Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ρεπούση χτύπησε ξανά....Με επιχειρήματα από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε «νεκρή γλώσσα» τα Αρχαία Ελληνικά....


 Tελικά στην ΝASA οι άνθρωποι είναι εκτός πραγματικότητας σύμφωνα με τη θεωρία της κας. Ρεπούση. Αυτοί μέχρι σήμερα δίνουν στους Γαλαξίες που ανακαλύπτουν αρχαία ελληνικά ονόματα, αλλά σύμφωνα με τη βουλευτίνα της ΔΗ.ΜΑΡ πρόκειται για μια νεκρή γλώσσα.

Νεκρό σύμφωνα  με αυτή την λογική είναι και το θεώρημα του Πυθαγόρα, νεκρή είναι και η Πολιτεία του Πλάτωνα...και αν αυτή η άποψη τελικά ευσταθεί νεκρή είναι η παγκόσμια κοσμοθεωρία καθώς έχει βασιστεί στην αρχαία ελληνική γλώσσα...
Πριν λίγο από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων η κα Ρεπούση χαρακτήρισε «Νεκρή γλώσσα»  τα Αρχαία Ελληνικά , επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να είναι προαιρετικό μάθημα στο σχολείο για όσα παιδιά δεν επιλέξουν κλασικές σπουδές.
 Υποστήριξε ότι τα Αρχαία Ελληνικά , και τα Λατινικά, συγκαταλέγονται στις «νεκρές γλώσσες», εκείνες δηλαδή που «δεν μιλιούνται σήμερα στην καθημερινή επικοινωνία των ανθρώπων».
Αυτό, είπε, «δεν σημαίνει ότι υποτιμά κανείς τον πλούτο και  την σημασία τους».
«Τι θέλει τώρα η ελληνική βουλή να εξαιρέσει τα αρχαία ελληνικά από τις μη ομιλούμενες γλώσσες;»σημείωσε, προσθέτοντας: «Όποιος τολμά να πάει κόντρα στο ρεύμα στοχοποιείται ως εθνομηδενιστής».
   Το σχόλιο του Πινακίου: Εθνομηδενιστής είναι αυτός που  επιχειρεί να καταλύσει τις δομές και τους ιστούς ενός λαού με ιστορία χιλιάδων χρόνων. Εθνομηδενιστής είναι αυτός που αγνοεί την δημοκρατία και τη γλώσσα της στον τόπο όπου  αυτή γεννήθηκε...Αλλά μετά το συνωστισμό στη Σμύρνη, την αμφισβήτηση της Γενοκτονίας των Ποντίων αυτό  με τα Αρχαία Ελληνικά ήταν και φυσικό επακόλουθο και καθόλου τυχαία η χρονική επιλογή που τέθηκε επί τάπητος...Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία. Εξάλλου οι γενιές που εκπαιδεύονται για διοικούνται από τις δυνάμεις κατοχής και τους δοσιλόγους πρέπει να αγνοούν την ιστορία για να μην έχουν απαιτήσεις...
pinakio.blogspot.gr