Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

ΕΟΦ – Προσοχή – Ανακαλείται φάρμακο για την αρτηριακή πίεση

ΕΟΦ – Προσοχή – Ανακαλείται φάρμακο για την αρτηριακή πίεση 

Την ανάκληση φαρμάκου για την αρτηριακή πίεση ανακοίνωσε ο ΕΟΦ. Αναλυτικότερα, ο Οργανισμός ανακοίνωσε την ανάκληση των παρτίδων του Πίνακα Ι των φαρμακευτικών προϊόντων Aprovel 150mg, Aprovel 300mg, CoAprovel 300/25mg και Karvezide 300/25mg, λόγω υπέρβασης του ορίου LTL (33ppm) για την ουσία GTI 2 (5-(4΄-(azidomethyl)-[1,1΄-biphenyl]-2yl)-1H-tetrazole.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Sanofi-Aventis A.E.B.E.

Τι πρέπει να κάνει η εταιρεία

Η εταιρεία Sanofi-Aventis A.E.B.E., ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

  • Δείτε αναλυτικά την απόφαση του Οργανισμού εδώ

Γιατί τα σκυλιά γέρνουν το κεφάλι τους, όταν τους μιλάμε; Οι επιστήμονες απαντούν

 σκυλιά

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν επιτέλους τον αξιολάτρευτο λόγο, για τον οποίο τα σκυλιά γέρνουν το κεφάλι τους προς τη μία πλευρά όταν τους μιλάμε.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, ερευνητές στην Ουγγαρία είπαν ότι η γοητευτική συνήθεια δείχνει ότι τα σκυλάκια μας μάς ακούν με προσήλωση.

Σοκ στο 92' Ο Ολυμπιακός έχασε από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 1-2 στο Καραϊσκάκη

 Ολυμπιακός - Άιντραχτ 1-2: Έχασε ευκαιρίες για το 2-1 και υπέστη σοκ στο 92' (vid) 

Σοκ στο 92' για τον Ολυμπιακό! Εκεί που θα μπορούσε να φύγει νικητής από το Καραϊσκάκη με την Άιντραχτ, χάνοντας κραυγαλέες ευκαιρίες με Μασούρα και Ονιεκούρου, βρέθηκε από το πουθενά να φεύγει ηττημένος με 1-2 με το γκολ του Χάουγκε στο 92'. Οι Γερμανοί είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο, με τους Πρωταθλητές Ελλάδος να παραμένουν δεύτεροι..

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!: Παίζει πρωτιά και ευρωπαϊκό μέλλον

 Παίζει πρωτιά και ευρωπαϊκό μέλλον 

Αναδύει… άρωμα και αγάπη για το ποδόσφαιρο τις τελευταίες μέρες το ελληνικό πρωτάθλημα. Άρωμα, αγάπη και έρωτα λέμε! «Ας μην μείνουμε σε… μια-δυο κακές διαιτησίες, ας περιορίσουμε την τοξικότητα και ας σταθούμε στο πολύ ωραίο ποδόσφαιρο που βλέπουμε στη φετινή σεζόν», μας λένε και μας γράφουν διάφοροι… αρωματοπώληδες.

Θρήνος στη Λακωνία: Μαζί στη ζωή μαζί και στο θάνατο τα δύο αδέρφια – Τους κήδεψαν ντυμένους γαμπρούς - Τραγική ειρωνεία – Κέρδισε τον καρκίνο και σκοτώθηκε σε τροχαίο

 Θρήνος στη Λακωνία: Μαζί στη ζωή μαζί και στο θάνατο τα δύο αδέρφια – Τους κήδεψαν ντυμένους γαμπρούς 

Τίποτα και κανείς δεν μπορούσε να περιγράψει τον πόνο των γονέων που σήμερα Πέμπτη (4/11/2021) έθαψαν και τα δύο παιδιά τους στους Μολάους Λακωνίας, μετά το τροχαίο δυστύχημα που έγινε την Τρίτη (2/11).

Οι δύο αδελφοί, ο Παναγιώτης και ο Νικόλαος, ηλικίας 36 και 33 ετών αντίστοιχα, ήταν πολύ αγαπημένοι όσο ήταν στη ζωή και δυστυχώς, η μοίρα ήθελε να είναι μαζί και στο θάνατο. Σήμερα, οδηγήθηκαν στην τελευταία κατοικία τους ντυμένοι γαμπροί και μοιράστηκαν κουφέτα, όπως θέλει το έθιμο για όσους φεύγουν από τη ζωή χωρίς να έχουν παντρευτεί.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο. / 591 νέα κρούσματα σήμερα ( 77 στην Κορινθία - 74 στην Αρκαδία - 100 στην Μεσσηνία - 220 στην Αχαΐα.)

 

Μικρή μείωση, κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς σε σχέση με χθες, (-19), καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 588 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  δύο περιοχές  ( Αχαΐα και Μεσσηνία ) παρουσιάζουν  και σήμερα σχεδόν  πολλαπλάσιο αριθμό (320) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (268).  

  Συγκεκριμένα:

Τριακόσια τριανταεπτά  (337) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 77  νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 100 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 160 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (42) Αρκαδίας (74) και Λακωνίας (44).

Επίσης άλλα 251 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (220) και Ηλείας (31).   

Σήμερα 4 / 11 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 605 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 56.820 (28.561 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τετάρτη 3 / 11 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (220),  Μεσσηνίας  (100),  Κορινθίας (77), Ηλείας (31), Αργολίδας (42), Αρκαδίας (74) και Λακωνίας (44)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                22.190

Π.Ε. Μεσσηνίας           8.215

Π.Ε. Κορινθίας             8.188

Π.Ε. Ηλείας                  5.979

Π.Ε. Αργολίδας           4.856

Π.Ε. Αρκαδίας             4.551

Π.Ε. Λακωνίας            2.751