Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Δερβένι – Πνέουν δυνατοί άνεμοι - Έκκληση απο Πυροσβεστική.

 Κορινθία: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Δερβένι – Πνέουν δυνατοί άνεμοι  

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και βρίσκεται σε εξέλιξη στη δασική περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Λυγιάς, στο Δερβένι Κορινθίας όπου πνέουν δυνατοί δυτικοί άνεμοι.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 03.00 σήμερα Τρίτη και σήμανε συναγερμό. Αμεσα δόθηκε εντολή και 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα μετέβησαν στην περιοχή

Άνοιγμα φωτογραφίαςκαι ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ δόθηκε εντολή σε δύο καναντέρ να προχωρήσουν σε ρίψεις νερού.

Δυστυχώς, το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που γιγαντώνουν τις φλόγες και επεκτείνουν το πύρινο μέτωπο. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν απειλούνται σπίτια ή κατοικημένες περιοχές.

   Νωρίτερα, εκδηλώθηκαν  πυρκαγιές σε Ξανθοχώρι, Μποζικά και Κοκκώνι Κορινθίας και Μενδενίτσα Φθιώτιδας,

Εκκληση από Πυροσβεστική

H επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες θα είναι ραγδαία και θυελλώδεις άνεμοι αναμένεται να σαρώσουν όλη τη χώρα, εγείροντας φόβους για εκδήλωση πυρκαγιών.

Γι’ αυτόν τον λόγο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός κάνει σύσταση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί το επόμενο 48ωρο.

Οπως αναφέρει, οι άνεμοι σήμερα και αύριο θα είναι δυτικοί και βορειοδυτικοί, εντάσεως 8 και 9 μποφόρ, γεγονός που κάνει ευκολότερη την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών.

Και κάνει έκκληση στους πολίτες ν’ αποφύγουν το κάψιμο κλαδιών, αλλά και οποιαδήποτε άλλη θερμή εργασία στην ύπαιθρο.