ότι η Πελοπόννησος κρατήθηκε σε ποσοστά ανεργίας πολύ πιο κάτω από τον Μέσο όρο της χώρας; Ο κ. Βουδούρης δεν γνωρίζει τίποτε απολύτως.
Ούτε κι εμείς όμως γνωρίζουμε τίποτε για αυτόν. Παρά μόνο ότι, ως διορισμένος διοικητής του ΠΕΣΥ δεν προχώρησε ούτε μισή μεταρρύθμιση, λυγίζοντας κάτω από την πίεση του ενός και του δείνα, κι έχουμε να πούμε γι’ αυτό. Παρά μόνο ότι ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ψήφισε το μνημόνιο που σήμερα καταγγέλλει. Παρά μόνο ότι μέσα σε μια  νύκτα μεταπήδησε από εκεί στην ΔΗΜΑΡ. Παρά μόνο ότι επιβλήθηκε από τον κ. Τσίπρα στο κόμμα προκειμένου να γίνει η «διεύρυνση». Και η Μεσσηνία; Η Μεσσηνία διαχρονικά ήταν απούσα από τις πολιτικές, προσωπικές επιδιώξεις του κ. Βουδούρη. Η δε Πελοπόννησος, είναι σύμφωνα με την πρώτη του δήλωση, ένα «λάφυρο» που θέλει να προσφέρει στον τελευταίο του αρχηγό την βραδιά των εκλογών. Η Πελοπόννησος όμως δεν είναι λάφυρο κανενός. Εμείς επιταχύνουμε βηματισμό. Πισωγυρίσματα δεν υπάρχουν. 


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου



Ο Παναθηναϊκός ( τον έσωσε ο Τριανταφυλόπουλος) πέρασε από τα Γιάννενα

Την 3η διαδοχική νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός μετά από μία μέτρια εμφάνιση, αυτή την φορά με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε ο Ατζαγκούν στο 36΄ με μονοκόματο σουτ.
Ο ΠΑΣ βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 4ο λεπτό, μετά το τραγικό λάθος του Μέντες που έβγαλε τον Ίλιτς απέναντι από τον Καπίνο, αλλά ο Τριανταφυλλόπουλος αποσόβησε τα χειρότερα για τους «πράσινους».
 Μετά το 20΄ ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, έγινε πιο πιεστικός και στο 26΄ είχε το σουτ του Νάνο να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη. Από το κόρνερ του Ισπανού στο 36΄ η μπάλα πήρε ύψος κι έξω από την περιοχή στρώθηκε στον Ατζαγκούν, ο οποίος με μονοκόματο σουτ, πριν πέσει στο έδαφος, πέτυχε ένα πανέρμορφο γκολ (1-0).
Με το αρνητικό αποτέλεσμα εις βάρος της η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δεν είχε άλλη επιλογή από το να ανοιχτεί και να επιτεθεί στο δεύτερο ημίχρονο. Το έκανε αυτό και στο 59΄ από λάθος του Τριανταφυλλόπουλου απείλησε με το Βίλα χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 68΄ ο Καπίνο έκανε σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ μετά το βολέ του Ίλιτς.
Οι «πράσινοι», που στο δεύτερο ημίχρονο ήταν νωχελικοί και άτολμοι, έχασαν τεράστια ευκαιρία να «καθαρίσουν» το ματς στο 77΄, όταν ο Βελλίδης έδιωξε σωτήρια με τα πόδια το πλασέ του Ατζαγκούν από το σημείο του πέναλτι. Ετσι, το 0-1 παρέμεινε ως το τέλος.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ.Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς (56΄ Ακόστα), Μιχαήλ, Κοροβέσης (70΄ Στρούνα), Λίλα, Ντάσιος, Βίλα (75΄ Γιάκος)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου):
Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Κλωναρίδης (58΄ Αμπεΐντ), Λαγός (75΄ Δώνης), Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Νάνο, Καρέλης (72΄ Μπεργκ), Σίλντενφελντ.

Η Λυκοποριά "κατακεραύνωσε" στο Κιάτο , 0 - 8 τον Κεραυνό Μεγ. Βάλτου

 
Στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής του πρωτάθληματος των δύο ομίλων της Β   κατηγορίας   Κορινθίας.

 Β1 Κατηγορία
Στο 1ο όμιλο η πρωτοπόρος Δάφνη Εξαμιλίων  συνέτριψε με 7 - 1 την ομάδα του Αγ. Ιωάννη, ενώ σαρωτικό εκτός έδρας πέρασμα από τα Εξαμίλια έκανε και ο Αίας Αγιονορίου με το  0 - 5 επί του συνώνυμό του, Αίαντα Κορίνθου. Στο Κυριακάτικο ντέρμπι  στο γήπεδο του Συνοικισμού,  ο  Άρης Κορίνθου επικράτησε με 1 - 0 επί της  Περαχώρας , και τώρα ελπίζει για την άνοδό του στην Α2 κατηγορία.
22η αγωνιστική
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ-ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ              7 - 1
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                  1 - 1
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ               0 - 5
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ                   1 - 0
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΟ ΡΟΜΑ                                         1 - 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  0 - 3 α.α.
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡ.-ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ             0 - 2

 Στη βαθμολογία σε 22 αγώνες προβάδισμα έχει η Δάφνη Εξαμιλίων με 59 βαθμούς και ακολουθούν ο Αίας Αγιονορίου με 56 , η Περαχώρα με 52 και ο Άρης Κορίνθου με 52 β...

Β2 Κατηγορία
Στο 2ο όμιλο  στο  Λέχαιο  ο τοπικός ΑΟ έχασε με 0 - 2 από τον Απέσσα Χαλκίου, ενώ νικηφόρο πέρασμα με 1 - 4  από τον Ασπρόκαμπο  έκανε η πρωτοπόρος Δάφνη  Πουλίτσας. Ο Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών επικράτησε  με 5  - 3 επί του Άρη Βοχαϊκού, ενώ με το καταιγιστικό  0 - 8  ξέσπασε η Λυκοποριά στην εκτός έδρας αναμέτρηση της στο Κιάτο επί του Κεραυνού Μ. Βάλτου. Τέλος τα Ταρσινά είχαν ρεπό.

22η αγωνιστική
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΑΠΕΣΣΑΣ                                 0 - 2
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.Β.-ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ               0 - 8
ΦΩΚΑΣ -ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ                             5 - 3
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ-ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ  1 - 4
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ -ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ  2 - 2
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ- ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ                       2 - 1
 Ρεπό τα ΤΑΡΣΙΝΑ 97

Στη βαθμολογία σε 21 αγώνες προηγείται η Δάφνη Πουλίτσας με 47 βαθμούς και ακολουθούν σε 20 αγώνες  ο Φωκάς με 45, ο Απέσσας με 43 , τα Ταρσινά με 41 και η Λυκοποριά με 35 β..

Αμετάβλητη η κορυφή στην Α2 Κορινθίας. Μέγάλες εκτός έδρας νίκες γιά Θύελλα Κ. Διμηνιού και Τενεάτη

Στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας Κορινθίας, ο πρωτοπόρος ΑΟ Ζευγολατιού επικράτησε με 3 - 0 στο Βέλο επί των Νέων Στιμάγκας, ενώ σε χθεσινό αγώνα  στα Ίσθμια,η Κόρινθος '06 σάρωσε με 7 - 1 τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου.
Στο ίδιο γήπεδο σήμερα, ο Ισθμιακός έχασε με 1 - 3 από τη Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ενώ στα Ροζενά, ο Πανευρωστινιακός υπέστη έχασε με το βαρύ 0 - 4 από  τον Τενεάτη Αθικίων. Μέ το ιδιο σκορ
(4 - 0 ) επικράτησε στην Αρχαία Κόρινθο, και ο Ηρακλής Λεχαίου επί του Αετού Αγγελοκάστρου, ενώ  ισόπαλο 1 - 1 έληξε το ματς  στο Σολωμό, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Εθνικό Ξυλοκέριζας.
  Στα Αθίκια, ο Ολυμπιακός Άσσου επικράτησε  με 2 - 1 του Αετού Κρυονερίου, ενώ τέλος στον Άγιο Βασίλειο, η τοπική  Πρόοδος επικράτησε με 3 - 0 επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου.

Η 24η αγωνιστική

ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06 - ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ           7 - 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ        2 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ  4 - 0
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ                1 - 3
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ.  3 - 0
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ                   3 - 0
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ        0 - 4
ΣΟΛΩΜΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ                     1 - 1

H βαθμολογία 
(Σε 24 αγώνες)


Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
63-
13
63
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
69-
18
53
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
45-
25
51
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
60-
28
49
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
48-
25
48
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
56-
45
39
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
34-
40
30
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
38-
40
29
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
37-
38
28
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
29-
54
28
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
33-
50
23
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
22-
43
21
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
19-
54
21
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
27-
44
20
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
29-
65
16
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
25-
52
13

"Αέρας" η Ένωση Ερμιονίδας νίκησε 0 - 2 τον Μεσσηνιακό και ξέφυγε στους +6 της Καλαμάτας που έχασε από τον Παναρκαδικό στην Τρίπολη

 Η Ερμιονίδα με σκόρερ και ηγέτη τον Βλαχόπουλο επικράτησε, στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής.με 0 - 2 μέσα σε 3 λεπτά στη Καλαμάτα επί  του Μεσσηνιακού και εκμεταλλευόμενη την ήττα της Καλαμάτας στην Τρίπολη από τον Παναρκαδικό με 1- 0, ξέφυγε έξι βαθμούς από την μεγάλη αντίπαλό της.
 Τον αγώνα παρακολούθησαν 1000 και πλέον φίλαθλοι  μεταξύ των οποίων και 150 εκδρομείς απο την Ερμιονίδα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Βλαχόπουλος που σημείωσε μέσα σε τρία λεπτά , 56' & 59' της ομάδας του Κρανιδίου, ενώ ένα τέρμα του ιδίου στο 31' ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος, Νινιός Σπανός, Δασκαλάκης, Μπεγέτης, Μπιμπίρης, Μπαστακός, Ταχματζίδης, Βιτάλι, Χελάς (80΄ Πουλάκος) . Τσουλάκος (12΄Μερκούρης) .
ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Πονηρός, Σαμαράς, Κιοσές, Τσώνης, Δήμας (83’ Σχοινάς), Συμελίδης, Παπανικολάου, Βλαχόπουλος (87’Μουκίδης) , Στάικος , Ιασωνίδης
Στην Τρίπολη ένας ψυχωμένος Παναρκαδικός επικράτησε με 1 – 0 της Καλαμάτας με τέρμα που σημείωσε στο 40’ ο Σαλαπάτας με πλάσε μέσα από την περιοχή. Πρέπει να σημειώσουμε ότι στο 73’ η ομάδα της Τρίπολης είχε δοκάρι σε σουτ του Καδα
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Τζήλος-Καλογιαννίδης):  Ψυχογιός, Πετρόπουλος Α., Μπούτας, Χατζόπουλος, Κωστάκης, Κυριακόπουλος Δ., Πετρόπουλος Ε. (46' Σταθουλόπουλος), Δήμος, Σαλαπάτας, Καδάς, Κυριακόπουλος Γ (88' Βλάχος}.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Γκόφας):  Κολοβούρης, Τσόπελας (λτ 72' Σοφός), Κωνσταντόπουλος (54' Καλογερόπουλος), Καντούτσης, Σκαρλάτος, Μαρτίνος, Καραχάλιος, Σκόνδρας, Οντβόνγκ (58' Ηλιόπουλος), Πούτσης, Καλαντζής.
Οριστικά φαίνεται να χάνει το τρένο της ανόδου η ΑΕ Καραϊσκάκης που έμεινε στο 1-1 στην Κόρινθο κόντρα στην τοπική ομάδα .
Στο 44' οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ με τέρμα του Τζορμπατζίδη κι ενώ είχε προηγηθεί χαμένο πέναλτι από τον Χαρίτο. Στο 78' οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Γραβάνη, αλλά οι Κορίνθιοι κέρδισαν κι άλλο πέναλτι στο 83'.
Ο Φίλης ανέλαβε αυτή τη φορά την εκτέλεση αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Καραγκούνη χάνοντας μία τεράστια ευκαιρία.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ : Αρχοντάκης, Κούλος, Φίλης, Τσάτσος (83 Ντερτιλής), Τζορμπατζίδης, Σπυρόπουλος, Μπεχλής (88 Καρβούνης), Αμπαδιωτάκης, Καφαντάρης, Κερμενίδης (61 λόγω τραυματισμού Διαμαντόπουλος), Χαρίτος
Α. Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ : Καραγκούνης, Παπανίκου, Παπαπαναγιώτου, (89 Μαργαρίτης), Αβραμίδης, Πέντζας, Κόλλινς, Παγώνης (70 Κυριάκης), Χούσος, Σκερλετίδης, Μπαλάφας (86 Κακάβας), Γραβάνης
Η Δόξα στη Νέα Μανωλάδα νίκησε στο 27' με γκολ του Μελετίδη 1-0 την Αχαϊκή  σε αγώνα ντέρμπι , ενώ στο "συνοριακό" ντέρμπι  στη Πάτρα,  στη "λευκή" ισοπαλία  έμειναν Ατρόμητος Λάππα και ΠΑΟ Βάρδα μοιράζοντας βαθμούς και εντυπώσεις.
Στο Μεσσολόγγι , ΑΕΜ και Παναργειακός έμειναν στο 1 - 1, ενώ στο Ναύπλιο ο Παναυπλιακός επικράτησε με 1 - 0 επί του ουραγού πλέον Άρη Αιτωλικού, καθώς το Πανόπυλο στα Σαγέικα ο τοπικός Εθνικός μάχεται με τον ουραγό ΠΦΟ Πανόπουλου έκανε την έκπληξη και πέρασε νικηφόρα από τα Σαγέικα με σκορ 1 - 2 επί του τοπικού Εθνικου.


Η 21η αγωνιστική  του 4ου ομίλου.

Κόρινθος-ΑΕ Καραϊσκάκης                     1 - 1
Δόξα Νέας Μανωλάδας-Αχαϊκή              1 - 0
Μεσσηνιακός-ΑΕ Ερμιονίδας                 0 - 2
ΑΕ Μεσολογγίου-Παναργειακός            1 - 1
Παναρκαδικός-Καλαμάτα                       1 - 0
Πανναυπλιακός-Αρης Αιτωλικού           1 - 0
Ατρόμητος Αχαΐας-ΠΑΟ Βάρδας           0 - 0
Εθνικός Σαγέικων-ΠΦΟ Πανόπουλου    1 - 2 




Η Βαθμολογία
( Σε 21 αγώνες)


Ερμιονίδα
37-18
49
Παναργειακός
36-18
43
Καλαμάτα
32-14
43
Καραϊσκάκης
26-20
41
Δόξα Ν. Μαν.
28-18
36
Αχαϊκή
24-18
33
Μεσσηνιακός
26-21
31
Κόρινθος
21-17
31
Ατρόμητος Αχ.
26-21
30
ΠΑΟ Βάρδας
16-14
30
Παναρκαδικός
19-18
30
Μεσολόγγι
29-27
26
Πανναυπλιακός
18-30
18
Εθνικός Σαγ.
 10-38
10
Αστέρας
13-44
10
Αρης Αιτ.
12-33
  8