Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Σαμαρά - Γιούνκερ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, σήμερα το απόγευμα, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και Πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία, για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, να συναντηθώ με τον Πρόεδρο του Eurogroup και Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου τον κ. Γιούνκερ. Συμφωνούμε με τον κ. Γιούνκερ στην έκδοση του ευρωομολόγου. Συμφωνούμε στην ανάγκη της επιμήκυνσης και της μείωσης του επιτοκίου δανεισμού. Και συμπίπτουμε με τον κ. Γιούνκερ στην ανάγκη της ανάπτυξης, ώστε να μπορέσουμε, με τρόπο υγιή και βιώσιμο, να εξυπηρετήσουμε το Ελληνικό δημόσιο χρέος.
Ευχαριστώ πολύ
».

Οι Σύνδεσμοι φιλάθλων της Παναχαϊκής κατά Κούγια. - "Όταν στερεύει η λογική, αρχίζει η φαντασία να καλπάζει..."

Νεα ανακοίνωση κατά Κούγια εξέδωσαν πριν λίγη ώρα οι σύνδεσμοι φιλάθλων της Παναχαϊκής, Αχαιοί 3, NORTENOS και Navajo:
"Όταν στερεύει η λογική, αρχίζει η φαντασία να καλπάζει. Παρακαλούνται, όσοι έχουν την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση να ενημερώσουν τον φίλαθλο κόσμο της Πάτρας πως ένας άνθρωπος έχει τριγύρω του 300 άτομα αλλά αυτός στην φαντασία του «βλέπει» και «μιλάει» για 1500.
Σιγουρα αν ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες, γνώριζε τον ΠΡΩΗΝ, οι Θερμοπύλες δεν θα χάνονταν. Οι 300 θα γίνονταν ως δια μαγείας 1500. Κρίμα και πάλι κρίμα… Πως γίνεται οι 300 να αποδοκιμάζουν την κατάντια και ο ΕΝΑΣ να «πιστεύει» ότι τον αποθεώνουν.

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας :"Γιατί αντιδρούμε.."

Ανακοινώθηκε με επίσημη εγκύκλιο του ΙΚΑ σήμερα ότι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα μπορούν να επισκέπτονται με ελεύθερη επιλογή τους ιατρούς ιδιώτες που είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ ...
και την αμοιβή της επίσκεψης θα καλύπτει το ΙΚΑ.
Η απόφαση αυτή είναι πρακτικά ανεφάρμοστη και νομικά ευάλωτη, εφ’ όσον δεν υφίστανται ιδιωτικές ιατρικές συμβάσεις με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ ιατροί έχουν συγκεκριμένες ατομικές συμβάσεις βάσει των οποίων έχουν σειρά υποχρεώσεων απέναντι στους ασφαλισμένους αυτών των ταμείων και μόνο.
Συνεπώς δεν έχουν απολύτως καμιά νομική υποχρέωση να ακολουθήσουν τα αναγραφόμενα στην εγκύκλιο του ΙΚΑ.
Δεν έχουν όμως ούτε ηθική, η «πολιτική» υποχρέωση, η ακόμα και προσωπικό συμφέρον να ακολουθήσουν αυτή την εγκύκλιο διότι πρόκειται για καθαρά απεργοσπαστική κίνηση. Όσοι ισχυρίζονται ότι θα έχει μόνιμο χαρακτήρα ψεύδονται. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση προβλέπει για όλους τους ιατρούς του νέου φορέα (ΕΟΠΥΥ) άλλου είδους συμβάσεις.( συμβάσεις έργου τύπου ΟΑΕΕ) και όχι κατά πράξη και περίπτωση.
Αν παρ’ όλα όσα αναφέρονται πιο πάνω οι ηγεσίες των Υπ. Υγείας και Εργασίας επιμένουν πως έχουν δίκαιο μια απλή κίνηση θα τους δικαιώσει. Ας προσθέσουν στο υπό ψήφιση Ν/Σ την φράση:
«…από την 1η του μηνός (ας βάλουν όποιον θέλουν) οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα καλύπτονται με ελεύθερη επιλογή γιατρού, ο οποίος θα αμείβεται κατά πράξη και περίπτωση…»
Την επομένη δηλώνουμε ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν.
Όπως όλοι αντιλαμβάνεστε οι ιατροί της Κορινθίας δεν θα ακολουθήσουν τον κ. Λοβέρδο και την παρέα του στον ολισθηρό κατήφορο που ακολουθεί.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τοποθέτηση Δέδε για σοβαρά ζητήματα της Κορινθίας

Τη Δευτέρα 7-2-2011 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Στη Συνεδρίαση παρευρέθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδης, οι Υφυπουργοί κα Μιλένα Αποστολάκη και κ. Ι. Κουτσούκος. Επίσης παρευρέθηκαν οι βουλευτές Κορινθίας κα Α. Φαρμάκη και κ. Α. Μανωλάκης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κος Δέδες στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε σε πολλά και συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στη γενικότερη στρατηγική αγροτικής ανάπτυξης του Νομού αλλά και ευρύτερα της Πελοποννήσου.
Μεταξύ άλλων ο κ. Δέδες ανέφερε:

Συναυλία αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο από το Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης

cf80ceb1cf83cebfceba4 Η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ξυλοκάστρου  Ευρωστίνης πραγματοποιεί εκδήλωση με πολιτικές ομιλίες και συναυλία αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο


Πάρτι με μίζες; Γιατί δεν απαντά η κυβέρνηση;

Πάρτι με μίζες; Γιατί δεν απαντά η κυβέρνηση;
Το «Spiegel» είναι ένα πολύ σοβαρό περιοδικό που δεν συνηθίζει ν’ ασκεί δημοσιογραφία εντυπωσιασμού. Το αντίθετο θα λέγαμε.
Με αφορμή λοιπόν το χθεσινό δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού βάσει του οποίου  η γερμανική Δικαιοσύνη αναζητά τις ύποπτες διαδρομές 55 εκατομμυρίων ευρώ, πιθανώς ως μίζα, σε Έλληνες αξιωματούχους για την αγορά 4 υποβρυχίων από το 2002-2004, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν υποχρέωση να πληροφορήσουν άμεσα τους Έλληνες πολίτες ,για την πραγματική διάσταση δημοσιεύματος.

Δημοσκόπηση GPO: Μπροστά το ΠΑΣΟΚ, αλλά εντείνεται η απαξίωση του συστήματος

Η οργή και η απογοήτευση των πολιτών όχι μόνο δεν ξεθυμαίνουν αλλά εντείνονται, όπως σαφέστατα δείχνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της GPO που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ βρίσκεται στο 5,1%, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει αφού το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα ένα προς ένα, χάνουν όλο και περισσότερο την αξιοπιστία τους και απαξιώνονται στη συνείδηση των πολιτών.

Τα ΜΑΤ του Στρατού σε δράση - Βίντεο-σοκ από την άσκηση στο Κιλκίς!


Ο εξοπλισμός τους είναι πλήρης και η εκπαίδευσή τους όπως θα διαπιστώσετε δεν δείχνει να προορίζεται μόνο για τις πύλες των στρατοπέδων

Οι διαβεβαιώσεις του ΥΕΘΑ ότι "οι δυνάμεις του στρατού δεν προορίζονται για την καταστολή διαδηλώσεων πολιτών,αλλά μόνο για προστασία μονάδων"...δεν προκύπτουν από το βίντεο της άσκησης ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ που έγινε τη Παρασκευή στο Κιλκίς.

Όπως θα διαπιστώσετε μετά το πρώτα τρία-τέσσερα λεπτά του βίντεο όπου παρουσιάζεται μία κανονική στρατιωτική άσκηση, ο στρατός μας έχει πλέον κανονικά "ΜΑΤ και ΜΕΑ " και προφανώς θα έχει και τον δικό του...Αρκουδέα, για να θυμηθούμε και τα συνθήματα του παρελθόντος!


Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

 

newsit.gr

Η καταδίκη μίας κοινωνίας

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ φέρει ακέραιη την ευθύνη για το απεργιακό κύμα που σαρώνει νευραλγικούς κλάδους κι έχει άμεσο αντίκτυπο σε όλη την κοινωνία που παρακολουθεί διαμαρτυρόμενη, αλλά ανήμπορη να αντιδράσει. Η κυβέρνηση αποδεικνύει και πάλι ότι είναι υπέρ του διαλόγου στα λόγια. Στην πράξη διαφωνεί.
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ καμιά διαβούλευση. Ολα αυτά είναι απλά για το θεαθήναι. Η πικρή αλήθεια είναι ότι αραδιάζει αμετάφραστες ντιρεκτίβες της τρόικας χωρίς καμιά απολύτως επεξεργασία. Ο,τι της λένε κάνει και, μάλιστα, αδιαμαρτύρητα. Κι όταν έρχεται η στιγμή του λογαριασμού, όταν έρχεται αντιμέτωπη με τις θιγόμενες ομάδες εργαζομένων που χάνουν κατακτήσεις και δικαιώματα ετών, τότε αρχίζει τα ήξεις αφήξεις, τις προσθαφαιρέσεις, την παρελκυστική πολιτική που περιπλέκει καταστάσεις και δεν οδηγεί πουθενά.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και οι συνδικαλιστικοί φορείς συνήθως αντιμετωπίζουν ισχυρό τοίχο όταν διατυπώνουν αιτήματα. Καμία ουσιαστική συζήτηση δεν γίνεται γύρω από τα εργασιακά ζητήματα που θίγονται, με συνέπεια να την πληρώνουν οι αδύναμοι. Στην περίπτωσή μας καταδικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία που έχει πληρώσει από το υστέρημά της για να έχει κάποιες υποφερτές παροχές.
Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ σήμερα να δει έναν γιατρό του ΙΚΑ, δεν είναι βέβαιος αν θα υπάρχει κάποιος να τον εξετάσει στο δημόσιο νοσοκομείο και θα πρέπει να είναι απολύτως βέβαιος ότι αν έχει ξεμείνει από ασπιρίνες δεν θα βρει. Αφήνουμε φυσικά την περίπτωση να χρειασθεί να χρησιμοποιήσει και κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς… Το πρόβλημα είναι μεγάλο και η κυβέρνηση με την πολιτική της το επιτείνει.

e-typos.com

ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΔΚΥ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΤΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Λεφτά για 22.000 εφάπαξ το χρόνο και 25.000 έμμεσες προσλήψεις




Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ
Δάνειο και ομόλογα στο Ταμείο Πρόνοιας εγκρίνει η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεμπλοκάρει το εφάπαξ, ενώ συγκεντρώνουν και τα κονδύλια για τα μικρά έργα, ώστε να γίνουν προσλήψεις ανέργων σε δημοτικές και δημόσιες επιχειρήσεις μέσω ΟΑΕΔ
Παρά τις δρακόντειες προβλέψεις του Μνημονίου για τον περιορισμό των κρατικών εγγυήσεων και των δανείων, ώστε να περιοριστεί το χρέος, και τη δέσμευση για πρόσληψη 1 νέου υπαλλήλου στη θέση 5 που αποχωρούν, οι αδήριτες κοινωνικές ανάγκες (αύξηση της ανεργίας) και η διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια (περικοπές, «ουρές» και καθυστερήσεις) υποχρέωσαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση.
Ετσι μέσα στην εβδομάδα ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης στέλνει επιστολή στην ΑΔΕΔΥ, με την οποία περιγράφει τη λύση για το ξεμπλοκάρισμα του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.
Η πρόταση περιλαμβάνει δύο πηγές χρηματοδότησης για την άντληση 550 εκατ. ευρώ και τη χορήγηση έως και 14.000 εφάπαξ μέσα στο χρόνο. Και αυτά, πέραν των 8.000 που αντέχει το Ταμείο Πρόνοιας να δώσει με βάση τις εισφορές των εν ενεργεία υπαλλήλων που θα εισπράξει.
Η ανωτέρω εξέλιξη επιβάλλεται και για τον περιορισμό του ελλείμματος, καθώς έχουν εγγραφεί από την τρόικα στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης και 500 εκατ. εκ των υποχρεώσεων του Ταμείου Πρόνοιας.
Τα 300 εκατ. θα προέλθουν από δάνειο που θα λάβει το Πρόνοιας από το Επικουρικό του Δημοσίου (ΤΕΑΔΥ), κυρίως από το ΤΑΔΚΥ των δημοτικών υπαλλήλων, που έχει αποθεματικά άνω των 500 εκατ. ευρώ, και τα υπόλοιπα 250 θα δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό με επιτόκιο γύρω στο 5% (ομόλογα).
Ετσι το Πρόνοιας αναμένεται φέτος να δώσει πάνω από 22.000 και να ξεμπλοκάρει κάπως η «ουρά» στο Ταμείο, η οποία έχει αυτή τη στιγμή 33.000 συνταξιούχους, οι οποίοι αναμένουν πάνω από 26 μήνες να λάβουν ένα εφάπαξ, το οποίο κινείται γύρω στο 46.000 ευρώ (μέσα επίπεδα).

Τα παίρνουν και από τους αορίστου χρόνου

Ομως, εκτός από τη διευκόλυνση με δάνεια προς το Πρόνοιας, υπάρχουν και βάρη στους ασφαλισμένους. Στο Πρόνοιας θα ενταχθούν και 60.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου του Δημοσίου. Εκτός από την εισφορά τού 4% για το εφάπαξ, θα πληρώσουν εισφορά και για Μετοχικό Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων, προκειμένου να αυξηθούν οι μηνιαίες εισφορές (έσοδα) και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Να σημειωθεί ότι φέτος τα Χριστούγεννα το Μετοχικό δεν έδωσε 13ο μέρισμα (Δεκεμβρίου). Αυτό όμως συνεπάγεται μείωση των αποδοχών των αορίστου χρόνου κατά τουλάχιστον 7% στο βασικό μισθό (4% για εφάπαξ και 3% για το Μετοχικό).

Επικουρική και κάτω του 20% της κύριας

Πάντως, τα Ταμεία του εφάπαξ μπαίνουν στο μικροσκόπιο της τρόικας μαζί με τα επικουρικά, προκειμένου να ελεγχθούν για μελλοντικά κρυφά ελλείμματα (αναλογιστικές μελέτες) και αναλόγως θα περικοπούν οι παροχές. Αυτό σημαίνει ότι οι επικουρικές συντάξεις μπορεί να πέσουν και κάτω του 20% της κύριας, ενώ το εφάπαξ θα υπολογίζεται με βάση τις εισφορές στο σύνολο του εργασιακού βίου και όχι με το μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας. *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 7/2/2011

Θανάσης Δαβάκης : Nα ανακηρυχθεί το 2012 σε έτος Νικηφόρου Βρεττάκου



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την 1η Ιανουαρίου 2012, συμπληρώνονται εκατό (100) χρόνια από τη γέννηση του Λάκωνα ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου, το προσωπικό αρχείο και η βιβλιοθήκη του οποίου, ύστερα από δική του επιθυμία, φιλοξενούνται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Σπάρτης.
Ενημερώνουμε τον κ. Υπουργό, ένα χρόνο πριν, ότι είναι υποχρέωση εκ μέρους του ΥΠ.ΠΟ.Τ να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται για την ανακήρυξη του έτους 2012, σε Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής προς τη μνήμη και το έργο του Λάκωνα Ποιητή.
Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να επαναληφθεί η λυπηρή εικόνα της παντελούς απουσίας διοργάνωσης εκ μέρους του ΥΠ.ΠΟ.Τ, επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Γέννηση του Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, αλλά και τα 100 χρόνια από το θάνατο του “Αγίου των Ελληνικών Γραμμάτων” Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Καλούμε τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο, να αποδεχθεί το αίτημα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Σπάρτης, για να ανακηρυχθεί το 2012 σε έτος Νικηφόρου Βρεττάκου και να προβεί άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για την διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων, συνεδρίων αλλά και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα σχολεία και τους πολίτες, που επιθυμούν να γνωρίσουν το έργο του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου».

¨Γεφύρι της Άρτας" κατάντισαν τα δημόσια έργα αγροτικής οικονομίας στην Πελοπόννησο


Με κεντρικό μήνυμα την έμφαση στην υγιή και εξορθολογισμένη πολιτική για την αγροτική ανάπτυξη, ως μοναδικό δρόμο για τις περιφέρειες να αλλάξουν την πλεύση της χώρας και να αποκαταστήσουν το κύρος της που έχει τρωθεί, άνοιξε την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.