Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Από το Ξυλόκαστρο ο εκπαιδευόμενος του μοιραίου Τσέσνα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός "Ε" ο έτερος επιβάτης του μοιραίου Τσέσνα είναι ένας 50χρονος από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Στο μεταξύ πριν λίγο ολοκληρώθηκε η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση στην Πάτρα, όμως η αναγνώριση των πτωμάτων ήταν αδύνατη καθώς έχουν απανθρακωθεί από την φωτιά που ξέσπασε στο αεροσκάφος με την πτώση του στο έδαφος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι με βεβαιότητα η αναγνώριση των δύο νεκρών θα

Νέα δεδομένα στην Ελληνική Αστυνομία! Τέρμα η ταλαιπωρία στα αστυνομικά τμήματα



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZwWamLpBHm_-jf-oBI6aSnN2xzW-w-LyuWu_LbqWEm9qBxuRY_N6oD9CuCeGiEGX1GS1VhSD3iC1DIQg2DVPaXe-iRkqhzh65IwdfFIj2u4zKrBcuh5IlqJciMAjMxiNbFClhTvc5Kjs/s1600/ASTYNOMIA+SHMA.jpg
Νέα δεδομένα στην επικοινωνία του πολίτη με την Ελληνική Αστυνομία, μεγάλη διευκόλυνση και σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας, καθιερώνει ο θεσμός του «Ηλεκτρονικού Αστυνομικού Τμήματος», που έχει αρχίσει να λειτουργεί ήδη από τις 12/10/2016.
Πρόκειται για τη νέα διαδικτυακή πύλη (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία πλέον μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς, μέσω ίντερνετ, για να υποβάλουν αιτήματα διοικητικού και δικαστικού χαρακτήρα, καθώς και καταγγελίες για περιπτώσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε τροπολογία για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Βελτιώνονται οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων


stogiatro.gr

Βελτιώνονται οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων

m_d_stogia.jpg
Πιο κοντά στη μεσογειακή διατροφή ήρθαν οι Έλληνες μετά την οικονομική κρίση, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το  ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών , με θέμα:

Σήμερα το συνεδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο για το νέο Μοντέλο Οργάνωσης του Κράτους


Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου ξεκινάει στο Βόλο το διήμερο ειδικό συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα, «Αλλαγή του Καλλικράτη – Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους».

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο οποίος θα προσδιορίσει το πλαίσιο των βασικών θέσεων της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης του κράτους..

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλής, ενώ για τις αλλαγές που ετοιμάζει το ΥΠΕΣΔΑ θα μιλήσει ο Κωνσταντίνος Πουλάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Γ.Γ. του υπουργείου.

Κεντρικά θέματα που θα αναπτυχθούν κατά το διήμερο συνέδριο είναι:

Εκλογικό Σύστημα – Όργανα και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Τριετής Στρατηγική μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (2016-2018
Αναπτυξιακός Ρόλος των Δήμων – Δημοκρατικός Προγραμματισμός
Φορολογική Αποκέντρωση –Πόροι Δήμων
Οι θέσεις της ΚΕΔΕ, αφού προσδιοριστούν στο Βόλο, θα οριστικοποιηθούν στο τακτικό συνέδριό της, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 1-3 Δεκεμβρίου.

Στρατηγικής σημασίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η συνεργασία με την Κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης - Στην διεθνή έκθεση τουρισμού INWETEX CIS TRAVEL MARKET 2016 η «Μυθική Πελοπόννησος»

Εμφάνιση φώτο1.jpg 
Σε συνέχεια της συνεργασίας και των συμφωνηθέντων δράσεων μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης - Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αγία Πετρούπολης τον περασμένο Ιούνιο, η Περιφέρεια συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση INWETEX CIS TRAVEL MARKET 2016 από 13 έως 15 Οκτωβρίου 2016.

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές του ΤΕΕ - Ποιοι διεκδικούν την προτίμηση του τεχνικού κόσμου στις κάλπες της 20ης Νοεμβρίου

http://web.tee.gr/wp-content/uploads/2015/11/logo.png
Ανακοινώθηκαν επισήμως οι υποψήφιοι για εκλογή στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, στις εννέα (9) Επιστημονικές Επιτροπές Ειδικότητας, στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αθήνας για τις εκλογές ΤΕΕ της 20.11.2016. Την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ κατά την Ειδική Συνεδρίαση της 16.10.2016. Μπορείτε να δείτε την πλήρη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, με όλα τα ονόματα των υποψηφίων ανά ψηφοδέλτιο και συνδυασμό, στην ειδική ιστοσελίδα του ΤΕΕ για τις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 2016:

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του ΤΕΕ συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου 102.725 διπλωματούχοι μηχανικοί, καθώς το Επιμελητήριο αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας, γεγονός που δίνει στις εκλογές αυτές ιδιαίτερη σημασία.

Η αγορά ζητά συναίνεση και η πολιτική… αίμα!


mitsotakis-mixalos.jpg
Δύο παράλληλοι κόσμοι, αυτοί της πολιτικής και της ελεύθερης αγοράς που δυστυχώς δεν συναντιούνται.
Η κοινωνία μας βιώνει μία παρατεταμένη κρίση ως αποτέλεσμα κακών πολιτικών επιλογών. Μεγαλύτερος ηττημένος η ελεύθερη αγορά. Ο παραγωγικός ιστός πλήττεται καθημερινά με τις αλλεπάλληλες πολιτικές λιτότητας και φοροεπιδρομών, σίγουρα δεν στηρίζουν την ανάπτυξη, αντίθετα ποινικοποιούν κάθε ελεύθερη δραστηριότητα.

Επικίνδυνοι και αλλοπρόσαλλοι στο τιμόνι της πατρίδας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι πλέον κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι η χώρα κινδυνεύει στα χέρια της πιο αλλοπρόσαλλης και ανίκανης κυβέρνησης που είχε ποτέ μετά το «Μαύρο 1897».
Ο καθένας λέει και κάνει ό,τι του κατέβει σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της Ιστορίας μας.
Η ελευθερία του Τύπου δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ενός αλλοπρόσαλλου, εκδικητικού και αυταρχικού υπουργού, που τη μια στιγμή καταθέτει τροπολογία για να πέσει μαύρο στα κανάλια εντός πέντε ημερών και την άλλη αποσύρει την τροπολογία επειδή (εκ των υστέρων) μίλησε με τον Πρόεδρο της Βουλής. Την ίδια μέρα μάλιστα που το μεν Συμβούλιο της Επικρατείας συνεδρίασε για τα πεπραγμένα του και ο δε πρόεδρος της Βουλής είχε ανακοινώσει συνεδρίαση με σκοπό τη συγκρότηση ΕΣΡ. Το πρόβλημα από εδώ και πέρα δεν είναι αν θα συγκροτηθεί ή όχι ΕΣΡ. Το πρόβλημα για τη Δημοκρατία είναι η ίδια η παραμονή του κ. Παππά στην κυβέρνηση.

Ο ρόλος της Μάνης και των Μανιατών στο 1821

Καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή των Γ. Λεκάκη και Α. Μαζαράκη,
ο εκδότης του περιοδικού "Αδούλωτη Μάνη" Γιώργος Δημακόγιαννης, διευθυντής των ομωνύμων εκδόσεων.
Η εκπομπή μεταδόθηκε από τον "901 Παραπολιτικά στα FM", τα μεσάνυχτα της 24.3.15.

Στον ιστότοπο των Φρυκτωριών (www.fryktories.net) θα δείτε και θα διαβάσετε περισσότερα.




Γ. Λεκάκης

Σύσκεψη & επιτόπια αυτοψία για την κατασκευή γέφυρας στο «Ζαχολίτικο Ποταμό» στο Δερβένι

Εμφάνιση received_720855548072076.jpeg 
Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κου Ηλία Ανδρικόπουλου με υπηρεσιακούς παράγοντες της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (Ε.Υ.Δ.Ε.) Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Δερβενίου και συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Κεκερής, οι κ.κ. Δημόπουλος, Παπαγεωργίου και Λαζαρίδης από την Ε.Υ.Δ.Ε. και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Αντικείμενο της σύσκεψης η κατασκευή γέφυρας στο Δερβένι στη θέση «Ζαχολιτικό ποτάμι» η οποία σε συνδυασμό με παρακαμτήριο οδό θα διοχετεύει την κίνηση των οχημάτων της Παλαιάς Εθνικής Οδού, εκτός της πόλης. Ένα έργο μείζονος σημασίας που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης του Δερβενίου και θα εξυπηρετεί τόσο την Τοπική συγκοινωνία όσο και την σύνδεση των Νομών Κορινθίας και Αχαΐας.
Εμφάνιση received_720855664738731.jpegΣυζητήθηκε επίσης το ζήτημα της απορροής των όμβριων υδάτων του κόμβου του Δερβενίου μέσω του «Σπυρουλέϊκου Λαγκαδιού».
Κατόπιν της σύσκεψης έγινε επιτόπια αυτοψία στο «Ζαχολίτικο Ποτάμι» και στο «Σπυρουλέϊκο Λαγκάδι». Όσον αφορά την «κατασκευή γέφυρας», η Υπηρεσία Δημοσίων Έργων ζήτησε να γίνει συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΡΓΑ ΟΣΕ προκειμένου να υπάρξει συνεργασία ώστε σε πρώτη φάση να γίνει μελέτη του έργου και να υπολογιστεί το κόστος κατασκευής.
Για δε το «Σπυρουλέϊκο Λαγκάδι», θα μελετηθούν τρόποι ώστε η απορροή των όμβριων υδάτων να μη γίνεται επιφανειακά για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν οι εκατέρωθεν ιδιοκτησίες.