Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Αίγιο: Εντοπίστηκε σορός άνδρα στη θάλασσα

Σορός άνδρας εντοπίστηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκής Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισαν τον εν λόγω άνδρα, ο οποίος ήταν ύψους περίπου 1,75μ, ηλικίας 70 ετών περίπου, είχε γκρίζα μαλλιά, ενώ ήταν ενδεδυμένος με μπλούζα μαύρου χρώματος με πορτοκαλί ρίγα, τζιν παντελόνι χρώματος μπλε, μαύρη ζώνη και υποδήματα χρώματος μαύρου με λευκή σόλα.

Η σορός του άνδρα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

 

Κορινθία: Συνελήφθη 44χρονος με ποσότητες ναρκωτικών ουσιών

Κορινθία: Συνελήφθη 44χρονος με ποσότητες ναρκωτικών ουσιών  

Συνελήφθη, χθες (27.3.2023) το πρωί, στην Αττική, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, προέκυψε ότι ο ανωτέρω διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Κορινθίας και Αττικής.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικία του, καθώς και σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε για την απόκρυψη και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), όπου βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν:

Εκλογές 2023: Πότε κλείνει η Βουλή - Οι διερευνητικές εντολές και η υπηρεσιακή κυβέρνηση Τι ισχύει για τις δεύτερες εκλογές, οι οποίες θα γίνουν με λίστα.

 kalpi33 

Τους κεντρικούς σταθμούς του πολιτικού οδικού χάρτη για τους επόμενους τέσσερις μήνες οριοθετεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού για προσφυγή στις κάλπες στις 21 Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή έως την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου ενώ αναμένεται να ανοίξει τις εργασίες της στις 24 Απριλίου.

 

Εκλογές 2023: Γιατί επελέγη η 21 Μαΐου ως εκλογική ημερομηνία / Μητσοτάκης - «Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν πρωθυπουργό»

mitsotakis_ypoyrgiko 

Εδώ καιρό έχει «ριφθεί ο κύβος» ώστε να γίνουν οι εκλογές στις 21 Μαΐου, με τις δεύτερες να προγραμματίζονται για τις 2 Ιουλίου. Για να συμβεί αυτό, ελήφθησαν υπόψιν μια σειρά από παράμετροι, τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές.

Ένας βασικός λόγος,  έχει να κάνει με τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών που ξεκινούν στις 2 Ιουνίου. Στην κυβέρνηση ήθελαν να γίνουν οι εκλογές χωρίς εξωτερικούς περισπασμούς, ενώ μια κρίσιμη παράμετρος έχει να κάνει και με το ποιος θα είναι στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ως τις εκλογές θα παραμείνει στη θέση της η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, αλλά μετά τη διάλυση της Βουλής και την επαναπροκήρυξη των δεύτερων εκλογών, θα πρέπει να αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός. Έτσι, με δεδομένο ότι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και η σύγκληση-διάλυση της Βουλής διαρκεί περίπου 10 μέρες, βούληση της κυβέρνηση είναι οι Πανελλαδικές να διεξαχθούν χωρίς να υπάρξει ενδιαμέσως αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Εκλογές… My Number One. Στις 21 Μαϊου, επέτειο της νίκης Παπαρίζου στη Eurovision

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2023/03/Screenshot-2023-03-28-at-11.24.00-AM-600x339.png 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Εκλογές στις 21 Μαϊου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, διαψεύδοντας τις πληροφορίες για διεξαγωγή της αναμέτρησης στις 28 Μαϊου, προκειμένου να αποφευχθεί το Final Four του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του μπάσκετ, στο οποίο οι οπαδοί του Ολυμπιακού προσδοκούν ότι η “ερυθρόλευκη” αρμάδα θα έχει φτάσει στον τελικό.

Εκλογές ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης, όταν και γιορτάζει η… μισή Ελλάδα. Και φυσικά, εκλογές στην επέτειο της νίκης της Έλενας Παπαρίζου στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2005. Οι πρώτες εκλογές, εφόσον οδηγηθούμε και σε επόμενες.

Αναζητείται το… My Nymber One των εκλογών.

ysterografa.gr

Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στο Δερβένι

 Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την νύχτα κοντά σε παλιό σκουπιδότοπο στη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Λυγιάς, στο Δερβένι η οποία ξέσπασε στις  3 την νύχτα. 

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πήραν μέρος 17 οχήματα της Π.Υ., 50 άνδρες μεταξύ αυτών και πεζοπόροι. Επίσης  παρόντες στο συμβάν, ο Περιφερειακός Διοικητής Πελοποννήσου στο Πυροσβεστικό Σώμα και οι Διοικητές Πυροσβεστικής Κορίνθου και Κιάτου αντίστοιχα. 

Δύο καναντέρ έκαναν ρίψεις από αέρος , επί μισή ώρα, λαμβάνοντας νερό από την θαλάσσια περιοχή των Κεγχρεών, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή ήταν και είναι αδύνατη η λήψη νερού από τον Κορινθιακό.

Aλλεργία τι είναι; Πώς εκδηλώνεται μια αλλεργική αντίδραση; Πώς αντιμετωπίζεται;

 

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Στην αλλεργία παθολογικές καταστάσεις όπως το άσθμα, η ρινίτιδα, η κνίδωση, η αναφυλαξία, εκδηλώνονται ως αποτέλεσμα υπερευαισθησίας του οργανισμού σε ουσίες του περιβάλλοντος που ονομάζονται αλλεργιογόνα.

Τις τελευταίες δεκαετίες καταγράφεται παγκόσμια ραγδαία αύξηση των αλλεργικών αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ποιότητα ζωής αρκετών ανθρώπων και σε ακραίες καταστάσεις να κινδυνεύει ακόμα και η ίδια η ζωή τους. Υπολογίζεται δε ότι το 25-30% του πληθυσμού παγκόσμια υποφέρει από αλλεργίες. Η λέξη αλλεργία είναι σύνθετη και προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων «άλλο + έργο». Ο πρώτος που πρότεινε τον όρο αυτό ήταν ο Αυστριακός παιδίατρος Clemens von Pirquet, ο οποίος παρατήρησε το 1905 ότι κατά την επαναχορήγηση ετερόλογων ορών, ορισμένα άτομα αντί ανοσία εμφάνιζαν ορονοσία. Δηλαδή, το ανοσοποιητικό τους σύστημα αντί να εμφανίζει τη φυσιολογική δραστηριότητα για την οποία έχει ταχθεί από τη φύση, να εμφανίζει δηλαδή φύλαξη του οργανισμού (ανοσία), εμφάνιζε α -φύλαξη (αναφυλαξία) δηλαδή άλλο έργο (αλλεργία)

Ως αλλεργία χαρακτηρίζεται κάθε ανώμαλη ή υπερβολική αντίδραση (υπερευαισθησία) του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού σε ουσίες οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες ΔΕΝ είναι επικίνδυνες ή βλαβερές για τον οργανισμό όπως, γύρεις δένδρων και φυτών, πρωτεΐνες τροφίμων κλπ. Οι ουσίες αυτές μπορεί να εισέλθουν στο σώμα μέσω της εισπνοής, της κατάποσης, ή με την επαφή στο δέρμα. Οι ουσίες που προκαλούν αυτές τις αντιδράσεις ονομάζονται αλλεργιογόνα. ..................

read more

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Δερβένι – Πνέουν δυνατοί άνεμοι - Έκκληση απο Πυροσβεστική.

 Κορινθία: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Δερβένι – Πνέουν δυνατοί άνεμοι  

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και βρίσκεται σε εξέλιξη στη δασική περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Λυγιάς, στο Δερβένι Κορινθίας όπου πνέουν δυνατοί δυτικοί άνεμοι.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 03.00 σήμερα Τρίτη και σήμανε συναγερμό. Αμεσα δόθηκε εντολή και 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα μετέβησαν στην περιοχή

Άνοιγμα φωτογραφίαςκαι ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ δόθηκε εντολή σε δύο καναντέρ να προχωρήσουν σε ρίψεις νερού.

Δυστυχώς, το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που γιγαντώνουν τις φλόγες και επεκτείνουν το πύρινο μέτωπο. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν απειλούνται σπίτια ή κατοικημένες περιοχές.

Προκριματικά Euro 2024: Είδε και έπαθε η Γαλλία, άνετα η Ολλανδία

https://www.fosonline.gr/media/news/2023/03/27/239086/main/prokrimatika-apotelesmata.jpg 

Μόνη πρώτη η Γαλλία με έξι βαθμούς μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές στα προκριματικά του Euro 2024. Δυσκολεύτηκε στο Δουβλίνο με αντίπαλο την Ιρλανδία, ωστόσο πήρε τη νίκη με το γκολ του Παβάρ στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου (0-1).

Ο Μενιάν στα τελευταία λεπτά ήταν φοβερός και κράτησε το μηδέν απέναντι στην Ιρλανδία που πίεσε για την ισοφάριση αλλά έπεσε πάνω στον Γάλλο κίπερ της Μίλαν.

Η Ολλανδία δεν συνάντησε δυσκολίες απέναντι στο Γιβραλτάρ (3-0). Πέτυχε δυο γκολ μέχρι το 50’ ενώ στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έμειναν και με παίκτη λιγότερο. Ο αμυντικός της Σίτι, Άκε ήταν αυτός που έγραψε το 2-0 αλλά και το 3-0. 

Θυμίζουμε πως την επόμενη αγωνιστική (3η, 16/6) η Ελλάδα θα φιλοξενήσει την Ιρλανδία ενώ η Γαλλία θα παίξει εκτός έδρας με το Γιβραλτάρ.

Στον 5ο όμιλο, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Σφιντέρσκι έδωσε τη λύση στην Πολωνία του Φερνάντο Σάντος (πρώτη νίκη στα προκριματικά) κόντρα στην Αλβανία (1-0) που είχε στο 88' τεράστια ευκαιρία με τον Ουζούνι να ισοφαρίσει. Στο Μολδαβία – Τσεχία (έμεινε στον πάγκο ο Βατσλίκ) δεν είχαμε γκολ, με τους Τσέχους να μην μπορούν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στον 6ο όμιλο, η Αυστρία στο 0-0 έχασε πέναλτι και στο 25’ έμεινε πίσω στο σκορ αλλά στην επανάληψη έφερε τούμπα (2-1) τον αγώνα με γκολ στο 67' και στο 88'. Η Σουηδία είχε εύκολο έργο με αντίπαλο το Αζερμπαϊτζάν (5-0).

«Πάρτι» για την Ουγγαρία. Στο πρώτο ημίχρονο είχε…καθαρίσει τη Βουλγαρία με το σκορ στο 3-0! Στο άλλο ματς του ομίλου, στο ντέρμπι Μαυροβούνιο – Σερβία είχαμε πάθος, ένταση, νεύρα κι ένα υπέροχο πλασέ από τον Βλάχοβιτς, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο στο β' ημίχρονο και στο 78' έκανε το 0-1. Ο ίδιος στην τελευταία φάση του αγώνα διαμόρφωσε και το 0-2 για τη Σερβία.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Δευτέρας (27/3)

Ελλάδα-Λιθουανία 0-0: Της έλειψε μόνο το γκολ…

 Ελλάδα-Λιθουανία 0-0: Της έλειψε μόνο το γκολ… (highlights) 

Η Εθνική Ελλάδος έμεινε στο 0-0 με την Λιθουανία στην «OPAP Arena» όμως έθελξε με την παρουσία της αφού έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και της έλειψε μόνο ένα καλό τελείωμα. 

Μέσα σε πολύ ωραία ατμόσφαιρα διεξήχθη ο πρώτος αγώνας της Εθνικής Ελλάδος στην νέα της έδρα, την «OPAP Arena», η οποία συνέχισε τις καλές εμφανίσεις καθώς δημιούργησε σωρεία ευκαιριών ενώ παράλληλα ικανοποίησε και αμυντικά αφού δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τους Λιθουανούς.