Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Ακόμη 129 δικαστές και εισαγγελείς κατά της ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Κουφοντίνα

 Ακόμη 129 δικαστές και εισαγγελείς κατά της ανακοίνωσης της Ε.Δ.Ε. για τον Κουφοντίνα 

Νέα επιστολή 129 δικαστών και εισαγγελέων, από τον βαθμό του αρεοπαγίτη έως του ειρηνοδίκη, εκφράζει την αντίθεσή της στην πρωτοβουλία του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) να εκδώσει ανακοίνωση (24.2.2021), σχετικά με το μέλος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Ειδικότερα, μετά τους 41 δικαστές και εισαγγελείς, μετά τους σημερινούς πέντε δικαστές, ήρθαν 129 δικαστές και εισαγγελείς με κοινή επιστολή τους, να εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για το περιεχόμενο της επίμαχης ανακοίνωσης, το οποίο, όπως επισημαίνουν, παραβιάζει κατάφωρα τις αρχές της ΕΔΕ και εκφεύγει του καταστατικού της σκοπού και ζητούν την ανάκληση της εν λόγω ανακοίνωσης.

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη της υποεπιτροπής των λοιμωξιολόγων – Συναγερμός για το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

   

Κορωνοϊός: Εκτάκτως συνεδρίασε, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, η υπο-επιτροπή των επιδημιολόγων, η οποία εξέτασε τον χάρτη με τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του eleftherostypos.gr, η εν λόγω συνεδρίαση ήταν ολιγόωρη και δεν ελήφθησαν συγκεκριμένα μέτρα.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.353 νέες μολύνσεις εκ των οποίων οι 1.159 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Βαγγέλης Γιαννακούρας: Κρίμα, ντροπή, θλίψη! Έμπρακτη απόδειξη της αδράνειας της Περιφερειακής Αρχής Νίκα η κατάρρευση τμήματος της Ι.Μ. Καλτεζών

 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2.3.2021

Διακόσια ακριβώς χρόνια από την Ελληνική Παλιγγενεσία, 200 χρόνια από όταν στη Μονή Καλτεζών γεννήθηκε πάλι το νέο Ελληνικό Κράτος με τη συγκρότηση της Πελοποννησιακής Γερουσίας, το Ελληνικό Κράτος δεν μπόρεσε να κρατήσει όρθια την ιστορική Iερά Μονή.

Εκεί που προγραμμάτιζαν να γιορτάσουν την ιστορική αυτή επέτειο, αντ’ αυτού αντικρίζουμε ένα γκρεμισμένο κτίριο, δείγμα της αδράνειας, της αδιαφορίας και κυρίως της ανεπάρκειας των κρατούντων και ιδιαιτέρως της σημερινής

Ρεκόρ κρουσμάτων . "Φλέγεται" η Κορινθία.54 νέα κρούσματα / 248 νέα κρούσματα ( 81 στην Αχαΐα - 20 στην Ηλεία - 36 στην Αργολίδα) Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο .

Μεγάλη αύξηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού,  σημειώθηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  248 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι 112 καταγράφονται στην  Αχαΐα , 54 στην Κορινθία και 36 στην Αργολίδα.

Εκατοδεκαέξι (116) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 90 εξ αυτών να ανακοινώνονται  στις  Π.Ε. Κορινθίας και Αργολίδας. 

 Επίσης 132 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας.

Σήμερα   2 / 3 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 248 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 9.833 ( 4.426 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Τρίτη  2/ 3 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (112),  Μεσσηνίας  (9) ,  Κορινθίας (54), Ηλείας (20), Αργολίδας (36), Αρκαδίας (14) και Λακωνίας (3) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                4.446

Π.Ε. Κορινθίας           1.373

Π.Ε. Αργολίδας            949

Π.Ε. Ηλείας                  914 

Π.Ε. Μεσσηνίας           911

Π.Ε. Αρκαδίας             781

Π.Ε. Λακωνίας            508 

Κορωνοϊός 2/03: 2.353 νέα κρούσματα ( 54 κρουσματα η Κορινθία), 422 διασωληνωμένοι και 23 νεκροί /Ο χάρτης της διασποράς.

  

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (2/3) ότι τα  νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.353, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Στην Αττική εντοπίστηκαν 1.159 νέα κρούσματα κορωνοϊού,
Στο κόκκινο παραμένει και σήμερα η Θεσσαλονίκη που καταγράφει 304 μολύνσεις. Στα 112 ανέρχονται τα κρούσματα στην Αχαΐα και 54 στην Κορινθία.

 Ο χάρτης της διασποράς:

Ενεργητική προστασία πρωτογενούς παραγωγής των καλλιεργειών από δυσμενή καιρικά φαινόμενα - Γ.ΨΥΧΟΓΙΟΣ: Ζητάμε το μέτρο 5.1 που θωρακίζει τους παραγωγούς, να πληρωθεί και να προχωρήσει άμεσα.

 Γιώργος Ψυχογιός: Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Γκούρας.  - Morias News

Αθήνα, 2 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ.Ψυχογιού και τις υπογραφές 45 βουλευτών, κατατέθηκε Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα την άμεση χρηματοδότηση και υλοποίηση του μέτρου 5.1 που είχε εντάξει στο ΠΑΑ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των παραγωγών από δυσμενή καιρικά φαινόμενα.

Σε ισχύ η ανατροπή Κινητικότητας Δημοτικών Υπαλλήλων – Λήγει αύριο η κρίσιμη προθεσμία

  

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος που περιλαμβάνει την εκπρόθεσμη Τροπολογία, η οποία όχι μόνο μπλοκάρει αποσπάσεις και μετατάξεις Δημοτικών Υπαλλήλων, αλλά οδηγεί σε ανάκληση ακόμα και Αποφάσεων που έχουν εκδοθεί και δημοσιευθεί.

Πρόκειται πλέον για το άρθρο 490 του Νόμου 4781/2021 (Φ.Ε.Κ. Α’ 31/28.2.2021)

Χθες Δευτέρα 1η Μαρτίου, η Κυβέρνηση τάχιστα εξέδωσε και κατεπείγουσα εφαρμοστική Εγκύκλιο. Είναι η αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.49Κ /736/2232/1.3.2021 Εγκύκλιος, που υπογράφει η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στην Εγκύκλιο αποτυπώνεται το ακριβές περιεχόμενο του Νόμου, δίνονται διευκρινίσεις και ορίζονται οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Αύριο Τετάρτη 3 Μαρτίου είναι η τελευταία ημέρα της κρίσιμης προθεσμίας για τις

Υπουργείο Υγείας: Άνοιξε η πλατφόρμα για 1.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες – Τα μυστικά της αίτησης και οι ειδικότητες [πίνακας]

  

Ανοιξε για μία ακόμη φορά η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο loipoepikouriko.moh.gov.gr για την ενίσχυση νοσοκομείων και δομών Υγείας.

Η διασπορά της πανδημίας οδηγεί την κυβέρνηση να προσλάβει εκ νέου προσωπικό για την κάλυψη αναγκών στα νοσοκομεία και στους υποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας.

Αυτή τη φορά θα προσληφθούν 1.000 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων λοιπού, πλην ιατρικού, επικουρικού προσωπικού, θα μείνει ανοιχτή για αιτήσεις έως τη Δευτέρα 08-03-2021, στις 12:00 μ.μ.

Για τους υποψηφίους που είχαν υποβάλει και κατά το παρελθόν αίτηση συμμετοχής σε παλιότερες ενεργοποιήσεις της πλατφόρμας, παρακαλούνται για την προσεκτική ανάγνωση της κωδικοποιημένης ΚΥΑ και των οδηγιών, καθώς έχουν υπάρξει αλλαγές.

Παρακαλούνται να ελέγξουν τα αποθηκευμένα δικαιολογητικά τους ως προς την ισχύ τους. Επισημαίνεται ότι έχει αλλάξει το περιεχόμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης (iv). Ολες οι υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν εκ νέου με καινούρια ημερομηνία.

Οι υποψήφιοι/υποψήφιες για εγγραφή στους ηλεκτρονικούς καταλόγους πρέπει:

Ανεξαρτήτως κατηγορίας (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ,ΥΕ, ΔΜ) να μην έχουν υπερβεί το 65 έτος της ηλικίας τους.

Το επικουρικό προσωπικό προσλαμβάνεται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Η διάρκεια του χρόνου εργασίας του καθορίζεται με την εγκριτική για την πρόσληψη απόφαση του υπουργού Υγείας και αναφέρεται ρητά στην απόφαση τοποθέτησης του Διοικητή της οικείας ΔΥΠΕ και στη σύμβαση εργασίας που συνάπτεται.

Η χρονική διάρκεια της σύμβασης εργασίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ενός έτους και μεγαλύτερη των δύο ετών. Κάθε υποψήφιος/α έχει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης σε μία μόνο ΔΥΠΕ και σε μία κατηγορία και κλάδο, με σειρά προτίμησης, για οχτώ (8) φορείς που λειτουργούν στη γεωγραφική αρμοδιότητα της ΔΥΠΕ επιλογής του.

Οι υποψήφιοι/υποψήφιες κατατάσσονται με βάση τη μοριοδότησή τους και τη σειρά προτίμησης φορέα σε λίστα, ανά κλάδο και ειδικότητα.

Στον πρώτο φορέα για τον οποίο δίνεται έγκριση πρόσληψης από τον υπουργό Υγείας επιλέγεται και τοποθετείται ο/η υποψήφιος/α που συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια και έχει δηλώσει κατά πρώτη επιλογή τον συγκεκριμένο φορέα (για παράδειγμα: εάν εγκριθεί η πρόσληψη ενός υπαλλήλου για το ΓΝ «Ευαγγελισμός», ο/η υποψήφιος/υποψήφια που θα επιλεγεί είναι αυτός που έχει δηλώσει ως πρώτη επιλογή του τον συγκεκριμένο φορέα και έχει και τα περισσότερα μόρια από τους συνυποψηφίους /ες του/της με πρώτη επιλογή τον συγκεκριμένο φορέα).

Οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΦΠΥΥ) που εποπτεύονται από τις ΔΥΠΕ (νοσοκομεία και φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), οι ΔΥΠΕ, το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΠΥΥ, ο ΕΟΦ, το ΕΚΕΑ, το Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ, η ΕΚΑΠΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, το Νοσηλευτικό Ιδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), η ΑΕΜΥ. Α.Ε. και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορούν να προσλαμβάνουν για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών τους, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων και εάν περιγράφονται στους οργανισμούς, επικουρικό προσωπικό των κατηγοριών και κλάδων που περιλαμβάνονται στον πίνακα του παραρτήματος της παρούσας, από τους ηλεκτρονικούς καταλόγους που τηρούνται στις ΔΥΠΕ, ως εξής:

α. Τα νοσοκομεία από τους καταλόγους της ΔΥΠΕ στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγονται.

β. Οι ΔΥΠΕ (για την κεντρική υπηρεσία, τις αποκεντρωμένες μονάδες τους, τις Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης ΚΥΤ), τις Δομές Προσωρινής Υποδοχής, Δομές Φιλοξενίας Αιτούντων Ασυλο και τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) από τους καταλόγους της έδρας τους.

γ. Το ΕΚΑΒ από τους καταλόγους της 1ης ΔΥΠΕ για την κεντρική του υπηρεσία και για τα παραρτήματά του από τη ΔΥΠΕ εντός της γεωγραφικής αρμοδιότητας της οποίας λειτουργεί κάθε παράρτημα.

δ. Ο ΕΟΠΥΥ από τους καταλόγους της 1ης Δ.ΥΠΕ για την κεντρική του υπηρεσία και για τις περιφερειακές του υπηρεσίες από τη ΔΥΠΕ εντός της γεωγραφικής αρμοδιότητας της οποίας λειτουργεί κάθε μια από αυτές.

ε. Ο ΕΟΦ και το ΕΚΕΑ από τους καταλόγους της 1ης ΔΥΠΕ. στ. Ο ΟΚΑΝΑ από τους καταλόγους της 1ης ΔΥΠΕ για την κεντρική του υπηρεσία και για τις μονάδες, δομές & υπηρεσίες του από τη ΔΥΠΕ εντός της γεωγραφικής αρμοδιότητας της οποίας λειτουργεί κάθε μία από αυτές

. ζ. Το ΚΕΘΕΑ από τους καταλόγους της 1ης ΔΥΠΕ για την κεντρική του υπηρεσία και για τις δομές & υπηρεσίες του από τη ΔΥΠΕ εντός της γεωγραφικής αρμοδιότητας της οποίας λειτουργεί κάθε μία από αυτές.

η. Η ΕΚΑΠΥ από τους καταλόγους της 1ης ΔΥΠΕ.

θ. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία και το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) από τους καταλόγους της ΔΥΠΕ εντός της γεωγραφικής αρμοδιότητας της οποίας λειτουργεί κάθε ένα από αυτά.

ι. Η ΑΕΜΥ Α.Ε, από τους καταλόγους της 1ης ΔΥΠΕ για την Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωρίου & τις κεντρικές υπηρεσίες, το Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης Αποθεραπείας Κερατέας της ΑΕΜΥ, το ΠΡΟ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ταύρου και το ΠΡΟ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Αμυγδαλέζας.

Για το Νοσοκομείο της Θήρας, το ΠΡΟ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Μόριας Λέσβου και το ΠΡΟ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Κω από τους καταλόγους της 2ης ΔΥΠΕ.

Για το ΠΡΟΑΝΑΧΩΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ξάνθης, το ΠΡΟ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Παρανεστίου Δράμας και το ΠΡΟ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Φυλακίου Ορεστιάδας από τους καταλόγους της 4ης ΔΥΠΕ. Για το ΠΡΟ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Κορίνθου από τους καταλόγους της 6ης ΔΥΠΕ. ια. Το Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου» από τους καταλόγους της 3ης ΔΥΠΕ. ιβ. Τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από τους καταλόγους της 1ης ΔΥΠΕ.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Πύργος Ηλείας: Νεκρός σε τροχαίο 43χρονος αστυνομικός πατέρας δύο παιδιών

 Τα καλά του κορωνοϊού και του lockdown: Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων 

Τραγωδία αργά το βράδυ της Δευτέρας σε τροχαίο δυστύχημα με νεκρό τον 43χρονο αστυνομικό Νίκο. Γεωργίου, πατέρα δύο παιδιών στην Ηλεία.

Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούσθηκε με σφοδρότητα με απορριμματοφόρο στην Εθνική Οδό Πύργου – Πατρών λίγο έξω από τον Πύργο, ανάμεσα στα Χανάκια

Δίκτυο Κοινοτήτων Ελλάδας ANOIXTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε ΚΕΔΕ και Δημάρχους: Η ξεχωριστή εκλογή είναι βήμα Δημοκρατίας

 

Α Ν Ο Ι Χ Τ Η     Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

 

Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι,

Το προωθούμενο σχέδιο νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με βασικό επιχείρημα την κατάργηση της απλής αναλογικής, όπως είχε ψηφιστεί με τον νόμο «Κλεισθένης», επαναφέρει την πρότερη ενισχυμένη αναλογική. Ταυτόχρονα, προτείνει δραματικές αλλαγές στον ρόλο και τον τρόπο εκλογής των Κοινοτικών Συμβουλίων, αλλοιώνοντας τη λαϊκή βούληση.