Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Φωτογραφία του χρήστη Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας /  Ziria Ski Center. 
ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ (ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΌ ΚΕΝΤΡΟ ΖΗΡΕΙΑΣ)

Γεωθερμικό πεδίο στο Μελίσσι



 https://www.wonderslist.com/wp-content/uploads/2015/04/Strokkur-Geyser-Iceland.jpg

ΣΧΟΛΙΟ:  Γιάννης Σιώκος
                      Μελίσσι

Σε ότι αφορά την μια εκ των τριών υποθαλασσίων πηγών που αναβλύζουν στο Μελίσσι, που άφησε αδιάφορη την ερευνητική ομάδα Ταγαρά, για τους Μελισσιώτες επιστήμονες Σπύρο Παπαχριστόπουλο και Βασίλη Μπελεσιώτη (Διευθυντή ερευνών Προϊστάμενο «Δημόκριτου») έρχεται η δικαίωση.
Τα σενάρια συνομωσίας, σιωπής, το έντονο ενδιαφέρον κάποιων κύκλων ξαφνικά για τον χώρο Μελισσίου, αναδεικνύει ότι στο Μελίσσι κάτι

Εγκαίνια Βιβλιοθήκης στη Ρίζα Κορινθίας

 Εμφάνιση FB_IMG_1512501815474.jpg
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΙΖΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

                                                                            Ρίζα 5 Δεκεμβρίου 2017

                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

             Τη δική τους Βιβλιοθήκη αποκτούν οι κάτοικοι του χωριού Ρίζα Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Είναι μια προσπάθεια του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, που καρποφόρησε με την προσφορά βιβλίων από δεκάδες συμπολίτες μας και εκδοτικούς οίκους. 
              Η βιβλιοθήκη είναι εγκατεστημένη στο κοινοτικο κατάστημα Ρίζας και θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου ώρα 16.00. 

Κική Κλωνή 
(πρόεδρος του συλλόγου)

Πρόσκληση - προσυνεδριακής διαδικασίας του 11ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, : στην ημερίδα στο Περιστέρι με θέμα: «Για το Περιβάλλον και την Πολιτική Προστασία».


Πρόσκληση


Στο πλαίσιο της προσυνεδριακής διαδικασίας

του 11ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, 

με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε

την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, στις 11.00,

στην ημερίδα μας στο Περιστέρι (Συνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο Δημαρχείου Περιστερίου)

με θέμα: «Για το Περιβάλλον και την Πολιτική Προστασία».



Στις εργασίες της ημερίδας θα συμμετέχει

ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.







Για την Οργανωτική Επιτροπή του

11ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος

Κωστής Χατζηδάκης

Διεύθυνση: Καραθεοδωρή 1 και Εθνικής Αντιστάσεως, Περιστέρι
Πρόσβαση με το Μετρό: Γραμμή 2 (Ανθούπολη - Ελληνικό) - Σταθμός Περιστέρι

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γιουβέντους στο «Καραϊσκάκη»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γιουβέντους στο «Καραϊσκάκη» 
Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε (21:45) την Γιουβέντους στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης κι αυτό είναι το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς των πρωταθλητών Ελλάδος τη φετινή περίοδο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι πειραιώτες δεν έχουν κίνητρο στο αποψινό παιχνίδι.

Εορτάζει ο πρώτος κεντρικός ναός του Δερβενίου, ο Άγιος Νικόλαος


 
Αύριο Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου και η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Νικολάου. 
Στο Δερβένι , εορτάζει ένα μικρό εκκλησάκι στο κέντρο της πόλης περιτριγυρισμένο από οικίες. Είναι ρυθμού σταυροειδές μετά τρούλου 60 τ.μ. περίπου. Σύμφωνα με την παράδοση είναι ο πρώτος κεντρικός ναός του Δερβενίου ίσως και σε ολόκληρη την περιοχή ( 1835 ) και ανεγέρθηκε από τον Ζαχολίτη οπλαρχηγό Καπετάν Παναγιωτάκη Γεραρή πρώτο οικιστή του Δερβενίου. Είναι περίπου 300 μέτρα πιο ανατολικά από το μεταγενέστερο Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, κοντά στο παλιό γυμναστήριο των σχολείων του Δερβεν'ιου.

Ο Άγιος Νικόλαος, είναι από τους γνωστότερους και δημοφιλέστερους Αγίους της Χριστιανικής Πίστεως και μάλιστα της Οικουμενικής Ορθοδοξίας και τούτο, γιατί, όπως διαβάζουμε στο ιερό συναξάρι του:

Στη Βουλή η σύμβαση για τη χρήση του συστήματος δορυφόρων HELLAS SAT


Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τίθεται σήμερα η ανανέωση, τροποποίηση και κωδικοποίηση της σύμβασης για χρήση του συστήματος δορυφόρων, υπό την επωνυμία «HELLAS SAT», για 20 ακόμη χρόνια (έως 14.12.2041).
Πρόκειται για ένα πολύ τεχνικό νομοσχέδιο, για το οποίο όμως η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι δημιουργεί «πολιτική υπεραξία», διότι με τη διαπραγμάτευση και την τελική σύναψη της ανανεωμένης σύμβασης, έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες της παλιάς σύμβασης, κατοχυρώθηκε το δικαίωμα του ελληνικού δημοσίου στο

Τιμώμενος προορισμός η Πελοπόννησος στην 3η “Grecka Panorama” στη Βαρσοβία της Πολωνίας



Εμφάνιση φώτο1.JPG 
Η «Μυθική Πελοπόννησος» ταξίδεψε στην Πολωνία για 3η χρονιά συμμετέχοντας στη “Grecka Panorama” που πραγματοποιήθηκε από την 1 έως τις 3 Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία. Η συγκεκριμένη έκθεση προβάλει αποκλειστικά την Ελλάδα στην Πολωνία, και στη φετινή διοργάνωση τιμώμενος προορισμός ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έτυχε ιδιαίτερης προβολής. Στο εμβληματικό για την Βαρσοβία εθνικό στάδιο PGE NARODOWY,  ο εκθεσιακός χώρος ήταν διακοσμημένος με εικόνες της Πελοποννήσου, και παράλληλα όλο το προωθητικό υλικό της έκθεσης έφερε το λογότυπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το μέλλον στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη είναι ήδη εδώ

ProstateCancer_mertziotis.jpg
Ο καρκίνος του προστάτη είναι η δεύτερη πιο συχνή κακοήθεια στον άνδρα στην Ευρώπη. Συχνά δεν παρουσιάζει συμπτώματα ή άλλες φορές αυτά προσομοιάζουν με τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.


Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Υγεία και φροντίδα των ματιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

care-and-pregnancy.jpg
Γράφει ο Καθηγητής Οφθαλμολογίας Δρ. Κωνσταντίνος Καραμπάτσας

Συχνά μας ρωτάτε σχετικά με τις αλλαγές στην όραση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι γεγονός ότι η εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει την όραση, και να προκαλέσει κάποιες προσωρινές αλλαγές στο οπτικό σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr


Ένας στους τρεις άνω των 65 πέφτει τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο


ptosi_hlikiwmenwn_ring.pngΟ λαός συνηθίζει να λέει ότι οι μεγάλοι άνθρωποι φεύγουν από πέσιμο και μάλλον αυτό έχει δόση αλήθειας. Οι πτώσεις των ηλικιωμένων, σε συνδυασμό με την οστεοπόρωση, αποτελούν ένα επικίνδυνο «κοκτέιλ» με δυσμενή, πολλές φορές, έκβαση.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Κοινωφελής ΟΑΕΔ: Έρχονται 7.180 προσλήψεις –Αναλυτικά κατά ειδικότητα & δήμο (πίνακες)


Έως τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του ένθετου «Εργασία+Καριέρα» της ΕΦΣΥΝ και της aftodioikisi.gr, να εκδοθεί η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ  για την υλοποίηση του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 7.180 μακροχρόνια ανέργους σε 34 δήμους της χώρας.

Στις 8 Δεκεμβρίου το Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ξεκινά την προσεχή Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το 5ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στην Αθήνα (ξενοδοχείο «CARAVEL»).

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι «Περιφερειακή Διακυβέρνηση: η Δύναμη των Περιφερειών, Δύναμη των Πολιτών».

Οι εργασίες του συνεδρίου πρόκειται να ξεκινήσουν στις 6.30 το απόγευμα και

Χρ.Δήμας: Αντιπλημμυρικά έργα στο ύψος του Δήμου Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης

Ερώτηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με αφορμή την ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων κατά μήκος των περιοχών της παλαιάς Εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών στο ύψος του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας αναδεικνύει μια σειρά από προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης ειδικά στην επιτακτική ανάγκη εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων, έπειτα από τη δημιουργία της Ολυμπίας οδού και της νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων (ΝΣΓΥΤ). Επιπλέον, ζητά να ενημερωθεί για τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την ανακατασκευή της γέφυρας του ποταμού Σύθα, η οποία χρήζει άμεσης ανακατασκευής, καθώς σήμερα κρύβει σημαντικούς κινδύνους για τους διερχόμενους.


Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης: 
ΕΡΩΤΗΣΗ

Ημερίδα με θέμα: "Προσβασιμότητα για όλους - Τουρισμός για όλους" θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ



Εμφάνιση image001.png 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ημερίδα με θέμα: "προσβασιμότητα για όλους - τουρισμός για όλους" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ.
Την ημερίδα διοργανώνει το επιστημονικό forum "Στο επίκεντρο ο άνθρωπος" και το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση των επιστημονικών προτάσεων  για τα θέματα της προσβασιμότητας και του τουρισμού.
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 (από

Πέτρος Τατούλης «Με την τόλμη μας πετύχαμε ευρεία συναίνεση στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου»



http://www.argolidaportal.gr/sites/default/files/field/image/evt009_tatoylhs_tripolh0_large_0.jpg 
 «Η τόλμη μας είχε ως αποτέλεσμα την ευρεία συναίνεση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ότι αφορά την πολιτική για την ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση του προγράμματος προβολής και προώθησης του τουριστικού τομέα της Πελοποννήσου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 4

Ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Εμφάνιση 05122017  KYRIAKIDOU      IMG_4930.jpg 
Το Συμβούλιο της Ευρώπης μπορεί να διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν την κρίσιμη φάση για το μέλλον της Ευρώπης, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Κοινοβούλιο, με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Στέλλα Κυριακίδου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Αθήνα. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της

1ο Φεστιβάλ θησαυροί της Αργειακής Γης ΕΛΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΟΙΝΟΣ στο Δήμο Άργους Μυκηνών

Εμφάνιση imerida-festival αντίγραφο (1).jpg
Στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ θησαυροί της Αργειακής Γης ΕΛΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΟΙΝΟΣ ο Δήμος Άργους Μυκηνών και η ΚΕΔΑΜ διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα το Σάββατο 9/12 στις 18:00 το απόγευμα με τίτλο "Οι προοπτικές καλλιέργειας και προώθησης των θησαυρών της Αργειακής γης"    όπου και θα μιλήσουν έγκριτοι επιστήμονες. Με την παρουσία του θα μας τιμήσει και ο συγγραφέας γευσιγνώστης κ.Ηλίας Μαμαλάκης.
Υπό την αιγίδα της ΠΕΔ Πελοποννήσου 

Γραφείο_Τύπου Δήμου_Άργους_Μυκήνων

ΤΡΙΠΟΛΗ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΒΗΤΗ

Εμφάνιση Prosklisi.jpg

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Βουλευτές Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ: «Διασφάλιση της λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Νεμέας



http://www.archaiologia.gr/wp-content/uploads/2015/01/7-Mus.13.1-.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Βουλευτές Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ: «Διασφάλιση της λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Νεμέας»
Η εξασφάλιση και η ενίσχυση της λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Νεμέας, αποτέλεσε όλο το προηγούμενο διάστημα ένα ζήτημα που απασχόλησε επανειλημμένα τους Βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι προέβησαν σε μια σειρά από παρεμβάσεις και ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.
Συγκεκριμένα, ήδη από πέρυσι οι βουλευτές είχαν συνυπογράψει και καταθέσει

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη το επόμενο βήμα» στη Σταμάτα Αττικής

Εμφάνιση peppas-stylianidis-siadimas.jpg 
Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών διεξήχθη η εκδήλωση στη Σταμάτα Αττικής για την παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη το επόμενο βήμα».
 


Οικοδεσπότης της συγκινητικής βραδιάς αφιερωμένης στη Θράκη, ο Νίκος

Να πώς βρίσκει το Facebook τους ανθρώπους που μπορεί να ξέρουμε

Να πώς βρίσκει το Facebook τους ανθρώπους που μπορεί να ξέρουμεΠώς γίνεται να ξέρει ο κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης παλιούς συμμαθητές ή ανθρώπους που συναντήσαμε κάποια φορά σε μια παρέα; Τον περιπτερά μας πώς τον γνωρίζει;
Και πόσο μέσα πέφτει κάποιες φορές όταν μας προτείνει ανθρώπους που μπορεί

Η NASA έστειλε ένα σήμα 13 δισ. μίλια στο Διάστημα και… πήρε απάντηση

Η NASA έστειλε ένα σήμα 13 δισ. μίλια στο Διάστημα και… πήρε απάντηση 
Την ώρα που εμείς δεν βγάζουμε κάποιες φορές σήμα εδώ στη Γη, η NASA κατάφερε να στείλει έναν παλμό σε απροσμέτρητες αποστάσεις στο Υπερπέραν και να πάρει πράγματι απάντηση.
Δεν ήταν βέβαια η αρχή μιας νέας φιλίας με έναν εξωγήινο πολιτισμό, αλλά μια

Έτσι είναι όλο το Διάστημα σε μία εικόνα!

Έτσι είναι όλο το Διάστημα σε μία εικόνα!
Το Διάστημα είναι τόσο τεράστιο που είναι αδιανόητο να σκεφτείς πώς θα έμοιαζε αν μπορούσε να χωρέσει σε μια δισδιάστατη αποτύπωση.

Σημαντικά έργα εγκρίθηκαν για την Π.Ε. Κορινθίας με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Π. Καλλίρη./ Πίστωση 181.500,00 ευρώ για τη διαμόρφωση γηπέδου Ροζενών




https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjM2TEevpKLMsBNQnX3D0fCDecHgiq97JgavO6JiVJBlpjhTsX7gTbvWZS_2bpxeTZdU5utBcph0keEdL85vHURQmtXAorYTal5ju6msaiiElH1W85rN4-OXPqvuC8AZ5yWHl0k733ft2Jj/s1600/pinaka3.png
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικά έργα εγκρίθηκαν για την Π.Ε. Κορινθίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά την χθεσινή συνεδρίασή του (4/12/2017) με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη.

Πόσα βραβεία ακόμη για το υπερταμείο;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν ξέρω πόσα βραβεία ετοιμάζονται να δώσουν ακόμη στον κ. Τσίπρα οι δανειστές χρησιμοποιώντας διάφορους συλλόγους τους.
Αυτό που ξέρω είναι πως έχουν κάθε λόγο να του τα δίνουν αυτά τα βραβεία της κωλοτούμπας, διότι είναι ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός που τους πρόσφερε στο πιάτο το υπερταμείο – δηλαδή ολόκληρη τη δημόσια περιουσία!
Πήραν δηλαδή στο πιάτο ό,τι τους αρνήθηκαν όλοι οι προηγούμενοι. Και επομένως θα του δίνουν βραβεία στο πιάτο όσο τραβάει η ψυχή του και η μεγαλομανία του.

Τι είναι ο λόξυγγας (λόξιγκας); Από τι προκαλείται και πώς μπορεί να τον σταματήσετε;


 
Ο λόξυγγας είναι μια συχνή κατάσταση που πλήττει σχεδόν όλους. Ο λόξυγγας ή λόξιγκας ή λόξιγγας είναι ένα σύνθετο αντανακλαστικό. Οφείλεται στη ακούσια σύσπαση του διαφράγματος - του μυός που χωρίζει τη θωρακική κοιλότητα από την

Πραγματικότητα γίνεται η τελευταία επιθυμία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορεων.


Πραγματικότητα γίνεται η τελευταία επιθυμία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Όπως είχε πει και η  Ντόρα Μπακογιάννη ο πατέρας της της είχε εξομολογηθεί ότι ήθελε να γίνει η οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορεων. 
Έτσι, σήμερα, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Ντόρας Μπακογιάννη,

Eπεισόδια στο Μαξίμου και έφοδος του ΠΑΜΕ στο υπ. Εργασίας

 Eπεισόδια στο Μαξίμου και έφοδος του ΠΑΜΕ στο υπ. Εργασίας [Βίντεο]
Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Τρίτης. Διαδηλωτές του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά. Νωρίτερα, οι διαδηλωτές είχαν εισβάλει στο υπουργείο Εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για το δικαίωμα στην απεργία.
Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε κινητοποίηση υπέρ του δικαιώματος στην απεργία, καταγγέλλοντας την τροπολογία που κατέθεσε, αλλά στη συνέχεια απέσυρε η κυβέρνηση.

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το ψηφιακό ραδιόφωνο

http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/styles/scale_n_crop_812x457/public/article/2017-07/radio.jpg?itok=-60MUuDP 
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από χθες, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τίτλο: «Αδειοδότηση ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης». Με τις διατάξεις του παρόντος σχεδίου νόμου επιδιώκεται η ρύθμιση της διαδικασίας αδειοδότησης των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής ανά κατηγορία προγράμματος και εμβέλειας.
Όπως αναφέρει το υπουργείο ΨΗΠΤΕ, με το παρόν σχέδιο νόμου επιτυγχάνεται

Τροφές που κόβουν την όρεξη και βοηθάνε στην απώλεια κιλών


apples_and_almonds.jpgEνα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής είναι απαραίτητο για όποιον στοχεύει στην απώλεια κιλών. Αν θέλετε να περιορίσετε την όρεξή σας και να πάψετε να υποκύπτετε σε πειρασμούς, απλά στραφείτε στα φυσικά κατασταλτικά που ακολουθούν.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Διοικητής ΟΓΑ στην aftodioikisi.gr: Πότε θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα

 
Σε αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε σήμερα στην aftodioikisi.gr ο διοικητής του ΟΓΑ, κ. Στ. Πλιάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Υπουργείο Εργασίας, μας ενημέρωσε ότι τα οικογενειακά επιδόματα (Δ’ δόση) θα δοθούν μεταξύ 20 και 22 Δεκεμβρίου.
Μάλιστα ο κ. Πλιάκης συμπλήρωσε ότι δίνεται αγώνας για να καταβληθούν ακόμα

Ζωγράφισαν τους κάδους και… άλλαξαν το χωριό τους!

https://cyclades24.gr/wp-content/uploads/2017/12/teliko-apotelesma-kadoi-6.jpg
Χρώμα, εικαστικό χαρακτήρα και μία νότα χαράς απέκτησαν κάδοι απορριμμάτων στην Άνδρο με τη «μαγική πινελιά»
 
Άλλαξαν όψη οι κάδοι απορριμμάτων στο παραδοσιακό χωριό »Αποίκια» της Άνδρου, θέλοντας έτσι να ευαισθητοποιήσουν όσους δεν έχουν περιβαλλοντική συνείδηση.
Όταν υπάρχει καλή θέληση, όμορφες ιδέες και δημιουργικές τάσεις, μπορεί το

Το μήνυμα του Προέδρου της Βουλής με την ευκαιρία του τηλεμαραθώνιου της UNICEF

«Η Βουλή των Ελλήνων οφείλει να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις, ώστε να υπάρχει ειρήνη, ασφάλεια, ανάπτυξη, ζωή κοινή, δημοκρατική, αλληλέγγυα, με το αγαθό της παιδείας σε όλες τις χώρες, εκεί όπου ζουν τα παιδιά, ώστε να μην αναγκάζονται να φύγουν από τις εστίες τους. Ειδικότερα για τη χώρα μας, πρέπει να νομοθετούμε με τρόπο μεροληπτικά θετικό υπέρ των παιδιών, έτσι ώστε καθώς θα βγούμε από την πολύχρονη οικονομική και κοινωνική κρίση, να είναι πρώτα τα παιδιά αυτά που θα ωφεληθούν από την αναδιανομή και τη μέριμνα για τη ζωή και το μέλλον τους. Αυτή είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας και θα εργαστούμε άοκνα προκειμένου να την εκπληρώσουμε».
Αυτά τονίζει ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, στο μήνυμά του με την ευκαιρία του σημερινού ετήσιου Τηλεμαραθώνιου Αγάπης της UNICEF, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών για την προστασία τους από επικίνδυνες ασθένειες.
Ακολουθεί το πλήρες μήνυμα του Προέδρου της Βουλής:
  http://www.e-paideia.org/sites/default/files/styles/large/public/field/image/ninosdelmundo1.jpg?itok=Fe8dFpj2
«Ως Βουλή των Ελλήνων διαχρονικά και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τις παρεμβάσεις, τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα της UNICEF για τα παιδιά, συγκλίνουμε με τις αξίες της για το μέλλον της ανθρωπότητας, της ζωής μας και του λαού μας.
Τα παιδιά ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι τα πρώτα θύματα, τα πιο ευαίσθητα, τα πιο αθώα, τα πιο ανυπεράσπιστα, τόσο σε συγκρούσεις, σε πολέμους, σε καταστάσεις κρίσης που δημιουργούν πρωτοφανείς ανισότητες σε όλον τον κόσμο, όσο και σε ειδικές συμπεριφορές εναντίον τους από μεγαλύτερους, που χρήζουν ποινικού κολασμού. Αυτά είναι γνωστά και

Χριστούγεννα στο MARE WEST

Χριστούγεννα στο MARE WEST

Η Peppa Pig υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στο πιο όμορφο εμπορικό πάρκο της Κορίνθου για να τους χαρίσει ατελείωτο παιχνίδι και πλατιά χαμόγελα

Παραστάσεις, σιντριβάνια σοκολάτας, ζωντανή μουσική, χορός και παιχνίδι συνθέτουν το χριστουγεννιάτικο σκηνικό
 Εμφάνιση DJI_0130.jpg
Μαζί στο MARE WEST, Το Χαμόγελο του Παιδιού με ένα γιορτινό bazaar για καλό σκοπόΕμφάνιση PEPPA_MW_DELTIO TYPOU_PRGM_600X300.jpg


Από το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου το εμπορικό πάρκο MARE ESWT υποδέχεται την πιο όμορφη εποχή του χρόνου με την Peppa Pig και δεκάδες δραστηριότητες για παιδιά που θα γεμίσουν χαμόγελα τα παιδικά πρόσωπα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Στέλλα Κυριακίδου, αύριο Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 στις 14:00. Η συνάντηση θα ιπραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της κυρίας Κυριακίδου στην Αθήνα.
Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.

Νέος πρόεδρος του Eurogroup ο Πορτογάλος Μάριο Σεντένο

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/senteno-500.jpg
Επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά και ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, Μάριο Σεντένο εξελέγη πρόεδρος του Eurogroup. Οικονομολόγος, ακαδημαϊκός και πολιτικός, ο 50χρονος Σεντένο είναι ο σοσιαλιστής υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας από τα τέλη του 2015. Έχει ηγηθεί της εντυπωσιακής οικονομικής ανάκαμψης της χώρας του, όπου το αξιόχρεο της χώρας επανήλθε σε επενδυτική βαθμίδα και η Λισαβόνα μείωσε το δημοσιονομικό της έλλειμμα

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Δημήτρης Βερβεσός

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/dimitris-dervos-proedros-dikigorikou-sullogou-500.jpg
Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ανακηρύχθηκε ο Δημήτρης Βερβεσός με ποσοστό 57,65% έναντι του Δημήτρη Αναστασόπουλου που έλαβε ποσοστό 42,38%
Ο Δημήτρης Βερβεσός έλαβε ποσοστό 57,62 % (4.742 σταυρούς) και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος έλαβε ποσοστό 42,38% (3.488 σταυρούς). Κατά την καταμέτρηση βρέθηκαν 305 έγκυρα και 353 λευκά, το ποσοστό συμμετοχής ήταν μόλις 42,34%. ενώ το ποσοστό αποχής ανήλθε στο 57,66%.
Στον δεύτερο και τελικό γύρο των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, από τους 20.990 δικηγόρους προσήλθαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα