Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Η ( 24η ) τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το 2019


Η 24η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με 29 θέματα στην ημερησία διάταξη. Μεταξύ των θεμάτων  και 9 θέματα  που  σχετίζονται με την Π. Ε. Κορινθίας που εισηγούνται οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα και Αναστάσιος Γκιολής.


========
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ:
– ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ :
1. Επικύρωση πρακτικών της 21ης και 22ης / 2019 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Καιρός: Πολικές θερμοκρασίες, καταιγίδες και χιόνια φέρνει η «Ζηνοβία»

http://www.skaikairos.gr/system/weather_photos/weather_photo_imgs/000/107/826/original/derveni%20xioni%202017%20k0r%20orizontes.png
 Θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν και κατά τόπους παγετός σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα στα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα της Ελλάδας, τόσο της Βόρειας όσο και της Νότιας, χωρίς πάντως αυτές οι χαμηλές θερμοκρασίες να σχετίζονται με την επερχόμενη κακοκαιρία «Ζηνοβία». 

Για πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τα χιόνια Κυριακή και Δευτέρα, στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας από το ύψος του Αγίου Στεφάνου και βορειότερα κατά διαστήματα, μιλά ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του «όποιος θέλει πραγματικά να χαρεί το χιόνι ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, μπορεί την Κυριακή 29/12 και τη Δευτέρα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Πυλιαρός – Η φωνή της μετάδοση των παρελάσεων

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/12/antonis-puliaros.jpg
Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου σε ηλικία 75 ετών ο δημοσιογράφος Αντώνης Πυλιαρός, ο άνθρωπος που σφράγισε με τη φωνή του τη μετάδοση των στρατιωτικών παρελάσεων.
Ο Αντώνης Πυλιαρός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Σωτηρία μετά από ολιγοήμερη μάχη με τον καρκίνο.
Γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1944 στη Χίο, εκεί όπου άνθησε η αγάπη του για τη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα όντας μαθητής, με τις πρώτες

To Ανήλιο Μετσόβου βγάζει Κορίνθιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας;


Στο Ανήλιο Μετσόβου έφτασε αργά το βράδυ των Χριστουγέννων ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του για ολιγοήμερες διακοπές στα βουνά της Ηπείρου.
Χθες το βράδυ η ορεινή κωμόπολη του γραφικού Μετσόβου κατέγραψε θερμοκρασίες έως και μείον 2 βαθμούς Κελσίου αλλά ο ψυχρός και συνάμα πεντακάθαρος αέρας που φυσάει στο υψόμετρο των 1.150 μέτρων, όπου έχει καταλύσει ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και θα παραμείνει εκεί μέχρι και την Κυριακή, αναμένεται να τον αναζωογονήσει και να τον βοηθήσει προκειμένου να λάβει την ορθότερη απόφαση ως προς την επιλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει αρκετά ονόματα και αντί να υπάρξει ένα πρώτο ξεσκαρτάρισμα, ήδη προστίθενται και νέα.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει προστεθεί το όνομα του πρώην

ΟΑΕΔ: Ετοιμάζεται νέο πρόγραμμα για προσλήψεις στο Δημόσιο


Την έκδοση νέου προγράμματος απασχόλησης για ανέργους του ΟΑΕΔ σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης.
Ο αρμόδιος υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την παράταση της εργασίας 5.500 νέων πτυχιούχων του σχετικού προγράμματος από τον ΟΑΕΔ μέσω της δημόσιας πρόσκλησης Νο 11/2018 «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών» δεσμεύτηκε για την υλοποίηση νέας δράσης.
Όπως σημείωσε ο κ. Βρούτσης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επαναληφθεί σε μεταγενέστερο χρόνο και θα εξευρεθούν πάλι νέοι επιστήμονες με πολύ υψηλά προσόντα οπού θα ενταχθούν στο πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης. «Θα πρόκειται