Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Βαρομετρικό χαμηλό για το 2017 στην κοινή γνώμη - - Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με διαφορά 59,5% - Διάχυτη απαισιοδοξία στην κοινωνία - Ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν από τη Βουλή - Η δημοσκόπηση αναλυτικά
Η δημοσκόπηση αναλυτικά ΕΔΩ 
Χαμηλότερες από ποτέ, επί διακυβέρνσης ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι προσδοκίες των τριών από τους τέσσερις πολίτες για «ευτυχές νέο έτος» σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Ιανουαρίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Το κλίμα της απαισιοδοξίας είναι διάχυτο στην κοινή γνώμη, ενώ είναι ενδεικτικό ότι οι επτά από τους δέκα εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις.

Τροπολογίες για ασφαλισμένους του ΟΓΑ & εξετάσεις φοιτητών επι πτυχίω

Τροπολογίες για ασφαλισμένους του ΟΓΑ & εξετάσεις φοιτητών επι πτυχίωΤη δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο, δίνει τροπολογία του υπουργού Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή. - Τροπολογία 63 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ κατατέθηκε στη Βουλή. Περιλαμβάνει τη νομιμοποίηση του χρόνου ασφάλισης μέχρι...

eklogika.gr

Πέτρος Τατούλης «Πολιτική νίκη της αυτοδιοίκησης η απόφαση της Επιτροπής Διαβούλευσης»

«Όλοι μαζί για την υλοποίηση του ΣΔΙΤ»
 Εμφάνιση IMG_2066.JPG
Η απόφαση του ΦΟΔΣΑ αξιολογήθηκε από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και σύμφωνα με τους Γενικούς Γραμματείς τους, η Κυβέρνηση προκρίνει και προτείνει την επιλογή της κεντρικής διαχείρισης και τη ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Διαβούλευσης για τον ΠΕΣΔΑ, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017.  

Ο Τραμπ ξεκίνησε… (βοήθειά μας)


Το απόγευμα της Πέμπτης αναχώρησε από τη Νέα Υόρκη και τον Πύργο Τραμπ ο Εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να μεταβεί στην Ουάσινγκτον, για το τελετουργικό της αυριανής ορκωμοσίας του.
Ο διάδοχος του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία των ΗΠΑ παίρνει πλέον στα χέρια του τα ηνία της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη, και όλοι… κάνουν την προσευχή τους.
Τα αμερικανικά ΜΜΕ κάλυψαν από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης σε απευθείας μετάδοση το “μεγάλο ταξίδι” του Ντόναλντ Τραμπ από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσινγκτον.
ysterografa.gr

Ο Μητσοτάκης άνοιξε (και επίσημα) τις πόρτες της Νέας Δημοκρατίας για τη Δράση


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, με τον Πρόεδρο της Δράσης κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τους  Αντιπροέδρους κ. Τάσο Αβραντίνη, Τέλη Αϊβαλιώτη, κυρία Μελίνα Δασκαλάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Ανδρουλάκη.                Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η πολιτική ηγεσία της Δράσης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την απόφασή της να στηρίξει, όποτε γίνουν οι εκλογές, τη Νέα Δημοκρατία.
Μετά το τέλος της συνάντησης, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις: 
Κυριάκος Μητσοτάκης:  «Η Νέα Δημοκρατία καλωσορίζει την απόφαση αυτή της Δράσης και θα αξιοποιήσει τα στελέχη της με διάφορους τρόπους στην ευρύτερη πολιτική της προσπάθεια.                                                             Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθεί στη Νέα Δημοκρατία μια “Ομάδα Δράσης για την άρση εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, προσέλκυση επενδύσεων & προώθηση της εξωστρέφειας των Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων”.               Η ομάδα αυτή, με επικεφαλής τον κ. Σκυλακάκη, σε συνεργασία με τους αρμόδιους τομείς και γραμματείες του Κόμματος θα υλοποιεί ειδικά έργα και δράσεις στους τομείς αυτούς.                                                                         Η Νέα Δημοκρατία μεγαλώνει, διευρύνεται.                                                  Οι πολίτες, στη βάση της Συμφωνίας Αλήθειας που τους έχουμε προτείνει, πυκνώνουν τις τάξεις μας, δημιουργώντας ένα πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην κοινωνία.                                                                                                    Δεν θα τους απογοητεύσουμε».
 Θεόδωρος  Σκυλακάκης: «Η Δράση στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, θα στηρίξει με όσες δυνάμεις διαθέτει τη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούμε ότι μόνο μια Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ρεαλιστικό να υλοποιήσει σήμερα μια σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια, στην οποία ελπίζουμε να συμμετάσχουν και άλλες δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου.                                                                                                                     Για τον σκοπό αυτό, η Δράση θέτει στη διάθεση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη όλες τις δυνάμεις της. Τα στελέχη, τις ιδέες και την πολιτική της προσπάθεια».

Συντριπτικά υπέρ της κεντρικής διαχείρισης του ΠΕΣΔΑ και της ΣΔΙΤ τάχθηκε η Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Καθολικά σχεδόν υπέρ της εισήγησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου γνωμοδότησε η Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην οποία συμμετείχαν το σύνολο σχεδόν των Δημάρχων της Πελοποννήσου, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και ενώσεων και πολίτες.
Σύμφωνα με την απόφαση η Επιτροπή Διαβούλευσης γνωμοδότησε θετικά:

Πώς θα αντισταθείτε στους πειρασμούς; Μελέτη σας δείχνει τον τρόπο!


chocolatecakeromanou.jpgΠώς θα αντισταθείτε στους πειρασμούς; Μελέτη σας δείχνει τον τρόπο!


Ακόμη κι αν είστε αυστηροί με τις διατροφικές σας επιλογές και φροντίζετε να μην κάνετε ούτε πολλές υπερβολές ούτε πολλές παρασπονδίες, είναι μάλλον δύσκολο να αντισταθείτε στη θέα ενός κουτιού με λαχταριστά γλυκά ή ενός πιάτου με πατάτες τηγανητές. Επίσης, όταν αισθάνεστε λιγούρα, και βρεθεί μπροστά σας ένα λαχταριστό τρόφιμο, όσο ανθυγιεινό κι αν είναι, θα πρέπει να έχετε πολύ μεγάλη δύναμη για να αντισταθείτε.

Διαβάστε περισσότερα 

healthydogromanou.jpgΤι λέει η υγεία του σκύλου σας, για... τη δική σας υγεία;


Έχετε παρατηρήσει ότι κατοικίδια και ιδιοκτήτες αρχίζουν και μοιάζουν με τα χρόνια-  στις συνήθειες, στη συμπεριφορά αλλά και στη διάπλαση; Γνωρίζατε ότι η

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις (ημερομηνίες)


Πέρασε περισσότερος καιρός, λόγω εορτών, από τότε που οι συνταξιούχοι έλαβαν τις συντάξεις τους. Σύμφωνα όμως με τον προγραμματισμό, οι συντάξεις του Φεβρουαρίου 2017 θα καταβληθούν ως εξής:

Fast track η διαδικασία μονιμοποίησης 10.000 συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ (χρονοδιάγραμμα)


Με fast track διαδικασίες σκοπεύει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να κινηθεί η κυβέρνηση αναφορικά με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την μονιμοποίηση των περίπου 10.000 συμβασιούχων των δήμων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στόχος είναι η «νομοθετική πρωτοβουλία σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών  και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης», που αποκάλυψε στην συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr o

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά - Παλαιό Ταχυδρομείο οι εκθέσεις «Δρόμοι επιβίωσης» και «Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22»

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, παρουσιάζουν τις εκθέσεις «Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22» και «Δρόμοι επιβίωσης», στους εκθεσιακούς χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά - Παλαιού Ταχυδρομείου, τα εγκαίνια των οποίων θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 στις 19:30.

Επτά ανατροπές στις συντάξεις. Έρχονται τα πάνω κάτω

 Επτά ανατροπές έρχονται στις συντάξεις χηρείας και φέρνουν τα πάνω - κάτω για χιλιάδες δικαιούχους. Φέτος επηρεάζονται 35.000 που αναμένεται να ...
AIRETOS.GR

ΠΑΙΔΙΚΑ Αντιγόνη Μεταξά (Θεία Λένα): «Η ώρα του παιδιού»

είκονα-diastixo.grτης Ελένης Χωρεάνθη
Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί σε πανομοιότυπη επανέκδοση ένα από τα ωραιότερα βιβλία με παραμύθια που έχουν γραφτεί για παιδιά. Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο Η Ώρα του Παιδιού που έγραψε πριν πολλά χρόνια η αγαπημένη ραδιοφωνική παραμυθού των παιδιών που τώρα είμαστε μεγάλοι: γονείς, παππούδες και γιαγιάδες...

 diastixo.gr 

Δημόσιο: Η Γεροβασίλη διόρισε ντοπαρισμένους αθλητές -“Άδειασμα” από τη ΓΓ Αθλητισμού

 
Πίσω παίρνει τις προσλήψεις αθλητών στο Δημόσιο που υπέγραψε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία με ανακοίνωσή της παραδέχεται ότι ανάμεσα στους 156 υπήρχαν και ντοπαρισμένοι: «Δεν πρόκειται να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί διορισμός σε περιπτώσεις αθλητών που διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου, ότι υπάρχουν

Τ Ι Τ Ι Β Ι Σ Μ Α Τ Α

avatar
Theodoros Karaoglou
@TheoKaraoglou
"Η λογική της ήσσονος προσπάθειας έβλαψε την Ελλάδα. Αυτήν τη νοοτροπία πρέπει να αντιστρέψουμε" Πρωινή Ζώνη-ΕΡΤ karaoglou.gr/interviews/ite…
reply
retweet
 1
favorite
 2

 

Σε κατάσταση 'Εκτακτης Ανάγκης ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης λόγω εκτεταμένης διάβρωσης των ακτών, μετά τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις,Αίτημα για  κήρυξη του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης σε έκτακτης ανάγκης λόγω εκτεταμένης διάβρωσης των ακτών, μετά τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις, προς την  Περιφέρεια και τις αρμόδιες υπηρεσίες με τα σχετικά έγγραφα,κατέθεσε ο Δήμαρχος κ. Ηλίας  Ανδρικόπουλος μετά και την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Το αίτημα με σχετική Αναφορά προς το υπουργείο εσωτερικών κατέθεσε ο Βουλευτής του Νομού κ. Χρίστος Δήμας, επισυνάπτοντας την επιστολή του Δήμαρχου με τα σχετικά έγγραφα.

ΑΝΑΦΟΡΑ
17.01.2017
Προς: Υπουργείο Εσωτερικών
Θέμα: Αίτημα για κήρυξη περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 
σας κοινοποιώ την επιστολή του Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με αίτημα την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

                                                             Με εκτίμηση, 
                                                           Χρίστος Δήμας
                                                       βουλευτής Κορινθίας