Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Παγόβουνο μεγέθους 15 φορές σαν το Παρίσι αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική

 Παγόβουνο μεγέθους 15 φορές σαν το Παρίσι αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική 

Το τεράστιο παγόβουνο, μεγέθους 15 φορές όσο η έκταση του Παρισιού, αποκολλήθηκε την Κυριακή από την Ανταρκτική, ανέφεραν σήμερα Βρετανοί επιστήμονες.

Το φαινόμενο αυτό δεν οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, μολονότι η περιοχή απειλείται από την υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με την Βρετανική Επιθεώρηση Ανταρκτικής (BAS).

Το παγόβουνο, μεγέθους 1.550 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αποκολλήθηκε την Κυριακή, γύρω στις 21.00-22.00 (ώρα Ελλάδας) όταν η παλίρροια διεύρυνε μια προϋπάρχουσα ρωγμή στον πάγο, την αποκαλούμενη Chasm-1, ανέφερε η BAS, ένας οργανισμός που ασχολείται με την έρευνα των πολικών περιοχών.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η παγίδα της απλής αναλογικής να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης

 mitsotakis-m 

Την έναρξη της εκδήλωσης, με τίτλο «European Youth Day - Powered by ONNED» στην αίθουσα «Ιφιγένεια» του «Ελληνικού Κόσμου», κήρυξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για μία ημέρα αφιερωμένη στις νέες τεχνολογίες, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την κλιματική αλλαγή και ζητήματα, τα οποία θα απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια την Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος για

Η πρωτοχρονιάτικη πιτα του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου

 Μπορεί να είναι εικόνα κέικ
Χθες Κυριακή έκοψε τη πίτα του και το ΚΑΠΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, στην αίθουσα ΕΡΩΧΟΣ.Μεγαλη η προσέλευση αλλά και η επιτυχία της εκδήλωσης. 
Παρόντες εκτός από φίλους και μέλη του ΚΑΠΗ, οι υφυπουργοί  κ.κ. Νίκος Ταγαρας, Χρίστος Δήμας,οι Βουλευτές  κ.κ.Κωστας Κόλλιας Ν.Δ., Γιώργος Ψυχογιός ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ.Γιωργος Οικονόμου και η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αθηνα Κόρκα, ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Ξυλοκαστρου κ.Γιαννης Σκέρος, αντιδήμαρχοι ,ο πρόεδρος του Δημ.Συμβουλιου,ο Γενικός Γραμματέας του Δημου, καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι.Την εκδήλωση τη τίμησαν και πολλοί εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων.

Συμπλήρωση 200 ετών από την ιστορική μάχη στα Μαύρα Λιθάρια / Η ομιλία του Δρ. Γεωργίου Νικολάου, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην χθεσινή εκδηλωση στο Δερβένι.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που στέκονται 

Τη συμπλήρωση των 200 ετών από την ιστορική μάχη στα Μαύρα Λιθάρια τίμησε ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο Δερβένι.

Μετά την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν του Αγίου Ιωάννη, ακολούθησε ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου, από τον Δρ. Ιστορίας του Πανεπιστημίου Στρασβούργου  και καθηγητή Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιο Νικολάου.

Η ομιλία του Δρ. Γεωργίου Νικολάου, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ( στο Δερβένι, 22. 1. 2023)

Η μάχη στα Μαύρα Λιθάρια (4-6 Ιανουαρίου 1823)

Μητσοτάκης: Νέο μισθολόγιο το 2024 για τους δημοσίους υπαλλήλους

 mitsotakis_st_arthro 


Η είδηση για αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους το 2024 ξεχώρισε στην πρώτη θεματική συνέντευξη τύπου με ατζέντα τα θέματα οικονομίας, ανάπτυξης και απασχόλησης που παραχώρησε την Δευτέρα (23/1) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην πρόθεση μείωσης των εργοδτικών εισφορών στην επόμενη τετραετία ενώ τόνισε ότι αν οι πολίτες εμπιστευθούν ξανά την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τότε θα είναι θέμα χρόνου η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Όπως σημείωσε η κυβέρνηση υλοποίησε τη δέσμευσή της να επιστρέψει στη μεσαία τάξη όσα της είχε πάρει με τη λυσσαλέα φορολόγηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι πλέον στα 39 δισ. ευρώ και δεν είναι αποτέλεσμα εξαντλητικής φορολόγησης.

Νίκος Ξανθόπουλος: Την Τρίτη η πολιτική κηδεία του - Η ανακοίνωση της οικογένειας

Νίκος Ξανθόπουλος: Την Τρίτη η πολιτική κηδεία του  Η ανακοίνωση της οικογένειας 

Ο Νίκος Ξανθόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής, 22 Ιανουαρίου, σε ηλικία 89 ετών, και τελικά, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, η κηδεία του θα είναι πολιτική. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας, την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη του Νίκου Ξανθόπουλου στο Α΄Νεκροταφείο. Παράλληλα, η οικογένεια επιθυμεί αντί για στέφανα να κατατεθούν χρήματα στο ίδρυμα «Το Σπίτι του Ηθοποιού».

Μετά το τρισάγιο στο Α΄ Νεκροταφείο η σορός του Νίκου Ξανθόπουλου θα αποτεφρωθεί καθώς, τελικά, δεν κατέστη δυνατή η ταφή του δίπλα στο παρεκκλήσι που είχε χτίσει στο σπίτι του στην Παλλήνη.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Νίκου Ξανθόπουλου για την κηδεία του

Super League 2: Απόλλων Σμύρνης - Καλλιθέα 1-1: Μοιρασιά στη Νέα Σμύρνη / Ο Θεσπρωτός συνέτριψε (6-0) τον Απόλλωνα Λάρισας

 Super League 2: Απόλλων Σμύρνης - Καλλιθέα 1-1: Μοιρασιά στη Νέα Σμύρνη  

Super League 2: Ο Θεσπρωτός συνέτριψε (6-0) τον Απόλλωνα Λάρισας

Δεν ανέδειξε κινητή το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής στη Super League 2 που έινε στην Νέα Σμύρνη. Εκεί όπου ο τυπικά γηπεδούχος Απόλλων Σμύρνης και η Καλλιθέα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 και αμφότεροι έχασαν έδαφος στην κούρσα για να προλάβουν την πρωτοπόρο Κηφισιά.

Η ομάδα από τα βόρεια προάστια έχει 25 πόντους, ο Απόλλων 24, αλλά με δύο ματς περισσότερα και η Καλλιθέα 20, με ίδιο αριθμό αγώνων με την Κηφισιά. Η Καλλιθέα προηγήθηκε στο 20' με κοντινό σουτ του Λουκίνα, ενώ η «ελαφρά ταξιαρχία» που είχε δύο δοκάρια και πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο, έφθασε στην ισοφάριση με κεφαλιά του Μωραΐτη στο 80'. 

 Ο Θεσπρωτός

Χρειάστηκε να περιμένει την 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Super League 2 ο Θεσπρωτός για να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη στη σεζόν και το έκανε στην αναμέτρηση με το συντριπτικό 6-0 (7′, 47′ Δρίτσας σουτ, 77′, 87′ Ρούσης σουτ, 85′ πεν. Τσιμόπουλος, 90+3′ Κωνσταντίνου) επί του Απόλλωνα Λάρισας  . 

Κόντρα σε έναν αντίπαλο με πολλά προβλήματα που πήγε με αποστολή 14 παικτών στην Ηγουμενίτσα, η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα έκανε πάρτι και πήρε ψυχολογία στην μάχη για την παραμονή στη δεύτερη κατηγορία.

Το πανόραμα της 12ης αγωνιστικής

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις 23/1-29/1 2023