Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

ΕΟΔΥ: Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τον στρεπτόκοκκο - Η μετάδοση, τα συμπτώματα και η θεραπεία

 lab_arthro 

Οδηγό ενημέρωσης για τον στρεπτόκοκκο ομάδας Α παρουσιάζει ο ΕΟΔΥ, μέσα από δέκα ερωταπαντήσεις. Πληροφορίες για το πώς μεταδίδεται η λοίμωξη, για τα συμπτώματα, τον ευάλωτο πληθυσμό και άλλα πολλά δίνονται μέσα από τη σχετική αναλυτική δημοσίευση. 

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα έχουν χάσει φέτος τη ζωή τους έξι παιδιά από στρεπτόκοκκο ομάδας Α, ενώ θετικά στη λοίμωξη έχουν βρεθεί ακόμα έξι παιδιά από το περιβάλλον του 7χρονου που έχασε τη ζωή του την Κυριακή. 

Τι είναι ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α

Εορτή του τραχανά στην Περαχώρα Κορινθίας

 Εορτή του τραχανά στην Περαχώρα Κορινθίας 

Εορτή του τραχανά θα γίνει στην πλατεία Ταξιαρχών, στην Περαχώρα της Κορινθίας.στις 17 Ιουνίου 2023, στις 7.30 το απόγευμα.στο πλαίσιο του γαστρονομικό φεστιβάλ Λουτρακίου.

Στην εορτή του τραχανά, θα διεξαχθούν διάφορες δράσεις, που πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο γλυκός και ο ξινός, παραδοσιακός τραχανάς.

Πανελλαδικές 2023: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τις φετινές βάσεις

 vaseis_panellinies_xr 

Οι πρώτες συγκρατημένες εκτιμήσεις για τις φετινές βάσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων παραπέμπουν στα περσινά δεδομένα.

Τα προσιτά θέματα, σύφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», θα έχουν σαν αποτέλεσμα την διαμόρφωση των βάσεων σε επίπεδα αντίστοιχα του Ιουνίου 2022, εικάζουν οι ειδικοί, με την ανακοίνωση των αναλυτικών βαθμολογιών όλων των μαθημάτων από το Υπουργείο Παιδείας να τοποθετείται μετά τις εκλογές και, σε κάθε περίπτωση, μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Καταγγελία Φλωρίδη: Μεταφέρθηκαν χιλιάδες μουσουλμάνοι από την Γερμανία στη Ροδόπη με έτοιμα ψηφοδέλτια

 floridis01 

Σε μια σοβαρή καταγγελία για τα γεγονότα στη Ροδόπη και την καταγγελλόμενη παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές, έκανε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης.

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε λόγο μια καθαρή παρέμβαση του προξενείου, κόντρα όπως λέει στη Συνθήκη της Λοζάνης.

«Έχουμε πια, μια καθαρή, καθαρότατη παρέμβαση κόντρα στη Συνθήκη της Λοζάνης», τόνισε και έβαλε και μια άλλη διάσταση στο θέμα. 

Ντόρα Μπακογιάννη: Η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί μια ανεξάρτητη ευημερούσα μειονότητα

 

 
Ντόρα Μπακογιάννη: Η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί μια ανεξάρτητη ευημερούσα μειονότητα

Η υποψήφια βουλευτής Χανίων παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκαϊ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

Για το ζήτημα της μειονότητας και την επίσκεψή της στην Ροδόπη είπε: