Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ είδε και έπαθε αλλά κατάφερε να κερδίσει με 3 - 1 στη Ριζουπολη τον Απόλλωνα / Τον έσωσαν τα πέναλτι και το VAR .

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ 1-2:  Τον έσωσε το VAR

Ο Απόλλων Σμύρνης λίγο έλειψε να κάνει τη...ζημιά στον κάκιστο ΠΑΟΚ αλλά οι Θεσσαλονικείς του Πάμπλο Γκαρσία...σώθηκαν από το VAR.

Στο 75' και με μεγάλη καθυστέρηση, ο διαιτητής Παπαπέτρου καταλόγισε πέναλτι και ο Σβαμπ τρία λεπτά μετά με εύστοχη εκτέλεση έγραψε το 2-1 για τον ΠΑΟΚ που δεν ήταν και το τελικό σκορ αφού στις καθυστερήσεις ο ρέφερι είδε και πάλι πέναλτι, με τον Αουγκούστο να διαμορφώνει το τελικό 3-1. Σε αυτή τη φάση ο Μπρούσιτς είχε τα χέρια του κολλημένα αλλά ο Παπαπέτρου έδειξε το σημείο του πέναλτι ενώ δεν έγινε και χρήση VAR.

Οι γηπεδούχοι αν και από το 15' βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με το τέρμα του Σφιντέρσκι, έβγαλαν αντίδραση και στο δεύτερο ημίχρονο, όχι μόνο ήταν καλύτεροι και έφτασαν στην ισοφάριση με τον Τσιλούλη (63') αλλά έδειχναν ικανοί και για την ανατροπή.

Τελικά ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο 20λεπτο - μαζί με τις καθυστερήσεις - κατάφερε με δυο πέναλτι να πάρει τη νίκη με 3-1 στη Ριζούπολη, σε ένα ματς βέβαια όπου δεν εντυπωσίασε και το τελικό σκορ είναι μαγική εικόνα...

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Παράσχος): Βέρλχουρστ - Τσαμπούρης (77' Μουνιέ), Μπρούσιτς, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης - Σλίβκα, Φατιόν (82' Ντάουντα), Μπεντινέλι (82' Κολ), Τσιλούλης – Ιωαννίδης (90'+1΄Φερνάντεθ)

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζίβκοβιτς – Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Λύρατζης - Αουγκούστο, Σβαμπ – Μουργκ (86' Μιχαηλίδης), Τζόλης (67' Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς – Σφιντέρσκι (83' Τσόλακ) 

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Κορονοϊός: 1914 νέα κρούσματα σήμερα 08/11 στην Ελλάδα/ 35 Θάνατοι / 228 διασωληνωμένοι / Ο χάρτης τησ διασποράς.

 Κορωνοϊός - Σοκ με τους 34 νέους θανάτους και τα 2556 νέα κρούσματα - 207 οι διασωληνωμένοι

Λίγο κάτω από τα 2.000 τα νέα κρούσματα σήμερα Κυριακή

Σήμερα ανακοινώνουμε 1914 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 56698, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

Αναλυτικότερα:

Κορωνοϊός: Η «ακτινογραφία» των ΜΕΘ – Πόσες κλίνες είναι ακόμη κενές - Από την Δευτέρα αναλάμβάνουν υπηρεσία 300 νέοι μόνιμοι γιατροί

  

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία το τελευταίο διάστημα και ειδικά του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας ήταν ένας από τους παράγοντες, που οδήγησαν στην απόφαση για το νέο γενικό απαγορευτικό.

Σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα συνολικά 1.063 κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές

Οριστική αναβολή στον αγώνα της Λάρισας με τη Λαμία

 

Η Super League προχώρησε σε οριστική αναβολή του σημερινού αγώνα (8/11) της Λάρισας με τη Λαμία, μετά τα κρούσματα κορονοϊού που παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλική ομάδα.  

Για το θέμα αυτό εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας ΑΕΛ-Λαμία, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, αναβάλλεται, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση έκτακτων θετικών κρουσμάτων COVID-19 σε ποδοσφαιριστές και στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΛ. 

Με Χασάν και Μασούρα ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την Κρήτη 2 - 0 επί του ΟΦΗ

 ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2: Με Χασάν και Μασούρα νικητής στη «μάχη» της Κρήτης 

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με σκορ 2-0 του ΟΦΗ χάρη στα γκολ των Χασάν (53') και Μασούρα (80'). Οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα πολύ γεμάτο πρώτο ημίχρονο που είχαν από ένα δοκάρι και αρκετές ευκαιρίες.

 Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος του στο γήπεδο, έβαλε ένα γρήγορο γκολ με αποτέλεσμα από εκείνο το σημείο να ελέγχει το ματς και να μην αφήνει τον ΟΦΗ να κάνει το παιχνίδι του. Για τους Πειραιώτες αυτή η νίκη ήταν η πρώτη που σημείωσαν μακριά από το "Γ. Καραϊσκάκης" σε όλες τις διοργανώσεις.

Αρχάγγελος Μιχαήλ: Ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας

 μιχαήλ 

Πριν από 65 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 11 Ιουνίου του 1954, καθιερώθηκε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ως προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας και η γιορτή των Αρχαγγέλων στις 08 Νοεμβρίου, ως η επίσημη αεροπορική γιορτή, η οποία τιμάται με μεγαλοπρέπεια σε όλες τις μονάδες.

Ο  Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι Ταξίαρχος και Αρχιστράτηγος και ως εκ τούτου είναι και ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με ποιο χαρτί από TAXISnet θα γυρίσουν στα σπίτια τους όσοι είναι εκτός νομού

  

Στα 73.637 έφτασαν τα οχήματα πέρασαν από τα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας. Όσοι επέλεξαν να φύγουν πριν την εφαρμογή της καραντίνας σήμερα χθες  τα ξημερώματα δεν είχαν καμιά συνέπεια για μετακίνηση εκτός νομού εφόσον όμως είχαν μαζί τους την βεβαίωση μόνιμης κατοικίας. 

Δυναμική η παρουσία των ομογενών υποψηφίων στις αμερικανικές εκλογές: Ποιοι κέρδισαν

Ελλάδα ΗΠΑ 
 

Δυναμική εμφάνιση έκαναν στις αμερικανικές εκλογές οι περισσότεροι εκ των ομογενών υποψηφίων για τα ομοσπονδιακά και πολιτειακά όργανα οι οποίοι επικράτησαν των αντιπάλων τους, είτε κερδίζοντας την πρώτη εκλογή είτε ανανεώνοντας την θητεία τους.

Η εκλογή της Νικόλ Μαλλιωτάκη  στην Ομοσπονδιακή Βουλή προσθέτει ακόμη έναν αντιπρόσωπο για την Ομογένεια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προώθηση των ελληνικών θεμάτων. Παράλληλα, οι Κωνσταντίνος Μπιλιράκης , Τζον Σαρμπάνης , Κρις Πάππας , Ντίνα Τάιτους  και Τσάρλι Κριστ θα είναι ξανά παρόντες στα βουλευτικά έδρανα.

Πέθανε ο αρχιτέκτονας και πρώην υπουργός Παιδείας Δημήτρης Φατούρος

  

Πέθανε στη Θεσσαλονίκη, σε ηλικία 92 ετών, ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), αρχιτέκτονας, εικαστικός και συγγραφέας, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Παιδείας, Δημήτρης Φατούρος.

Ο Δημήτρης Α. Φατούρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928. Σπούδασε

Καμάλα Ντέιβι Χάρις: Ποια είναι ο «θηλυκός Ομπάμα» που θα μας απασχολήσει για χρόνια

  

 

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη*

Για κάποιους ο μεγάλος πρωταγωνιστής των εκλογών είναι ο Ντόναλντ Τραμπ επειδή άντεξε. Για άλλους είναι ο Τζο Μπάιντεν, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Αν όμως οι δύο άνδρες συμβολίζουν την πιο κρίσιμη, απρόβλεπτη και αρνητικά φορτισμένη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Καμάλα Ντέβι Χάρις είναι το πρόσωπο που έρχεται από το μέλλον τους.