Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Στο Δερβένι , αύριο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης



Με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την επέκταση του αποχετευτικού προς το Δυτικό τμήμα του Δήμου, έργο που τέθηκε πρόσφατα εκτός χρηματοδότησης. συνεδριάζει  αύριο  Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, στο Δερβένι, στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ και ώρα 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Η συνεδρίαση περιλαμμβάνει ,σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 και 10 του Ν. 3852/2010, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων τα παρακάτω θέματα :
  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την απένταξη του έργου «ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
  2. Έγκριση και παραλαβή μελέτης «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: ΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ (ΣΧΟΑΠ) ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
  3. Έγκριση και παραλαβή μελέτης: «ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΠΟ ΚΟΥΣΤΑ ΕΩΣ ΡΟΥΒΕΡΑ».
  4. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για την καταπολέμηση κουνουπιών για την τριετία 2013-2015- Έγκριση δαπάνης.
  5. Έγκριση ένταξης του Δήμου στο πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για το έτος 2013.
  6. Έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα.
  7. Έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού μη ανταποδοτικού χαρακτήρα.
  8. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών αναγκών.
  9. Αντικατάσταση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε.
  10. Αντικατάσταση μέλους στην επιτροπή διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
  11. Έγκριση αρ 1/2013 απόφασης ΔΗΚΕΞΕ.
  12. Έγκριση αρ 9/2013 απόφασης νομικού προσώπου «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
  13. Έγκριση αρ 10/2013 απόφασης νομικού προσώπου «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
  14. Έγκριση έκθεσης εσόδων-εξόδων προϋπολογισμού Δήμου δ΄τριμήνου έτους 2012.
  15. Αίτημα για αναγνώριση δημοτικών οδών εντός οικισμού Άνω Λουτρού.
  16. Αίτημα Κέντρου Κοινοτικής Ψυχιατρικής (ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ.) Νοτιοδυτικής Ελλάδας για παραχώρηση χώρου για τη λειτουργία παραρτήματος του ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ. στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
  17. Έγκριση διαγραφής οφειλών λόγω λανθασμένων εγγραφών σε βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου.
  18. Ορισμός μελών Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
  19. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής υλικών ΕΚΠΟΤΑ άρθρου 28.
  20. Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής έργων.
  21. Ορισμός μελών επιτροπής καλής εκτέλεσης εργασιών και μεταφορών.
  22. Ορισμός επιτροπής καταστροφής αντικειμένων άνευ αξίας και επιτροπής ακαταλληλότητας οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου.
  23. Ορισμός γνωμοδοτικής επιτροπής για την επισκευή, συντήρηση και αγορά ανταλλακτικών των οχημάτων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
  24. Ορισμός μελών επιτροπής σφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  25. Συγκρότηση επιτροπής για γνωμάτευση περί του χαρακτηρισμού παραλιών ως πολυσύχναστων ή μη.
  26. Έγκριση 1ου ΑΠΕ έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Δ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ (ΠΛΗΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑΪΚΩΝ)».
  27. Έγκριση 1ου ΑΠΕ έργου ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΑΜΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
  28. Έγκριση 1ου ΑΠΕ έργου ΑΝΟΡΥΞΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΟΝΤΗ ΔΔ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.
  29. Έγκριση ΠΟΠ έργου ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Τ.Δ. ΚΑΜΑΡΙΟΥ

AΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ - Ο επόμενος Πάπας θα είναι ο τελευταίος-Ερχεται το τέλος του κόσμου

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε στο Βατικανό και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία η είδηση της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου 16ου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι για λόγους υγείας αποσύρεται από τον θρόνο της Ρώμης....
Αυτή είναι η πρώτη παραίτηση Πάπα από το θρόνο εδώ και αιώνες, για την ακρίβεια από το 1415, και στο Βατικανό επικρατεί ανησυχία και σκεπτικισμός, ενώ προετοιμάζεται η διάδοχη κατάσταση.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έρχεται στο φως μια αρχαία προφητεία που προκαλεί ερωτήματα, καθώς ο Ιρλανδός Αγιος Μαλαχίας είχε προβλέψει από τον 12ο αιώνα το τέλος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και την Τελική Κρίση, δηλαδή τη Δευτέρα Παρουσία.
Σύμφωνα με την προφητεία του ο επόμενος Πάπας θα είναι ο τελευταίος, εκείνος που θα οδηγήσει το ποίμνιο μέσα σε μια μεγάλη δοκιμασία και μετά θα έλθει το τέλος του κόσμους.

Ο Αγιος Μαλαχίας, Αρχιεπίσκοπος Ιρλανδίας, είχε βρεθεί στο 1139 στη Ρώμη για να δώσει έναν απολογισμό για τις υποθέσεις του και εκεί είδε ένα περίεργο όραμα όπου του αποκαλύφθηκε το όνομα του κάθε Πάπα έως το τέλος του κόσμου.
Η προφητεία του Αγιου Μαλαχία αναφέρει ότι ο διάδοχός του Βενέδικτου,ο Πέτρος ο Ρωμαίος, ο 268ος Πάπας, «Στον τελικό διωγμό της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας θα βασιλεύει ο Πέτρος ο Ρωμαίος ο οποίος θα βοσκήσει το ποίμνιό του μέσα σε μεγάλη δοκιμασία μετά την οποία η πόλη των επτά λόφων ( Ρώμη ) θα καταστραφεί και ο φοβερός Κριτής θα κρίνει τους ανθρώπους».
Χαρακτηριστικό είναι ότι η λίστα του Αγίου Μαλαχία αριθμεί 268 Πάπες, δύο παραπάνω από εκείνη του Βατικανού, πιθανότατα επειδή ο «προφήτης» συμπεριλαμβάνει και δύο «Αντιπάπες» στη λίστα του.
Το κείμενο αυτό του Αγιου Μαλαχία αμφισβητείται έντονα από μεγάλο μέρος της Καθολικής Εκκλησίας, ενώ το γεγονός ότι η καταγραφή των ονομάτων χάθηκε κάπου στα αρχεία του Βατικανού μέχρι την επάνεμφάνισή της το 1590 δημιουργεί ακόμη περισσότερα ερωτηματικά.
Ορισμένοι θεωρούν ότι πρόκειται για πραγματική προφητεία και, μάλλον εδώ και μερικές ώρες προετοιμάζονται για το Τέλος του κόσμου, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι πρόκειται για πλαστογραφημένο κείμενο του 1590 το οποίο δεν έχει καμία προφητική σημασία.

 planet-greece.

Επίθεση βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατα φυτωριούχων σε συσκεψή στο Ξυλόκαστρο

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Ξυλόκαστρο , μετά την αρχιερατίκη Θεία λειτουργία της εορτής του Πολιούχού Αγίου Βλασίου, στο γραφείο του δημάρχου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Α. Κλαδούχου, όπυυ συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού, δημοτιοί σύμβουλοι κτλ.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν σοβαρά ζητήματα που απασχολούσαν το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης όπως το αποχετευτικό, η απομάκρυνση του πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης, θέματα αστυνόμευσης στην περιοχή κτλ.
Κατά τη σύσκεψη ακούστηκαν και τα  προβλήματα των φυτωριούχων της περιοχής όπου ο  βουλευτής της Χρυσής Αυγής Σ.. Μπούκουρας ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους των φυτωριούχων και είχε  φραστικό επεισόδιο με τον φυτωριούχο κ. Βασίλη Νικολακόπουλο. Σε κάποια στιγμή ο κ. Μπούκουρας φάνηκε να κινείται απειλητικά κατά του κ. Νικολακόπουλου. Οι φυτωριούχοι είναι ενοχλημένοι με την συμπεριφορά του κ. Μπούκουρα. Όποια διαφορά και αν υπήρχε μεταξύ τους, ο κ. Μπούκουρας έπρεπε να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους και να είναι πιο συζητήσιμος. Δεν παύει να έχει την ιδιότητα του βουλευτή… Οι φυτωριούχοι είναι ενοχλημένοι και με τη στάση του δημάρχου ο οποίος δεν έκανε καμία ουσιαστική παρέμβαση στο επεισόδιο που είχε δημιουργηθεί μεταξύ των φυτωριούχων και του βουλευτή κ. Μπούκουρα.
Ακόμα και όταν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Δ. Σκούρας απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο να παρέμβει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα ο δήμαρχος δεν έκανε κάτι, απλά …παρακολουθούσε τις εξελίξεις!

 

H Xρυσή Αυγή για τις δηλώσεις Μέργου περί κατώτατου μισθού

Τα golden boys της Νέας Δημοκρατίας που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική αγορά και την αληθινή ζωή είναι καλύτερα να κλειδώνονται στα γραφεία τους και να μην μιλάνε δημόσια, γιατί εξοργίζουν τον Ελληνικό λαό που πληρώνει με αίμα την πολιτική του μνημονίου.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού


Χαλάει από αργά σήμερα το βράδυ ο καιρός και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:
1. Αύριο Τετάρτη (13-2-13) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη Δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

2. Μεθαύριο Πέμπτη (14-2-2013) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

3. Την Παρασκευή (15-2-2013) τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Απίστευτη δήλωση του Γ.Γ. του ΥΠΟΙΚ για κατώτατο μισθό

Giorgos-Mergos
Αίσθηση έχει προκαλέσει η ομιλία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο στη γενική συνέλευση των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος και άλλοτε διοικητής του ΙΚΑ την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι, μπορεί στην Ελλάδα να έχει μειωθεί αισθητά το εργασιακό κόστος, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου, ο κατώτατος μισθός ωστόσο παραμένει σε… υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα.

REPORTER

Η Πελοπόννησος με δική της διακριτή ταυτότητα στις διεθνείς τουριστικές αγορές


Την πολιτική διαχείριση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας έθεσε ως μείζον ζήτημα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας παράλληλα ότι «αυτό γίνεται πράξη για πρώτη φορά στη χώρα μέσα στα πλαίσια του στρατηγικού μας σχεδιασμού για τη τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου», ο οποίος παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013.  

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Περιφερειάρχης στο Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας το οποίο, «για πρώτη φορά θεσπίζεται για όλα τα προϊόντα μας και τις υπηρεσίες τουρισμού και εστίασης, παρά το ότι το έχουν εξαγγείλει 25 υπουργοί διαφορετικών κυβερνήσεων χωρίς ποτέ να έχει γίνει πράξη. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνουμε το προϊόν μας, το καθιστούμε διακριτό, αλλά και πρωτοπορούμε για μία ακόμη φορά».

Δεν πήραμε δόση - Αναπροσαρμογή λόγω πολλαπλασιαστή, ζήτησε ο Στουρνάρας

Δεν πήραμε δόση - Αναπροσαρμογή λόγω πολλαπλασιαστή, ζήτησε ο ΣτουρνάραςΔεν ενέκριναν την εκταμίευση της δόσης του Φεβρουαρίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ανέβαλαν τη λήψη οριστικής απόφασης για τις επόμενες
συνεδριάσεις του Eurogroup, και συγκεκριμένα για τις 21 Φεβρουαρίου. Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπουμ, είπε: «Με χαρά ανακοινώνω ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι εντός τροχιάς χάρη στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης». Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες, θέμα για προσαρμογή του ελληνικού προγράμματος λόγω του λάθους στον πολλαπλασιαστή που έχουν παραδεχτεί τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΕ, έθεσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup). Ζήτησε από το ΔΝΤ να τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα του λανθασμένου πολλαπλασιαστή και τις επιπτώσεις του στην ελληνική οικονομία ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με την ύφεση. Στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ο κ. Στουρνάρας είπε...

Κίνδυνος κατάσχεσης για 2,5 εκατομμύρια ληξιπρόθεσμους οφειλέτες

Κίνδυνος κατάσχεσης για 2,5 εκατομμύρια ληξιπρόθεσμους οφειλέτεςΜε κατασχέσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις καταθέσεις, τα ενοίκια και άλλα εισοδήματα κινδυνεύουν 2.500.000 ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να εισπράξει μέρος των 56,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που χρωστούν συνολικά οι οφειλέτες. Την εντολή έδωσε στους εφόρους με τους οποίους συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης. Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αποκλίσεις στα έσοδα του προϋπολογισμού, ανέφερε πως η κυβέρνηση γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα αδυναμίας πληρωμής εκ μέρους πολλών φορολογουμένων και γι αυτό, σε συνεργασία με τον κ. Θεοχάρη εξετάζεται...

Ο Φοροδοτικός Γκρεμός και η επικείμενη στάση πληρωμών.

Tου Άγη Βερούτη

Σήμερα κατά κανόνα, οι πολίτες έχουν λιγότερα χρήματα από όσα θα ήθελε το κράτος να φορολογήσει, για να καλύψει τις δαπάνες του, που προσεγγίζουν τα 5-6 δις μηνιαίως.

Για να καλύψει αυτές τις δαπάνες χωρίς να δανειστεί χρήματα, το κράτος κάνει τρία πράγματα:

«Ο μυστικός δείπνος»

11 Φεβρουαρίου 2013. Η ημέρα των γενεθλίων μου.

-Τι θέλεις να κάνουμε σήμερα που γιορτάζεις, με ρωτάει ο καλός μου.
Μμμ, η αλήθεια ήταν ότι δε με πολυένοιαζε.
Είχε προηγηθεί ένα τέλειο ξενύχτι και πριν απ’ αυτό άλλες τόσο υπέροχες μέρες και πριν απ’ αυτές άλλες τόσο εμπνευσμένες, τόσο γεμάτες με χαμόγελο ,με δημιουργία , με έρωτα νύχτες και πριν απ’ αυτές άλλα τόσο γεμάτα χρόνια με λάθη, με βλακείες ,με καβγάδες, με αδιέξοδα και πριν απ’ αυτά τόσα αθώα γέλια στις πλατείες και στα προαύλια. Είχαν προηγηθεί τόσες πολλές λέξεις μέχρι να φτάσω στα 25, που για σήμερα δεν ήθελα να πω τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.
Ήθελα απλά να αφεθώ στις ευχές και στις αγκαλιές .

Τράπεζα εκτέλεσε πλειστηριασμό σε ετοιμοθάνατο καρκινοπαθή




 
 
 
 
 
 
 




Τα όρια του θράσους αλλά και της παράνοιας ξεπερνά, σύμφωνα με την καταγγελία του πρόεδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας προστασίας πολιτών καταναλωτών δανειοληπτών Βαγγέλη Κρητικού, η στάση τράπεζας που εξέδωσε εντολή πλειστηριασμού οικίας σε ετοιμοθάνατο καρκινοπαθή. Η καταγγελία αυτή είδε το φως της δημοσιότητας από την ραδιοφωνική εκπομπή του Maximum FM (www.radiomax.gr) της Αλεξανδρούπολης, από τους ΤΡΟΙΚΑΝΙΣΤΑΣ Δημήτρη Κολιό και ο Φάνη Μαλκίδη.
Το γιατί η είδηση δεν «έπαιξε» σίγουρα δεν προκαλεί ερωτήματα...Ακούστε το ηχητικό που ακολουθεί...


pinakio.blogspot.gr

Η Βόρεια Κορέα απειλεί με… χειρότερα, αν υπάρξουν κυρώσεις

North-Korea-nuclear-test
Κάθε άλλο παρά κάμφθηκε το καθεστώς της Πιονγιάνγκ από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στη διεθνή κοινότητα η ανακοίνωση της επιτυχημένης πρωινής πυρηνικής δοκιμής.
Από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα μέχρι τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ρωσία τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία, ακόμη και το… Ιράν, όλοι καταδίκασαν, ή έστω πήραν αρνητική στάση απέναντι στη Βόρεια Κορέα.
Το ενδεχόμενο νέων, αυστηρότερων κυρώσεων είναι ορατό, και η Πιονγιάνγκ περνάει στην αντεπίθεση: “Αυτή η πυρηνική δοκιμή ήταν μόλις η πρώτη αντίδραση, στην οποία καταλήξαμε μετά από μεγάλη αυτοσυγκράτηση. Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίσουν να κρατούν επιθετική στάση απέναντί μας, και υπάρξουν κυρώσεις, θα υποχρεωθούμε να απαντήσουμε πιο σκληρά”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, που δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομά του.
ysterografa.gr

Βατικανό: Ο Πάπας φορούσε βηματοδότη


Pope-Benedict-resignationΌπως παραδέχτηκε σήμερα επίσημα το Βατικανό, ο Πάπας Βενέδικτος φορούσε κατά διαστήματα βηματοδότη, μετά από σχετική παρότρυνση των ιατρών του.
Η Αγία Έδρα ωστόσο προσθέτει ότι η γενική εικόνα της υγείας του Ποντίφικα είναι καλή, σε συνέχεια της χθεσινής απόφασης-σοκ να παραιτηθεί και να ανοίξει το δρόμο για την εκλογή νέου επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του δήλωσε ότι ο Βενέδικτος 16ος εξέταζε εδώ και περίπου έναν χρόνο το ενδεχόμενο να υποβάλει παραίτηση, και πιο συγκεκριμένα μετά το ταξίδι του στην Κούβα και το Μεξικό.

REPORTER

Δημοτική Φιλαρμονικ​ή Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ​"...έλα και εσύ!


Σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ που στέλνετε τα παιδιά σας στη Φιλαρμονική!

Οι νέοι μαθητευόμενοι μουσικοί είναι ήδη 25, και σχεδόν καθημερινά εγγράφονται καινούριοι.

Παρακαλώ οσοι ενδιαφέρονται είτε να συνομιλησουν μαζι μ εδώ στο FB, είτε να επισκεφτουν (καθημερινά) τη Φιλαρμονική μας (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας) καθημερινά απο τις 5- 9 μ.μ., είτε μαζί μ, στο κινητό 698 48 58 636 begin_of_the_skype_highlighting 698 48 58 636 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting (What's Up)!

ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ! ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ!
Site Φιλαρμονικής: http://filarmonikiaigeiras.blogspot.gr/

59ο Ράλι Ακρόπολις: αποκλειστικά σε Αττική και Kορινθία

Λιγότερα χιλιόμετρα και ημέρες, αλλά το ίδιο σκληρό και δύσκολο παραμένει το ράλλυ Ακρόπολις
Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, έγινε σήμερα η συνέντευξη Τύπου και ηπαρουσίαση της 59ης εκδοχής του ελληνικού αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, που θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου-2 Ιουνίου 2013.
  Ο εθνικός μας αγώνας, ήταν και παραμένει μία από τις πιο θεαματικές και δύσκολες διοργανώσεις του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Φέτος θα είναι ο 6ος αγώνας της χρονιάς και ξεκινά από τις 31 Μαΐου για να τερματίσει στις 2 Ιουνίου.
Παραδοσιακά, η Αλυτάρχης του αγώνα, παρουσίασε τις λεπτομέρειες της διαδρομής, αλλά και εστίασε στο οργανωτικό μέρος, και ειδικότερα στον εθελοντισμό, μια δράση που ξεκίνησε με επιτυχία την προηγούμενη χρονιά και θα συνεχιστεί ακόμα δυνατότερα φέτος.
Επιπλέον, η ίδια ανακοίνωσε την υποστήριξη του Action for Road Safety από το Ράλλυ Ακρόπολις, της καμπάνιας οδικής ασφάλειας που τελεί υπό την αιγίδα της FIA.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί αποκλειστικά στους νομούς Αττικής (Δυτικά), Κορινθίας και σε νομούς της Β.Α. Πελοποννήσου. Μάλιστα σε μία προσπάθεια μείωσης κόστους, ο αγώνας μειώνεται κατά μία ημέρα, έτσι θα διαρκέσει φέτος διόμισυ ημέρες, με συνολικά 14 Ειδικές Διαδρομές.
 Έτσι τα αγωνιστικά χιλιόμετρα του 59ου Ράλλυ Ακρόπολις (190 από τα 653 συνολικά) είναι μειωμένα συγκριτικά με τα αντίστοιχα του προηγούμενου έτους και ο αγώνας είναι κατά μία ημέρα μικρότερος.
Η πόλη του Λουτρακίου θα φιλοξενήσει για ακόμα μια χρονιά τη διοργάνωση, ενώ ο Περιφερειάρχης και όλοι οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου έχουν ήδη εκδηλώσει την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οργάνωσή του.
Οι αναγνωρίσεις των πληρωμάτων θα γίνουν την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Μαΐου.
Την Παρασκευή 31 του μηνός θα διεξαχθεί η κατατακτήρια Ειδική Διαδρομή, η Τελετή Εκκίνησης (από το Ζάππειο Μέγαρο στις 17:00 ώρα Ελλάδας), η πρώτη Ειδική Διαδρομή του αγώνα, (μήκους 47 χλμ.) καθώς και μία νυχτερινή διαδρομή (μήκους 26 χλμ.).
Το Σάββατο, η χάραξη και οι διαδρομές του αγώνα παραμένουν όμοιες με τις αντίστοιχες του 2012, ενώ την Κυριακή οι αγωνιζόμενοι θα κινηθούν σε Ειδικές Διαδρομές πολύ κοντά στο Service Park (σε ακτίνα όχι μεγαλύτερη από 40 χλμ.), το οποίο θα βρίσκεται και πάλι στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι.
Στην εκδήλωση, όπου παρευρέθη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, η ενεταλμένη σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων, κ. Παναγιώτα Ψαράκη, όπως και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, και ειδικότερα των περιοχών από όπου περνά η διαδρομή του αγώνα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο μέγεθος της προσπάθειας ώστε εν μέσω της δεδομένης οικονομικής συγκυρίας να καταστεί δυνατή η διοργάνωση ενός τόσο απαιτητικού αθλητικού γεγονότος παγκόσμιας εμβέλειας.
Τόσο η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, όσο και ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων, το δημοτικό συμβούλιο και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο ώστε μέσα από τη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις να προβληθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η φυσική ομορφιά και η φιλοξενία της χώρας μας
Ο πρόεδρος της Celeritas, της εταιρείας που έχει την ευθύνη διοργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις τα τελευταία τρία χρόνια, Π. Αθανασούλας, ευχαρίστησε τόσο την πολιτεία, που και φέτος, μέσω του υπουργείου Πολιτισμού, βρίσκεται δίπλα στη διοργάνωση, όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τους χορηγούς του αγώνα, στους οποίους φέτος προστέθηκε ο ΟΤΕ.
Η υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, σε μήνυμα που απέστειλε, τόνισε: «Στο Υπουργείο Τουρισμού προωθούμε την ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό που θα εμπλουτίσουν το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών και θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητές μας».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, από την πλευρά του τόνισε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να φιλοξενεί τον αγώνα, αναφέροντας μάλιστα, ότι ήδη γίνονται ενέργειες για την εξεύρεση περισσότερων ειδικών διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή -για τον αγώνα του 2014.
Ο ίδιος, επίσης, δήλωσε ότι η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να αναλαμβάνει το κόστος που της αντιστοιχεί, ώστε το Ράλλυ Ακρόπολις να συνεχίσει να διεξάγεται απρόσκοπτα.

Κώστας Κόλλιας: «Μεγάλες προοπτικές για τα κορινθιακά προϊόντα στις αγορές της Κίνας»


Συνάντηση με τον Πρεσβευτή της Κίνας κ. Ντου Κιουέν είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, στην οποία συμμετέχει. Ο κ. Κόλλιας απηύθυνε πρόσκληση στον Πρεσβευτή να επισκεφθεί την Κορινθία, στην οποία ο κ. Κιουέν ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Είχα την τιμή να γνωρίσω από κοντά τον Πρεσβευτή της Κίνας στη χώρα μας, κύριο Ντου Κιουέν, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Προέδρου της Επιτροπής κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Στα πλαίσια της συζήτησης, είχα την ευκαιρία να αναφερθώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Κορινθία και να απευθύνω πρόσκληση στον κ. Κιουέν να επισκεφθεί το Νομό μας.

Η Κίνα είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές, η οποία μάλιστα εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Η Κορινθία έχει την τύχη να παράγει τέτοια προϊόντα, και ιδιαιτέρως λάδι, επιτραπέζια σουλτανίνα και κρασί, προϊόντα με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, για τα οποία η Κίνα αναδεικνύεται σε βασικό εισαγωγέα, με τεράστιες βεβαίως προοπτικές.

Σε αυτά τα προϊόντα αναφέρθηκα απευθυνόμενος στον κ. Πρέσβη, επισημαίνοντας επιπλέον τον φυσικό πλούτο, καθώς και το μεγάλο τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον της περιοχής μας, καλώντας τον να επισκεφθεί την Κορινθία και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές που ανοίγονται για μια στενότερη εμπορική συνεργασία.

Ο κ. Κιουέν ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και, ως εκ τούτου, θα επικοινωνήσω άμεσα με την Πρεσβεία, τους παραγωγικούς φορείς της Κορινθίας και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να απευθύνουμε και σε θεσμικό πλέον επίπεδο μία επίσημη πρόσκληση. Θεωρώ ότι οι δυνατότητες για τα ποιοτικά κορινθιακά προϊόντα είναι απεριόριστες. Η συνάντηση με τον εκπρόσωπο μίας από τις μεγαλύτερες οικονομίες και αγορές του κόσμου θα δώσει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες και να θεμελιώσουμε για την οικονομία της Κορινθίας μία σοβαρή και μακροπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας.»

Εξόρμηση της Χρυσής Αυγής για να “καθαρίσει” τις πλατείες στο Αίγιο


xrysh aughΜε στόχο να «καθαρίσει» τις κεντρικές πλατείες στο Αίγιο από τους αντιεξουσιαστές και του μετανάστες που τις έχουν «καταλάβει» η Χρυσή αυγή πραγματοποίησε χθες εξόρμηση στην πόλη όπως αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωση της.
Ωστόσο αφού δεν βρήκαν ούτε αντιεξουσιαστές ούτε μετανάστες στις πλατείες, σύμφωνα με το thebest.gr, τα μέλη της Χρυσής Αυγής προειδοποίησαν ότι θα επιστρέψουν!
Για τα όσα συνέβησαν εχθές στην πόλη του Αιγίου η προκλητική ανακοίνωση της Χρύσης Αυγής αναφέρει συγκεκριμένα:
«Μετά από δεκάδες επιστολές που δεχτήκαμε, την Δευτέρα 11/2 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η δράση του Μετώπου Νεολαίας σε ολόκληρο το Αίγιο με εφημερίδες και φυλλάδια προς τον κόσμο και τους καταστηματάρχες.
Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση του κόσμου για τις θέσεις του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αλλά και η κάθαρση των πλατεών από τους λαθρομετανάστες, τα αντιεξουσιαστικά στοιχεία και τους ναρκομανείς, οι οποίοι μαζί με την βοήθεια και την ανοχή του κράτους, τρομοκρατούν τις ελληνικές οικογένειες οι οποίες πλέον φοβούνται να κάνουν τις βόλτες τους στις κεντρικές και ιστορικές πλατείες του Αιγίου.
Ο κόσμος για άλλη μια φορά μας έδειξε έμπρακτα την υποστήριξη του, δίνοντας μας την δύναμη να συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα που ακολουθεί για την σωτηρία της πατρίδας μας, του έθνους μας και της φυλής μας.
Τώρα όσο αναφορά για τα εξαφανισμένα αντιεξουσιαστικά στοιχεία και τους φίλους τους, τους λαθρομετανάστες οι οποίοι σήμερα ήταν μαζί κρυμμένοι στις τρύπες τους και πετάχτηκαν μια ώρα μετά αφού πληροφορήθηκαν πως είχε τελειώσει η εξόρμηση.
Θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε πως καμία περιοχή και καμία πλατεία δεν τους ανήκει όπως λένε, αλλά αντιθέτως όλες οι περιοχές και όλες οι πλατειές του Αιγίου ανήκουν στους έλληνες πολίτες που τις πληρώνουν».

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ  /ysterografa.gr

Σκότωσε κατά λάθος τον φίλο του στο κυνήγι!

kinigi3
Το χόμπι δύο επιστήθιων φίλων από την Αρκαδία, βύθισε δύο οικογένειες στο πένθος…
Μια ανείπωτη τραγωδία συνέβη στο Περτούλι Αρκαδίας, όταν δύο φίλοι ηλικίας 60 και 61 ετών ξεκίνησαν να πάνε στο κυνήγι, ο 60χρονος κατά λάθος πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα του, τον παιδικό του φίλο! Σε κατάσταση σόκ ο 60χρονος ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και ασθενοφόρο, όμως ο πυροβολισμός αποδείχθηκε μοιραίος για τον άτυχο 61χρονο.
Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο θάνατος του άνδρα ήταν ακαριαίος. Ο απαρηγόρητος 60χρονος συνελήφθη από την αστυνομία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

ysterografa.gr

Καρατζαφέρης: Αν δεν είχε σκοτωθεί ο Γρηγορόπουλος θα ήταν στο Βελβεντό (video)


kara1000Σε βαριές καταγγελίες προχώρησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του, καθώς υποστήριξε ότι κόρη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εμπορεύεται καλάσνικοφ (!), ενώ σίγουρα προκαλεί αίσθηση η τοποθέτησή του ότι αν ο Γρηγορόπουλος δεν είχε σκοτωθεί από τον «αφελή», όπως τον χαρακτήρισε, αστυνομικό θα βρισκόταν κι αυτός στο Βελβεντό μαζί με τους υπόλοιπους που συνελήφθησαν.
«Η κυρία Ρωμανού είναι ευτυχισμένη που ο γιος της είναι έτσι. Αν ο αφελής φρουρός δεν είχε σκοτώσει τον Γρηγορόπουλο, ίσως τώρα να είχε συλληφθεί μαζί με τους άλλους.
Και ακούω και τις βλακείες, πως το παιδί σοκαρίστηκε από τον θάνατο του φίλου του και μετεξελίχθηκε. Όχι! Το παιδί έτσι ήταν από τότε και βάση των τρομοκρατικών σκέψεων που είχαν, πήγαν εκεί προκάλεσαν τον άλλον φρουρό και αυτός ηλίθια φερόμενος μπουμ μπουμ.
Ήταν τέτοια, ας το καταλάβουν. Και όταν το κάθε τέτοιο καλόπαιδο έχει καλάσνικοφ, από εκείνη τη στιγμή θέτει τον εαυτό του εκτός νόμου. Δεν έχεις πολιτικά δικαιώματα όταν παίρνεις το καλάσικοφ και να έχει πολιτικά δικαιώματα. Αυτόματα μόλις μπαίνεις εκεί τα χάνεις, νόμος που θα έρθει μόλις μπω στα πράγματα.
Επομένως και οι μπουνιές και οι κλοτσιές δε μετράνε. Ακούω πως έγινε στο κρατητήριο και δεν είναι συνεπής και δημοκρατική πράξη. Ο άλλος με πυροβολεί με καλάσνικοφ και η απάντηση δεν είναι με καλάσνικοφ, αν και θα μπορούσε. Μην τρελαινόμαστε…
Θα μπορούσε να υπάρχει ένας νόμος και για τους γονείς που τα αφήνει και βγαίνουν τέτοια, αμέλεια, δεν καταλαβαίνω. Σε όλους τους αριστερούς έμεινε η μπουνιά. Μπορούσε να αποφευχθεί αλλά ο άλλος έχει καλάσνικοφ, σε ποια ζυγαριά μπαίνουν αυτά;
Αν κάποιοι είχαν ευθύνη για τα παιδιά που φτιάχνουν δεν θα ήταν στη βουλή σήμερα, η κόρη κάποιου γαλονάτου του ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τα καλάσνικοφ, η κόρη του. Ο γιος του άλλου τρομοκράτης. Όλοι έτρεξαν στο ΣΥΡΙΖΑ που θα γλυτώσουμε και θα αποφύγουμε και αηδίες. Επιβραβεύεται τα καλάσνικοφ!».

Video



ysterografa.gr

Τέρενς Κουίκ : Tεράστια πρόκληση τουρκόφωνη παραγωγή παρουσιάζεται και χρηματοδοτείται από τον κρατικό ΡΣ Κομοτηνής


Την  απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ κ. Δημητρίου Παπαδημητρίου, σύμφωνα με την οποία αρχίζει η εκπομπή «Τουρκόγλωσσο Ενημερωτικό-Ειδησεογραφικό Πρόγραμμα-Πρωινό στη Θράκη» με ανάθεση στην Εταιρία «Δεδέ Εβρέν-Δημοσιογράφος-Διαφημίσεις» που εδρεύει στην Κομοτηνή, διερευνά με Ερώτησή του προς τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα ζητήματα που άπτονται των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
 
«Αποτελεί τεράστια πρόκληση το γεγονός ότι μία καθαρά τουρκόφωνη παραγωγή παρουσιάζεται σε ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ της Θράκης, με τις γνωστές αντεθνικές παρεμβάσεις της Άγκυρας», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για το εάν «υπάρχει συμφωνία μεταξύ των Διοικήσεων των κρατικών καναλιών και σταθμών των δύο χωρών για ρήτρα αμοιβαιότητας, έτσι ώστε να υπάρχει και ανάλογη τουρκική χρηματοδότηση ελληνικής παραγωγής από αντίστοιχο κρατικό σταθμό της Τουρκίας».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ A.E. - 2Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ A.E. - Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α.
Επισκοπή Τεγέας, ΤΚ 22 012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
2Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 311, 312, 313 ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 3 ΤΟΥ ΠΑΑ

Η «Κοινοπραξία για την ανάπτυξη της υπαίθρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» στα πλαίσια δημοσιοποίησης του Άξονα 3 «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ), σας ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 2η Προκήρυξη για την υλοποίηση Ιδιωτικών Επενδύσεων στο πλαίσιο των Μέτρων 311, 312 και 313, συνολικού διαθέσιμου προϋπολογισμού 65.000.000 € Δημόσιας Δαπάνης (εθνική και κοινοτική συμμετοχή).

Για ποιον συνδικαλισμό μιλάμε, κύριοι της συγκυβέρνησης;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτή η συζήτηση περί ενδεχόμενης αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν, παραπέμπουν περισσότερο σε υπεράσπιση συνδικαλιστικών θώκων, παρά σε υπεράσπιση συνδικαλιστικών ή εργασιακών δικαιωμάτων.

Όλοι συμφωνούν – ακόμη και κάποιοι εκ των διαφωνούντων – πως ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε και λειτουργεί το συνδικαλιστικό κίνημα, ουδέποτε έλυσε κάποιο πρόβλημα ή επέφερε κάποια βελτίωση στις εργασιακές σχέσεις ή έκανε καλύτερη τη ζωή των εργαζομένων.

Όλοι συμφωνούν πως ο προκλητικός και ασύδοτος τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν και συμπεριφέρονται οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων (παχυλοί μισθοί, κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός στην ασφάλεια του Δημοσίου, άεργοι και επαγγελματίες συνδικαλιστές, μόνιμες συνδικαλιστικές άδειες, σκανδαλώδεις επιδοτήσεις και δάνεια προς σωματεία και άλλες ασωτίες), περισσότερο έβλαψε παρά βοήθησε τους εκπροσωπούμενους εργαζομένους.

Μνημόνιο 3: «Υποχρεωτικές αποχωρήσεις» οι απολύσεις στο Δημόσιο

Μπορεί από το στόμα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να μη βγαίνει η λέξη «απόλυση», μπορεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης να διαβεβαιώνει ότι δε θα γίνει καμία απόλυση, ωστόσο, η ελληνική μετάφραση του μνημονίου ΙΙΙ λέει άλλα: μιλά καθαρά για «υποχρεωτικές αποχωρήσεις» προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του και η μείωση των δημόσιων υπαλλήλων κατά 150.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2015. Και μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, προβλέπει ότι η διαθεσιμότητα των 25.000 θα… ενισχύσει τον ιδιωτικό τομέα, αφού «το κυβερνητικό σχέδιο κινητικότητας, με βάση το οποίο το μετακινούμενο προσωπικό μπορεί να παραμείνει έως ένα χρόνο με μειωμένο μισθό (υποκαθιστώντας τις αποζημιώσεις απολύσεων), ενώ βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης νέας εργασίας και επανεκπαίδευσης, θα βοηθήσει την μετάβαση μεταξύ θέσεων εργασίας, προς τον ιδιωτικό τομέα εάν είναι αναγκαίο».

Χρυσή Αυγή : Φέραμε στη Βουλή τα σκάνδαλα των βουλευτικώ​ν συντάξεων και των αλλοδαπών στα δημόσια νοσοκομεία

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Φέραμε στη Βουλή τα σκάνδαλα των βουλευτικών συντάξεων
            και των αλλοδαπών στα δημόσια νοσοκομείαΟι Συναγωνιστές Ηλίας Παναγιώταρος και Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσαν επίκαιρη και γραπτή ερώτηση αντιστοίχως σχετικά με καίρια θέματα που απασχολούν κάθε Έλληνα.
Η επίκαιρη ερώτηση του Συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη και πρόκειται για την παράνομη εργασία των αλλοδαπών ως αποκλειστικές νοσοκόμες στα δημόσια νοσοκομεία. Οι γυναίκες αυτές δεν διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, δεν έχουν υποβληθεί στις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις, ενώ επιπρόσθετα προβαίνουν σε αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των ελληνίδων αποκλειστικών νοσοκόμων και ζημιώνουν με πολλά εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο, καθώς δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, ούτε δηλώνουν στην εφορία τα εισοδήματά τους.Εκτός αυτού, υπάρχει σωρεία καταγγελιών ότι πολλές εξ αυτών κακομεταχειρίζονται τους ασθενείς.
Η γραπτή ερώτηση του Συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη αφορά τις διπλές συντάξεις των βουλευτών και δημάρχων, οι οποίες ως φαίνεται έχουν μείνει ανέγγιχτες παρά την οικονομική ύφεση της χώρας.Ως δικαιολογία για αυτό χρησιμοποιούνται τα γραφειοκρατικά προβλήματα και η καθυστέρηση που παρατηρείται στη συγκέντρωση και διασταύρωση των στοιχείων των ατόμων που λαμβάνουν σύνταξη βουλευτή, νομάρχη, δημάρχου και προέδρου κοινότητας! Αυτή η καθυστέρηση έχει συνέπεια να μην μπορούν να επιβληθούν και οι περαιτέρω μειώσεις στις ανωτέρω συντάξεις που προβλέπονται από άλλες νομοθετικές διατάξεις. Τούτο, διότι κατά σκανδαλώδη-και ευνοϊκό για τους συνταξιούχους πολιτικούς-τρόπο, στο εδάφιο β΄ της υποπαραγράφου Β1 της παραγράφου Β του άρθρου μόνου του Νόμου 4093/2012, προβλέφθηκε ότι οι μειώσεις αυτές θα επιβληθούν επί του ποσού της σύνταξης που θα προκύψει μετά την επιβολή των μειώσεων του Νόμου 4093/2012! Δηλαδή, οι μειώσεις στις συντάξεις των πολιτικών θα είναι μικρότερες από αυτές που θα επιβληθούν στους υπόλοιπους Έλληνες συνταξιούχους, στους οποίους ισχύει η αντίστροφη-και επαχθέστερη-σειρά υπολογισμού στη μείωση της σύνταξης!
Η μνημονιακή κυβέρνηση συνεχίζει να καλύπτει την παράνομη εργασία των αλλοδαπών, την στιγμή που ολόκληρη η χώρα πλήττεται από την ανεργία. Ακόμα, θέτει τους νόμους σύμφωνα με το συμφέρον της «μίζας» για να διατηρήσει τις υψηλές συντάξεις των βο(υ)λευτών και δημάρχων.

Θόδωρος Σκυλακάκης: «Δεν μπορώ να ψηφίσω προϋπολογισμό τόσο χαμηλό»

thodoros_skylakakis_photo_.JPGO ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης,μέλος της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) έκανε την εξής δήλωση:
Η μείωση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την επόμενη επταετία, που ενέκρινε το Συμβούλιο των Ευρωπαίων ηγετών, δεν μπορεί να περάσει αν προηγουμένως δεν εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Προσωπικά ως ευρωβουλευτής, δεν πρόκειται να ψηφίσω τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό που προτείνει το Συμβούλιο προς το ευρωκοινοβούλιο.
Ακόμα κι αν η Ευρώπη ήταν μια απλή ζώνη ελεύθερων συναλλαγών, όπως την θέλουν κάποιοι ευρωσκεπτικιστές, θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερο προϋπολογισμό ως αντιστάθμιση των πλεονεκτημάτων που απολαμβάνουν οι περισσότερο βιομηχανοποιημένες οικονομίες σε μια ενιαία αγορά. Κατά μείζονα λόγο αυτό ισχύει σε μια Ευρώπη όπου η πλειοψηφία των μελών (ευρωζώνη) κινείται προς μια δημοσιονομική ένωση και εντός της υπάρχουν περιοχές παγιδευμένες σε ανεργία κοντά στο 30% και διατρέχουν τον κίνδυνο της παγίδευσής τους σε ένα φαύλο κύκλο φτώχειας και στασιμότητας. Στο πλαίσιο αυτό, ένας σοβαρός προϋπολογισμός επενδύσεων και κοινωνικής αλληλεγγύης έναντι των ανέργων, είναι προϋπόθεση για να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη με στοιχειώδη κοινωνική συνοχή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει τόσο ευρεία περιοχή που να καλύπτεται από ένα νόμισμα, όπως η ευρωζώνη, χωρίς να συμπληρώνεται από ένα σοβαρό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα η αποδοχή ενός προϋπολογισμού που θα συνεπάγεται 4 ή και παραπάνω δις ευρώ λιγότερα κονδύλια (αν υπολογιστούν και οι περικοπές στην ΚΑΠ), σε μια οικονομία αποκλεισμένη από τις διεθνείς αγορές με ανεργία 27%, δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Το καλοκαίρι του 2011 η Ευρώπη συζήτησε ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα με επενδύσεις 30 δις. Σήμερα εμφανιζόμαστε ευχαριστημένοι όχι με πρόσθετες επενδύσεις αλλά με μια μικρότερη του αναμενομένου μείωση (που πράγματι πέτυχε η κυβέρνηση), σε σχέση με την αρχική απαράδεκτη πρόταση της Επιτροπής. Αυτό μπορεί να ήταν το μέγιστο που είχε την δυνατότητα ή την ικανότητα να διαπραγματευτεί. Τώρα είναι η ώρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ορθώσει το ανάστημά του και να υπερασπιστεί την ουσία της ευρωπαϊκής ιδέας.Ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή αλλά και αυξημένη συμμετοχή όσων έχουν τα μέγιστα οικονομικά οφέλη από την ενιαία αγορά. Δεν μπορώ να ψηφίσω προϋπολογισμό τόσο χαμηλό που υπονομεύει ουσιαστικά την ευρωπαϊκή ιδέα και σφραγίζει ταυτόχρονα την οικονομική περιθωριοποίηση της Ελλάδας.

Πυρηνική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα!


Kim-Jong-UnΤο αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών κατέγραψε έντονη σεισμική δραστηριότητα ύψους 4,9 ρίχτερ στη Βόρεια Κορέα, στις ίδιες γεωγραφικές συντεταγμένες με την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η χώρα το 2009.
Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας προχώρησε σε πυρηνική δοκιμή, παρά τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας, ενώ στην επιβεβαίωση της σχετικής είδησης προχώρησαν και αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών.
Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει τη Βόρεια Κορέα με τη λήψη σκληρών μέτρων, στην περίπτωση πυρηνικών δοκιμών.
Την πραγματοποίηση πυρηνικής δοκιμής από την πλευρά της Βόρειας Κορέας επιβεβαίωσε και η Ιαπωνία.
Η Νότια Κορέα ζήτησε να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Αργότερα, με επίσημη ανακοίνωσή της, η Βόρεια Κορέα παραδέχτηκε ότι πραγματοποίησε με επιτυχία υπόγεια πυρηνική δοκιμή, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν πυρηνικά υλικά μεγαλύτερης ισχύος, και ότι η πυρηνική δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε απόλυτα ασφαλή διαδικασία και χώρο.
Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ καταδίκασε την πυρηνική δοκιμή από την πλευρά της Πιονγιάνγκ, κάτι το οποίο έκανε και η κυβέρνηση της Ρωσίας.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν από την πλευρά του έκανε λόγο για ξεκάθαρη και βίαιη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

REPORTER

Τι ανησυχεί τον Σαμαρά…

Antonis-Samaras-plans

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ

Άμεσα έκλεισε το θέμα με τις αλλαγές στο νόμο περί απολύσεων στην κυβέρνηση μετά τη σφοδρή αντιπαράθεση που ξέσπασε ακόμα και μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Το σίγουρο είναι πως μετά τους λανθασμένους επικοινωνιακούς χειρισμούς το ζήτημα αυτό δεν πρόκειται να ανοίξει παρά το γεγονός ότι οι αρχικοί σχεδιασμοί δεν προέβλεπαν την … απαγόρευση των απεργιών, αλλά στόχευαν στο να μειωθεί επιρροή συγκεκριμένων συνδικαλιστών οι οποίοι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, για προσωπικό όφελος δυναμιτίζουν το κλίμα στην ελληνική κοινωνία.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει χαρακτηρίσει το 2013 ως το πιο δύσκολο έτος και είναι λογικό στην κυβέρνηση να ανησυχούν για το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης. Οι απεργίες στα ΜΜΜ και στα λιμάνια μπορεί να τερματίστηκαν με την επιστράτευση, στο Μέγαρο Μαξίμου όμως γνωρίζουν καλά πως αυτή η πρακτική δεν μπορεί να συνεχισθεί για πολύ, και κυρίως δεν μπορεί να εφαρμοστεί παντού.

Πρόταση-σοκ για κατασχέσεις μισθών και συντάξεων άνω των 600 ευρώ!

Geniko-Logistirio-Kratous
Με κατάσχεση του ποσού του μισθού ή της σύνταξης που υπερβαίνει τα 600 ευρώ απειλούνται εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν εισηγηθεί, εάν δεν αποδώσουν εισπρακτικά οι οχλήσεις από τις Εφορίες, να μειωθεί το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων στα 600 ευρώ, από 1000 ευρώ σήμερα.
Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων με τους προϊσταμένους των μεγάλων ΔΟΥ, παρουσιάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, υπηρεσιακή πρόταση των αρμοδίων υπηρεσιών, ωστόσο, από το υπουργείο διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη.
Η εντολή που έδωσε ο Χάρης Θεοχάρης στους εφόρους είναι σαφής: κυνήγι όχι μόνο των μεγάλων, αλλά και των μικρών οφειλετών, ακόμη και εκείνων που χρωστούν έως 3.000 ευρώ, με ιδιαίτερη έμφαση στις νέες ληξιπρόθεσμες, δηλαδή εκείνες που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2012 και θεωρείται ότι είναι πιο εύκολο να εισπραχθούν.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

O Αρχιπύραρχος Γιόβας Κωνσταντίνος νέος διοικητής Πυροσβετικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου

Νέος διοικητής Πυροσβετικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου
Σας γνωρίζουμε ότι με απόφαση του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, μετατέθηκε από την Διοίκηση Πυρ/κων Υπηρεσιών Νομού Λακωνίας ο Αρχιπύραρχος Γιόβας Κωνσταντίνος του Δημητρίου, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Πυρ/κων Υπηρεσιών Πελοποννήσου από 06-02-2013.


Ο μέχρι πρότινος Διοικητής Αρχιπύραρχος Ρούμπος Αθανάσιος, προάχθηκε σε Υποστράτηγο και μετατέθηκε στην Περιφέρεια Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής με έδρα την Αθήνα ως Διοικητής αυτής.
Παρακαλούμε στα πλαίσια της δημοσιογραφικής σας αποστολής, ενημερώσετε το κοινό σας για την ανάληψη καθηκόντων του νέου Διοικητή, το οποίο θα ήθελε να διαβεβαιώσει ότι, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων της Περιφερειακής Διοίκησης Πελοποννήσου θα συνεχίσει με ζήλο και αυταπάρνηση την αποστολή του για την ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας αυτού και του κράτους από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και λοιπών αιτιών.
Ο νέος Διοικητής είναι έγγαμος, πατέρας δύο (2) τέκνων, έχει καταταγεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1987 και ως Αξιωματικός έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις ,όπως στο 2ο Πυροσβεστικό σταθμό Αθηνών, στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου , στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης, στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, ως επικεφαλής του Πεζοπόρου Τμήματος της Περιφερειακής Διοίκησης Πυρ/κων Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Προϊστάμενος του Συντονιστικού Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου της Περιφερειακής Διοίκησης Πυρ/κων Υπηρεσιών Πελοποννήσου, και ως Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεγαλόπολης, Σπάρτης και Νομού Λακωνίας .

Ο Διοικητής
Κωνσταντίνος Δ. Γιόβας
Α ρ χ ι π ύ ρ α ρ χ ο ς

Επανεξελέγη στην προεδρία της ΕΟΕ ο Καπράλος

kapralos
Ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη στη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ανανεώνοντας τη θητεία του για δεύτερη συνεχή τετραετία.
Ταυτόχρονα, έγινε η εκλογή για τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ ορίστηκαν οι πρόεδροι σε κάποιες από τις Επιτροπές της ΕΟΕ.
Α΄ αντιπρόεδρος εξελέγη ο Παύλος Κανελλάκης (σκοποβολή), Β΄ αντιπροέδρος ο Θανάσης Βασιλειάδης (γυμναστική), γενικός γραμματέας ο Μανώλης Κατσιαδάκης (ξιφασκία) και ταμίας ο Αντώνης Νικολόπουλος (κανόε-καγιάκ).
Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι οι Σπύρος Καπράλος, Παύλος Κανελλάκης, Μανώλης Κατσιαδάκης, Αντώνης Νικολόπουλος , Λάμπης Νικολάου (μέλος ΔΟΕ), Σπύρος Ζαννιάς (τέννις) και Γιάννης Σταματόπουλος (στίβος), ενώ στη θέση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας επανεξελέγη για την τετραετία 2009-2013, ο Ισίδωρος Κούβελος (ιππασία).
Στην Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας προΐσταται ο Γιάννης Βασιλειάδης (ιστιοπλοΐα), στην Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας ο Γιάννης Καρράς (κωπηλασία) και στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος ο Γιώργος Λενός (πυγμαχία).

ysterografa.gr

Τι λέει στο Μίλα η παπαδιά που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της μαζί με τον εραστή της!


Η Τατιάνα φιλοξένησε για μία ακόμη φορά στο Μίλα την ιστορία της παπαδιάς που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της με την βοήθεια του εραστή της. Η κατηγορούμενη μιλάει στην εκπομπή μέσα από την φυλακή και εξομολογείται τα συναισθήματά της.

“Κλαίω και στεναχωριέμαι για τα παιδιά μου”, αναφέρει η παπαδιά συμπληρώνοντας ότι εκείνα δεν θέλουν να μιλήσουν μαζί της. “Είμαι αθώα. Δεν έχω κάνει τίποτα”, συνεχίζει με λυγμούς.

Στην Τατιάνα μίλησε και ο δικηγόρος της παπαδιάς, Αποστόλης Λύτρας σχολιάζοντας τα λεγόμενα της πελάτισσάς του.

Δες όσα είπε η παπαδιά μέσα από τη φυλακή!




tlife.gr

Διαβάστε ολόκληρο το Μνημόνιο 3 στα ελληνικά

Μειώσεις συντάξεων μέσω... ενοποίησης των Ταμείων


Θα μειωθούν οι εισφορές, αλλά θα μειωθούν και οι παροχές των ταμείων. Ο νέος γύρος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης μέσω της ενοποίησης των ταμείων θα φέρει και νέες μειώσεις στις συντάξεις ασφαλισμένων όπως στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.
Στα κύρια ταμεία που θα απομείνουν δηλαδή το ΙΚΑ τον ΟΑΕΕ το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το Δημόσιο, τον ΟΓΑ και το ΝΑΤ θα συγχωνευτούν οι 60 ασφαλιστικοί κλάδοι που υπάρχουν σήμερα.
Στα έξι κύρια ταμεία θα υπάρχει ενιαίο σύστημα εισφορών αλλά και παροχών. Θα δημιουργηθεί ενιαίο λογιστήριο ανά Ταμείο και θα καταργηθούν οι ειδικοί λογαριασμοί και οι υπηρεσίες που συντηρούνται από κάθε ταμείο σήμερα.
Οι ασφαλισμένοι στα λεγόμενα ευγενή ταμεία θα δουν σταδιακή μείωση των συντάξεων όσο και των παροχών σε χρήμα.

newsit.gr

H εορτή του Πολιούχου του Ξυλοκάστρου Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου



Μέ ιδιαίτερη Εκκλησιαστική λαμπρότητα η πόλη του Ξυλοκάστρου εόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Μεγαλομάρτυρα Βλάσιο.
Την Κυριακή , παραμονή της εορτής τελέσθηκε στο Ξυλόκαστρο στο εορτάζοντα Ιερό Ναό, και με την συμμετοχή πλήθους πιστών ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Πολιούχου Αγίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθους κ. Διονυσίου.
Χθες, Δευτέρα ημέρα της Εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θαυμακού κ. Ιάκωβο, ο οποίος κήρυξε και τον Θ. Λόγο, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Διονυσίου. Η συμμετοχή του πιστού κόσμου, που συγκεντρώθηκε για να τιμήσει την μνήμη του προστάτη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου ήταν μεγάλη. Παρέστησαν οι βουλευτές Κορινθίας . Κώστας Κόλλιας και Ευστάθιος Μπούκουρας, ο θεματικός αντιπερειφεριάρχης κ. Λάκης Παπαφωτίου , ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος , Δημοτικοι Σύμβουλοι , και οι αρχές της πόλεως του Ξυλοκάστρου.

Προ της Ι. Λιτανείας της Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου, που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του Ξυλοκάστρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον εκλεκτό προσκεκλημένο του Ιεράρχη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Ξυλόκαστρο, για την ευλογία της τιμητικής παρουσίας του και τους μεστούς περιεχομένου λόγους του, οι οποίοι υπήρξαν στηρικτικοί και πλήρεις ελπίδων για το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αποστολικής Μητρόπολής μας.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας οι δύο Ιεράρχες κατευθύνθηκαν προς την πανηγυρίζουσα παλαιά και ιστορική Ι. Μονή του Αγ. Βλασίου στα Άνω Τρίκαλα, στην οποία είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πιστών και, αφού προσκύνησαν την Ι. Εικόνα του Αγ. Βλασίου, ομίλησαν με την αδελφότητα της Ι. Μονής και τους παρευρισκομένους.


Η φωτογραφίες είναι από το imkorinthou.org
 

Στυλιανίδης: Προσπαθούμε να αποφύγουμε τις απολύσεις στους ΟΤΑ

Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις για απολύσεις στο Δημόσιο και ειδικότερα στους ΟΤΑ προχώρησε μετά συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Επιδιώκεται να αποφευχθούν απολύσεις υπεράριθμων υπαλλήλων και να αποκλειστούν οι προσλήψεις εκεί που τα κενά θα μπορούσαν να καλυφθούν από εν ενεργεία υπαλλήλους που έχουν την ειδίκευση και τη συνάφεια του αντικειμένου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.
Ειδικότερα δε για την αυτοδιοίκηση ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «η προσπάθεια που γίνεται από το υπουργείο, τους δήμους, τις περιφέρειες και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις είναι να αξιοποιηθούν απόλυτα οι υπάλληλοι.»
«Κλειδί» η αξιολόγηση των δομών και οι επίορκοι
Λίγες ώρες αργότερα από την Έδεσσα ο κ. Στυλιανίδης συνέδεσε ευθέως την αποφυγή απολύσεων υπαλλήλων με την γρήγορη και αποτελεσματική αξιολόγηση των δομών αλλά και τους επίορκους υπαλλήλους: «Αυτό που εφαρμόστηκε σε 2.000 άτομα το 2012 καλούμεθα, βάσει των δεσμεύσεων μας να το εφαρμόσουμε σε 25.000 άτομα, το 2013. Πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνουν σωστά οι απαιτούμενες κινήσεις, ώστε αυτές οι μετατοπίσεις να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της διοίκησης και να μην ταλαιπωρήσουν, ούτε να διακινδυνεύσουν οι θέσεις των εργαζομένων» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών. Και πρόσθεσε : «Αυτό έχει να κάνει με το πόσο αποτελεσματικά θα τρέξουμε, κατά την γνώμη μου, την αξιολόγηση των δομών και πόσο γρήγορα και αντικειμενικά και δίκαια θα σταθούμε απέναντι σε επίορκους υπαλλήλους. Στο θέμα των επιόρκων υπαλλήλων δεν μπορούμε να χαριστούμε. Και εκεί δεν μπορούμε να παρέχουμε καμία εγγύηση εάν αποδειχθεί η ενοχή, ή η ευθύνη».
Να σημειωθεί ότι το περασμένο Σάββατο κυβερνητικές πηγές κατονόμαζαν την Αυτοδιοίκηση ως μία από τις τρεις βασικές δεξαμενές από όπου θα προέλθουν μέσα στο 2013 οι 25.000 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι διαθέσιμοι θα προέρχονται από την Αυτοδιοίκηση (απαριθμεί περίπου 80.000 υπαλλήλους), την παιδεία (έχει πάνω από 150.000 υπαλλήλους) και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (υπηρετούν πάνω από 100.000 υπάλληλοι).

aytodioikisi.gr

ΠEΣY Δυτ. Ελλάδας: «Ντου» φοιτητών και αποχώρηση ΝΔ

«Ντου» στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας όπου συζητιόταν το σχέδιο «Αθηνά» έκαναν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα των συνεδριάσεων του π.σ. φωνάζοντας συνθήματα, ενώ αντέδρασαν έντονα ότι η παράταξη Παπαναστασίου (ΝΔ) διαφώνησε με την πρόταση να τοποθετηθεί πριν την αντιπολίτευση ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γ. Παναγιωτάκης. Το θέμα τελικά τέθηκε σε ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να πλειοψηφίσει η πρόταση αυτή και να αποχωρήσει η παράταξη Παναστασίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Κατά την έξοδό των μελών της παράταξης από την αίθουσα φοιτητές έκαναν μπλόκο στον κ. Παπαναστασίου εμποδίζοντάς τον να φύγει από την αίθουσα, ενώ τον… στόλισαν με βαρείς χαρακτηρισμούς και βρισιές.
Κατσιφάρας: Να αποσυρθεί η «Αθηνά»
Νωρίτερα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, χαρακτήρισε το σχέδιο άστοχο και άκυρο καθώς, όπως είπε, αποσυντονίζει την κοινωνία, ενώ τόνισε ότι με την εφαρμογή του σχεδίου δεν θα πρέπει να βγει πληγωμένη η παιδεία και η εκπαίδευση.
Ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε να πάρει πίσω η κυβέρνηση το σχέδιο «Αθηνά» και να ανοίξει σοβαρός διάλογος. «Πρέπει, είπε χαρακτηριστικά , να σταματήσει το παραγοντιλίκι, να μην κλείσουμε τα μάτια στο τι αφορά τη νεολαία και το μέλλον της εκπαίδευσης. Πρέπει να μην περιορίσουμε τα δημόσια αγαθά και την εκπαίδευση.»
Να σημειωθεί ότι εκτός από τους φοιτητές στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου βρέθηκε και αντιπροσωπεία αγροτών της Αχαϊας.
Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών, η Διοικούσα του Πανεπιστημίου Δυτικής Στερεάς (Αγρινίου), οι πρόεδροι των ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου, οι βουλευτές των τριών νομών, οι δήμαρχοι των πόλεων, στις οποίες υπάρχουν τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Με πληροφορίες από το patrastimes.gr
Δείτε σχετικό video στο aftodioikisi Live

Ελληνικό άρμα της Άνγκελα… Χίτλερ στο καρναβάλι του Ντίσελντορφ!

angela
Το καρναβάλι του Ντίσελντορφστη Γερμανία, είχε έντονο ελληνικό χρώμα. Ελληνικό ήταν και το άρμα που έκλεψε την παράσταση και στο οποίο πρωταγωνιστή η Ανγκελα Μέρκελ.
Στο άρμα απεικονίζεται ένας Έλληνας που ζωγραφίζει με ένα μολύβι στο πρόσωπο της Μέρκελ ένα μουστάκι, παρόμοιο με του Αδόλφου Χίτλερ.

REPORTER