Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

H εορτή του Πολιούχου του Ξυλοκάστρου Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου



Μέ ιδιαίτερη Εκκλησιαστική λαμπρότητα η πόλη του Ξυλοκάστρου εόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Μεγαλομάρτυρα Βλάσιο.
Την Κυριακή , παραμονή της εορτής τελέσθηκε στο Ξυλόκαστρο στο εορτάζοντα Ιερό Ναό, και με την συμμετοχή πλήθους πιστών ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Πολιούχου Αγίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθους κ. Διονυσίου.
Χθες, Δευτέρα ημέρα της Εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θαυμακού κ. Ιάκωβο, ο οποίος κήρυξε και τον Θ. Λόγο, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Διονυσίου. Η συμμετοχή του πιστού κόσμου, που συγκεντρώθηκε για να τιμήσει την μνήμη του προστάτη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου ήταν μεγάλη. Παρέστησαν οι βουλευτές Κορινθίας . Κώστας Κόλλιας και Ευστάθιος Μπούκουρας, ο θεματικός αντιπερειφεριάρχης κ. Λάκης Παπαφωτίου , ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος , Δημοτικοι Σύμβουλοι , και οι αρχές της πόλεως του Ξυλοκάστρου.

Προ της Ι. Λιτανείας της Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου, που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του Ξυλοκάστρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον εκλεκτό προσκεκλημένο του Ιεράρχη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Ξυλόκαστρο, για την ευλογία της τιμητικής παρουσίας του και τους μεστούς περιεχομένου λόγους του, οι οποίοι υπήρξαν στηρικτικοί και πλήρεις ελπίδων για το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αποστολικής Μητρόπολής μας.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας οι δύο Ιεράρχες κατευθύνθηκαν προς την πανηγυρίζουσα παλαιά και ιστορική Ι. Μονή του Αγ. Βλασίου στα Άνω Τρίκαλα, στην οποία είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πιστών και, αφού προσκύνησαν την Ι. Εικόνα του Αγ. Βλασίου, ομίλησαν με την αδελφότητα της Ι. Μονής και τους παρευρισκομένους.


Η φωτογραφίες είναι από το imkorinthou.org