Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Κ. Σακελλαροπούλου: Συγκεκριμένες ενέργειες χωρίς καθυστερήσεις για αντιμετώπιση των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής

 Κ. Σακελλαροπούλου: Συγκεκριμένες ενέργειες χωρίς καθυστερήσεις για αντιμετώπιση των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ανάρτησή της, στο Facebook εκφράζει την οδύνη της για τους συνανθρώπους μας, που έχασαν τη ζωή τους από τις απανωτές φυσικές καταστροφές, που έπληξαν τη χώρα μας, δηλώνει την αγωνία της για τους αγνοουμένους από τις φονικές πλημμύρες, καθώς και την στήριξή της, σε όσους αγωνίζονται για να σώσουν ό,τι μπορούν από το βιος τους, αλλά και στα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και τους εθελοντές, που παλεύουν μαζί τους.

Όπως τονίζει η Πρόεδρος, αυτή τη

Φιλικό με την Καλαμάτα ο ΠΑΣ Κόρινθος & τα εγκαίνια του Νέου Χλοοτάπητα

ΠΑΣ Κόρινθος: Η μεγαλύτερη μεταγραφή της πρόσφατης ιστορίας του -  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Λόγω της απώλειας των συνανθρώπων μας στην περιοχή της Θεσσαλίας, η ΕΠΟ ματαίωσε την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, που ήταν προγραμματισμένη για την προσεχή Κυριακή! 

 Κατόπιν αυτής της εξέλιξης το Δ/Σ του ΠΑΣ Κόρινθος αποδέχτηκε την πρόταση του Δ/Σ της ΠΑΕ Καλαμάτας, για την διεξαγωγή φιλικού αγώνα, το Σάββατο 9/9, 17:30 στο ΔΑΚ Κορίνθου.

Βραζιλία: Τουλάχιστον 41 νεκροί και 46 αγνοούμενοι από κυκλώνα που έπληξε τη χώρα

Βραζιλία: Τουλάχιστον 41 νεκροί και 46 αγνοούμενοι από κυκλώνα που έπληξε τη χώρα 

Στους 46 ανέρχονται οι αγνοούμενοι μετά το πέρασμα του καταστροφικού κυκλώνα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 41 ανθρώπους στη νότια Βραζιλία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται, διαβεβαίωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, της νοτιότερης Πολιτείας της Βραζιλίας.

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι ισχυροί άνεμοι ανάγκασαν περισσότερους από 10.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Συνολικά, οι πληγέντες ξεπερνούν τις 135.000. Πολλά κτίρια καταστράφηκαν και πόλεις

Αττική Οδός: Mερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο

 Αττική Οδός: Mερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο 

Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό στο ύψος τους Αμαρουσίου, στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την αριστερή και μεσαία λωρίδα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα λόγω πυρκαγιάς σε όχημα είχε διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία και γινόταν εκτροπή των οχημάτων στη λεωφόρο Κύμης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κακοκαιρία Daniel: Συνολικά 2.529 διασώσεις και απομακρύνσεις από τις πληγείσες περιοχές

 Κακοκαιρία Daniel: Συνολικά 2.529 διασώσεις και απομακρύνσεις από τις πληγείσες περιοχές 

Συνολικά 2.529 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, έως σήμερα Παρασκευή τις 20:00, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστική.

Παράλληλα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 6.882 κλήσεις, που αφορούσαν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα:

Πρεμιέρα Κυπέλλου Κορινθίας το Σαββατοκύριακο

 Με την διεξαγωγή της  Α΄ φάσης αγώνων ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο 9 &10/9 /2023 το Κύπελλο Κορινθίας για την περίοδο 2023 - 2024. 

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 31 ομάδες ( ο ΠΑΣ Κόρινθος, η 16 ομάδες της Α΄κατηγορίας Κορινθίας , 13 ομάδες από την Β΄ Κορινθίας και 2 από την Γ΄κατηγορία.) . Στον επόμενο γύρο (Β΄φάση) άνευ αγώνα προκρίνεται ο ΑΟ Ασπροκάμπου.

Από τους 15 (νοκάουτ) αγώνες της Α΄φάσης οι 7 διεξάγονται αύριο Σάββατο 9/9 με ώρα έναρξης στις 17:00.  

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Κακοκαιρία Daniel: Άλλαξε ο χάρτης της Θεσσαλίας – Πέντε ποτάμια συναντήθηκαν

 Κακοκαιρία Daniel: Άλλαξε ο χάρτης της Θεσσαλίας – Πέντε ποτάμια συναντήθηκαν 

Ο χάρτης της Θεσσαλίας άλλαξε μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel που αποδείχτηκε τρεις φορές πιο καταστροφικός από τον «Ιανό», ενώ βάσει των δορυφορικών δεδομένων, το μεγαλύτερο τμήμα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού.
 
Στη δορυφορική εικόνα, που ανέλυσε το κέντρο BEYOND του Αστεροσκοπείου Αθηνών, φαίνεται ότι η έκταση που πλημμύρισε από την κακοκαιρία Daniel (με το γαλάζιο και μπλε χρώμα) είναι τριπλάσια σε σύγκριση με την έκταση που είχε κατακλυστεί από τον Ιανό (με το μοβ χρώμα).

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ο δήμος Ερμιονίδας

 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ο δήμος Ερμιονίδας  

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε ο δήμος της Ερμιονίδας, από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών), Βασίλη Παπαγεωργίου.

Υπήρξε αίτημα απ’ το δήμο, προώθηση του αιτήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και από εκεί, στην αρμόδια διεύθυνση.

Η κήρυξη ισχύει μέχρι τις 5 Μαρτίου 2023 και γίνεται για να αντιμετωπιστούν καλύτερα και γρηγορότερα οι όποιες ζημιές έχουν προκύψει απ’ τις βροχοπτώσεις του τελευταίου καιρικού φαινομένου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας αναμένεται να κηρυχθεί και ο δήμος Επιδαύρου.

Κακοκαιρία Daniel – Βασίλης Κικίλιας: Στους 10 οι νεκροί

 

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία Daniel που έπληξε τη χώρα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, άλλοι τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, και πλέον ο απολογισμός φτάνει τους 10, ενώ τέσσερις συμπολίτες μας αγνοούνται. Όπως προσέθεσε ο υπουργός οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή λόγω της εικόνας που παρουσιάζει ο Πηνειός ποταμός που έπληξε κυρίως τα χωριά Γιάννουλη και Τύρναβο, καθώς και περιοχές του Δήμου Λάρισας. Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ακόμα ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενταθούν.