Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Από το Ξυλόκαστρο ο εκπαιδευόμενος του μοιραίου Τσέσνα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός "Ε" ο έτερος επιβάτης του μοιραίου Τσέσνα είναι ένας 50χρονος από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Στο μεταξύ πριν λίγο ολοκληρώθηκε η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση στην Πάτρα, όμως η αναγνώριση των πτωμάτων ήταν αδύνατη καθώς έχουν απανθρακωθεί από την φωτιά που ξέσπασε στο αεροσκάφος με την πτώση του στο έδαφος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι με βεβαιότητα η αναγνώριση των δύο νεκρών θα
γίνει μετά από περίπου 10 ημέρες και αφού πρώτα βγουν τ' αποτελέσματα του τεστ DNA που ζήτησε ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης. Οι δύο σοροί των άτυχων πιλότων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκαν η μια στο μπροστινό και η άλλη στο πίσω κάθισμα του Τσέσνα.

Τέλος για τις συνθήκες του δυστυχήματος οι έρευνες συνεχίζονται με τις πρώτες ενδείξεις να τις αποδίδουν στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή των Καλαβρύτων χθες το απόγευμα.
Πιλότος του μοιραίου Τσέσνα είναι o 32χρονος Σωτήρης Αντωνόπουλος με καταγωγή από το Μάνεσι Καλαβρύτων. Ο πιλότος - εκπαιδευτής του Τσέσνα ήταν σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας και υπηρετούσε στην 384 Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης ως πιλότος ελικοπτέρων Super Puma. Ήταν έμπειρος πιλότος με πολλές ώρες πτήσης.  
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς μιλώντας στο thebest.gr εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον χαμό του Σωτήρη και δήλωσε ότι το συμβάν έχει συγκλονίσει όχι μόνο τον ίδιο αλλά και συνολικά την τοπική κοινωνία. Ο πατέρας του πιλότου, Γιώργος, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή, καταγόταν από το Μάνεσι, αναφερει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και προσθέτει ότι ο πιλότος έχει άλλα έξι αδέλφια. Η οικογένεια διέμενε στο Μαρούσι. Ο πατέρα του πιλότου, είχε διατελέσει πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, ενώ ο 32χρονος, ήταν ανιψιός του Μητροπολίτη Αργολίδος...