Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Επιτέλους: Η νέα Πλατεία Ομονοίας με το εντυπωσιακό συντριβάνι ομορφαίνει ξανά την Αθήνα!

 
Στις Αθηναίες, τους Αθηναίους και όλους τους επισκέπτες της πόλης αποδόθηκε ξανά η πλατεία Ομονοίας που αποκτά και πάλι ζωή, ομορφαίνοντας και αναβαθμίζοντας ολόκληρη την περιοχή.
Τα αποκαλυπτήρια της πλατείας Ομονοίας έγιναν το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία του δήμαρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.
Τα φώτα του συντριβανιού άνοιξαν και τα νερά άρχισαν τον δικό τους χορό, ενθουσιάζοντας όσους βρίσκονταν εκεί.
Το εμβληματικό τοπόσημο της πρωτεύουσας δεν είναι πλέον ένας γκρίζος κυκλοφοριακός κόμβος αλλά ένα πανέμορφο σημείο συνάντησης όπως συνέβαινε προηγούμενες δεκαετίες, μέρος του Μεγάλου Περιπάτου της πόλης που δημιουργείται το επόμενο διάστημα από τον Δήμο Αθηναίων.
Με την ευγενική προσφορά  σημαντικών δωρητών και με τον σχεδιασμό

Κορωνοϊός: Στα 10 τα νέα κρούσματα – Συνολικά 156 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Στα 10 τα νέα κρούσματα - Συνολικά 156 οι νεκροί
Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 14 Μαΐου, είναι 10 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.770, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.
Από τα κρούσματα, το 55.3% είναι άνδρες ενώ τα 610 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1.409 με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΥΠΕΣ: Προσλήψεις 1.358 συμβασιούχων σε δήμους (πίνακες) 14 Θέσεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

 
Το ΥΠΕΣ ενέκρινε τη σύναψη χιλίων τριακοσίων πενήντα οκτώ (1358) συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε ΟΤΑ α’ βαθμού, για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

114 εκατ. σε Δήμους και Περιφέρειες: Πόσα παίρνει ο καθένας και γιατί

Με δύο Αποφάσεις της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών κατανεμήθηκαν συνολικά 114.426.328,45 ευρώ στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας.
Τα χρήματα προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή δεν είναι επιπλέον πρόσθετη επιχορήγηση του Κράτους προς τους ΟΤΑ.
Σημειώνεται, επίσης, ότι δεν πρόκειται για κάποια έκτακτη εξέλιξη, αλλά για την αναμενόμενη τακτική 5η δόση από τους ΚΑΠ για το τρέχον έτος.
Αναλυτικότερα:

ΕΦΚΑ: Σύνταξη σε μια μέρα -Αναλυτικά η διαδικασία

 
Ο ΕΦΚΑ θα αρχίσει να βγάζει από τις 21 Ιουνίου που σύνταξη σε μια μέρα, καθώς αναμένεται να εκδοθεί η πρώτη από τις ψηφιακές αποφάσεις συνταξιοδότησης, που θα ακολουθήσουν από αυτήν την ημερομηνία και μετά.
Από εδώ και στο πέρα όλοι οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων, παλαιοί και νέοι, θα πρέπει να υποβάλουν μόνον ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για σύνταξη στην πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ ώστε η σύνταξή τους να απονέμεται σε μια μέρα.

Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται με 9 βήματα μέσα από την πλατφόρμα του ΕΦΚΑ.

Οι δύο πρώτες κατηγορίες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» από τις οποίες ξεκινά η έκδοση ψηφιακής σύνταξης είναι οι αιτήσεις λόγω θανάτου όλων των Ταμείων και λόγω γήρατος από τον ΟΓΑ που καλύπτουν σχεδόν το 45% των νέων αιτήσεων.
Σταδιακά θα εκδίδονται ψηφιακά και οι συντάξεις γήρατος όπως και αναπηρίας από όλα τα Ταμεία, καθώς ο στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να εκδίδεται αυθημερόν το 100% των συντάξεων μέχρι το τέλος του 2021.
Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης έχουν οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από το ΙΚΑ, Ταμεία ΔΕΚΟ και Τραπεζών, τον ΟΓΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΝΑΤ, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, το ΕΤΑΑ και το ΓΛΚ (ΔΗΜΟΣΙΟ).
Με την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος αποδίδεται ηλεκτρονικός αριθμός πρωτοκόλλου που λαμβάνεται υπόψη στην επεξεργασία του συνταξιοδοτικού σας αιτήματος.
Η επεξεργασία του συνταξιοδοτικού σας αιτήματος θα ξεκινήσει με την κατάθεση των ελλειπόντων δικαιολογητικών στις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΦΚΑ.

Είσοδος

Εκ περιτροπής εργασία: Έρχονται περικοπές μισθών ως 30% (παραδείγματα)

 
 Οι εργαζόμενοι, και μάλιστα οι χαμηλόμισθοι, θα κληθούν για άλλη μια φορά να θυσιάσουν μέρος του εισοδήματός τους και να πληρώσουν το …μάρμαρο για την οικονομική κρίση που έφερε η πανδημία.
Το πρόγραμμα της ΕΕ SURE υποτίθεται ότι σώζει στην οικονομία, αλλά στην πραγματικότητα οι εργαζόμενοι θα κληθούν να δεχθούν νέες περικοπές για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Συντάξεις Ιουνίου 2020: Οι ημερομηνίες πληρωμήςοι ημερομηνίες πληρωμής

 
Αλλάζουν όλες τις ημερομηνίες πληρωμών των συντάξεων Ιουνίου 2020 για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας λόγω κορωνοϊού.
Οι νέες ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων:

Η ενίσχυση του rescEU βασικό συστατικό του Τρίτου Πυλώνα του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάκαμψης



Τηλεδιάσκεψη με τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων κ. Lenarcic είχε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. 
Σε συνέχεια της χθεσινής παρέμβασης της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Von der Leyen, η οποία χαρακτήρισε το rescEU ως κομμάτι του τρίτου πυλώνα της νέας Ευρωπαϊκής Στρατηγικής που απέδειξε την αξία του σε αυτή την κρίση και πρέπει να ενισχυθεί. Ο κ. Ανδρουλάκης συζήτησε με τον Επίτροπο την ουσιαστική ενίσχυση του Μηχανισμού σε επίπεδο προϋπολογισμού όσο και δυνατοτήτων ώστε να είναι ακόμα πιο έτοιμος για την επόμενη κρίση,

Αυτοψια στο γήπεδο των Αγίων Θεοδωρων από τους αντιπεριφερειάρχες Αναστάσιο Γκιολή και


  
   Κόρινθος  14-05-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής επισκέφθηκε την Τετάρτη 13 Μαΐου και πραγματοποίησε αυτοψία μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Ιωάννη Ματζούνη στο γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων.

 
Ύστερα από την καταιγίδα του προηγούμενου Νοέμβρη «Γηρυόνης» το γήπεδο υπέστη πολλές φθορές σε σημείο να είναι σχεδόν κατεστραμμένο και κρίνονται αναγκαίες παρεμβάσεις αποκατάστασής του προκειμένου να μπορεί ο αθλητικός χώρος ν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις όχι μόνο της περιοχής των Αγίων Θεοδώρων αλλά και της ευρύτερης περιοχής.  



Στην αυτοψία παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης καθώς και ο πρόεδρος Τ.Κ. κ. Αρης Κωνσταντής.

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΠΕ Κορινθίας και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, το γήπεδο θα ενταχθεί σε αντίστοιχη μελέτη προκειμένου στην αποκατάσταση και άμεση λειτουργία του.

.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίου Γκιολή στα αντιπλημμυρικά έργα των Αγίων Θεοδώρων


     Κόρινθος  14-05-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 13 Μαΐου επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής τα αντιπλημμυρικά έργα που ξεκίνησαν στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕΚ και τον προϊστάμενο αυτής, κ. Νίκο Λούτα.
Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων και αντίστοιχα αντιπλημμυρικά έργα ξεκινούν σε όλο το νομό Κορινθίας και εκτελούνται προκειμένου να συνεχιστεί η πρόληψη και αντιμετώπιση επικείμενων φυσικών φαινομένων.
Τέλος στην αυτοψία ήταν παρών ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης και ο πρόεδρος Τ.Κ. κ. Αρης Κωνσταντής.
.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Η σιωπή των Κυβερνητικών Αμνών, Βουλευτών και Αυτοδιοικητικών

https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=40fc3ecc9e&attid=0.2&permmsgid=msg-f:1666662663305681796&th=17212cdca6bddb84&view=fimg&disp=thd&attbid=ANGjdJ-fmbtisYxatPdNfdhgnA4BHBQIVf2DHsahdTyo-zOKi9CAS-DgpspkomKTD976RM_PBvFa2j-Qpn_HhTec6mJOJQ8M49eAO2XuuhnPZjoa7CgHxtv1LgXdXc8&ats=2524608000000&sz=w1366-h654

Γραφει ο Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Μετά από τις δυσμενείς εξελίξεις του έργου της ανάπτυξης δικτύων διανομής φυσικού αερίου της Πελοποννήσου, κατά τις οποίες εξαιρέθηκαν όλες οι πόλεις της Πελοποννήσου, μαζί με τη Βέροια και τα Γιαννιτσά, από το νέο 5ετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-2024 της ΔΕΔΑ σύμφωνα με την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), περίμεναν οι πολίτες μια καθαρή, υπεύθυνη

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Επιτακτική η ανάγκη να ανοίξουν τα Ειδικά Σχολεία




N.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας                                                Κόρινθος: 13.05.2020

                                                                                                                                                                                                           



                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την αναγκαιότητα να ανοίξουν όλα τα Ειδικά σχολεία, άμεσα, συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε,ο Συντονιστής της ΝΕ Κορινθίας Γιώργος Παπασταμόπουλος με τον πρόεδρο του Σωματείου γονέων και συγγενών παιδιών με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας Βαγγέλη Καρατζά και την εκπρόσωπο της Επιτροπής Παιδείας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Μαρία Μπαλάσκα.

Ενώ εσύ σπούδαζες γιατρός από το σπίτι…



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Στον καιρό του κορωνοϊού και του οικειοθελούς εγκλεισμού, με τόση επιστημονική υπερπληροφόρηση, το… πτυχίο ιατρικής το έχουμε σίγουρα στην τσέπη. Μαζί με δυο τρεις ειδικότητες. Τα μάθαμε όλα – για τον ιό και την συμπεριφορά του, για τα φάρμακα και τα εμβόλια. Όλα εκτός από ένα: Με ποιον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα ψηφίζουν στη Βουλή για τα κυβερνητικά μέτρα, χάρη στα οποία η Ελλάδα λαμβάνει τα εύσημα από την υπόλοιπη υφήλιο…
Ως γνωστόν – αλλά δεν ξέρω πια τι είναι γνωστό και τι όχι – η Βουλή συνέχισε να λειτουργεί και να συζητά στις Επιτροπές και στην Ολομέλεια τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που απαιτήθηκαν προκειμένου τα μέτρα