Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Οι Χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ξυλοκαστρου - Ευρωστινης


Όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, στην σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξη με την αντιδημαρχο Πολιτισμου, Ελίνα Μενούνου στο ραδιόφωνο του SUPER FM 104,1 και στη δημοσιογράφο Μαίρη Νικολοπούλου..

ΔΕΡΒΕΝΙ:Ζωντανά ραδιοφωνικά από το "Κορινθιακό Ραδιόφωνο" αύριο η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΚΑΠΗ Ευρωστίνης


Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το ΚΑΠΗ Ευρωστίνης
Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας (ΚΑΠΗ) Ευρωστίνης , αύριο Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, στις 5:00 το απόγευμα διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο χώρο του ΚΑΠΗ στο Δερβένι.
Την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΚΑΠΗ Δερβενίου, θα καλύψει  ζωντανά με απευθείας σύνδεση εδώ το "Κορινθιακό Ραδιόφωνο"
Πρόγραμμα που θα αναμεταδώσουν και οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" . 
 Με το σήμα του Κορινθιακού Ραδιοφώνου...
στα πέρατα της γης!
===

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κοινωνικό Λειτουργο του ΚΑΠΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, Χρήστο Κολοκυθά

Επίσης την εκδήλωση   από το Δερβένι θα καλύψει τηλεοπτικά για τα περιφερειακά κανάλια SUPER TV  και AXION TV
η δημοσιογράφος Μαίρη Νικολοπούλου.

"Μπαμ" στο Κύπελλο Κορινθίας: Οι Άγιοι Θεόδωροι απέκλεισαν τον Πέλοπα Κιάτου



Πριν από λίγη ώρα συμπληρώθηκε το πάζλ   της  Γ΄ φάσης (φάση των «16») του Κυπέλλου Κορινθίας με την διεξαγωγή και των υπολοίπων 4 αγώνων, όπου και συμπληρώθηκαν οι  8 ομάδες των προημιτελικών  του Κυπέλλου Κορινθίας.

Το μεγάλο «μπαμ» σημειώθηκε στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ», στα Ίσθμια, όπου η ομάδα των Αγίων Θεοδώρων ( Β΄ Κορινθίας) απέκλεισε από το Κύπελλο, τον Πέλοπα Κιάτου , στην παράταση με σκορ 2 – 1, καθώς ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 1 – 1.

Στο ΔΑΚ Κορίνθου η Κόρινθος 2006 επικράτησε με 3 – 0 επί του ελλιπή Αστέρα Δερβενίου, με τέρματα του Αγγελόπουλου (44΄), του Κωστόπουλου (58΄) και του Παπανικολάου (64΄).
ΚΌΡΙΝΘΟΣ 06 :Αθανασόπουλος, Κωτσόπουλος, Φίλης, Ντερτιλής,Μαγγινας, Αγγελόπουλος  (66′ Λεσση ), Τσιριγωτης, Κουιμελης, Ραπτης  (68′ Κοκκινος ), Κατσουκης  (80′ Μπιμπας ), Παπανικολάου  (87′ Κεβανι ).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ :Βασιλόπουλος, Ευφραιμοπουλος, Φειδακης  (46′ Κριαρας ), Κουρουμαλης, Μεντης, Ταφα, Μανωλης, Μερκουρι, Βελης, Πεθαινος, Λεκκα.

 Ο ΑΟ Λουτρακίου πέρασε σίφουνας από το Πετρί και«σκόρπισε» με 5 – 0  την τοπική Θύελλα  Οι δύο ομάδες το προηγούμενο Σάββατο είχαν αγωνισθεί για το πρωτάθλημα στο  Λουτράκι όπου  ο ΑΟΛ είχε νικήσει την Θύελλα με σκορ 3 -  2. 
Τέλος στο Βέλο ή τοπική Έλλάδα προκρίθηκε δύσκολα  με σκορ 4 – 3 επί του Ολυμπιακού Άσσου
Μετά και τα σημερινά αποτελέσματα στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κορινθίας συνεχίζουν  οι  ομάδες: Ισθμιακός, Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Παννεμεατικός, Σαρωνικός, ΑΟ Λουτράκι, Ελλάς Βέλου, Κόρινθος ’06, Άγιοι Θεόδωροι.



Οι αγώνες

Άγιοι Θεόδωροι – Πέλοπας Κιάτου 1 – 1 ( 2 – 1 παράταση)
Θύελλα Πετρίου – ΑΟ Λουτρακίου  0 - 5
Ελλάς Βέλου – Ολυμπιακός Άσσου  4 - 3
Κόρινθος ’06 – Αστέρας Δερβενίου 3 - 0

ΤΕΕ: Ενδιαφέρον για το BLUE PROTOTYPE από νέους ερευνητές – πλησιάζει η προθεσμία για την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος


Με έντονο ενδιαφέρον από ερευνητικές ομάδες και νέους ερευνητές από τα ελληνικά ΑΕΙ προχωρά η διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην πρωτοβουλία Blue Prototype by TEE, HCMR-ΕΛΚΕΘΕ and Attica Region” η οποία ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2019.



Το Blue Prototype αποτελεί πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και την Περιφέρεια Αττικής  για την υποστήριξη καινοτόμων ιδεών, ατομικών ή ομαδικών, ερευνητών, νέων ή επίδοξων επιχειρηματιών, σχετικών με

ΕΥΧΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΚΙΟΛΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2020


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΛΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ

 Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννησ Λαλιωτησ φενεόσΑποτέλεσμα εικόνας για γιαννησ Λαλιωτησ φενεόσ

Αγαπητοί Συμπατριώτες και φίλοι,

μέρες Χριστουγεννιάτικες –Πρωτοχρονιάτικες, χρονιάρες μέρες, όλοι μας ψάχνουμε για μια βδομάδα οικογενειακής γαλήνης, θαλπωρής.
Με το νου μας αναπολούμε, με τη σκέψη μας ανατρέχουμε, στα περασμένα χρόνια στα παιδικά, στα μετέπειτα, να θυμηθούμε τέτοιες μέρες που ζήσαμε στα Φενεατοχώρια τότε με τους γονείς, συγγενείς και φίλους.
Οι καλύτερες ευχές μας προς όλους μας και φέτος οι γιορτές να μείνουν αξέχαστες, χαρούμενες, γαλήνιες, ειρηνικές.
Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένος ο καινούργιος Χρόνος.
Μην ξεχνάμε την Τρίτη ηλικία. Μας περιμένουν αυτές τις μέρες, όπου και να’ναι, στο χωριό, στην πόλη, να τους δώσουμε λίγη χαρά ή να ανάψουμε ένα κεράκι στη μνήμη αυτών που έφυγαν….

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΜΕΣΙΝΟ-ΦΕΝΕΟΥ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ένταση και χημικά στο Κουκάκι - Τριπλή επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίρια - Εκκενώνονται καταλήψεις με επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ - Πέταξαν από πυροσβεστήρες μέχρι έπιπλα στους αστυνομικούς.

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2019/12/09_18_20180314161740_img_30601521036133-1024x683-1-1024x683-1024x683.jpg
Νέα επιχείρηση της αστυνομίας σε τρία υπό κατάληψη κτίρια, είναι σε εξέλιξη στο Κουκάκι.
Ισχυρές αστυνομικές της ΟΠΚΕ, της ΕΚΑΜ, των ΜΑΤ και της αστυνομίας βρέθηκαν πριν καλά καλά ξημερώσει, πριν από τις 06:00 το πρωί, στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Άρβαλη στο Κουκάκι, όπου βρίσκονται τα υπό κατάληψη κτίρια. Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ στην επιχείρηση λαμβάνει μέρος κι ένα από τα drones της ΕΛ.ΑΣ.
Σε μία από αυτές, στην οδό Ματρόζου , φαίνεται ότι βρίσκονται μέσα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα οποία αντιστάθηκαν στην απόπειρα εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων με στόχο την εκκένωση του κτιρίου με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων Οι αντιεξουσιαστές αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή στην αστυνομική επιχείρηση, πέταξαν εναντίον των αστυνομκών, πυροσβεστήρες και ό,τι άλλο αντικείμενο υπήρχε, μέχρι και έπιπλα αρνούμενοι να εγκαταλείψουν το κτίριο με κάποιους από αυτούς να φωνάζουν προς τους αστυνομικούς «θα πεθάνουμε εδώ». 
 Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγα λεπτά μετά την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου στην οδό Ματρόζου, οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο κτίριο και να προσαγάγουν τους καταληψίες. 
Οι άλλες δύο αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούνται επίσης στο Κουκάκι στις οδούς Παναιτωλίου 21 και Άρβαλη. 
Η σημερινή τριπλή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται λίγες ημέρες μετά τη λήξη του τελεσιγράφου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είχε ζητήσει να εκκενωθούν όλα τα κτίρια τα οποία τελούν υπό κατάληψη. Στην κατάληψη της Ματρόζουν όπου από τις πρωινές ώρες επικρατεί ένταση, είχε γίνει αστυνομική επιχείρηση και τον Μάρτιο του 2018 όπου και πάλι υπήρξαν επεισόδια...