Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Σεισμική δόνηση ανατολικά της Πελοποννήσου. - Σεισμοί σε όλη την Ελλάδα!!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:09 ανατολικά της Πελοποννήσου. 
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 28 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Συκέας και 71 χιλιόμετρα ανατολικά της Σπάρτης.
Το εστιακό βάθος ορίζεται στα 60 χιλιόμετρα.

 Τα τελευταία 24ωρα, σημειώνονται αρκετοί σεισμοί σε διάφορα σημεία της χώρας μας....
Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, πρόκειται για ανεξάρτητα σεισμικά γεγονότα μεταξύ τους, ωστόσο δηλώνουν πως αρκετά ρήγματα της χώρας μας, παρουσιάζουν μεγάλη διέγερση, όχι όμως τόσο μεγάλη για να δώσουν έναν ισχυρό σεισμό.

Σεισμοί γίνονται στη κεντρική Μακεδονία, στο νότιο, νοτιοανατολικό Αιγαίο, αλλά και στο Ιόνιο πέλαγος. Τα μεγέθη είναι κοντινά μεταξύ τους, κοντά στους 4,0-4,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Επίσης έχουν μικρό εστιακό βάθος και γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί από τους κατοίκους της δυτικής, βόρεια και νότιας χώρας.

Οι σεισμολόγοι, περιμένουν και άλλους τέτοιους σεισμούς ανάλογου μεγέθους τις επόμενες ημέρες σε διάφορα σημεία της χώρας μας, αλλά δεν φαίνεται να περιμένουν μεγάλο σεισμικό γεγονός, καθησυχάζοντας τους πολίτες.

Αμαλιάδα: 5 χρόνια φυλάκιση για βιασμό ανήλικου αγοριού


 Aπό το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ χθες, ένας 31χρονος από την περιοχή της Πάτρας, για τον βιασμό ενός 13χρονου τότε, τσιγγάνου.
Όπως διαβάζουμε στο amaliadanews, ο 31χρονος κατηγορούνταν ότι οδήγησε τον Σεπτέμβριο του 2012 σε ξενοδοχείο της Πάτρας τον ανήλικο,
λέγοντας στο Δικαστήριο ότι του το είχε ζητήσει το παιδί για να πλυθεί σε κάποιο μπάνιο, αφού είχε λερωθεί μετά από αγώνες στους οποίους συμμετείχε.

Ο ανήλικος, φέρεται να κατέθεσε ότι ο 31χρονος δεν τον βίασε, αλλά του ζήτησε να υποκύψει σε σεξουαλικές προτάσεις. Σύμφωνα με υπαλλήλους του ξενοδοχείου, οι επισκέψεις του 31χρονου με το ανήλικο αγόρι ήταν δύο και την δεύτερη κάλεσαν την αστυνομία, θεωρώντας ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.

Από την ιατροδικαστική έρευνα φαίνεται να προέκυψε ότι δεν υπήρξε βιασμός,
ενώ σε αυτή την άποψη φέρεται κατέληξε και ο ψυχίατρος που εξέτασε τον ανήλικο.

Το Δικαστήριο όμως, δεν πείστηκε ότι δεν υπήρξε ασέλγεια, μια κατηγορία που όταν αφορά σε ανηλίκους εμπίπτει στην κατηγορία του βιασμού...

Ανήλικος σακάτεψε στο ξύλο τη γριούλα στη Λαμία!

Και όμως ένας ανήλικος σήκωσε το χέρι του και βασάνισε την άτυχη γιαγούλα. Δεν ήταν μόνος του αλλά τον βοήθησε και ένας 26χρονος...
Όπως διαβάζουμε στο viotianews, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας εντόπισαν και προσήγαγαν σήμερα το πρωί από περιοχή της Λαμίας τον 14χρονο, ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε την συμμετοχή του στη ληστεία! Όπως κατέθεσε, την Κυριακή το βράδυ μπήκαν στο σπίτι της 84χρονης από ανασφάλιστη πόρτα.
Έδεσαν με μονωτική ταινία τα χέρια της 84χρονης, τη χτύπησαν για να τους πει που έχει κρυμμένα χρήματα και στη συνέχεια ερεύνησαν όλους τους χώρους του σπιτιού όπου βρήκαν και πήραν 150 ευρώ που είχε η 84χρονη γυναίκα. Φεύγοντας την εγκατέλειψαν χτυπημένη και δεμένη στο σπίτι της.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 26χρονο, ενώ παράλληλα εξετάζουν το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο "δίδυμο" να έχει συμμετοχή και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις στην περιοχή.
 Η 84χρονη μεταφέρθηκε χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένει για νοσηλεία.

Πάτρα: Κινητοποίηση από αντιεξουσιαστές σε ραδιόφωνο για τις καταλήψεις – Συγκέντρωση απόψε στην πλατεία Όλγας

 

Για μία ακόμη ημέρα οι αντιεξουσιαστές σήμερα, συνέχισαν τις δράσεις τους στην Πάτρα διαμαρτυρόμενοι στην εκκένωση των τριών καταλήψεων του Παραρτήματος, του Μαραγκοπουλείου και του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου στο ΤΕΙ.

Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, σήμερα το πρωί έκαναν για αρκετή ώρα στον Πατρινό ραδιοφωνικό σταθμό Mojo Radio, κατάληψη αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

Παράλληλα νεαροί που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο διάβαζαν στον «αέρα» κείμενα, κάποιοι άλλοι μοίραζαν στους περαστικούς στην είσοδο του ραδιοφώνου στην οδό Κορίνθου φυλλάδια που ενημέρωναν για το τι έχει συμβεί.

Στο μεταξύ σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη να γίνει στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Όλγας) συγκέντρωση - μικροφωνική αλληλεγγύης στις καταλήψεις, όπως αναφέρουν «ενάντια στην Κρατική Καταστολή των κοινωνικών χώρων Αγώνα. Αλληλεγγύη στις Καταλήψεις Παραρτήματος - Μαραγκοπουλείου - Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΤΕΙ Πάτρας - Βαλβείου - Αντιβίωσης – Ορφανατροφείου».

Αστυνομική επιχείρηση με 14 συλλήψεις στην Αργολίδα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, έγινε σήμερα αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, κατά τη διάρκεια της οποίας, έγιναν έλεγχοι σε 130 οχήματα και σε 140 άτομα, ενώ προσήχθησαν 32 άτομα εκ των οποίων συνελήφθησαν τελικά 14 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι δύο Έλληνες, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 66.372,12 και 69.614,50 ευρώ, καθώς και δώδεκα αλλοδαποί, οι οποίοι έμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 55 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και τρεις παραβάσεις για υπαίθριο εμπόριο.

Επιπλέον, από την ασφάλεια Ναυπλίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, για εκμίσθωση ακινήτου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών κατά της διαθεσιμότητας


 Κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με σημερινή απόφαση της Συγκλήτου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού».
Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε σχετικό ψήφισμα, «η Σύγκλητος δεν θα δεχθεί καμία μείωση προσωπικού», διότι όπως τονίζεται, «μετά το μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων, το μη διορισμό εδώ και τέσσερα χρόνια κανενός υπαλλήλου, και με βάση τα διεθνή πρότυπα, το Πανεπιστήμιο Πατρών, όχι μόνο δεν έχει πλεονάζον προσωπικό που θα μπορούσε να τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά αντιθέτως χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση».

Επίσης, όπως αναφέρεται στο ίδιο ψήφισμα, «η Σύγκλητος επιθυμεί τον συντονισμό των ενεργειών όλων των ΑΕΙ της χώρας, ώστε να ακυρωθεί η οριζόντια περικοπή υπαλλήλων στα ΑΕΙ».

Αυτή η περικοπή, σύμφωνα με την Σύγκλητο, «θα επιδεινώσει δραματικά την αποδοτικότητα και τη λειτουργία των Πανεπιστημίων».

Από την πλευρά της, η γενική συνέλευση του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών, αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και στην συνέχεια πενθήμερη απεργία από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, ο σύλλογος οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Ο Μιχελάκης καρατόμησε τον Δήμαρχο Ιθάκης - Οι απίστευτες υποθέσεις που του στοίχισαν τη θέση του


  - Ο δήμαρχος Ιθάκης είχε γίνει γνωστός από το βίντεο όπου χαστούκιζε δημοτικό σύμβουλο - Ξαναδείτε το βίντεο

- Οι εφορίες του έκαναν κατάσχεση ήδη της αποζημίωσής του από το δήμο για οφειλές προς το Δημόσιο
- Υποβίβασε προϊσταμένη του Δήμου σε τηλεφωνήτρια της Πολεοδομίας επειδή έπραξε τα δέοντα
- Όταν του έγινε κατάσχεση, πήρε το μπλοκ επιταγών του Δήμου και έκοψε ένα ποσό ίσο με εκείνο της κατάσχεσης
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ

Σε παύση από τα καθήκοντα του Δημάρχου Ιθάκης κ. Ιωάννη Κασσιανού προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης αποδεχόμενος τη γνωμοδότηση του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Ξεκίνησε με... πεντάρα - “Πέταξε” στο Περιστέρι η Εθνική Ελπίδων


Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε η Εθνική Ελπίδων τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για τον 7ο προκριματικό όμιλο του EURO 2013/15, καθώς επικράτησε άνετα 5-0 της Μάλτας στο Περιστέρι.

Η ελληνική ομάδα είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, πέτυχε γρήγορα δύο γκολ που απέβαλαν το άγχος της πρεμιέρας, δημιούργησε όμορφες φάσεις και χειροκροτήθηκε θερμά στο τέλος από τους φιλάθλους. Οι επόμενοι αγώνες της Εθνικής είναι εκτός έδρας στις 11 και 15 Οκτωβρίου, με Τουρκία και Μάλτα, αντίστοιχα.

Την ερχόμενη Δευτέρα η πρεμιέρα της Fatmagul

Ο 2ος συναρπαστικός κύκλος της αγαπημένης καθημερινής σειράς του Mega κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 στις 18:50.
Η συγκλονιστική ιστορία της ηρωίδας καθήλωσε τους τηλεθεατές. Η Φατμαγκιούλ βιάζεται από τρία κακομαθημένα πλουσιόπαιδα και αναγκάζεται, παρά τη θέλησή της, να παντρευτεί τον Κερίμ, τον τέταρτο της παρέας, ο οποίος ήταν παρών στο βιασμό της αλλά δεν τον εμπόδισε. Η Φατμαγκιούλ πλέον είναι υποχρεωμένη να μοιραστεί τη ζωή της με έναν άνθρωπο που μισεί. Οι περιπέτειες του ζευγαριού δεν σταματούν εδώ και όταν η κοπέλα μηνύει τους βιαστές της όλοι στρέφονται εναντίον της ενώ ο Κερίμ κατηγορείται για το φόνο ενός εκ των βιαστών. Η αγάπη του Κερίμ για τη Φατμαγκιούλ σιγά σιγά κάμπτει το μίσος της και σύντομα έρχονται κοντά ο ένας στον άλλον.

Η ΔΤ προσλαμβάνει τελικά 439 άτομα με δίμηνες συμβάσεις

dt
Τα ονόματα των 439 ατόμων που θα εργαστούν με δίμηνες συμβάσεις στη Δημόσια Τηλεόραση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ειδικός διαχειριστής, Γκίκας Μάναλης.
Πρόκειται για αριθμό σημαντικά μικρότερο από αυτόν των 577 που είχαν ανακοινωθεί στις 22 Ιουλίου καθώς, όπως εξηγεί ο κ. Μάναλης στο σκεπτικό της απόφασης που συνοδεύει τον κατάλογο των ονομάτων «σήμερα όμως, η Ειδική Διαχείριση έχει τεθεί σε μερική λειτουργία και έχουν καταστεί εμφανέστερες οι ανάγκες σε προσωπικό, που αφενός απασχολείται στη διαχείριση του ενεργητικού και παθητικού της περιουσίας της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. και αφετέρου παράγει και μεταδίδει τηλεοπτικό πρόγραμμα, καθημερινά εμπλουτιζόμενο με νέες εκπομπές. Άλλωστε, μέχρι και σήμερα ο χώρος απασχόλησης των υπαλλήλων περιορίζεται στα κτήρια της Κατεχάκη και της Μουρούζη.
Τα ανωτέρω γεγονότα έχουν οδηγήσει σε επαναπροσδιορισμό των αναγκών σε προσωπικό. Κατόπιν αυτών, σε κάποιες από τις προκηρυχθείσες ειδικότητες κρίνεται αναγκαία η πρόσληψη μεγαλύτερου αριθμού προσωπικού, ενώ σε κάποιες άλλες μικρότερου, συγκριτικά προς τον
αρχικώς προκηρυχθέντα, χωρίς να παραβιάζεται η σειρά κατάταξης, χωρίς να μεταβάλλονται οι ειδικότητες ούτε ο συνολικός αριθμός των προκηρυχθεισών θέσεων προσωπικού (589) της Προκήρυξης με Α.Π. 01/2013».

ysterografa.gr

Ο Ιωάννου αρχισυντάκτης αθλητικού στη ΔΤ

Vaggelis-Ioannou
Ο Βαγγέλης Ιωάννου είναι μεταξύ των δημοσιογράφων που βρίσκονται στη λίστα του δυναμικού της Δημόσιας Τηλεόρασης, και μάλιστα σε ρόλο αρχισυντάκτη του αθλητικού τμήματος.
Ο έμπειρος δημοσιογράφος, με πολυετή σταδιοδρομία στον χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ, ήταν διευθυντής του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ πριν από το λουκέτο του Ιουνίου στην κρατική τηλεόραση, και είχε πιστωθεί σημαντικές επιτυχίες, καθώς και την αναμόρφωση του τμήματος, το οποίο “έτρεχε” σε άλλους ρυθμούς.
Στο παρελθόν, ο Βαγγέλης Ιωάννου είχε εργαστεί σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και τον “Ελεύθερο Τύπο”, ενώ υπήρξε επί σειρά ετών διευθυντής του τμήματος μπάσκετ της κορυφαίας αθλητικής εφημερίδαςΦως των Σπορ” του Θόδωρου Νικολαϊδη, μαζί με τον Παντελή Διαμαντόπουλο.

Τρεις υποψήφιοι με ελληνικές ρίζες στις γερμανικές εκλογές

germany
Στις 22 Σεπτεμβρίου η Γερμανία ψηφίζει. Στις λίστες των κομμάτων βρίσκονται αρκετοί υποψήφιοι μη γερμανικής καταγωγής, μεταξύ των οποίων και τρεις με ελληνικές ρίζες. Όπως γράφει στην ιστοσελίδα της η Deutsche Welle, η υποψήφια του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος SPD, Στέλλα Κυργιανέ-Εφραιμίδη, είναι πολύ πιθανόν να εκλεγεί μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου.

Επίθεση Παπαρήγα στον ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία- Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στηρίζει τους εκπαιδευτικούς

papariga
Υπέρ των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών τάχθηκε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο, χαρακτηρίζοντας δίκαια τα αιτήματά τους.
Η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη στάση του στα θέματα της εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να εξωραΐζει την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ σημείωσε ότι «δεν είμαστε στην εποχή του 1889 όταν ο καπιταλισμός ήθελε να ανατρέψει το οικοδόμημα της φεδουαρχίας».
«Λέτε ότι θα τα ανατρέψετε όλα όταν έρθετε στην κυβέρνηση. Το ρετιρέ και την πρόσοψη της παιδείας θα αλλάξετε», επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.
Ακόμα, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για ενίσχυση της παραπαιδείας και κατάργηση της δωρεάν δημόσιας παιδείας ενώ υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο ανατρέπει τη σχέση ανάμεσα στα παιδιά που ολοκληρώνουν το γενικό λύκειο με τα παιδιά που θα πηγαίνουν στην τεχνική κατάρτιση.


koutsoumpasΤο ΚΚΕ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί στις γενικές τους συνελεύσεις δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου για την εκπαίδευση, στην πλατεία Ομόνοιας στην Αθήνα.
Θα πρωτοστατήσουμε στην πάλη για τον αγωνιστικό προσανατολισμό και την κατεύθυνση του κινήματος, ενάντια σε όλους τους αντιεκπαδευτικούς νόμους, για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στις διαδικασίες του κινήματος, και για τη στερέωση της κοινής δράσης γονιών-μαθητών και εκπαιδευτικών δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στο Σύνταγμα

olme
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα το συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΟΛΜΕ στην Πλατεία Συντάγματος, για να εκφράσει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή, αλλά και κατά της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου: «Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα» και σημείωσε ότι «Στις 16 του μηνός ξεκινάμε δυναμικά. Θα είναι Μεγάλη Δευτέρα για την εκπαίδευση, είμαστε αποφασισμένοι».
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε ακόμη ότι: «Θα κάνουμε παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις συλλαλητήρια και εκδηλώσεις στα σχολεία. Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός στον χώρο της εκπαίδευσης. Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός των Ομοσπονδιών γενικότερα. Μεγάλοι αγώνες έρχονται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής» κατέληξε.
Στο πλευρό των εκπαιδευτικών, όταν η πορεία τους κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος, βρέθηκαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Λόγω της εκδήλωσης διαμαρτυρίας κλειστές είναι η η Λεωφόρος Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας από το ύψος της Σέκερη. Επίσης, αυτή την ώρα κλειστή είναι και η Σταδίου, καθώς ανεβαίνει προς την πλατεία Συντάγματος η πορεία που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ.

ysterografa.gr

Αρβανιτόπουλος: Δέσμευση για απορρόφηση όλων των εκπαιδευτικών

arvanito
Τη διαβεβαίωση ότι για όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό που μπήκε στο μέτρο της διαθεσιμότητας υπάρχει μέριμνα ώστε να μεταφερθούν όλοι, είτε σε οργανισμούς δημόσιας υγείας, είτε σε ΙΕΚ, έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος επανέλαβε ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει ενώ επεσήμανε ότι το υπουργείο ανταποκρινόμενο στο αίτημα της κοινότητας, κατοχυρώνει και διασφαλίζει με άρθρο που θα κατατεθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, την οργανική θέση των εκπαιδευτικών δίνοντας τέλος στην σύγχυση και στην αδιαφάνεια που επικρατούσε.
Ακόμα, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι στο θέμα αξιολόγησης των διοικητικών υπαλλήλων το υπουργείο Παιδείας είναι σε διάλογο με τα πανεπιστήμια διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν αφορά τα τεχνολογικά ιδρύματα.
«Όλοι παροικούμε στην Ιερουσαλήμ. Γνωρίζουμε ότι δύο – τρία πανεπιστήμια έκαναν αθρόες μονιμοποιήσεις. Εμείς δεν ερχόμαστε να ζητήσουμε οριζόντια μέτρα. Αξιοποιούμε το προσωπικό και θα υπάρξει συνεργασία με τα ιδρύματα για να δούμε που υπάρχουν υπεράριθμοι και που υπάρχουν κενά για να τα καλύψουμε», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Ψηφίστηκε επί της αρχής ο νέος Κώδικας των Δικηγόρων

vouli
«O νέος δικηγορικός κώδικας αποτελεί πρωτοβουλία της κυβέρνησης και δεν είναι επιβολή της τρόικα», ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, τοποθετούμενος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία ψηφίστηκε επί της αρχής του (με την θετική γνώμη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ) ο νέος Κώδικας των Δικηγόρων. Κατά τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΧΑ και το ΚΚΕ.

Προανήγγειλε αλλαγές ο Μαρτίνης στον Ερυθρό Σταυρό

ÓõíÝíôåõîç Ôýðïõ ôïõ ðñïÝäñïõ ôïõ Åëëçíéêïý Åñõèñïý Óôáõñïý (ÅÅÔ) ÁíäñÝá Ìáñôßíç. (EUROKINISSI / ÆÙÍÔÁÍÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ)Πρωτοβουλία για σειρά αλλαγών στη διοικητική λειτουργία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) προαναγγέλλει με δήλωσή του, χωρίς να τις ονοματίσει, το μέλος του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΣ και τέως πρόεδρός του, Ανδρέας Μαρτίνης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, ο κ. Μαρτίνης, «το τελευταίο διάστημα, για λόγους που κάποτε και σε χρόνο που τα γεγονότα και τα δεδομένα θα μπορούν νηφάλια να αποτιμηθούν, το τεράστιο έργο του ΕΕΤ δεν δύναται να συνεχισθεί στην έκταση που επιτάσσουν οι ανάγκες της δύσκολης σημερινής συγκυρίας».

«Απαιτούνται ρηξικέλευθες τομές και αναδιαρθρώσεις, άμεσα και έξω από κάθε μίζερη εσωστρέφεια. Στη σημερινή συνεδρίαση του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΣ με δέκα συνοδοιπόρους στη μακρά διοικητική διαδρομή μου, θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία για το μεγάλο άνοιγμα προς την κοινωνία και για μία νέα, πιο λαμπρή, πιστεύουμε, σελίδα της ένδοξης ιστορίας του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού οργανισμού της χώρας μας», επισημαίνει ο κ. Μαρτίνης.

Η Συρία ανοίγει τις αποθήκες της για έλεγχο. Μόνο το Ισραήλ… και οι αντάρτες επιμένουν για χτύπημα κατά του Άσαντ



Benjamin-Netanyahu
Την ώρα που η διεθνής κοινότητα εμφανίζεται ανακουφισμένη από τη διαφαινόμενη αποτροπή του στρατιωτικού χτυπήματος της Δύσης κατά της Συρίας, το Ισραήλ και οι… αντάρτες της Δαμασκού επιμένουν για την αναγκαιότητα να υπάρξει επίθεση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Το Τελ Αβίβ δηλώνει ότι δεν πιστεύει τις διαβεβαιώσεις που δίνει η ηγεσία της Συρίας, και εκτιμά ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ δεν είναι ειλικρινής, αλλά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να ξεγελάσει τη διεθνή κοινότητα, και να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει.

Η υποθήκη της Μισέλ Ομπάμα για… να γίνει Πρόεδρος

Michelle-Obama
Twitter @EmOikonomidis
Το 2008, η Αμερική άντεξε να φτάσει… ως την κάλπη και να εκλέξει τον πρώτο Αφροαμερικανό Πρόεδρο στην ιστορία του έθνους που γεννήθηκε από μια Επανάσταση και έφτασε να καθιερωθεί ως η παραδοσιακή υπερδύναμη της ανθρωπότητας, ανεξαρτήτως γενεών και συνθηκών.
Ο Μπαράκ Χουσεϊν Ομπάμα ήταν ο “προφήτης της Αλλαγής”, για πολλούς η ενσάρκωση του “ονείρου” για το οποίο είχε κλείσει η φωνή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ πριν από μερικές δεκαετίες. Η δε ιστορική συγκυρία που τον ήθελε να διαδέχεται την πιο πολεμοχαρή ηγεσία των ΗΠΑ από τον προηγούμενο κιόλας αιώνα (Μπους τζούνιορ, Ντικ Τσέινι, Ντόναλντ Ράμσφελντ), καθιστούσε ακόμη πιο εκκωφαντικά ηχηρή την προσδοκία της Προεδρίας του.

Η Ρεπούση χτύπησε ξανά....Με επιχειρήματα από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε «νεκρή γλώσσα» τα Αρχαία Ελληνικά....


 Tελικά στην ΝASA οι άνθρωποι είναι εκτός πραγματικότητας σύμφωνα με τη θεωρία της κας. Ρεπούση. Αυτοί μέχρι σήμερα δίνουν στους Γαλαξίες που ανακαλύπτουν αρχαία ελληνικά ονόματα, αλλά σύμφωνα με τη βουλευτίνα της ΔΗ.ΜΑΡ πρόκειται για μια νεκρή γλώσσα.

H Γερμανίδα υπουργός Dr. Angelica Schwall-Düren, σε Τατούλη: "Οι Γερμανικές Τράπεζες είναι έτοιμες να εγγυηθούν την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ".

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14108b6b3e00a83d&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hlf7yg250&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378835635388&sads=mRWk-qu9zxgz0rrnDAIF5G8SnVw
 
Σε τέσσερις άξονες κοινής πολιτικής συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η Υπουργός Ομοσπονδιακών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ΜΜΕ του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας της Γερμανίας, Dr. Angelica Schwall-Düren, ήτοι την προώθηση των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, την επαγγελματική κατάρτιση, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τον τουρισμό.

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14108b6b3e00a83d&attid=0.3&disp=inline&realattid=f_hlf7ysxp2&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378835689518&sads=-pOCDqh7s4HNb41SuRittQjeAl4
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την εξαγωγική δυναμική της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία στο διάστημα των τελευταίων τριών ετών κατατάσσεται στη δεύτερη θέση στη χώρα, όταν στο παρελθόν βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις. Αναφορικά με την επαγγελματική κατάρτιση τόνισε ότι πρόκειται για κρίσιμο ζήτημα και για τον ιδιωτικό, αλλά και για τον δημόσιο τομέα, στο επίπεδο της δημόσιας διοίκησης. Όσον αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά όχι μόνο της οικονομίας της χώρας, αλλά και της κοινωνίας, εφόσον αποτελούν κατά βάση οικογενειακές επιχειρήσεις. Το μείζον ζήτημα, όπως ανέφερε είναι η παροχή ρευστότητας, και για το σκοπό αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου ετοιμάζει τη σύσταση Ταμείου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Η στόχευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφορικά με το τουριστικό προϊόν, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, είναι ο στοχευμένος θεματικός τουρισμός.

ΟΝΝΕΔ (ΓΥΡΝΑ ΣΕΛΙΔΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΕΤΡΑΔΙΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ)


Στην προσπάθειά μας για ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από τα ζητήματα της Μέσης Εκπαίδευσης, διοργανώνουμε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013, πανελλαδική δράση κοινωνικής προσφοράς τετραδίων σε σχολεία δεκαέξι Νομών της Ελλάδας.

Σκοπός της δράσης είναι να παρακινήσουμε τους μαθητές να ασχοληθούν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Μέση Εκπαίδευση, μέσα από την καθημερινή δραστηριότητα στο χώρο του σχολείου τους. Παράλληλα, δηλώνουμε την πρόθεσή μας να σταθούμε δίπλα στον μαθητή, καταθέτοντας προτάσεις και διεκδικώντας την εφαρμογή τους για την αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών.

Στο πλαίσιο της κίνησης θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των μαθητών σε γραφική ύλη σε ακριτικό σχολείο του Έβρου. Την παράδοση του υλικού θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης.

Από το Γραφείο Τύπου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Ε.Ε. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΕΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΚ


Από τη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα καταδίκης των επιθέσεων στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Πρεμετής από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Η Συνέλευση του ΕΛΚ ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα με τίτλο: "Ελευθερία της πίστης", που κατατέθηκε από τη ΝΔ με τη στήριξη του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας.

Το ψήφισμα, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:

Η ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος: "Καταδικάζει έντονα την εξτρεμιστική πράξη εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πρεμετή Αλβανίας, προς τους ιερείς και τις κτήσεις της, ως πράξη εξτρεμισμού εναντίον του Χριστιανισμού επί ευρωπαϊκού εδάφους".
"Λαμβάνοντας υπόψη την ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας ως βασικές αρχές που κατοχυρώνονται στην Οικουμενική Διακήρυξη του 1948 των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στον Ευρωπαϊκό Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, και το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών τα επεισόδια εξτρεμιστικής βίας εναντίον χριστιανικών Εκκλησιών και τόπων λατρείας συνέβησαν στην Αίγυπτο, τη Συρία και την Αλβανία…”.

Επιπλέον, η Συνέλευση του ΕΛΚ έδωσε τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την τεράστια προσπάθεια του τελευταίου χρόνου στην αντιμετώπιση της κρίσης και τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται, ενώ παράλληλα το Προεδρείο του ΕΛΚ υπογράμμισε τον θαυμασμό των Ευρωπαίων για τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Η Τακτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησαν ο Γιάννης Σμυρλής, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ε.Ε., ο Μανώλης Μαυρομάτης, π. ευρωβουλευτής, ο ειδικός σύμβουλος της Κομισιόν, Δημοσθένης Μαμμωνάς, ο Γιάννης Σαμπατάκος και ο Νίκος Κορογιαννάκης».

ΔΡΑΣΗ : Μόνο με ευρύτατη συναίνεση η αλλαγή του εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμονές εκλογών

 
Η πρόθεση της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου σε ό,τι αφορά την εκλογή των Δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων, συνεπάγεται δραστική αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού, λιγότερο από δέκα μήνες πριν από τις εκλογές. Πρόκειται για μια επιλογή που δείχνει έλλειψη σεβασμού για τους θεσμούς, εξυπηρετεί μικροκομματικά συμφέροντα (π.χ. δεν εισάγει τις αντίστοιχες αλλαγές στις περιφερειακές εκλογές) και αδικεί ακόμη και κατ' αρχήν ορθές καινοτομίες, όπως η παροχή στους ψηφοφόρους της δυνατότητας να επιλέξουν δημοτικούς συμβούλους ανεξαρτήτως της παράταξης στην οποία ανήκουν και η ευχέρεια για εκλογή αντιδημάρχων από τη μειοψηφία, που είχαν περιληφθεί στις προτάσεις της δημοτικής παράταξης «πορτοκαλί» προς τον προηγούμενο Υπουργό Εσωτερικών.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2014.

image.jpeg

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα παρουσίασε τη θεσμική προεκλογική εκστρατεία ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου 2014 την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 .

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και απευθυνόταν προς τον Τύπο και τα ΜΜΕ, καθώς και στους εκπροσώπους νεανικών μέσων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα και πολίτη. 

Χρυσή Αυγή στη βουλή: 1,5 εκατομμύριο ευρώ τον μήνα για συντάξεις εθνοπατέρων!

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Έπειτα από έντονες αντιδράσεις και σειρά θεσμικών παρεμβάσεων της Χρυσής Αυγής, το μνημονιακό υπουργείο οικονομικών παρεδέχθη πως την ίδια ώρα που τσακίζει όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους, ξοδεύει 1,5 εκατομμύριο ευρώ τον μήνα για συντάξεις βουλευτών, ευρωβουλευτών, συζύγων και τέκνων αυτών. Κατόπιν ερωτήσεως του βουλευτή Η. Παναγιώταρου και με αφορμή τον προκλητικό διορισμό Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα, οι αρμόδιοι του ΥΠ.ΟΙΚ. αναγκάστηκαν να δώσουν σημαντικά στοιχεία στη δημοσιότητα. Απεδείχθη έτσι πως λεφτά υπάρχουν, αρκεί να τρώνε καλά οι εθνοπατέρες.

Λογική και ευαισθησία: το έλλειμμα του ελληνικού προγράμματος διάσωσης

Γράφει ο Γιώργος Βοσκόπουλος,
Αναπληρωτής Καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών
Πρόεδρος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


Δύο είναι τα θεμελιώδη υποδόρια συστατικά που χαρακτηρίζουν την ελληνική δημοσιονομική κρίση και τα μέσα αντιμετώπισης της: η έλλειψη λογικής και ευαισθησίας. Η λογική, σύμφωνα με τον καθηγητή Μπαμπινιώτη, αναφέρεται στην «ορθή σκέψη» στο «να σκέφτεται κανείς με βάση την πραγματικότητα και τις κοινές αποδεκτές αλήθειες». Προϋποθέτει ανάλυση των συνθηκών, των αντικειμενικών δυνατοτήτων, των ευκαιριών, των προκλήσεων, των περιορισμών και ορθή αξιολόγηση. Στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε μία σύγκρουση ανάμεσα στον ρεαλισμό της κοινωνικής πραγματικότητας και του δημοσιονομικού κενού και το νεφέλωμα των διαχειριστικών πρακτικών που στερούνται πολιτικής χροιάς.

Συνάντηση Τατούλη - Γερμανίδας υπουργού Angelica Schwall-Düren, στην Πελοπόννησο για διμερείς οικονομικές σχέσεις.

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1410755aa2660c1b&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hleyoedt1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378811518442&sads=_wN9hVznUSCZ06IdrpoblaHGS8w
 
  • Angelica Schwall-Düren, στο μνημείο πεσόντων στην Μεγαλόπολη: «Αισθάνομαι βαθύτατη ντροπή για τα εγκλήματα των συμπατριωτών μου, η διμερής συνεργασία μας όμως με την Πελοπόννησο στέλνει μηνύματα ανθρώπινων σχέσεων με απτό αποτέλεσμα».
  • Π. Τατούλης: «Η Ευρώπη δεν είναι μόνο ένωση νομίσματος. Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε την Ευρώπη να πέσει ξανά στα χέρια ακραίων πολιτικών δυνάμεων».

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ GERANIA VERTICAL KILOMETER ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1410784b60917e4b&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378811057881&sads=CmkEesPgoR2keSTWJMAa9cszvIU

Ο τέταρτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Vertical Kilometer διοργανώθηκε την Κυριακή στο Λουτράκι για τρίτη συνεχή χρονιά!
73 αθλητές από την Ελλάδα αγωνίστηκαν με 10 από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου στο απόλυτο Vertical Kilometer στον κόσμο.
Η εκκίνηση στημένη μπροστά στη θάλασσα με το μπλε χρώμα να κυριαρχεί, ανάμεσα στα banner του αγώνα ακριβώς κάτω από τον ορεινό όγκο των Γερανείων.
6 χλμ διαδρομής και κάθετα 1.000μ μέχρι τον τερματισμό, του μοναδικού VK event στην Ελλάδα, περιμένουν τους θαραλλέους αθλητές για να δοκιμάσουν την αντοχή, τη δύναμη και την ενέργειά τους στην απότομη πλαγιά.
5,4,3,2,1, Go και η δράση αρχίζει! Από νωρίς ξεφεύγουν οι αθλητές από την Ανδόρα και την Ισπανία, ενώ το φαβορί Nejc Kuhar από τη Σλοβενία ελέγχει την κούρσα. Οι γρηγορότεροι Έλληνες αθλητές μπαίνουν μαζί τους στο πρώτο απαιτητικό μονοπάτι, ο ένας πίσω από τον άλλο, με την ανάσα να δυναμώνει και τους παλμούς στα κόκκινα!
Το μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, η μέση της διαδρομής χιλιομετρικά και υψομετρικά –σταθμός τροφοδοσίας του αγώνα- δίνει την ευκαιρία για ενυδάτωση αλλά και για λίγα μέτρα επίπεδης διαδρομής μετά την εξαντλητική ανηφόρα, στην «έξοδο» από το μονοπάτι.
Χαμόγελα, ιδρώτας και βαθιές ανάσες για το δεύτερο μισό. Πλέον το μονοπάτι κρέμεται στην κυριολεξία πάνω από τον Κορινθιακό και φαίνεται καθαρά το ακρωτήρι του Ηραίου και η ακτογραμμή της Βόρειας Πελοποννήσου.
Στο 4ο χλμ περνάνε πρώτοι οι δύο αθλητές από την Ανδόρα και ακριβώς πίσω τους ο Σλοβένος. Η Ισπανίδα Ortega Trancon, είναι πρώτη και φαίνεται να κερδίζει την Ιβηρική μάχη με τις δύο Καταλανές, δεύτερη και τρίτη γυναίκα.

Πρώτος με το εκπληκτικό 44’08’’ περνάει ο Σλοβένος Kuhar και πίσω του τερματίζουν οι Xavier και Feran Teixido τα δύο αδέλφια από την Ανδόρα. Η Ισπανίδα λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαίωσε τη δύναμή της και κέρδισε το ζευγάρι των Καταλανών.
5ος γενικής και πρώτος Έλληνας ο Γιώργος Διαλεκτός με 47’18’’, με δεύτερο τον Σταύρο Στεφανή 51’57’’και τρίτο τον Χρήστο Μαυρίκιο 52’34’’. Στις Ελληνίδες, η Μαρία Μαλάι αναδείχθηκε νικήτρια σε χρόνο 1.02’18’’, δεύτερη η Νικολέτα Γιατράκου 1.10’57’’ και τρίτη η Ελευθερία Βασιλοπούλου 1.13’55’’.
Συγχαρητήρια σε όλους! Πάντα ψηλά!
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1410784b60917e4b&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378811183406&sads=Gg7hmEkAC4Q4g7IPUjjxtoIMxgc
Ευχαριστούμε:
Τον Δήμο Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων
Τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης
Τον Ορειβατικό Σύλλογο Λουτρακίου
Το κατάστημα Pulse 100
Τις εταιρείες Odlo-LaSportiva
Τα καφεκοπτεία «Ο Βραζιλιάνος»
Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών


Gerania Vertical Kilometer
Λουτράκι 09/09/13


Αποκτήστε το βιβλίο-λεύκωμα με την ιστορία του Αστέρα Δερβενίου.

http://www.asterasderveniou.gr/images/stories/leukwma.jpg

 
Είναι η ιστορία του Αστέρα από τα προπολεμικά χρόνια μέχρι και σήμερα...
Πρόκειται για ένα λεύκωμα φωτογραφιών και αποκομμάτων εφημερίδων με αναφορές στα αποτελέσματα των αγώνων είτε επισήμων είτε φιλικών που έδωσε ο Αστέρας Δερβενίου όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης το βιβλίο περιέχει περιγραφές από στιγμιότυπα και καταστάσεις, όπως τα περιέγραψαν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας του Αστέρα, δηλαδή οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντές του.
Είναι η ιστορία του Αστέρα από τα προπολεμικά χρόνια μέχρι και σήμερα.Το βιβλίο αποτελείται από εννέα κεφάλαια, όπου περιγράφονται :
  1. η ιστορία και τα γεγονότα του ανεπίσημου Σωματείου από τα προπολεμικά χρόνια και τη δεκαετία του '50,
  2. η ίδρυσή του Σωματείου και οι αγώνες στην Γ’ κατηγορία,
  3. η άνοδος στη Β’ κατηγορία και η πορεία πρωταθλητισμού για την άνοδο στην Α’ κατηγορία,
  4. οι δώδεκα συνεχόμενες χρονιές στην Α’ κατηγορία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του κυπέλου,
  5. ο υποβιβασμός και η παραμονή στην Β’ κατηγορία,
  6. η επάνοδος στην Α’ κατηγορία,
  7. ο υποβιβασμός και η συγχώνευση με τον Ατρόμητο Πιτσών,
  8. η διάλυση του ΓΠΣ ΑΣΤΗΡ και τέλος
  9. η επανίδρυση του Νέου Αστέρα και η πορεία προς την Α’ κατηγορία.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ
Η δύναμη της δυτικής Κορινθίας

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Πρόσκληση για συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 13/09/2013

Προς:
Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης την 13η -09-2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 μ.μ. που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής, σύμφωνα με τα άρθρα 74 παρ.6 και 75 του Ν. 3852/2010 με θέματα:
  1. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο περί δέσμευσης θέσεων στάθμευσης για Α.Μ.Ε.Α.
  2. Ανάκληση προέγκρισης ίδρυσης ΚΥΕ Επιχείρηση Μαζικής εστίασης π λήρους γεύματος (ζεστής κ' κρύας κουζίνας) – οβελιστήριο της Αλεξάνδρας Χαβελέ στην Τ.Κ. Συκιάς του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
  3. Προέγκριση ίδρυσης ΚΥΕ Επιχείρηση μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος (ζεστήςκ' κρύας κουζίνας) – επιχείρηση αναψυχής καθώς και προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών (καφενείο- εστιατόριο- ψητοπωλείο) της Δήμητρας Καδά στη Τ.Κ. Καρυάς στον οικισμό ορεινής Καρυάς του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.
  4. Προέγκριση ίδρυσης ΚΥΕ Επιχείρηση μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος (ζεστής κ' κρύας κουζίνας) - επιχείρηση αναψυχής καθώς και προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών (καφενείο – σνακ μπαρ) του Σταύρου Παπαργυρίου στη Τ.Κ. Καμαρίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ

Σε εταιρεία σεκιούριτι η φύλαξη του κέντρου κράτησης αλλοδαπών Κορίνθου










Ετοιμοι είναι οι συνολικά έξι μειοδοτικοί διαγωνισμοί του υπουργείου Δημόσιας Τάξης προκειμένου ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι να αναλάβουν τη φύλαξη των κέντρων κράτησης. Οι συμβάσεις που θα προκύψουν θα έχουν διάρκεια ενός έτους και συνολικό προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ. Οπως αναφέρει η Καθημερινή στα έξι κέντρα κράτησης που θα φυλάσσονται μελλοντικά από υπαλλήλους security δεν συγκαταλέγεται αυτό στην Αμυγδαλέζα.

Τα κονδύλια θα διατεθούν από το Ταμείο Επιστροφών της Ε.Ε., ενώ καθένας από τους έξι διαγωνισμούς θα περιλαμβάνει δύο «υποέργα», αυτά της σίτισης των αλλοδαπών κρατουμένων και της καθαριότητας των εγκαταστάσεων. Αρμόδιος αξιωματικός διευκρίνισε μάλιστα ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα έχουν την ευχέρεια να «χτυπήσουν» το σύνολο του έργου ή κάποιο από τα τρία υποέργα (φύλαξη, σίτιση, καθαριότητα). Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, πρώτοι πρόκειται να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για τα κέντρα κράτησης στο Παρανέστι Δράμας και την Κόρινθο.

«:Aνοιγμα» των υπεραστικών γραμμών του ΚΤΕΛ στους ιδιώτες από το 2015

Στο «άνοιγμα» των υπεραστικών γραμμών του ΚΤΕΛ στους ιδιώτες προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών με νομοσχέδιο που κατέθεσε, χωρίζοντας τα δρομολόγια σε τρεις κατηγορίες. Βαριές ποινές και για τις κλοπές σιδηροδρομικού υλικού....
Στο νομοσχέδιο, προβλέπεται η απελευθέρωση των υπεραστικών γραμμών του ΚΤΕΛ από το 2015 και η ανάθεση δρομολογίων σε ιδιώτες χωρίς περιορισμούς στη διαμόρφωση των κομίστρων, αναφέρει το Εθνος, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι γραμμές θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες:
Γραμμές Αποκλειστικού Εργου: Ο ανάδοχος θα εξασφαλίζει την αποκλειστικότητα εκτέλεσης έργου και θα αναλαμβάνει όλες τις υπεραστικές γραμμές μιας γεωγραφικής ενότητας για 10 χρόνια, μετά από διαγωνισμό
Αγονες Γραμμές: Ο ανάδοχος εξασφαλίζει την αποκλειστικότητα εκτέλεσης έργου και ταυτόχρονα την επιδότηση μετά από ανοιχτό διαγωνισμό.
Γραμμές Ελεύθερης Επιλογής: Σε γραμμές μεγάλου εμπορικού ενδιαφέροντος, οποιοσδήποτε πληροί τις προϋποθέσεις θα μπορεί να εκτελεί δρομολόγια με τιμολόγηση που θα ορίζεται από τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς.

Τέλος, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ρύθμιση για τις κλοπές και τις δολιοφθορές στους σιδηροδρόμους, αδικήματα τα οποία πλέον μετατρέπονται σε κακουργήματα και αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης.

Ομιλία του Κ. Κόλλια στη βουλή στα πλαίσια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Ομιλία στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. , στα πλαίσια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο κ. Κόλλιας στάθηκε ιδιαίτερα στο μάθημα της πληροφορικής και στην επαναφορά της βάσης του 10 ως προϋπόθεση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
Κώστας Κόλλιας
«Θεωρώ ιδιαίτερα θετική την απόφαση του Υπουργείου να ανταποκριθεί στο αίτημα για επανένταξη της πληροφορικής στο πρόγραμμα μαθημάτων στο Γενικό Λύκειο και τη διατήρηση του τομέα στο επαγγελματικό λύκειο. Στη σύγχρονη παιδεία, ο πληροφοριακός αναλφαβητισμός ακυρώνει ή απομειώνει κάθε άλλη γνώση. Στον πραγματικό κόσμο ακόμα και ο πιο άριστος μαθητής, ακόμα και θεωρητικής κατεύθυνσης, χάνει κάθε ανταγωνιστικό  πλεονέκτημα αν δεν έχει βασικές γνώσεις πληροφορικής.
Η πληροφορική διαπερνά οριζόντια κάθε άλλη επιστήμη, τέχνη ή κάθε επάγγελμα. Οι εφαρμογές είναι αναρίθμητες και πολύτιμες και κάθε μαθητής τελειώνοντας το σχολείο πρέπει να γνωρίζει όχι μόνο τους βασικούς χειρισμούς αλλά και τις απεριόριστες δυνατότητες των υπολογιστών. Για τους λόγους αυτούς, θα ήθελα με τη σειρά μου να καλέσω το Υπουργείο να επανεξετάσει την επαναφορά της πληροφορικής ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, τουλάχιστον για σχολές σχετικού ενδιαφέροντος, όπου δηλαδή η γνώση πληροφορικής είναι προαπαιτούμενο.
Ένα δεύτερο ζήτημα που θα ήθελα να θέσω είναι η θεσμοθέτηση ενός ελάχιστου αριθμού μορίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι αδιανόητο, να έχουμε αυτή τη στιγμή εισακτέους με μέσον όρο 4 και 5, και όχι μάλιστα σε ΤΕΙ αλλά σε ανώτατες πανεπιστημιακές σχολές. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε, όπως συνέβη φέτος, εισακτέους σε μαθηματική σχολή με λευκή κόλλα σε όλα τα μαθήματα.
Αντιλαμβάνομαι ότι οι συγκυρίες παίζουν το ρόλο τους: η δυσκολία των θεμάτων, η οικονομική δυστοκία. Ωστόσο, όποια και αν είναι η συγκυρία, μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια παραδοχή: Μαθητής που δεν πιάνει ούτε την ελάχιστη βάση δεν μπορεί να σταθεί ως φοιτητής ή σπουδαστής. Βεβαίως, σ’ αυτόν το μαθητή πρέπει να σκύψουμε, να τον εκπαιδεύσουμε καλύτερα, να τον παρακινήσουμε περισσότερο. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει στα πλαίσια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διότι έτσι υποβαθμίζεται ο θεσμός.
Η εκλεκτή Υπουργός κ. Γιαννάκου είχε επιμείνει το 2006 στην τολμηρή απόφαση να διατηρήσει τη βάση του 10. Το αποτέλεσμα ήταν να ανέβει το επίπεδο σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έμειναν βεβαίως κενές δεκάδες χιλιάδες θέσεις εισαγωγής κυρίως σε ΤΕΙ και αυτό λέει κάτι για την κατάσταση της μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης…»

Στόχος ΡΟΜΑ το πρώην ξενοδοχείο ΣΙΜΙ στο Λέχαιο

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Λέχαιο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, τρεις ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 24, 29 και 25 ετών, γιατί προσπάθησαν να αφαιρέσουν από το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο ΣΙΜΙ, μεταλλικά αντικείμενα. Κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και δύο φορτηγά οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου.

Το... τρίποντο και η Σλοβακία μας στέλνουν Βραζιλία! Ελλάδα - Λετονία (21.45)


 Η πιο κρίσιμη αγωνιστική του ομίλου της Εθνικής ομάδα για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας θα διεξαχθεί σήμερα. Η Ελλάδα υποδέχεται την Λετονία και θέλει τη νίκη ώστε να περιμένει ένα ακόμη "δώρο" της Σλοβακίας η οποία φιλοξενεί την Βοσνία.
Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μπορεί να μην ικανοποιεί με τις εμφανίσεις της αλλά στη φάση των προκριματικών που βρισκόμαστε αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα. Η Ελλάδα θέλει μόνο νίκες στις 3 τελευταίες αγωνιστικές και περιμένει ένα... δωράκι από την Σλοβακία για να πάρει την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν άνοιξε τα χαρτιά του ενόψει του αγώνα με την Λετονία στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο Πορτογάλος αναμένεται να παρατάξει τους: Καρνέζη, Τοροσίδη, Τζαβέλλα, Παπασταθόπουλο, Σιόβα, Μανιάτη, Κατσουράνη, Σαλπιγγίδη, Νίνη, Σαμαρά, Μήτρογλου.

Η Λετονία δεν έχει ελπίδες πρόκρισης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήρθε για τουρισμό στην Αθήνα. Με νέο προπονητή, τον Μάριαν Πάχαρς αλλά χωρίς το αστέρι της στην ενδεκάδα, τον Ρούντνεφς, θα ψάξει την έκπληξη.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21.45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το MEGA και τον ΟΤΕ ΤV.

Το πρόγραμμα του 7ου ομίλου

18.30 Λιθουανία - Λιχτενστάιν
21.15 Σλοβακία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη
21.45 Ελλάδα - Λετονία

H Βαθμολογία του 7ου ομίλου



Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Διαφορά τερμάτων
1. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 16 7 +19
2. Ελλάδα 16 7 +4
3. Σλοβακία 12 7 +3
4. Λετονία 7 7 -7
5. Λιθουανία 5 7 -5
6. Λιχτενστάιν 2 7 -14

Έξι ελληνικά πανεπιστήμια στα κορυφαία του κόσμου!

 

Μια θέση ανάμεσα στα 800 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου έχουν και έξι ελληνικά Ιδρύματα σύμφωνα με τον διεθνή πίνακα κατάταξης Πανεπιστημίων 2013 της QS, που δημοσιεύτηκε στο Topuniversities.com.

Για την Ελλάδα, στην κορυφή της κατάταξης είναι –για δεύτερη χρονιά- το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την κατάταξη βρίσκεται στη θέση 471-480 (από το 451-500 του 2012).
62.094 ακαδημαϊκοί και 27.957 μετείχαν στην έρευνα για τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου
Ακολουθεί το πανεπιστήμιο της Κρήτης (491-500), πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (501-550).
Το Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκεται στη θέση 601-650, ενώ το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι στη θέση της κλίμακας + 701.

Καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου θεωρείται το ΜΙΤ στη Μασαχουσέτη, ακολουθεί το Χάρβαρντ και το βρετανικό Κέμπριτζ.

"Έφυγε" ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Θωμάς Κατωπόδης

“Έφυγε” σε ηλικία 65 ετών ο αντιναύαρχος Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Θωμάς Κατωπόδης .
Από τους πιο αγαπητούς αξιωματικούς στο Πολεμικό Ναυτικό ο Θωμάς Κατωπόδης υπήρξε ένα άξιο στέλεχος του ΠΝ και ένας εξαιρετικός Αρχηγός Στόλου στη διετία που υπηρέτησε σ΄ αυτή τη θέση.
Άνθρωπος εξωστρεφής που δεν φοβόταν να πει τη γνώμη του και να την υποστηρίξει.
Διαβάστε αναλυτικά στο Onalert

Πάγκαλος: Σκέφτομαι να γυρίσω στο ΚΚΕ αλλά δεν θυμάμαι το όνομα του γραμματέα!


 - Για ακόμα μια φορά ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος κυβερνήσεων, Θεόδωρος Πάγκαλος, προκαλεί
- Μίλησε για κοινή κάθοδο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές
- Χαρακτήρισε συμπόσιο αποτυχημένων, το συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ
- Είπε ότι η Φώφη Γεννηματά βγαίνει πρώτη στις δημοσκοπήσεις γιατί είναι κόρη του Γεννηματά

Μιλώντας, στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 είπε ότι πρέπει να συσταθεί μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη καθώς "δεν ενδιαφέρουν τα κόμματα".

Τατούλης σε ΚΚΕ: Ποιές off shore σας χρηματοδοτούν;

tat
Σκληρή επίθεση στο ΚΚΕ έκανε από το βήμα του περιφερειακού συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Ο περιφερειάρχης με αφορμή μια φράση για «βρώμικα αμαρτωλά έργα» που είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, που συνεδρίασε εκτάκτως για να εγκρίνει την παράταση παρατάσεων των συμβάσεων μεταφοράς των μαθητών, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου και το ΚΚΕ.
«Το κόμμα σου (για το ΚΚΕ) ήταν τόσο διεφθαρμένο που δεν το ξέρει κανένας» ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε, «για τόσες δεκαετίες ποιοι χρηματοδοτούσαν, ποιες offshore εταιρείες χρηματοδοτούσαν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας; Ποτέ δεν επιτρέψατε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά σας. Αυτά δεν τα λέτε στους πολίτες γιατί δεν έχετε αντοχές».
Στην Πελοπόννησο είπε ο Πέτρος Τατούλης, «το έργο που γίνεται είναι μεγάλο και δεν το αντέχετε, γιατί είσαστε οι άνθρωποι της μιζέριας».
Επιπλέον, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι δεν εκβιάζεται και «σε όσους προσπαθούν να με εκβιάσουν τους απαντώ ότι καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Ελέγχομαι 30 χρόνια που βρίσκομαι στο δημόσιο βίο, χωρίς ποτέ να υπάρξει κάτι εναντίον μου. Αν τολμάτε, ανοίξτε και εσείς τους λογαριασμούς σας».

Ο Flash παραμένει στον αέρα των ερτζιανών

Flash-96
Οι δυσκολίες πολλές και γνωστές, στον ορίζοντα δεν υπάρχει ορατή διέξοδος, οι εργαζόμενοι του Flash ωστόσο δεν το βάζουν κάτω, δίνουν τη μάχη τους, και συνεχίζουν κανονικά από χθες το πρόγραμμα του σταθμού στα ερτζιανά.
Ο Flash 96  είναι από τους ιστορικότερους σταθμούς του ελληνικού ραδιοφώνου, με πολυετή παρουσία και παρεμβατική φωνώ, καθώς από τα μικρόφωνά του πέρασαν σπουδαίοι δημοσιογράφοι και έγκριτοι αναλυτές.
Από χθες, το πρόγραμμα του σταθμού περιλαμβάνει εκπομπές, από τις 07.00 το πρωί μέχρι και τις 14.00 το μεσημέρι.
Αναλυτικά: 07.00-10.00 Γιάννης Στρατάκης, 10.00-11.00 Ανδρέας Χριστοδουλάκης, 11.00-13.00 Δημήτρης Κρικέλας, 13.00-14.00 Αντώνης Κοκορίκος.
Τα Σαββατοκύριακα θα υπάρχει πρόγραμμα 08.00-10.00 με τον Κωστή Παρρά, και 10.00-11.00 με τη Μαρίνα Ρήγου.

ysterografa.gr

700 απολύσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα

dimotika-radiofona
Την αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για “κούρεμα” 700 θέσεων εργασίας στα δημοτικά ραδιόφωνα, κάνει το “Έθνος” με σχετικό ρεπορτάζ το οποίο προβάλλει και στην πρώτη σελίδα του.
Η εφημερίδα του Συγκροτήματος Μπόμπολα υποστηρίζει ότι η μείωση θα αφορά προσωπικό που εργάζεται με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ως δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, και θα πρέπει να υλοποιηθεί εντός του 2013, ώστε να συμπεριληφθούν οι απολυμένοι στις 2.000 απολύσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι της τρόικας.
Το “Έθνος” σημειώνει πως η μείωση του προσωπικού στα δημοτικά ραδιόφωνα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δομών στους ΟΤΑ, που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το πλεονάζον προσωπικό φτάνει στους 700 εργαζομένους.
Τον σχετικό σχεδιασμό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι και το προσωπικό των δημοτικών ραδιοφώνων θα πρέπει να αξιολογηθεί, όπως το σύνολο των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Βρούτσης: Ηλεκτρονική καταγραφή εργαζομένων και επιχειρήσεων

vroutsis6Την αναλυτική καταγραφή της μισθωτής εργασίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσω του συστήματος «Εργάνη», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, η γενική γραμματέας του υπουργείου κ. Αννα Στρατινάκη, ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, αποφασίστηκε η διεξαγωγή της ηλεκτρονικής καταγραφής του συνόλου των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα, η οποία θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:

Καθιερώστε το δικό σας “σήμα κατατεθέν”

papamixail
Θα είστε υποψήφιος Βουλευτής, Περιφερειάρχης, Δήμαρχος, Σύμβουλος;

Για την επιτυχία της υποψηφιότητας σας είναι αναγκαία προϋπόθεση να καθιερώσετε ένα «σήμα κατατεθέν» που θα συνδεθεί με το πρόσωπο σας. Με απλά λόγια οι ψηφοφόροι πρέπει να ταυτίσουν το πρόσωπο σας, την παρουσία σας, την  υποψηφιότητα σας με συγκεκριμένες πολιτικές και θέσεις. Για παράδειγμα αν τάσσεστε υπέρ της απλής αναλογικής, της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης ή συγκεκριμένων θέσεων για την πάταξη της διαφθοράς στην αυτοδιοίκηση, οι ψηφοφόροι πρέπει να σας ταυτίσουν με τη θέση αυτή.

Κουτσούμπας: Χαίρομαι που ήρθα στην Αρχιεπισκοπή

Archbishop-Ieronimos-Dimitris-Koutsoumpas

Πηγή: romfea.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.
Ο κ. Κουτσούμπας πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών λίγο μετά της 12.00, για να συναντηθεί με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Ο κ. Κουτσούμπας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για τις ευχές που του είχε αποστείλει το Πάσχα, αλλά και για την ανάληψη των καθηκόντων του ως γγ του ΚΚΕ.
Επίσης, ο κ .Κουτσούμπας είπε ότι επιθυμία του ήταν να πραγματοποιηθεί η συνάντησή τους νωρίτερα, ωστόσο όπως συνομολογήθηκε και από τις δύο πλευρές η πίεση του χρόνου δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο.
“Χαίρομαι που ήρθα στην Αρχιεπισκοπή”, τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.


Κωνσταντινόπουλος: Θα στενοχωρηθεί ο Θόδωρος που δεν θα κατέβουμε με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές;

Odysseas-Konstantinopoulos
Τον Θεόδωρο Πάγκαλο στόχευσε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με αφορμή τις θέσεις που έχει κατά καιρούς διατύπωσει το ιστορικό στέλεχος του Κινήματος περί του ενδεχομένου εκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.
“Λέτε να στεναχωρηθεί πολυ ο Θόδωρος που δν θα κατεβουμε με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές;Η νέα έμπνευση του Θόδωρου ειναι μετα το ταξίδι στη Κίνα!”, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είναι στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, και ένα από τα στελέχη που σηκώνουν το βάρος της ανανέωσης του πολιτικού λόγου και της εικόνας του Κινήματος, στη στρατηγική στόχευση της Χαριλάου Τρικούπη να ανακτήσει την επαφή της με κοινωνικά στρώματα που παραδοσιακά ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, αλλά και για να διευρύνει το ακροατήριό της.

Ο Τσοβόλας συνήγορος του Παπαγεωργόπουλου

Dimitris-Tsovolas
Τον Δημήτρη Τσοβόλα προσέλαβε ως συνήγορο υπεράσπισής του ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, προκειμένου να ενισχύσει την επιχεορηματολογία του κατά των κατηγοριών που έχει να αντιμετωπίσει για τη θητεία του στον δήμο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των οποίων βρίσκεται στη φυλακή.
Όπως επισημαίνει το “Έθνος”, η συμφωνία του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου με τον Δημήτρη Τσοβόλα έκλεισε σε συνάντηση που είχαν πρόσφατα οι δυο άνδρες στις φυλακές Διαβατών στις αρχές Αυγούστου.
Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσδοκά ότι ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος έχει εξαιρετικά καλό όνομα για τις νομικές επιτυχίες του, θα τα δώσει όλα για να τον βγάλει από τη φυλακή.
Ο άλλοτε υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που είχε βρεθεί και ο ίδιος στη φυλακή, καθώς καταδικάστηκε για το σκάνδαλο Κοσκωτά, και στη συνέχεια ηγήθηκε του ΔΗΚΚΙ, έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια σημαντικές υποθέσεις, ενώ μεταξύ άλλων είναι και δικηγόρος του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη σε υποθέσεις του αφεντικού της “ΙΝΤΡΑΚΟΜ”.

ysterografa.gr

ΥΠΕΣ: Σε ποιους δήμους κατανέμονται 104,3 εκατ. ευρώ - 222.330,96 ευρώ στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Στην κατανομή 104,3 εκατ. στους δήμους της χώρας από τους ΚΑΠ του Αυγούστου προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για κονδύλια που θα διατεθούν για δαπάνες μισθοδοσίας. Στο Δήμο Ξυλοκάστρου -  Ευρωστίνης το αποδοτέο ποσό ανέρχεται στις 222.330,96 ευρώ...
H ΑΠΟΦΑΣΗ

Δίμηνη παράταση στην αξιολόγηση των ΟΤΑ

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υπαλλήλων των ΟΤΑ, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, σημειώνοντας ότι μέχρι τότε δεν μπορεί να πει κανείς κανένα σενάριο. Μάλιστα, ανάφερε εμφατικά ότι για πρώτη φορά υπάρχει η συναίνεση όλων των φορέων στους ΟΤΑ για να γίνει η αξιολόγηση και οι δήμοι συνεργάζονται, ενώ τόνισε ότι δεν έχει απολυθεί κανείς μέχρι τώρα από τη διαθεσιμότητα.

Διαθεσιμότητα: Τσουνάμι «λουκέτων» σε σχολεία, Πανεπιστήμια

«Λουκέτο» σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης βάζει η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών αλλά και του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Συγκεκριμένα: