Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ στο στρατόπεδο Κορίνθου

Έκτακτη σύσκεψη σε λίγο στο Επιμελητήριο

Νέα δεδομένα προκύπτουν σχετικά με τη χρήση του στρατοπέδου της Κορίνθου, αφού οι πληροφορίες μας μάλλον επιβεβαιώνονται. Κι αυτό, αφού υπάρχει ήδη σχεδιασμός για κατάργηση του στρατοπέδου ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων και η λειτουργία του ως στρατόπεδο κράτησης λαθρομεταναστών. Όπως είναι φυσικό, αυτό ανατρέπει τα πάντα, όχι μόνο για την Κόρινθο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, ενώ ήδη υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από πολλούς φορείς.Μάλιστα σε λιγο συνέρχεται έκτακτη σύσκεψη στο Επιμελητήριο με πρωτοβουλία του προέδρου του κ. Β. Νανόπουλου με όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ έχουν προσκληθεί οι βουλευτές του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες, ο Δήμαρχος Κορινθίων και επικεφαλείς φορέων και υπηρεσιών του νομού. Στη σύσκεψη θα συζητηθεί το σοβαρό αυτό θέμα για όλη την Κορινθία και θα εκτεθούν όλες οι απόψεις που συγκλίνουν στο ότι δεν πρέπει να μετατραπεί το στρατόπεδο σε κέντρο λαθρομεταναστών για πολλούς λόγους δημοσίου συμφέροντος και δημόσιας ασφάλειας….

 
Πολλοί οι λόγοι αντίδρασης…

Οι λόγοι για τους οποίους εύλογα αντιδρούν όλοι οι φορείς της πόλης και του νομού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ζητούν την παραμονή του ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων είναι πολλοί. Το στρατόπεδο της Κορίνθου είναι το πλησιέστερο προς την Αθήνα όπου κατοικεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας και εξυπηρετεί από την πλευρά της πρόσβασης τους νεοσυλλέκτους και τους συγγενείς τους. Υπάρχουν πολλά επιχειρησιακά πλεονεκτήματα τα οποία έχουν αξιολογήσει στο παρελθόν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να παραμείνει και ενισχυθεί αριθμητικά με αξιωματικούς και οπλίτες το κέντρο εκπαίδευσης. Επίσης η παραμονή και ενίσχυση του, θα τονώσει την τοπική αγορά της πόλης της Κορίνθου η οποία λόγω της οικονομικής κρίσης βρίσκεται σε δραματική κατάσταση και θα τιμήσει την ιστορία ενός συντάγματος που λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 1923 και έφερε την σημαία του σε όλους τους εθνικούς αγώνες από την ίδρυση του μέχρι σήμερα. Η λειτουργία του στρατοπέδου ως κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών δημιουργεί κινδύνους ασφαλείας στους πολίτες της Κορίνθου από τις πιθανές αποδράσεις αφού οι εγκαταστάσεις δεν είναι σχεδιασμένες για το σκοπό αυτό και βρίσκεται μέσα στην πόλη της Κορίνθου. Δημιουργούνται επίσης κίνδυνοι δημόσιας υγείας δεδομένου ότι το νοσοκομείο Κορίνθου είναι υποστελεχωμένο και χωρίς τις υποδομές για να περιθάλψει περιστατικά που έχουν εξαφανιστεί από την χώρα μας για δεκαετίες με τους εμβολιασμούς. Οι φορείς τόνισαν ότι συμφωνούν ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιστρέψουν οι λαθρομετανάστες στις χώρες τους και ότι το σχέδιο Ξένιος Δίας είναι εξαιρετικό,θεωρούν όμως ότι τα στρατόπεδα κράτησης πρέπει να είναι μακριά από το κέντρο των πόλεων και με κατάλληλες για το σκοπό αυτό προϋποθέσεις που δεν πληροί το στρατόπεδο Κορίνθου που είναι σε απόσταση 500 μέτρων από το κέντρο της πόλης. Τέλος τόνισαν και διατράνωσαν προς πάσα κατεύθυνση για άλλη μια φορά την επιθυμία και την πρόταση όλων, ώστε να μην μετατραπεί το στρατόπεδο σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών, αφού αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην τοπική κοινωνία…

Αύριο το θέμα σε επιτροπή της Βουλής…

Με τον τρόπο αυτό και με την έκτακτη σύσκεψη όλοι οι φορείς θέλησαν να προλάβουν τις εξελίξεις, αφού αύριο κιόλας, το συγκεκριμένο θέμα συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Το βέβαιο είναι ότι οι αντιδράσεις αναμένεται να γενικευτούν αν παρθεί απόφαση να προχωρήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ σοβαρό και καθοριστικό λόγο στην όλη υπόθεση θα παίξει και η στάση των τοπικών βουλευτών του νομού, κυρίως βέβαια των τριών βουλευτών της Ν.Δ.

 

Ρωσική αρωγή στην Πελοπόννησο για ίδρυση Ινστιτούτου Νανοτεχνολογίας

Με έναν από τους σημαντικότερους επιστήμονες της σύγχρονης εποχής συναντήθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, το βραβευμένο με Νόμπελ Φυσικής το 2000 Αλφιόροφ Ζορές, ο οποίος θεωρείται ο «πατέρας» της κινητής τηλεφωνίας, αυτός που έμαθε τον υπολογιστή να «διαβάζει» και αντικατέστησε τις κασέτες με το DVD και ο οποίος είναι μέλος της ακαδημίας των επιστημών της Ρωσίας και πρόεδρος της ακαδημίας επιστημών της Αγίας Πετρούπολης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, παρουσία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Παπαφωτίου και του σημαίνοντος στελέχους της ρωσικής ακαδημίας των Επιστημών Μιχαήλ Ντούβινα, εξετάστηκε η δυνατότητα ισχυροποίησης των δεσμών που ήδη υφίστανται μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Λένινγκραντ και οι προϋποθέσεις τη τριμερούς συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ακαδημίας επιστημών της Αγίας Πετρούπολης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με στόχο τη δημιουργία Ερευνητικού Ινστιτούτου Νανοτεχνολογίας πάνω στις τηλεπικοινωνίες και την ανταλλαγή επιστημόνων από τις δύο περιφέρειες, της Πελοποννήσου και του Λένινγκραντ.
«Αυτό που ενδιαφέρει και τις δύο πλευρές είναι η δημιουργία μιας μικρής και ευέλικτης δομής, η οποία θα αποδώσει συγκεκριμένους και άμεσους καρπούς», τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, άποψη στην οποία συνηγόρησαν και ο κ. Αλφιόροφ και ο κ. Ντούβινα. Ο Π. Τατούλης τόνισε τους ιδιαίτερα φιλικούς και διαχρονικούς δεσμούς της Πελοποννήσου με τη Ρωσία, που χρονολογούνται πριν από το 1770 και το κίνημα των αδερφών Ορλόφ, και ευχαρίστησε τον κ. Αλφιόροφ για τη συνάντηση και την πρόσκλησή του να επισκεφθεί την Αγία Πετρούπολη προκειμένου να τεθούν οι βάσεις της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Λένινγκραντ.
Ο κ. Αλφιόροφ από την πλευρά του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή και στάθηκε κυρίως στους φιλικούς δεσμούς που έχουν διαχρονικά αναπτυχθεί με την Πελοπόννησο, αλλά και τις ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης πολύπλευρης συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Υποψήφιος της Χ.Α. διέκοψε… δημόσιο αυνανισμό Πακιστανού!

Με μια εικόνα που προσβάλλει τη δημόσια αιδώ ήρθαν αντιμέτωποι οι λουόμενοι της παραλίας στο Κιβέρι Αργολίδας, το απόγευμα Δευτέρας. Στην αρχή της παραλίας, ακριβώς απέναντι από το «Μαϊστράλι», ένας υπήκοος Πακιστανός, περίπου 30 ετών, αυτοϊκανοποιείτο δημοσίως μπροστά σε λουόμενους! Την… υπαίθρια πρόκληση έσπευσαν να διακόψουν βίαια δύο περαστικοί, αρπάζοντας από τον σβέρκο τον 30χρονο και καλώντας την αστυνομία. Το περιπολικό έφτασε επί τόπου και τον προσήγαγε.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «Παρατηρητής Αργολίδας», ο ένας από τους δυο που έσπευσαν να επιβάλουν την… ευταξία στο τουριστικό θέρετρο του Άργους ήταν ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, υποψήφιος στις εθνικές εκλογές με τη Χρυσή Αυγή.

Ο... άτακτος αλλοδαπός οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο…
paratiritis-news.com
tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Πόσα λεφτά θα χάσετε το μήνα με τα νέα μέτρα - Αναλυτικά παραδείγματα


- Χάνονται 2 συντάξεις από τις μειώσεις στις επικουρικές
- Το ψαλίδι στο εφάπαξ θα φτάσει έως και 50%
- Ο οικονομολόγος Γιάννης Σωπασής εξειδικεύει τα μέτρα για το Newsit


Μεγάλοι χαμένοι για μια ακόμη φορά από τα νέα μέτρα οι συνταξιούχοι. Σύμφωνα με το σενάριο της κυβέρνησης οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές απο 2% για συντάξεις από 800 ευρώ και θα φτάνουν το 20% για συντάξεις από 2.500 ευρώ και πάνω.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o οικονομολόγος Γιάννης Σωπασής "σε λίγες μέρες οι μειώσεις των συντάξεων θα είναι ένα πραγματικό γεγονός για ακόμη μια φορά. Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότεροι από 2.500 εκαταμμύρια συνταξιούχοι και μειώσεις θα υποστούν περισσότεροι από 1.500 συνταξιούχοι και αφορούν εκείνους που λαμβάνουν σύνταξη από 800 ευρώ και πλέον.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
- Για συντάξεις από 800 εως 900 ευρώ εαν η μείωση είναι 2% η απώλεια θα είναι 18 ευρώ το μήνα και 216 ευρώ το χρόνο (στις συντάξεις των 900 ευρώ)
- Για συντάξεις απο 900 εως 1000 ευρώ εαν η μείωση είναι 5% η απώλεια θα είναι 50 ευρώ το μήνα και 600 ευρώ το χρόνο (στις συντάξεις των 1000 ευρώ)
- Για συντάξεις από 1000 εως 1200 ευρώ εαν η μείωση είναι 10% η απώλεια θα είναι 120 ευρώ το μήνα και 1440 ευρώ το χρόνο (στις συντάξεις των 1200 ευρώ)
- Για συντάξεις από 1200 εως 1600 ευρώ εαν η μείωση είναι 15% η απώλεια θα είναι 120 ευρώ το μήνα και 1.440 ευρώ το χρόνο (στις συντάξεις των 1600 ευρώ)
- Για συντάξεις από 1600 εως 2.500 ευρώ εάν η μείωση είναι 20% η απώλεια θα είναι 340 ευρώ το μήνα και 4.080 ευρώ το χρόνο (στις συντάξεις των 2.500 ευρώ)

Σημείωση: Οι υπολογισμοί έχουν γίνει με πλαφόν τις συντάξεις των 800 ευρώ. Για παράδειγμα, σε μια σύνταξη των 1600 ευρώ εάν αφαιρέσουμε τα 800 ευρώ μένουν 800 ευρώ. Σε αυτά αφαιρούμε το 15% και μένουν 680 ευρώ, δηλαδή 120 ευρώ το μήνα και 1440 ευρώ το χρόνο.

Σε ότι αφορά στις επικουρικές συντάξεις με την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης ουσιαστικά ο κάθε συνταξιούχος χάνει 2 συντάξεις (καταργείται το δώρο Χριστουγέννων, το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας).

Μεγάλη σφαγή γίνεται και στο εφάπαξ τόσο του δημοσίου όσο και των άλλων ταμείων. Στο δημόσιο οι μειώσεις θα φτάσουν το 23% ενώ στα υπόλοιπα ταμεία εως και 50%.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

- Ενα εφάπαξ 80.000 ευρώ σε ένα ευγενές ταμείο εάν η μείωση είναι 50% θα φτάσει τις 40.000 ευρώ.
- Ένα εφάπαξ 60.000 ευρώ σε ένα ευγενές ταμείο εάν η μείωση είναι 50% θα φτάσει τις 30.000 ευρώ.
- Ενα εφάπαξ 50.000 ευρώ στο Δημόσιο εαν η μείωση είναι 23% θα φτάσει να πάρει περίπου 35.000 ευρώ.

Μεγάλες απώλεις στα εισοδήματά τους θα υποστούν και όσοι εργάζονται σε ΔΕΚΟ καθώς και εκεί θα επιβληθεί το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου με αποτέλεσμα οι μειώσεις να φτάσουν και το 30%.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

- Ενας μισθός 2.500 ευρώ το μήνα για έναν πτυχιούχο εάν η μείωση είναι 30% ο μισθός θα φτάσει τα 1750 ευρω άρα ο εργαζόμενος θα χάσει 750 ευρώ το μήνα.
- Ενας μισθός 1500 ευρώ το μήνα για έναν νεοεισερχόμενο εάν η μείωση είναι 30% ο μισθός θα φτάσει τα 1.050 ευρώ άρα ο εργαζόμενος θα χάσει 450 ευρώ το μήνα.
NewsIt.gr:

Πέθανε ο τραγουδιστής Μιχάλης Μενιδιάτης


Πέθανε σήμερα ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Μιχάλης Μενιδιάτης σε ηλικία 80 ετών. Ο Μιχάλης Μενιδιάτης, αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό προβλήματα υγείας.

Η οικογένεια του και ο γιος του Χρίστος Μενιδιάτης είναι ακόμα σοκαρισμένοι από το γεγονός. Το TLIFE επικοινώνησε με τον γιο του Μιχάλη Μενιδιάτη, τον τραγουδιστή Χρήστο Μενιδιάτη ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός του θανάτου του πατέρα του αλλά δεν θέλησε να πει περισσότερα. " Είχε κάποια προβλήματα υγείας" είπε . Προσπαθήσαμε να τα αντιμετωπίσουμε αλλά τελικά δεν τα κατάφερε".
Το θάνατό του ανακοίνωσε μέσω twitter ο ένας από τους δύο γιους του! Ο Βαγγέλης Μενδιάτης έγραψε: «Καλό ταξίδι πατέρα»!
Να αναφέρουμε ότι ο Μιχάλης Μενιδιάτης το τελευταίο διάστημα είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο. Έπασχε από την επάρατη νόσο! Δυστυχώς ο αγαπημένος τραγουδιστής δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη για τη ζωή!
Ο Καλογράνης, όπως είναι το όνομά του, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μενίδι. Ο πατέρας του εργαζόταν ως φύλακας στην Λαχαναγορά. Από μικρό παιδί τον συγκίνησε ο ήχος του μπουζουκιού και, μετά την Απελευθέρωση άρχισε να «σκαλίζει» το πολυπόθητο αλλά κακοχαρακτηρισμένο τότε όργανο. Ανέβηκε στο πάλκο για πρώτη φορά- παρά τις έντονες αντιρρήσεις του πατέρα του- το 1953, στη «Δροσιά» του Δημήτρη Γκίκα στο Μενίδι , όπου εμφανιζόντουσαν οι Μιχάλης Δασκαλάκης, Τάκης Μπίνης, Γιώργος Λαύκας και Γεράσιμος Κλουβάτος. Ένα ωραίο καλοκαιρινό μαγαζί, ένας όμορφος κήπος, όπου όλη η Αθήνα ερχόταν για να διασκεδάσει. Έτσι ξεκίνησε την καριέρα του!

Ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής, εδώ και αρκετό καιρό έδινε μάχη με την επάρατη νόσο. Οι δύο γιοι του, ο γνωστός τραγουδιστής Χρήστος Μενιδιάτης και ο αδελφός του Βαγγέλης, έχουν δηλώσει σε κοινή τους συνέντευξη στο παρελθόν τη μεγάλη αδυναμία που είχαν στον πατέρα τους.
Μόλις λίγη ώρα πριν, ο Χρήστος Μενιδιάτης αποχαιρέτησε τον πατέρα του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter γράφοντας: «Καλό ταξίδι άρχοντα... Καλό ταξίδι πατέρα μου αγαπημένε».

Σε εξέλιξη Πυρκαγιά στην Αυλώνα Μεσσηνίας.

 

Σε εξέλιξη δασικά πυρκαγιά στην περιοχή Αυλώνα Μεσσηνίας.νEπι τόπου επιχειρούν 4 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 18 άτομα πεζοπόρο, 2 αεροσκάφη και 4 PZL.

Εμπρησμοί οι φωτιές στα ελληνικά δάση – Η ΕΥΠ στο κυνήγι των εμπρηστών


Χιος και Ζάκυνθος μπήκαν στο στόχαστρο εμπρηστών. Δεν υπάρχουν απλά ενδείξεις, αλλά αποδείξεις είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι μετά από τα ευρήματα στις έρευνες εκτός απ' το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής και την ασφάλεια από μέρους της Αστυνομίας στις έρευνες θα μετέχει πλέον και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

“Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατέψουμε τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών” ανέφερε
χαρακτηριστικά ο υπουργός.

282 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα και το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο τονίζουν έμπειροι αξιωματικοί της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.
newsit.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να προσαρμοστεί

Η διαρκής παραφωνία που συνοδεύει τις δημόσιες δηλώσεις και τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει με έναν ανέφελο αυτοσχεδιασμό. Χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική, χωρίς συγκεκριμένες παραμέτρους και σταθερές, η Κουμουνδούρου αγκαλιάζει έναν πολιτικό λόγο που παραπέμπει σε πολύ μακρινές εποχές.
Φυσικά, μπορεί κανείς να δείξει… κατανόηση για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της πολιτικής προσαρμογής. Από ένα κόμμα του 3%-5%, έφτασε και ξεπέρασε το 25%, κυριαρχώντας πλήρως στον χώρο της Κεντροαριστεράς, και καθηλώνοντας το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ σε ρόλο παθητικής συνιστώσας της Κουμουνδούρου.
Η εξήγηση των προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο δεν βρίσκεται σε αυτήν ακριβώς τη δυσκολία προσαρμογής της ηγεσίας και των στελεχών του. Βρίσκεται στην αδυναμία, ηγεσίας και στελεχών να επικαιροποιήσουν τον πολιτικό λόγο και τις στρατηγικές στοχεύσεις τους. Να κατανοήσουν τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνικά κοινωνία, αλλά και ευρύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη για να παραμείνουμε ως ζωτικά και δραστήρια κύτταρα.
Η Κουμουνδούρου δείχνει να αγνοεί τη διαχρονική αλήθεια της ιστορικής ρήσης του Ελευθέριου Βενιζέλου πως, «όταν τα πράγματα αλλάζουν, αλλάζει η στάση μας απέναντι στα πράγματα». Τα πράγματα άλλαξαν, ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο παραμένει ίδιος. Ίδιος με το πιο αρτηριοσκληρωτικό και μοιραίο για την Ελλάδα ΠΑΣΟΚ, σε κλώνο του οποίου εξελίχτηκε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

statesmen.gr

Γιατί η λέξη αγάπη δεν υπάρχει στα αρχαία ελληνικά κείμενα;


Ο Δάμων και ο Φιντίας με τον Διονύσιο, που συγκινήθηκε πολύ από την φιλία τους!… (Στην πάνω φωτογραφία: Η λαμπρή Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Μάϊρα Ψιλοπούλου)
Γράφει ο Αγγελος Σακκέτος

Είναι απορίας άξιο πώς οι αρχαίοι Έλληνες, των οποίων τα διδάγματα ήσαν βαθύτατα ανθρωποκεντρικά (π.χ. Δάμων και Φιντίας) δεν χρησιμοποιούσαν το όρο «αγάπη» μέσα στα κείμενά τους, με αποτέλεσμα ο όρος «αγάπη» να «κυριαρχεί» στα κατοπινά χριστιανικά κείμενα!…
Το θέμα της αγάπης, όχι μόνο για τους χριστιανούς, αλλά και για όλους τους ανθρώπους είναι μεγάλο. Μέγιστο, θα λέγαμε… Ενθυμούμαι ότι στο παρελθόν ο γράφων, όταν έκανε τηλεοπτικές εκπομπές στην «Τηλετώρα» (δεκαετία 1990), είχε έλθει σε σοβαρή διαφωνία με τον καλοκάγαθο φίλο και εξαίρετο θεολόγο κ Νίκο Σωτηρόπουλο, ο οποίος ισχυριζόταν ότι πριν έλθει ο Χριστός η λέξη αγάπη δεν υπήρχε πουθενά στα αρχαία ελληνικά κείμενα!
Ώσπου μια μέρα βρίσκω περιχαρής ότι τον όρο «αγάπη», τον βρήκα μέσα στο έργο «Απάνθισμα Σοφίας» με αρχαία ρητά και αποφθέγματα (Εκδόσεις «Ο Ε.Ε. ΑΤΛΑΣ» Αθήνα 1979, σελίδα 9), με μία φράση του Σωκράτη, που είχε ως εξής:

Στην τελική φάση ολοκλήρωσης μπαίνει η ανάπλαση της πλατείας Άρεως στην Τρίπολη μετά την υπογραφή ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ από τον Πέτρο Τατούλη


«Σημείο αναφοράς» για την πόλη της Τρίπολης χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της Β΄ φάσης της ανάπλασης της πλατείας Άρεως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κατά την υπογραφή της ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 1.370.000 ευρώ.

«Με την ένταξη του στο ΕΣΠΑ εξασφαλίζουμε την ολοκλήρωση του έργου με σαφή χρονοδιαγράμματα και την απόδοση του πολύ σημαντικού αυτού αστικού χώρου στους πολίτες, γεγονός το οποίο θα συντελέσει και στην ανάδειξη του ανδριάντα του στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Την ίδια ημέρα με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου εντάχθηκαν επίσης τα εξίσου σημαντικά έργα «Ανάπλαση της Παιδικής χαράς της Ευαγγελίστριας Σπάρτης» προϋπολογισμού 479.803 ευρώ και «Στερέωση – Αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στη Θωκνία του Δήμου Μεγαλόπολης», προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

Η ανάπλαση αφενός της παιδικής χαράς Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη, θα συντελέσει στην ασφαλή και άνετη χρήση του χώρου αυτού ξανά από τους πολίτες της Σπάρτης και η συντήρηση και αποκατάσταση, αφετέρου, του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Θωκνίας Μεγαλόπολης θα εξασφαλίσει τη συνεχή παρουσία και χρήση του σημαντικού αυτού μεταβυζαντινού μνημείου.
Ειδικότερα,

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Τ.Κ ΤΥΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 720.000,00

 Ειδικότερα,

Επίκαιρη ερώτηση Χρυσής Αυγής για πυρκαγιές

''Στην Ελλάδα του μνημονίου, οι περικοπές στα μέσα Δασοπυρόσβεσης      αποδεικνύονται όχι μόνο καταστροφικές για τη χώρα, αλλά και      θανατηφόρες''

Επίκαιρη ερώτηση προς τους Κυρίους Υπουργούς:
 1. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και
2. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 Θέμα: Η Ελλάδα σε πύρινο κλοιό: 15%-20% περισσότερες            πυρκαγιές φέτος και η Ελληνική Πολιτεία απούσα
 Βρισκόμαστε δυόμιση μήνες πριν από το τέλος της επίσημης          αντιπυρικής περιόδου και ήδη έχουν ξεσπάσει πολλές          καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα, που στοίχισαν τη ζωή 2          ανθρώπων, ενός πυροσβέστη στην Ελευσίνα και ενός πολίτη στην          Αρκαδία. Αυτήν την στιγμή εκτός από την καταστροφική πυρκαγιά          που κατακαίει τη Χίο, πύρινα μέτωπα μαίνονται και σε Λακωνία,          Μαγνησία, Ηράκλειο, Άνδρο, Ζάκυνθο και Σαλαμίνα. Στην Ελλάδα          του μνημονίου, οι περικοπές στα μέσα Δασοπυρόσβεσης          αποδεικνύονται όχι μόνο καταστροφικές για τη χώρα, αλλά και          θανατηφόρες.
 Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
 1. Αληθεύει  ότι από τα 25 καναντέρ, που έχουμε, καθημερινά          μόνο τα μισά ήταν μάχιμα, αφού τα υπόλοιπα ήταν σε συντηρήσεις          και αν ναι, πώς προτίθεται το Υπουργείο να αντιμετωπίσει αυτήν          την κατάσταση;
2. Αληθεύει ότι τα 220 πυροφυλάκια που λειτουργούν ανά την           επικράτεια, δεν επανδρώνονται όλες τις ημέρες της εβδομάδας          κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αλλά κενώνονται τις          ημέρες που οι συμβασιούχοι είναι σε άδεια, με αποτέλεσμα να          παρατηρείται μοιραία καθυστέρηση αναγγελίας των πυρκαγιών;
 Αθήνα, 21.08.2012
Η Ερωτώσα Βουλευτής
          Ελένη Ζαρούλια
          Βουλευτής Β’ Αθηνών
          ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι προστάτες των παρανόμων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι μιας περιοχής, συνήθως τουριστικής, δημιουργούν συνθήκες ζούγκλας και προστατεύουν με τα… στήθη τους φοροφυγάδες, επιτιθέμενοι σε κλιμάκια του ΣΔΟΕ και προκαλώντας εικόνες που διασύρουν τη χώρα διεθνώς.

Ήδη ο γερμανικός Τύπος έσπευσε να κάνει εκτενή αναφορά στο επεισόδιο, υπενθυμίζοντας πως οι Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους τους.

Αλλά, όπως αποδείχθηκε με την πρόσφατη περίπτωση της Ύδρας, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν δημιουργείται από αυτές τις ανόητες «εξεγέρσεις», οι οποίες πατάσσονται με την επιβολή του νόμου.

Το πρόβλημα δημιουργείται από κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης, που στη μανία τους να εκδίδουν αντιπολιτευτικές ανακοινώσεις επί παντός επιστητού, ουσιαστικά εμφανίζονται να προστατεύουν τους φοροφυγάδες.

Ζητούν και άλλα δισ. οι τοκογλύφοι

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Οι νέες απαιτήσεις των δανειστών αποδεικνύουν πως μοναδικός τους      στόχος είναι η αφαίμαξη του ελληνικού λαού και η οριστική διάλυση      της χώρας. Όπως κάθε καλός τοκογλύφος, που πρώτα σου παίρνει όλο      το ρευστό κι έπειτα σου αρπάζει την περιουσία.

Όχι στην εφεδρεία, ναι στην παραγωγική εργασία
Το μέτρο της εφεδρείας είναι η τελική κατάληξη ενός ξεπεσμένου      δημοσίου τομέα που βασίστηκε στην αργομισθία και την αναξιοκρατία.      Όχι στην εφεδρεία, ναι στην παραγωγική εργασία.

Η επιστροφή της “Ελευθεροτυπίας”

Ίσως η πιο «ενδιαφέρουσα» εφημερίδα που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ετοιμάζεται να επιστρέψει στα περίπτερα, με άλλη μορφή και ονομασία, με την ίδια ωστόσο αφοσίωση στο λειτούργημα.
Η «νέα Ελευθεροτυπία» θα λέγεται «Εφημερίδα των Συντακτών», και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες για την προετοιμασία της έκδοσής της. Τόσο αναφορικά με τους δημοσιογράφους που θα εργαστούν σε αυτήν, και θα προέρχονται από την «παλιά Ελευθεροτυπία», όσο και σε σχέση με περισσότερο συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τη δομή και λειτουργία της.
Ο Γιάννης Παντελάκης φαίνεται πως είναι εκείνος ο οποίος έχει το προβάδισμα να ηγηθεί της δημοσιογραφικής ομάδας, ενώ θα ακολουθήσουν και περίπου 80 συντάκτες και προσωπικό της «Ελευθεροτυπίας».

statesmen.gr

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Π. Κουρουμπλή για την προστασία των επιδομάτων πρόνοιας

Επίκαιρη ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Π. Κουρουμπλής με θέμα την προστασία των επιδομάτων πρόνοιας.
Ειδικότερα στην κατατεθείσα ερώτηση ο βουλευτής αναφέρει ότι «ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν σε χιλιάδες αναπήρους και στις οικογένειές τους οι περιρρέουσες πληροφορίες για την τύχη των επιδομάτων αναπηρίας της Πρόνοιας. Στο βωμό της ανεύρεσης των 11.5 δις που απαιτεί η Τρόικα προκειμένου να βυθίσει τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση, κινδυνεύουν από ότι λέγεται ακόμα και τα επιδόματα της αναπηρίας. Το επίδομα αναπηρίας σε καμία των περιπτώσεων, ακόμα και στα πλαίσια της πιο ακραίας και επιθετικής νεοφιλελεύθερης λογικής, δεν μπορεί να θεωρείται εισόδημα. Το επίδομα αναπηρίας θεσπίστηκε για να καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες και επιπτώσεις που φέρει στη ζωή του προσώπου με αναπηρία, αλλά και στην οικογένειά του το κενό που δημιουργεί στις δυνατότητες του ανθρώπου αυτή του η ιδιαιτερότητα.
Η κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει ότι το επίδομα αυτό καλύπτει ένα μέρος του κόστους που υφίσταται η οικογένεια, η οποία σηκώνει ουσιαστικά το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της αναπηρίας. Ωσαύτως και πρωτίστως ωστόσο, οφείλετε να γνωρίζετε ότι το επίδομα αυτό συμβάλλει και στην παραμονή του προσώπου με αναπηρία στο οικογενειακό περιβάλλον, διότι είναι γνωστό ότι η παραμονή του σε ένα ίδρυμα κλειστής περίθαλψης κοστίζει το τριακονταπλάσιο του σημερινού επιδόματος των 360 ευρώ περίπου.Όλα αυτά συζητούνται ενώ έχετε ήδη περικόψει το σημαντικότερο μέρος των ασφαλιστικών παροχών και υποβαθμίσει, στα πλαίσια της υποχρηματοδότησης, τη ζωή όλων των ιδρυμάτων της Πρόνοιας. Επιπροσθέτως, δεν διστάσατε να μετατρέψετε την τελευταία στιγμή τα λίγα αποθεματικά τους σε ομόλογα και να τα κουρέψετε».     
           Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Π. Κουρουμπλής ερωτά σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι συναρμόδιοι Υπουργοί προκειμένου να μην υποστεί το ανάπηρο πρόσωπο και η οικογένειά του το κοινωνικά ανάλγητο κόστος της δίνης των νέων μέτρων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας: Καμία ανοχή στους σύγχρονους γερμανοτσο​λιάδες της Χρυσής Αυγής

Αποκαλυπτική για τις πραγματικές προθέσεις και ρόλο της δήθεν «αντιμνημονιακής» Χρυσής Αυγής είναι ηπρόσφατη συμμετοχή τριών βουλευτών τηςστο μπλοκάρισμα της διαδικασίας δημιουργίας Επιτροπής Ελέγχου για το χάρισματης ΑΤΕ (και μαζί της του 40% της ελληνικής αγροτικής γης) στην ΤράπεζαΠειραιώς. Πλέον δεν μπορεί κανείς να ισχυρίζεται ότι «δεν είχε καταλάβει».

Οι χρυσαυγίτες, εμφανιζόμενοιως «πατριώτες» (όπως και οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι, οι ταγματασφαλίτες τηςκατοχής), έρχονται για να επιβάλλουν την τάξη, να προστατεύσουν τη σύγχρονηκατοχή ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Εμφανίζονται ως αντισυστημικοί, αλλά είναι το μακρύχέρι του κράτους. Στα ίδια ιδεολογήματα πατάνε. Ο Δένδιας εξαπολύει ρατσιστικάπογκρόμ με τον θρασύτατο τίτλο «Ξένιος Ζευς», και την ίδια ώρα οι νεοναζί, μετην ανοχή (αν όχι τις ευλογίες) της αστυνομίας δολοφονούν μετανάστες. Ο ρόλος τους είναι να στρέψουν τουςεργαζόμενους τον έναν ενάντια στον άλλο, ενώ αυτοί θα ξεπουλάνε ανενόχλητοι τηδημόσια περιουσία. Είδατε ποτέ αυτούς τους σύγχρονους δοσίλογους σε καμίααπό τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις των τελευταίων δύο ετών κατά τηςεπιβαλλόμενης πολιτικής; Όχι, και ούτε και πρόκειται.

Αυτό που τους νοιάζει είναινα κερδίσουν τη συμπάθεια με έναν οχετό λαϊκισμού, υιοθετώντας την τακτική«πες, πες, κάτι θα μείνει», όπως τη δίδαξε και ο Γκέμπελς που τόσο θαυμάζουν.Χαρακτηριστικό είναι το ότι είχαν ανακοινώσει πως θα διαθέσουν τα βουλευτικάαυτοκίνητα σε πολύτεκνες οικογένειες, χωρίς όμως να αναφέρουν ότι αυτόαπαγορεύεται, οπότε, τι να κάνουν, αναγκαστικά… τα κράτησαν! Σε τοπικό επίπεδοβλέπουμε τον βουλευτή του Νομού Κορινθίας, Στάθη Μπούκουρα, σε ρόλο… ΜαριάνναςΒαρδινογιάννη να εξαγοράζει ψήφους και συνειδήσεις με πακέτα μακαρόνια, νασβήνει τάχα φωτιές, να επισκέπτεται «αγανακτισμένος» το νοσοκομείο – πάντα μεσυνοδεία κάμερας φυσικά. Ένα κακοστημένο σόου που σκοπό έχει, αν όχι να κερδίσειοπαδούς για αυτή τη φασιστική συμμορία, τουλάχιστον να αποσπάσει την ανοχή απόμία μουδιασμένη κοινωνία που δέχεται μια ολομέτωπη επίθεση από κυβέρνηση, ΕΕκαι τραπεζίτες.

Η δήθεν αγανάκτησή τους γιατον Πακιστανό φερόμενο ως βιαστή της Πάρου, ενώ δεν τους ενόχλησε πχ η είδησηγια τον 63χρονο Έλληνα που φέρεται πως κακοποιούσε σεξουαλικά τη Βουλγαρικήςκαταγωγής εγγονή του από τα 6 ως τα 9 χρόνια της στην Καβάλα, δείχνει ξεκάθαραότι δεν τους νοιάζουν καθόλου αυτά τα όντως αποτρόπαια εγκλήματα, αλλά πως η δουλειά τους είναι να κατευθύνουν τηλαϊκή οργή σε ανώδυνες για το σύστημα κατευθύνσεις.

Ε λοιπόν, δεν θα τουςπεράσει! Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ούτεστην Κορινθία, ούτε πουθενά, καμία ανοχή στους σύγχρονους γερμανοτσολιάδες,καμία ανοχή στο φασισμό που σηκώνει κεφάλι!


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κορινθίας

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΕΔ:ΚΛΙΜΑ ΛΟΥΚΕΤΩΝ & ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

«Κλίμα λουκέτων», ολιγοήμερων στην αρχή και στη συνέχεια ακόμη και επ' αόριστον, διαμορφώνεται ανάμεσα στους δημάρχους ενόψει του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου*. Συνέδριο που -ως γνωστόν- πραγματοποιείται με αφορμή τις περικοπές στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ), που ξεκίνησαν από μείον 30% τον Ιούλιο** και αναμένεται να φτάσoυν μέχρι και το μείον 50% μέχρι τα τέλη του έτους, πράγμα που -εάν συμβεί- όπως έχει πει πλειστάκις η ΚΕΔΕ θα οδηγήσει πολλούς δήμους της χώρας στο να κατεβάσουν ρολά***.
Παράλληλα, αξιοσημείωτη μερίδα δημάρχων προτείνει τη λύση των παιραίτησεων είτε εξαρχής είτε, κυρίως, ως έσχατο μέσο, αν δεν έχουν αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις, ενώ στο τραπέζι έχουν πέσει και άλλες προτάσεις, όπως, για παράδειγμα, να «κατασκηνώσουν» έξω από τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης, αλλά και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ή ακόμα να ζητήσουν τη βοήθεια του ευρωπαίου επιτρόπου, αρμόδιου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Γιοχάνες Χαν.
Ίσως γι' αυτό το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη αποδεχθεί συνάντηση των επικεφαλής της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό αμέσως μετά την επιστροφή του από την Ευρώπη.
Η aftodioikisi.gr, απευθύνθηκε στους 13 ΠΕΔάρχες, με αφορμή τις γενικές συνελεύσεις των περιφερειακών ενώσεων που ξεκινούν από σήμερα**** για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης κατγράφοντας τις προτάσεις που θα εισηγηθούν στους αιρετούς-μέλη τους. Από αυτές προκύπτει:

A' φάση Κυπέλλου Κορινθίας



 Hμερομηνία διεξαγωγής των αγώνων  9 Σεπτεμβρίου.

 1. Φωκάς Αρχ. Κλεωνών - ΑΟ Λεχαίου
 2. Έλλάς Βέλου - ΠΑΣ Κύψελος
 3. Προοδευτική Περιγιαλίου - Ολυμπιακός Άσσου 
 4. Άρης Βοχαϊκού - Στυμφαλίς Λαύκας 
 5. Ποσειδώνας Κυρά Βρύσης - ΠΑΟ Λουτράκι
 6. Ολυμπιακός Λουτρακίου - Άρατος Βασιλικού
 7. Παννεμεατικός - ΠΑΣ Κλένια 
 8. Ασπρόκαμπος - ΑΟ Σολομού 
 9. Τεννεάτης Αθικίων - Αγ. Θεόδωροι 
 10. Πανσολυγειακός - Αστέρας Κορίνθου
 11. Εθνικός Ξυλοκέριζας - Πανευρωστινιακός 
 12. Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Κόρινθος '06
 13. Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Ταρσινά '97
 14. Γαλάζιου Νέοι - Θύελλα Κ. Διμηνιού
 15. Δάφνη Εξαμηλίων - Σαρωνικός Γαλατακίου
 16. Ισθμιακός - ΑΣ Λουτράκι
 17. Αγ. Γεώργιος - Αετός Κρυονερίου 
 18. Αναγέννηση Κιάτου - Αστέρας Δερβενίου 
 19. Θύελλα Πετρίου - ΑΟ Σπαθοβουνίου 
 20. Ηρακλής Λεχαίου - Νέοι Στιμάγκας 
 21. ΑΟ Ζευγολατιού - Πανκαμαριακός
 22. Παμφενεατικός - Πέλοπας Κιάτου

ΚΡΟΥΣΤΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ - 10ο CROUSSIS festival - Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών στην Κορινθία (2-30 Σεπτεμβρίου 2012)!

Διεθνές φεστιβάλ Κρουστών
10οCROUSSIS festival
2– 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ2012
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Πελοποννήσου Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας - Επιμελητήριο Κορινθίας - Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου - Κέντρο Νέων Κορίνθου - Δήμοι νομού Κορινθίας
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Νίκος Τουλιάτος
Βοηθός Καλλιτεχνικού Διευθυντή: Κατερίνα Σταμούλη
Οργάνωση Παραγωγής: Νίκος Πιέρρος
Υπεύθυνη οργάνωσης: Μαρία Μαρίνου
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος:Ευαγγελία Βαϊακοπούλου
Μια γιορτή των Κρουστών στην Ελλάδα
που τα τελευταία χρόνια, ακολούθησε μια πορεία περνώντας από την Αθήνα το 1998, την Λευκάδα 1999 - 2001, την Πετρούπολη 2003, το Κομμένο της Άρτας 2008 – 2011 και από το 2012 στον νομό Κορινθίας.
Σε αυτή την πορεία έχουν περάσει από την “ΚΡΟΥΣΤΟΠΑΝΗΓΥΡΙ” μεγάλοι καλλιτέχνες, δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουν παρακολουθήσει μαθήματα, σεμινάρια, και έχουν συμμετάσχει σε εργαστήρια εκατοντάδες μαθητές από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας, έχουν διδάξει δεκάδες σημαντικοί καθηγητές Έλληνες και ξένοι, έχουν παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις μερικές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.
Με την ενεργή υποστήριξη των ανθρώπων και των φορέων του νομού ξεκινάμε ένα δημιουργικό και πολιτιστικό ταξίδι στο νομό Κορινθίας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μεγάλη επισκεψιμότητα και οικονομική δραστηριότητα της περιοχής καλώντας το διεθνές κοινό για καλλιτεχνικό τουρισμό που φέτος θα ξεκινήσει από τις 2 Σεπτέμβρη και θα κορυφωθεί στην Εμπορική Έκθεση στη Σωληνουργία στις 30 Σεπτέμβρη. Ο νέος αυτός πολιτιστικός θεσμός που ξεκινάει στο νομό υποστηρίζεται και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, το Επιμελητήριο Κορινθίας, την Συνεταιριστική Τράπεζα, τους Δήμους Βέλου - Βόχας,Κορίνθου, Λουτρακίου, Νεμέας, Ξυλοκάστρου/Ευρωστίνης, Σικυωνίων και το Κέντρο Νέων Κορίνθου.
Σε όλη αυτή την διάρκεια θα γίνονται, Συναυλίες, Παραστάσεις, Δρώμενα, Εργαστήρια, Μαθήματα,Σεμινάρια, Clinics, MasterGlass, Εκθέσεις τέχνης και περιβάλλοντος, παράλληλες δράσεις, εκδρομές, κατασκήνωση κλπ όπου εκτός από καλεσμένους καλλιτέχνες όλων των ειδών της τέχνης κυρίαρχο ρόλο θα παίζουν οι ντόπιες καλλιτεχνικές δυνάμεις και δημιουργοί.
Βασικός στόχος της ΚΡΟΥΣΤΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ είναι να δημιουργηθούν υποδομές στον Νομό και ερεθίσματα σε νέα παιδιά για να βρουν την όποια καλλιτεχνική τους κατεύθυνση και διαδρομή.
Η είσοδος στις περισσότερες ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ όπου θα έχει είσοδο θα είναι συμβολική από 3€ έως 7€.
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Νίκος Τουλιάτος

Τι αλλαγές έρχονται για μείωση της «μαύρης λίστας» του Τειρεσία

Τι αλλαγές έρχονται για μείωση της «μαύρης λίστας» του Τειρεσία
          
Στην αποσυμφόρηση από τη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία που περιλαμβάνει πλέον πάνω από 1,5 εκατομμύριο οφειλέτες, επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και θα έχουν διαβούλευση και με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών (ΕΕΤ) προκειμένου να καταλήξουν στις αλλαγές που θα προωθήσουν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Vima.gr, οι αλλαγές στον Τειρεσία, θα κινούνται στην εξής κατεύθυνση:
- Εξετάζεται το ενδεχόμενο γενικής διαγραφής από το σύστημα των οφειλετών που θα έχουν εξοφλήσει το χρέος τους ως την ημερομηνία στην οποία θα ενεργοποιηθεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας του Τειρεσία. Επιπλέον είναι πιθανόν να μην εγγράφονται στις μαύρες λίστες όσοι επαγγελματίες περιήλθαν σε αδυναμία πληρωμής υποχρεώσεων λόγω της μη απόδοσης χρημάτων που τους οφείλει το Δημόσιο.
-Εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης κατά ένα έτος του χρόνου τήρησης από τις τράπεζες των στοιχείων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Εφόσον αυτές έχουν τακτοποιηθεί, ο πολίτης θα παραμένει στις λίστες για έναν χρόνο αντί για δύο που ισχύει σήμερα, ενώ για τις διαταγές πληρωμής αναμένεται ο περιορισμός του χρόνου στα δύο από τρία χρόνια.
- Αναμένεται μείωση του ορίου εγγραφής στις λίστες του Τειρεσία στα 1.000 ευρώ από 2.000 ευρώ σήμερα. Επίσης δεν θα καταχωρούνται οφειλές που έχουν τακτοποιηθεί εφόσον δεν υπερβαίνουν στο σύνολό τους τις 5.000 ευρώ και ο οφειλέτης δεν ξεπερνά τις τρεις καταχωρίσεις συνολικά. Σήμερα το όριο είναι 3.000 ευρώ.
-Αναμένονται αλλαγές και στο καθεστώς που διέπει τις μεταχρονολογημένες επιταγές ώστε να δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στον οφειλέτη να αποπληρώσει τα χρέη του. Σήμερα μια επιταγή σφραγίζεται αν δεν έχει αντίκρισμα σε 16 ημέρες. Μελετάται η αύξηση του χρονικού ορίου στις 30 ημέρες

eklogika.gr

Ποια είναι τα νέα μέτρα - σοκ για εργαζόμενους, συνταξιούχους, δημόσιο, εφεδρεία...

Ποια είναι τα νέα μέτρα σοκ για εργαζόμενους, συνταξιούχους, δημόσιο, ΔΕΚΟ 
Πιο σκληρά από κάθε προεκλογική δέσμευση είναι τα μέτρα των 11.5 δισ. που οριστικοποιούνται και διαρρέουν ως πληροφορίες. Μετά τη σημερινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης , αναμένεται νέα σύσκεψη αύριο και αμέσως μετά , αυθημερόν ή το αργότερο την Τετάρτη, οι προτάσεις για τα μέτρα θα δοθούν στον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και στη συνέχεια θα συζητηθούν με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, αμέσως μετά την αναχώρηση του προέδρου του Eurogroup κ. Γιούνκερ από την Ελλάδα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στα μέτρα που θα ανακοινωθούν περιλαμβάνεται και η εφεδρεία για 3.000 «προβληματικούς» δημοσίους υπαλλήλους που σε βάρος τους εκκρεμούν αδικήματα ή ασυνέπεια.
Για «νέα μέτρα λεηλασίας των εργαζομένων και της χώρας ως λάφυρα στην τρόικα», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών θα βυθίσουν περαιτέρω την οικονομία στην ύφεση, θα εκτινάξουν την ανεργία και θα ισοπεδώσουν την κοινωνία. Η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής όχι μόνο δεν διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, αλλά την απομακρύνει με αργά και σταθερά βήματα».

Τα μέτρα
Αναλυτικότερα τα μέτρα – σοκ που περιλαμβάνει το «πακέτο» των 11,5 δισ., ύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», είναι:

Κώστας Κόλλιας: «Άμεση κινητοποίηση για την αποκατάσταση των ζημιών στις αμπελοκαλλιέργειες της Κορινθίας»



Με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ στην Αθήνα και την Πάτρα επικοινώνησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, έπειτα από τις πρόσφατες καταστροφές σε αμπελοκαλλιέργειες που σημειώθηκαν σε περιοχές της Κορινθίας, προκειμένου να ζητήσει την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την εκτίμηση και την αποζημίωση των ζημιών. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

          «Το διάστημα που μας πέρασε, αμπελοκαλλιέργειες σε πολλές περιοχές τις Κορινθίας επλήγησαν από σφοδρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες καταστροφές. Οι αγρότες και οι Ενώσεις αναφέρουν ανυπολόγιστες ζημιές και, όπως έχω πληροφορηθεί, έχουν ήδη γίνει αναγγελίες προς τον ΕΛΓΑ. Επισημαίνω δε ότι οι τελευταίες ζημιές έρχονται να προστεθούν σε αυτές που προκάλεσε ο φετινός παρατεταμένος καύσωνας.

Επικοινώνησα με τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες στην Πάτρα, ζητώντας να ξεκινήσουν άμεσα οι επισημάνσεις και να επιταχυνθεί εν γένει η διαδικασία, προκειμένου να αρχίσουν έγκαιρα οι εκτιμήσεις και να υπάρξουν σύντομα δίκαιες αποζημιώσεις. Επισημαίνω ότι η χρονική στιγμή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς ο τρύγος έχει ήδη ξεκινήσει και είναι ζωτικής σημασίας η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί έγκαιρα, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα απαράδεκτα φαινόμενα του 2009.

Ο ΕΛΓΑ δεσμεύθηκε ότι οι επισημάνεις θα αρχίσουν άμεσα, μάλιστα ο αρμόδιος επόπτης θα βρίσκεται ήδη την Τρίτη στη Νεμέα, τον Άγιο Βασίλειο και σταδιακά στις λοιπές περιοχές που επλήγησαν. Σκοπός του ΕΛΓΑ είναι στις 24 του μήνα να έχουν ολοκληρωθεί οι επισημάνσεις, ώστε να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις.

Εάν πράγματι η διαδικασία εξελιχθεί όπως δεσμεύεται ο ΕΛΓΑ, πιστεύω ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά και σύντομα θα έχουμε θετικά για τους αγρότες μας αποτελέσματα. Πλην όμως θα παρακολουθώ στενά τις διαδικασίες, μέχρι να αποζημιωθεί σωστά και δίκαια και ο τελευταίος αμπελοκαλλιεργητής. Διότι γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει για τον αγρότη να χάνει τους κόπους ενός ολόκληρου χρόνου, να καταστρέφονται καλλιέργειες που φρόντισε με τεράστιο καλλιεργητικό κόστος. Και βεβαίως, εν μέσω κρίσης και ύφεσης, η Κορινθία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να στερηθεί το βασικό στήριγμά της, την αγροτική οικονομία. Οφείλουμε όλοι να ενεργήσουμε έγκαιρα, ώστε οι προεκτάσεις της ζημιάς στον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της Κορινθίας να ελαχιστοποιηθούν. Θέλω να διαβεβαιώσω τους φίλους αγρότες ότι οι πρωτοβουλίες μου δεν θα εξαντληθούν στο στάδιο των επισημάνσεων και των εκτιμήσεων, αλλά θα συνεχιστούν μέχρι να καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.»

Ξεκίνησε η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης

Από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, όπως είχε προγραμματισθεί, είναι διαθέσιμα για ανάληψη τα ποσά πληρωμής των δικαιούχων της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2011.
Μετά την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Καθηγητή, Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, με την οποία έγινε αύξηση των πιστώσεων για την Εξισωτική Αποζημίωση σε 160 εκ € και μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από τις κοινοτικές και εθνικές και διατάξεις ελέγχων, στις 17 Αυγούστου εκδόθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι εντολές πληρωμής των δικαιούχων και στις 19 του μήνα πιστώθηκαν απ’ ευθείας στους λογαριασμούς τους.
Η πληρωμή αφορά σε όσους δικαιούχους πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια επιλεξιμότητας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και δεν παρατηρήθηκαν ελλείψεις στις αιτήσεις τους. Συνολικά καταβλήθηκαν 126 εκ € σε 69.014 δικαιούχους. Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τα ποσά πληρωμής που τους καταβλήθηκαν από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).
Στην ίδια ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) θα μπορούν, επίσης, να ενημερώνονται αναλυτικά και όσοι δικαιούχοι δεν τους καταβλήθηκε η Εξισωτική Αποζημίωση, είτε γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, είτε γιατί οι αιτήσεις τους παρουσιάζουν ελλείψεις δικαιολογητικών. Επισημαίνεται ότι η καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης είναι ετήσια και αφορά σε δικαιούχους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια επιλεξιμότητας, με κυριότερα:
  • να κατέχουν γεωργική εκμετάλλευση σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές τουλάχιστον 2Ha (20 στρέμματα),
  • να κατοικούν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές ή να είναι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι με αποδεδειγμένη την μετακίνηση των ζώων,
  • να έχουν γεωργικό εισόδημα μεγαλύτερο του 25%. Δηλαδή τα εισοδήματα από την γεωργία να αποτελούν τουλάχιστον το 25% του συνολικού τους εισοδήματος,
  • να μην έχουν μόνιμη εξωγεωργική απασχόληση.
Για τους γεωργούς που έχουν ελλείψεις σε δικαιολογητικά, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
  • Οι διαθέσιμες πιστώσεις επαρκούν για την πληρωμή τους.
  • Πρέπει μέχρι 31 Αυγούστου να υποβάλλουν δια μέσου των ΕΑΣ στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά, ώστε αφού γίνει ο έλεγχός τους, να καταστεί δυνατή η πληρωμή τους, η οποία αναμένεται να γίνει στο διάστημα μεταξύ 12-18 Σεπτεμβρίου
Με την ολοκλήρωση της πληρωμής ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Καθηγητής, Αθανάσιος Τσαυτάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Παραμένουμε συνεπείς με την δέσμευσή μας για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και στηρίζουμε εμπράκτως με το ποσό των 160 εκατ. ευρώ τους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, που αντιμετωπίζουν επιπρόσθετες οικονομικές δυσκολίες λόγω και της αύξησης της τιμής των ζωοτροφών».
report24

Δείτε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ απο την μεγάλη φωτιά στον Σολωμό Κορινθίας

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στον Σολωμό .Επί τόπου επιχειρούν 15 οχήματα της Πυροσβεστικής με 35 πυροσβέστες, 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο....



korinthostv.blogspot.gr

59χρονη έπεσε από πολυκατοικία στην Κόρινθο!


Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή στις 2:20 το μεσημέρι στο κέντρο της Κορίνθου. Μια59χρονη γυναίκα, από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έπεσε από το μπαλκόνι του2ου ορόφου της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε στην οδό Ερμού. Την ίδια στιγμή επικράτησε πανικός στην ευρύτερη περιοχή αφού γείτονες και περίοικοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους. Η γυναίκα κείτονταν αιμόφυρτη στο δρόμο ενώ ήδη είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία και το ασθενοφόρο. Μετά από ώρα έφτασε το ασθενοφόρο στο σημείο, -ενώ ήδη είχε φτάσει η αστυνομία- και παρέλαβε βαρύτατα τραυματισμένη την άτυχη 59χρονη για να την οδηγήσει στο νοσοκομείο όπως και έγινε…

Κατέληξε μετά από δύο ώρες…

Δυστυχώς, μετά από δύο περίπου ώρες και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η άτυχη γυναίκα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και τελικά υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά της. Η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται πιθανότατα για αυτοκτονία χωρίς κανείς να γνωρίζει τα ακριβή αίτια που την οδήγησαν σε αυτή την πράξη. Πολλά ακούγονται για το περιστατικό, χωρίς όμως ακόμα να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα κάτι επίσημα.Για το περιστατικό διατάχθηκε και νεκροψία – νεκροτομή, ενώ η αστυνομία και το Α.Τ. Κορίνθου ερευνούν την υπόθεση και αναμένεται τις επόμενες μέρες να έχουν στα χέρια τους το σχετικό πόρισμα…

 

ΓΑΠ: Δεν τον άφησε η …μαμά του να παραιτηθεί!

Ο Γιώργος σκεφτόταν την παραίτησή του τον Ιούλιο του 2011, αλλά … η μαμά Μαργαρίτα επέμενε να συνεχίσει για να καμαρώνει τον γιό της Πρωθυπουργό...


Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, και η μητέρα του Γιώργου, Μαργαρίτα εκτός από τον αδελφό του Νίκο, άσκησε επιρροή στο Γιώργο να μην παραιτηθεί τον Ιούλιο του 2011.

Το αποκαλύπτει ο Βασίλης Μαρκεζίνης στο βιβλίο του «Γράφοντας για τον εαυτό μου», που τον είχε προτείνει τότε για μεταβατικό πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς.
 
kafeneio-gr.blogspot.gr

Τέταρτη μέρα μάχης με τις φλόγες στη Χίο - Μέτωπα σε Ζάκυνθο, στον Σολομό και Τροιζήνα. Τεράστια η καταστροφή.


Στάχτη έχουν γίνει πάνω από 120.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών  Στις περιοχές Προβατά και Σιδηρούντα εντοπίζονται τα κύρια μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που συνεχίζει για τέταρτη μέρα το καταστροφικό της έργο στη Χίο. Πάντως, στη διάρκεια της ενημέρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η εικόνα την Τρίτη είναι ελαφρώς καλύτερη. Ο ίδιος ανέφερε ότι το τελευταίο τριήμερο εκδηλώθηκαν 282 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Κ.Μουσουρούλης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη ΝΕΤ, είπε ότι όλες οι ενδείξεις καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η φωτιά στη Χίο ήταν εμπρησμός.
 

Η καταστροφή στο νησί είναι πολύ μεγάλη καθώς στάχτη έχουν γίνει πάνω από 120.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι έχει πληγεί τουλάχιστον το 40% των μοναδικών σε όλο τον κόσμο μαστιχόδενδρων, προκαλώντας μέχρι σήμερα ζημιές 4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις από την Ενωση Μαστιχοπαραγωγών. Παράλληλα, έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό η μελισσοκομία, αλλά και ελαιοκαλλιέργειες.

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με γεωπόνους και κτηνίατρο βρίσκονται από τη Δευτέρα στη Χίο προκειμένου να καταγράψουν και να εκτιμήσουν τις ζημιές.

Όσον πάντως αφορά τα μαστιχόδεντρα της Χίου, επί του παρόντος δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής. Οι ζημιές είναι μεγάλες, καθώς το μαστιχόδεντρο αναπτύσσεται αργά και δεν δίνει μαστίχα μέχρι τον τον πέμπτο ή έκτο χρόνο.

Ύφεση στην Πελοπόννησο πλην Τροιζήνας-Κορίνθου

Καλύτερη είναι η κατάσταση σήμερα το πρωί στα πύρινα μέτωπα της Πελοποννήσου, όπου τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε ύφεση.

Ειδικότερα, υπό έλεγχο είναι η φωτιά στα Πηγάδια Ταϋγέτου και υπό μερικό έλεγχο στον Πύρριχο Μάνης, όπου τις νυχτερινές ώρες ενώθηκε με την άλλη φωτιά που έκαιγε στην περιοχή του Δρύαλου.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στο Σκουτάρι Γυθείου που μαίνεται για τρίτη ημέρα και έχει κάνει στάχτη αρκετά στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης με ελιές.

Αντίθετα, σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην Τροιζήνα, όπου επιχειρούν δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο καθώς και στον Σολομό Κορινθίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τέσσερις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο, οι οποίες εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις Ρίζες Τεγέας, λίγα χιλιόμετρα από την Τρίπολη, όπου οι υπεράνθρωπες ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστών, αλλά και των κατοίκων της περιοχής κατόρθωσαν να προστατεύσουν το παρθένο πευκοδάσος της περιοχής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, είπε πως πρόκειται για εμπρησμό.

Παράλληλα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην περιοχή Λιανού κοντά στο Βαλτέτσι Αρκαδίας, που εκδηλώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής κι επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση.

Μία ακόμα δύσκολη μέρα

Εξαιρετικά δύσκολη θα είναι και η σημερινή μέρα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για την Αττική, την Ευβοία, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, μεγάλο μέρος των των νησιών του Αιγαίου (Κυκλάδες, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία) καθώς και τους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας και Λακωνίας.
Newsroom ΔΟΛ