Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Εκλογές στη Ρωσία: Νίκη του Πούτιν με μεγάλο ποσοστό δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα - Επεισόδια, διαδηλώσεις και συλλήψεις κατά τη διάρκεια της τριήμερης ψηφοφορίας - Διεθνής αντιδράσεις

 puttin-arthrou 

Όπως αναμενόταν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία του στην προεδρία της Ρωσίας με συντριπτική πλειοψηφία 87%.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσίας (CEC), με καταμετρημένα  το 70% των ψηφοδελτίων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επικρατεί με ποσοστό 87,17%. Ακολουθεί ο Νικολάι Χαριτόνοφ, του Κομμουνιστικού Κόμματος με 4,19%, ο Βλαντισλάβ Νταβάνκοφ, του Νέου Λαϊκού Κόμματος με 4,08% και ο Λεονίντ Σλούτσκι, του εθνικιστικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος με 3,15%. 

Τι περιλαμβάνει η Διακήρυξη για τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Αιγύπτου

 egypt-mitsotakis-arthrou 

Η Αίγυπτος και η ΕΕ συμφώνησαν αμοιβαία να αναβαθμίσουν τις σχέσεις τους σε επίπεδο στρατηγικής και συνολικής εταιρικής σχέσης, βασισμένης στις αξίες της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης, με την κοινή δήλωση που υπεγράφη την Κυριακή στο Κάιρο.

Κατά την ομιλία της, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι αυτή η συνολική εταιρική σχέση ΕΕ-Αιγύπτου θα υποστηριχθεί από ένα νέο οικονομικό και επενδυτικό πακέτο 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (2024-2027). Η στρατηγική και συνολική εταιρική σχέση μεταξύ της ΕΕ και της Αιγύπτου καλύπτει έξι τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος για την Ευρώπη και την Αίγυπτο: Πολιτικές σχέσεις, Οικονομική σταθερότητα, Επενδύσεις & Εμπόριο, Μετανάστευση, Ασφάλεια, Άνθρωποι και δεξιότητες.

Ένας πραξικοπηματίας, που έγινε… μόνιμος δικτάτορας και… στρατηγικός σύμμαχος της Ευρώπης (των δυτικών αξιών)

  

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Αίγυπτο, εικονοποιεί τις άβολες αλήθειες και τον άγαρμπο πραγματισμό που καλείται να διαχειριστεί, να αναλύσει και να αποδεχτεί η… μέση σκέψη.

Ο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι υπάρχει ως… ανάγκη της Ιστορίας. Ως στρατάρχης, τον οποίο εμπιστεύτηκαν ο Μοχάμεντ Μόρσι και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, μετά τη… δήθεν Αραβική Άνοιξη και την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία, προχώρησε σε… αναπόφευκτο πραξικόπημα, για να αποτρέψει την εμβάθυνση της απειλής που συνιστούσαν ο Μοχάμεντ Μόρσι και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, για την Αίγυπτο, τη Μέση Ανατολή, την Αραβική Χερσόνησο, την Ευρώπη, τον πλανήτη ολόκληρο.

Και ο δυτικός κόσμος… σιώπησε και τον αποδέχτηκε.

Περισσότερο από μια δεκαετία μετά από εκείνα τα δραματικά γεγονότα, ο Σίσι είναι σήμερα… μόνιμος δικτάτορας. Στρατηγικός σύμμαχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης των… δυτικών αξιών. Και μοχλός αποτροπής νέων μεταναστευτικών ρευμάτων, που θα “πνίξουν” την Ευρώπη.

Η εκποίηση του ήθους των αξιών του δυτικού πολιτισμού, με αποτύπωμα… πραγματισμού. 

ysterografa.gr

Καρναβάλι σε κάθε γωνιά της χώρας – Οι παρελάσεις και όλα όσα έγιναν στο «ρυθμό» της Αποκριάς

 Καρναβάλι σε κάθε γωνιά της χώρας – Οι παρελάσεις και όλα όσα έγιναν στο «ρυθμό» της Αποκριάς 

Το Καρναβάλι είχε την τιμητική του σήμερα Κυριακή (17.03.2024) με παρελάσεις με άρματα να γίνονται σε κάθε γωνιά της χώρας, η οποία κινήθηκε στο ρυθμό των Αποκριών. 

Εκτός από το εντυπωσιακό  Καρναβάλι Ευρωστίνης, στο Δερβένι, φυσικά εκείνο που τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα και σε αυτές τις Απόκριες, είναι το Καρναβάλι της Πάτρας, , με τα άρματα να είναι και φέτος εκατοντάδες και τους συμμετέχοντες πάνω από 60.000.

Μάλιστα, η βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα δεν στάθηκε ικανή να πτοήσει, ούτε τους καρναβαλιστές, αλλά ούτε και τους χιλιάδες επισκέπτες που παρακολουθούσαν την παρέλαση. Η καρναβαλική παρέλαση ξεκίνησε με τη δημοτική μουσική του Δήμου Πατρέων που παιάνιζε καρναβαλικούς ρυθμούς και τις μαζορέτες, ενώ ακολούθησαν τα άρματα, του καρναβαλικού εργαστηρίου.

ΔΕΡΒΕΝΙ: Με επτυχία το Καρναβάλι Ευρωστίνης 2024 (φωτογραφίες)