Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο Οι υποψήφιοι κατέθεσαν τις υποψηφιότητές τους

Αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο 
Η αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιανουαρίου 2018, στην Κύπρο, άρχισε σήμερα, με την επίσημη υποβολή υποψηφιοτήτων. Οι υποψήφιοι Νίκος Αναστασιάδης, Σταύρος Μαλάς, Νικόλας Παπαδόπουλος, Γιώργος Λιλλήκας και Χρίστος Χρίστου εξέφρασαν αισιοδοξία. Υποψηφιότητα υπέβαλαν και οι Χάρης Αριστείδου, Χριστάκης Καπηλιώτης, Ανδρέας Ευστρατίου και Μιχάλης Μηνά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημαντικά οδικά έργα στη Δ. Ελλάδα εντάχθηκαν στις δημοσίες επενδύσεις και στο ΕΣΠΑ Συνολικός προϋπολογισμός ύψους 50 εκατ. ευρώ

Σημαντικά οδικά έργα στη Δ. Ελλάδα εντάχθηκαν στις δημοσίες επενδύσεις και στο ΕΣΠΑ 
Σημαντικά οδικά έργα για τη Δυτική Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και στο ΕΣΠΑ, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ένα από αυτά τα έργα είναι ο δρόμος Πύργος - Καλό Νερό, προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ, το οποίο χαρακτηρίζεται «ως έργο πνοής για την Ηλεία».
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το έργο αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις και βελτιώσεις σε υφιστάμενους κόμβους, δημιουργία νέων κόμβων, βελτιώσεις καμπυλότητας και ορατότητας της οδού, οριζόντια και κάθετη σήμανση, αλλαγή και βελτίωση ασφαλτοτάπητα, φωτισμό κ.ά.
Επίσης, ένα ακόμη σημαντικό έργο είναι η σύνδεση του λιμένα Αιγίου με τον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Αθηνών, προϋπολογισμού 6.450.000 ευρώ. Η μελέτη του έργου αφορά εργασίες κατασκευής της οδού σε νέα χάραξη, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.
Ακόμη, στα έργα συμπεριλαμβάνονται εργασίες βελτίωσης της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο οδικό τμήμα Κεφαλόβρυσο - Αγρίνιο - Κουβαράς, όπως και εργασίες για την αποκατάσταση κατολισθητικών φαινομένων που παρουσιάζονται στο οδικό δίκτυο, το οποίο συνδέει την Πάτρα με το Λεβίδι της Αρκαδίας.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια, στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων εντάχθηκαν ακόμα η κατασκευή παραλιακής οδού στον δήμο Πηνειού της Ηλείας, η κατασκευή της οδού Πωγωνιά - Πλαγιά στο δήμο Ακτίου - Βόνιτσας, Αιτωλοακαρνανίας και η αποκατάσταση της οδού Περίστα - Κλεπά του δήμου Ναυπακτίας.
Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε ότι «πρόκειται για έργα που η περιοχή μας διεκδικούσε εδώ και καιρό», προσθέτοντας: «Για μια ακόμη φορά η σωστή προετοιμασία και η εποικοδομητική συνεργασία απέδωσαν. Με στοχευμένες παρεμβάσεις και στρατηγικό σχεδιασμό πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας».
 

Ο Ολυμπιακός πρωτοπορεί σε επίπεδο Κοινωνικής Δραστηριότητας

Ο Ολυμπιακός πρωτοπορεί σε επίπεδο Κοινωνικής Δραστηριότητας
Η διαρκής προσπάθεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, για την ανάπτυξη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Θρύλου του ελληνικού ποδοσφαίρου και την προσφορά στους συνανθρώπους μας, αναγνωρίζεται και στο εξωτερικό.
Το υπέροχο πρόγραμμα «Μαζί στη Ζωή - Μαζί στον Ολυμπιακό» (ΕΔΩ το σχετικό link) το οποίο αφορά στο τμήμα που δημιούργησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην Ακαδημία του Συλλόγου, για παιδιά με ειδικές ικανότητες, αναδείχθηκε στην επίσημη έρευνα της UEFA «The Engagement of Disabled People in European Football - Best Practice Cases».
Η έρευνα έγινε από το Ulster University (Οκτώβριος 2016 - Μάρτιος 2017) για

Καναδάς: «Νεκρώνει» τα πάντα το πολικό ψύχος – Ακυρώνονται Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις και κλείνουν χιονοδρομικές πίστες

Καναδάς: «Νεκρώνει» τα πάντα το πολικό ψύχος – Ακυρώνονται Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις και κλείνουν χιονοδρομικές πίστες | Newsit.gr 
Το ακραίο ψύχος που πλήττει μεγάλο μέρος του Καναδά ανάγκασε τις αρχές να ακυρώσουν πολλές υπαίθριες εορταστικές εκδηλώσεις που προγραμμάτιζαν για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, ενώ ταυτόχρονα κλείνουν για λόγους ασφαλείας πολλές χιονοδρομικές πίστες. 
Στην Οτάβα, όπου την Παρασκευή (29.12.2017) το μεσημέρι το θερμόμετρο έδειχνε -19 βαθμούς Κελσίου, οι αρχές ακύρωσαν μέρος των εκδηλώσεων που σχεδίαζαν να φιλοξενήσουν το Σαββατοκύριακο. «Λόγω των προειδοποιήσεων

Life style medicine: Ο νέος τρόπος να κερδίσετε υγεία, λεπτή σιλουέτα και ευεξία

DFGDFGDFGDFGDFGD.jpg

Life style medicine: Ο νέος τρόπος να κερδίσετε υγεία, λεπτή σιλουέτα και ευεξία


Επαναπρογραμματίστε τον οργανισμό σας. Κερδίστε υγεία, ευεξία, λεπτή σιλουέτα, λαμπερό πρόσωπο.

Τρία σημαντικά νέα έργα εντάχθηκαν στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου



http://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/prastos_istoriki_proteuousa_tis_tsakonias_25_1.jpg?itok=nhVA-7X- 
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για την έγκριση της πρότασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τριών σημαντικών έργων.
Πρόκειται για τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο της στερέωσης, αποκατάστασης, ανάδειξης και επανάχρησης του ιστορικού ναού της Παναγίας στον Πραστό, στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, με προϋπολογισμό 770.000 ευρώ, το έργο της επείγουσας στατικής αποκατάστασης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, με προϋπολογισμό 185.000, και η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Αργολίδας, προϋπολογισμό 1,4 εκατομμύρια ευρώ.  


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Tweet: RT @MdM_Greece

Who is Who στην Ελλάδα -

Who is Who στην Ελλάδα
Money Show ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
WHO IS WHO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
«Ο ρόλος του who is who στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία»
Το WHO IS WHO στην Ελλάδα σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου , που θα δοθεί τη Δευτέρα, 8.1.2018 και ώρα 14.00μμ με 16.00μμ, στο ξενοδοχείο Χίλτον, στην Αίθουσα Ερατώ Α΄ στο πλαίσιο του Money Show , όπου και θα  ανακοινωθούν οι νέες επικείμενες Εκδόσεις του Εκδοτικού Οίκου.

Οι ετήσιες εγκυκλοπαιδικές και καταξιωμένες βιογραφικές Εκδόσεις συνεχίζουν µε αγάπη, αφοσίωση, πάθος και νέα πνοή µία παράδοση ετών στο χώρο διατηρώντας πάντα ζωντανή την µνήμη για τα επιτεύγματα των συνανθρώπων µας και εξελίσσουν τις συλλεκτικές τους δημιουργίες. Η λειτουργία της εταιρείας είναι πλέον αυτόνομη και η

Πόσο επικίνδυνη είναι η κορτιζόνη και σε ποιες παθήσεις χορηγείται; Tι πρέπει να προσέχουμε;





Η κορτιζόνη είναι ένα απολύτως φυσικό προϊόν που παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό και η έλλειψη του οποίου είναι ασυμβίβαστη με τη ζωή. Η κορτιζόνη, ή για την ακρίβεια υδροκορτιζόνη ή κορτιζόλη, παράγεται στο φλοιό των επινεφριδίων μαζί με 30 περίπου άλλα στεροειδή. Τα επινεφρίδια είναι δύο μικροί ενδοκρινείς αδένες

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Αισιόδοξο και το 2018 για το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου»



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMXnj51npVt68Bvos6g8TMy4sd4s_OfXKo-PdJklanBZIErVshDPWgyM-AitxQ-wTlAKHBSk1Vdi8lZQZqXQsXthBoOprY9BurBYPn-Q4mCJAE3bW_CdhJZCghUfZWZiHjTrNpnhn7VY23/s640/0a5d70659361ece76507a98cedcefb1f_XL.jpg
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989 και την εκπομπή του δημοσιογράφου Χάρη Ντιγριντάκη, έδωσε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου όσον αφορά τις αφίξεις του Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλος”.
Η κα. Νικολάκου μεταξύ άλλων ανέφερε: “Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι γιατί

Ανταλλαγή ευχών 1η του έτους στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6fJ-OGEqhrr8Ymt_Spfy5212ku14hDx3KpeS2sRKKuIWdusIJ87qTmJj-2NZ4fJwTUGJIhYoiM0uQrGUmmmAGfdwDu8ryzRhDs5yAnf0rd_oy2cOVklkuO1aNeomhNWSvSdFGNtHBHfeD/s1600/kaliris.jpg 
Τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου και μετά την τελετή δοξολογίας όπου θα πραγματοποιηθεί στον Απόστολο Παύλο, εθιμοτυπικά όπως και κάθε 1η του έτους, ο Αντιπεριφερειάρχης θα ανταλλάξει ευχές στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορινθίας καθώς και την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία.
Χρόνια πολλά σε όλους και καλή Πρωτοχρονιά.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Βασική απαίτηση των πολιτών για το 2018 είναι η ποιοτική συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων»



Εμφάνιση IMG_5017.JPG

«Το 2017 ήταν ένας χρόνος πάρα πολύ δύσκολος, που φαίνεται ότι σφυρηλατεί τη συνείδηση των πολιτών. Το 2018 δεν θα είναι ένας εύκολος χρόνος.

Η βασική απαίτηση των πολιτών είναι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να επιδείξουν το ανάλογο ήθος και ύφος της συναίνεσης και της συνεννόησης, για να βρουν τον τρόπο να οδηγήσουν τη χώρα σε μια δημιουργική έξοδο. 

Απαιτείται μια ποιοτική συναίνεση και αυτό είναι η ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων όλων των βαθμίδων ιεραρχίας οργάνωσης της πολιτικής ζωής του τόπου.

Εύχομαι από βάθους καρδιάς αυτά να αποτελέσουν το βίωμα όλων των πολιτών, όλων των θεσμικών φορέων, γιατί το 2018 θα είναι ο κρίσιμος χρόνος, θα είναι το μεγάλο στοίχημα στο οποίο οφείλουμε όλοι μας να δώσουμε θετικές προοπτικές και ελπίδα στους πολίτες.

Χρόνια πολλά και καλά στους απανταχού της γης Έλληνες και στους απανταχού της γης Πελοποννησίους».      

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ "SECRET" ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟΨΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00 Μ.Μ., ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ!


Εμφάνιση Christmas Street Concert Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου.jpg
Η Young Band της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου θα γεμίσει με εορταστικές μελωδίες το κεντρικό δρόμο του Δερβενίου απόψε Παρασκευή, στις 7 μ.μ.

Το ακριβές σημείο που θα βρίσκεται η Young Band θα το ανακαλύψετε εσείς, με "πλοηγό" σας τις όμορφες μελωδίες της Φιλαρμονικής.

Ανακαλύψτε μας!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Γεωθερμικό πεδίο στο Μελίσσι και ο επιστημονικός κόσμος του.


http://static.panoramio.com/photos/large/615024.jpg


Γράφει ο 
Γιάννης Σιώκος
ΜΕΛΙΣΣΙ
Ένα Δ.Δ. με μια ιδιαίτερη μοναδικότητα στον Ελλαδικό χώρο και όχι μόνο. Από την μικρή κοινωνία ανεδείχθησαν τρεις πολιτικές προσωπικότητες. Ο Κωνσταντίνος Ρέντης Υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης Σοφούλη στην περίοδο Μπελογιάννη, ο Θεοχάρης Ρέντης Υφυπουργός Οικισμού στην