Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Αρτεμίσιο ένα θεϊκό βουνό

19

Εντυπωσιακό, επιβλητικό, πανέμορφο μα πάνω απ’ όλα θεϊκό. Ένα βουνό δεμένο άρρηκτα με τους μύθους της θεάς Αρτέμιδος, στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκουν η ομορφιά και η σκληρότητα της φύσης όλης.
Το όρος Αρτεμίσιο βρίσκεται στα δυτικά άκρα του νομού Αργολίδας και αποτελεί τα σύνορα με τον κυρίως ορεινό νομό της Αρκαδίας. Η σπουδαιότητα της γεωγραφικής θέσης του Αρτεμισίου όπως και των γύρω ορεινών όγκων, (Χτενιάς, Λύρκειο κ.α.) έγινε αντιληπτή από τους προϊστορικούς κατοίκους της περιοχής που ίδρυσαν κοντά τους κάποια από τα αρχαιότερα και σπουδαιότερα ιστορικά κέντρα της Ελλάδας όπως το Άργος, οι Μυκήνες, η Τύρινθα... στην Αργολίδα, η Μαντινεία, ο Ορχομενός και πολλοί σημαντικοί ακόμα οικισμοί στην Αρκαδία. Στην αρκαδική πλευρά του Αρτεμισίου και στους πρόποδές του υπάρχει το ομώνυμο χωριό Αρτεμίσιο το οποίο είναι χτισμένο στην θέση της αρχαίας Μαιράς. Το ορεινό σύμπλεγμα εξασφάλιζε στις πόλεις αυτές ήπιο κλίμα και φυσική προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα.
Αναφορές στον Παυσανία και στον Αισχύλο βεβαιώνουν την ύπαρξη ναού και αγαλμάτων της Αρτέμιδος στο ευρύτερο πεδίο των πηγών του Ινάχου ποταμού.

Λόγω του μικρού σχετικά ορεινού όγκου, το Αρτεμίσιο έχει λίγα ποτάμια τα περισσότερα με την μορφή χειμάρρου. Ο μεγαλύτερος είναι ο κραταιός στην αρχαιότητα Ίναχος τον οποίο συναντάμε στις πηγές και με την ονομασία Αργείος, καθώς ήταν γενάρχης-ποταμός και διέσχιζε περιμετρικά τα τείχη του Άργους. Οι λιγοστές πηγές του έχουν πεντακάθαρο νερό και κάποιες απ’ αυτές χρησιμοποιήθηκαν στην αρχαιότητα για σκοπούς θεραπευτικούς. Μία απ΄αυτές είναι και η πηγή ''μπρακατσάκι'' που την συναντάμε στα μέσα του δρόμου από Καρυά προς Νεστάνη. Από την πηγή τρέχει κρυστάλινο νερό πλούσιο σε θειάφι όλο τον χρόνο και απο παλιά μέχρι και σήμερα χρησιμοποιήται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
Το Αρτεμίσιο έχει αρκετά σπήλαια αλλά μικρά και χωρίς πλούσιο λιθοματικό διάκοσμο. Τα περισσότερα απ’ αυτά είναι βάραθρα και εντοπίζονται κυρίως κάτω των 1000 μέτρων. Στην περιοχή δραστηριοποιείται η Σπηλαιολογία Ναυπλίου.
Τόσο το Αρτεμίσιο όσο και το διπλανό Λύρκειο ανήκουν στις 196 σημαντικές περιοχές για τα πουλιά της Ελλάδας.(ΣΠΠΕ).


Ραγδαίες εξελίξεις: Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά η κυβέρνηση – Βενιζέλος: Οι δυνάμεις της ανευθυνότητας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο!

samven

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις… γέννησε η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς όπως ανακοινώθηκε η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή!
Σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη:
«1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την συνταγματική πρακτική ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015 και
2. Μετά την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος».
H έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής γίνεται τη Δευτέρα με τον καθιερωμένο αγιασμό. Συνεπώς, το αίτημα για την ψήφο εμπιστοσύνης αναμένεται να γίνει την Τρίτη και έπειτα από δύο ημέρες να ξεκινήσει η συζήτηση και η ψηφοφορία να γίνει την τρίτη ημέρα της συζήτησης.
Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα μπορεί να αλλάξει, αν η πλειοψηφία επιλέξει να επισπεύσει τις διαδικασίες και να καταθέσει το αίτημα από τη Δευτέρα.
Όσο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως η σχετική ψηφοφορία θα γίνει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με τον Πρωθυπουργό:
“Αποφασίσαμε δύο θεσμικές κινήσεις πολιτικής σταθερότητας και εθνικού στρατηγικού προσανατολισμού.
Οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο. Η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο που την βγάζει από την κρίση και την πηγαίνει στην επόμενη μέρα”.

υστερογραφα

Μάλμε - Ολυμπιακός 21:45

 
Ο Ολυμπιακός με 1200 οπαδούς στο πλευρό του και μια αλλαγή σε σχέση με την Ατλέτικο παίζει με τη Μάλμε για το «2Χ2» που θα τον φέρει αγκαλιά με την πρόκριση.
Ο Μίτσελ επιφύλασσε μια έκπληξη στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού για το αποψινό παιχνίδι με τη Μάλμε στη Σουηδία. Ο Ισπανός τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος άφησε εκτός τον Τσόρι Ντομίνγκες και προτίμησε τον Εντινγκά, ο οποίος είναι πιο ικανός στον ανασταλτατικό τομέα.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι, Αφελάι, Μήτρογλου.
Στον πάγκο του Ολυμπιακού κάθονται οι Μέγερι, Γιαννούλης, Αυλωνίτης, Ντουρμάζ, Ντομίνγκες, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος 
Η ενδεκάδα της Μάλμε
Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Γιάχανσον, Χάλστι, Έρικσον, Αντού, Φόρσμπεργκ, Ρόσενμπεργκ, Τελιν.

Διαιτητής θα είναι ο Ρώσος Σεργκέι Καράσεφ με βοηθούς τους Αβεριάνοφ, Καλούγκιν  Η τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα από τη ΝΕΡΙΤ
 


Ερωτηματικά από την… ίωση Χαρδούβελη!

xardouvelis
Η απουσία του Γκίκα Χαρδούβελη από τις πρωινές συναντήσεις με την Τρόικα, λόγω ίωσης έδωσε συνέχεια στα σενάρια για μία ενδοκυβερνητική κόντρα που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Επισήμως, ο Γκίκας Χαρδούβελης ταλαιπωρείται από ίωση και δεν πήγε στις συναντήσεις, ωστόσο, την ίδια ώρα ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης έδωσε το παρών.
Πρέπει να σημειώσουμε, πάντως, πως από το ΥΠΟΙΚ διαψεύδουν πως υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις των δύο ανδρών και επισημαίνουν πως δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από την ασθένεια του υπουργού Οικονομικών, που τον κράτησε εκτός γραφείου.
Ο κ. Χαρδούβελης πήγε τελικά στο γραφείο του στις 5 το απόγευμα, όταν πια είχε αποχωρήσει από εκεί ο κ. Λαζαρίδης.

ysterografa.gr

5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, από τον ΟΑΕΔ

Ξεκινά στις 7/10/2014 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) επιχορήγησης επιχειρήσεων, με σκοπό τη δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ στον οποίο έχουν προβλεφθεί ανάλογες πιστώσεις. Η μέγιστη δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 27.000.000 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Τσίπρας: Η παράσταση θυμίζει κωμωδία. Εκλογές...

Alexis-Tsipras-vote

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας προχώρησε με δήλωσή του σε σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, θέτοντας επί τάπητος το θέμα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση την οποία διέρχεται.
Ακολουθεί η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα:
“Μετά από δυο και πλέον χρόνια πιστής εφαρμογής του μνημονίου από την κυβέρνηση Σαμαρά, ο κόμπος έχει πια φτάσει στο χτένι.
Η χώρα και ο λαός μας βιώνει μια ανείπωτη καταστροφή. Η ύφεση, πρωτοφανής για ευρωπαϊκή χώρα, διαλύει την οικονομία, βάζει λουκέτα σε επιχειρήσεις, εκτοξεύει την ανεργία, εξωθεί ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας στην φτώχεια και την απόγνωση.

Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καταθέσαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για μέτρα άμεσης ανάσχεσης της βαθειάς οικονομικής κρίσης.
Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, προσεκτικά επεξεργασμένο και κοστολογημένο, είχε ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, και προκάλεσε πανικό στην παραπαίουσα κυβέρνηση των Μνημονίων.

Σήμερα εμείς αποδεικνύουμε ότι τηρούμε και εννοούμε τις δεσμεύσεις μας.
Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τη νομοπαρασκευή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
Και καταθέσαμε στη Βουλή μια πρόταση νόμου με άμεσα μέτρα, που στόχο έχουν την αντιμετώπιση της καταστολής της οικονομίας και την επανεκκίνησή της.
Αύριο καταθέτουμε πρόταση νόμου για την επαναφορά των εργασιακών ρυθμίσεων και του κατώτατου μισθού.
Και θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια.

Η πρότασή νόμου που καταθέσαμε σήμερα, προβλέπει άμεσα και ρεαλιστικά μέτρα που ρυθμίζουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες, αναστέλλουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, επιλύουν εξωδικαστικά τις φορολογικές διαφορές και προστατεύουν τους μικροοφειλέτες από τις τράπεζες.

Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει προκειμένου να χαλαρώσει αυτή η θηλιά, ώστε και η κοινωνία να αναπνεύσει και η οικονομία να λειτουργήσει πριν οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες.
Στις κάλπες στις οποίες ο λαός μας θα επιλέξει.
Ή το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ή το μνημονιακό καθεστώς.

Σήμερα δίνουμε στη Βουλή των Ελλήνων τη δυνατότητα να τοποθετηθεί πάνω σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης των μικρών επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αποδείξει αν η βούλησή της είναι να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης ή να παγιώσει το καθεστώς του μνημονίου.
Ιδού η Ρόδος.
Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρους οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος το θέατρο της δήθεν διαπραγμάτευσης με τη τρόικα.
Ούτως ή άλλως ο δραματικός ρόλος δεν τους ταιριάζει, τους εκθέτει.
Η παράσταση θυμίζει πια περισσότερο κωμωδία παρά δράμα.
Μόνη διέξοδος και σωτηρία της χώρας η λαϊκή ετυμηγορία και η ισχυρή εντολή για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και τη σκληρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Άλλη λύση δεν υπάρχει.
Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσει ο κος Σαμαράς τόσο το καλύτερο για τον τόπο.

ysterografa.gr

Ο Σκανδαλίδης διώχνει τον Βενιζέλο από την ηγεσία... πριν από τις εκλογές!

Kostas-Skandalidis-Evangelos-Venizelos

Ο Κώστας Σκανδαλίδης δείχνει ουσιαστικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο τον δρόμο της εξόδου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας τη διεξαγωγή Συνεδρίου του Κινήματος πριν από τις εκλογές.
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”, υποστηρίζοντας ότι στο Συνέδριο θα πρέπει να αποτιμηθεί η πορεία του Κινήματος μέχρι σήμερα, και να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης επέρριψε στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την ευθύνη για το αδιέξοδο που έχει προκύψει με την προσπάθεια συγκρότησης προεδρικής πλειοψηφίας 180 βουλευτών, λόγω του τρόπου με τον οποίο άνοιξε το θέμα, ενώ άφησε και πάλι ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο σύμπραξης των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

ysterografa.gr

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"!

Εμφάνιση Φιλαρμονική Αιγείρας.jpg 
Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας (Κράθιο) θα παρευρεθεί αύριο Πέμπτη 2 Οκτωβρίου η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ", στα πλαίσια της ενημέρωσης και της προσέλκυσης "νέου αίματος¨στις τάξεις της Φιλαρμονικής.

Ένα μεγάλο τμήμα της Φιλαρμονικής θα αποδώσει μουσικά κομμάτια και θα ακολουθήσει και παρουσίαση ξεχωριστά της κάθε κατηγορίας οργάνων, πάντα μετά μουσικής!

Εμφάνιση αφισα φιλαρμονικης αιγειρας.jpgΗ Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας σε συνεργασία με το Πατραϊκό Ωδείο, απο τη 1η Οκτωβρίου εκτός απο την εκμάθηση πνευστών και κρουστών οργάνων θα λειτουργήσει και τμήματα πιάνου και βιολιού.

Η συνεργασία αυτή θα δώσει την ευκαιρία στους ήδη υπάρχοντες μαθητές να γνωρίσουν, να μάθουν και να συνεργαστούν με τα τμήματα πιάνου και βιολιού και αφετέρου στους νέους μαθητές των τμημάτων αυτών να γνωρίσουν τα όργανα της Φιλαρμονικής συμμετέχοντας σε αυτήν.

Οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις και τις συναυλίες του Πατραϊκού Ωδείου καθώς και στις εξετάσεις με δυνατότητα απόκτησης τίτλου σπουδών.

Αυτή την νέα συνεργασία θα συνδράμουν με την άριστη κατάρτισή τους, την πολύχρονη και δραστήρια παρουσία τους στον χώρο της μουσικής οι καθηγητές Λούκα Μελής (Πτυχιούχος Πιάνου) και Κορνηλία Βολοσένκο (Πτυχιούχος - Διπλωματούχος Πανεπιστημίου), ο μαέστρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Παναγιώτης Παναγάκος και η Διευθύντρια Εύα Βλαχάκη του Πατραϊκού Ωδείου-Παράρτημα Αιγίου οι οποίοι σας εύχονται μια όμορφη και δημιουργική μουσική χρονιά!

Πληροφορίες: Καθημερινά 18:00-21:00 (αίθουσα Φιλαρμονικής) 

Τηλ επικοινωνίας: 
6984 858 636 (Παναγιώτης Παναγάκος) &
6999 830 893 (Λούκα Μελής)

O Απόστολος Παπαφωτίου στη Γενική Συνέλευση της CPMR στη Σουηδία

Εμφάνιση Φωτ.3.JPG 
Εμφάνιση Φωτ.1.JPGΟ Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου, αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια συμμετείχε στην 42η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Περιφερειακών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), που έλαβε χώρα στην πόλη Umea της Σουηδίας, από τις 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2014. 
Παρευρέθησαν Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υψηλόβαθμων θέσεων, περιφερειάρχες, εκπρόσωποι περιφερειών, δήμαρχοι, πρόεδροι και μέλη διοικήσεων, αιρετά μέλη συμβουλίων, αξιωματούχοι, επιστήμονες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, και άλλοι φορείς από την Ευρώπη, τις λοιπές χώρες και την Ελλάδα. 
Πραγματοποιήθηκαν Συνεδριάσεις Γεωγραφικών επιτροπών, συναντήσεις των εθνικών αντιπροσωπειών και των Ομάδων εργασίας της CPMR και διεξήχθησαν εκλογές για τα όργανα της CPMR. 
Στις εκλογές αυτές ο κος. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκλέχθηκε: 

Μήνυμα θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Φάνη Στεφανόπουλου για την παγκόσμια ημέρα που είναι αφιερωμένη στην Τρίτη ηλικία.

Μήνυμα θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Φάνη Στεφανόπουλου για την παγκόσμια ημέρα που είναι αφιερωμένη στην Τρίτη ηλικία.Η Παγκόσμια Μέρα Τρίτης Ηλικίας αποτελεί φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, ευαισθητοποίησης και υπενθύμισης στην κοινωνία τόσο των προβλημάτων τους, όσο και των δικαιωμάτων τους για ποιότητα ζωής.

Παράλληλα, αποτελεί ημέρα αναγνώρισης της προσφοράς των πολύτιμων γνώσεων και των εμπειριών τουςστην οικογένεια αλλά και στην κοινωνία.
Η καθιέρωσή της ημέρας αυτής είχε στόχο, αφενός να τιμήσει τις προηγούμενες γενιές για όλα όσα σημαντικά προσέφεραν και προσφέρουν, και αφετέρου να ευαισθητοποιήσει τα κράτη ώστε να λάβουν μέτρα και να δημιουργήσουν θεσμούς που θα εγγυώνται την αξιοπρεπή διαβίωση και την δημιουργική καθημερινότητα των ανθρώπων που δεν βρίσκονται πια στο μετερίζι της εργασίας.
Για τη φετινή παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας, εκτός από τις καθιερωμένες ευχές, και τη διαπίστωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και οι ηλικιωμένοι συμπατριώτες μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, θεωρώ χρήσιμο να συναισθανθούμε όλοι μας τη σημασία της συνύπαρξης των νεότερων, με τους μεγαλύτερους.
Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε την προσφορά τους στην κοινωνία και στην οικονομία, να τους τοποθετήσουμε στο κέντρο της σκέψης μας αλλά και του ενδιαφέροντος μας. Είναι σημαντικό, ως ενεργά μέλη της κοινωνίας με ανεκτίμητη προσφορά, να τύχουν ιδιαίτερης φροντίδας και σεβασμού κάθε μέρα, όχι μόνο για να ζήσουν περισσότερο αλλά να ζήσουν καλύτερα.
Είναι επίσης επιτακτική ανάγκη να προστατεύσουμε, να βοηθήσουμε, να υποστηρίξουμε ψυχολογικά και κοινωνικά, τα ηλικιωμένα μοναχικά και ανήμπορα άτομα τα οποία βιώνουν την οικονομική δυστοκία που παρατηρείται σήμερα.
Στην Περιφέρεια  Πελοποννήσου, με το αμέριστο και εξαιρετικό ενδιαφέρον του περιφερειάρχη Κου Πέτρου Τατούλη αλλά και του συνόλου του περιφερειακού συμβουλίου,  μοχλεύουμε τέτοιες δράσεις ώστε στα πλαίσια της κοινωνικής οικονομίας και της αλληλεγγύης να αναπτύξουμε εθελοντικές δραστηριότητες αλληλεγγύης και υποστήριξης στα άτομα της τρίτης ηλικίας στα όποια όλοι χρωστάμε το ζην η και το ευ ζην της ζωή μας
Προς όλους τους ηλικιωμένους της Πελοποννήσου, στέλνω έναν εγκάρδιο χαιρετισμό, τους εύχομαι να παραμείνουν δημιουργικοί, δραστήριοι και προπάντων υγιείς.
Φάνης Στεφανόπουλος
Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου
Κοινωνικής οικονομίας, Αλληλεγγύης και απασχόλησης

Ανοίγει τις πύλες της η 6η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κορινθία 2014» στο Βέλο

Σε λιγες ωρες ανοιγει τις πυλες της η 6η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κορινθία 2014» (video)

Σε λίγη ώρα στις 5 το απόγευμα ανοίγει τις πύλες της η 6η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κορινθία 2014»
Δωρεάν Μετακίνηση επισκεπτών από και προς τον εκθεσιακό χώρο.
Για τη δωρεάν και άνετη μετακίνηση των επισκεπτών της 6ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης "Κορινθία 2014", προσφέρεται υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορεία από το ΚΤΕΛ Κορινθίας.
Δρομολόγια πραγματοποιούνται καθημερινά από και προς τον εκθεσιακό χώρο.
Σημεία συνάντησης : Προαστιακός Κορίνθου – Περιβολάκια – Βέλο 
Τετάρτη έως Παρασκευή - Αναχώρηση: 17:00 - 18:00 - 19:00 – 20:00
                                           Επιστροφή: 18:00 - 19:00 – 20:00 – 21:00
Σάββατο & Κυριακή -     Αναχώρηση: από 10:00 έως 20:00 (ανά ώρα)
                                      Επιστροφή: από 11:00 έως 21:00 (ανά ώρα)
 «Mandrakos Co» πρώην ΕΛΒΙΟΧΥΜ στο 15ο χιλ. Παλαιάς Εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, Βέλο Κορινθίας.
Ωράριο λειτουργίας:
Τετάρτη
1 Οκτωβρίου 2014
17:00 έως τις 22:00
Πέμπτη
2 Οκτωβρίου 2014
17:00 έως τις 22:00
Παρασκευή
3 Οκτωβρίου 2014
17:00 έως τις 22:00
Σάββατο
4 Οκτωβρίου 2014
10:00 έως τις 22:00
Κυριακή
5 Οκτωβρίου 2014
10:00 έως τις 22:00
Είσοδος Δωρεάν

H έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
και το Δήμο Βέλου – Βόχας.
Χορηγοί: Mandrakos Co, λουξ, ΛΑΡΣΙΝΟΣ, ΠΑΚΟ ΒΕΛΟΥ Α.Ε , ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) 
Περισσότερες πληροφορίες για την 6η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κορινθία 2014» μπορείτε να βρείτε στο τηλέφωνο 2741024464 και στην ιστοσελίδα: www.korinthianexhibition.gr  

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ Ανοικτή συγκέντρωση για το θέμα του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου... ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

http://mynima-hellas.com/wp-content/uploads/2011/08/skoypidia-apormatofora1.jpeg 
Όλες οι δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης καλούν σε ανοικτή συγκέντρωση για το θέμα του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου και της μεθοδευόμενης μεταφοράς σκουπιδιών από δήμους της Πελοποννήσου, το ΣΑΒΒΑΤΟ 4/10/2014 7μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ.

Να είμαστε όλοι εκεί... 


Ανακοίνωση - Πρόσκληση στη συγκέντρωση για το ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ του Δήμου μας
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
O Δήμαρχος οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Πληροφορούμενοι την απάντηση του Υπουργού κ. Μανιάτη σε ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστου Δήμα σχετικά με το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων από Δήμους των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχουμε να σας καταθέσουμε τα παρακάτω :

Ο ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου είναι ένα σύγχρονο έργο που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί μόνο τις Δημοτικές ενότητες Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Φενεού και τις προβλεπόμενες ποσότητες, σύμφωνα με τους όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τις προϋποθέσεις της άδειας λειτουργίας του.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη με τη σκέψη ότι μπορεί να μετατραπεί ο Δήμος μας σε «σκουπιδο-υποδοχέα» της Πελοποννήσου και εξοργισμένη με το γεγονός ότι παρά την προνοητικότητα και αποφασιστικότητα που έδειξε ο Δήμος μας χωροθετόντας περιοχή για τη δημιουργία ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ ώστε να λύσει το πρόβλημα της Δυτικής Κορινθίας τιμωρείται αντί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης είναι αγροτουριστικός Δήμος και οποιαδήποτε περιβαλλοντική υποβάθμισή του θα επηρεάσει αρνητικά το εισόδημα και το μέλλον των δημοτών του.

Για τους παραπάνω λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αγωνιστεί με όλα τα μέσα κατά αυτής της παράλογης μεθόδευσης.

Σπάει στα δύο η Κεντροαριστερά στην ΠΕΔΑ. Και επίσημα υποψήφιος ο Ιωακειμίδης

  





Και επίσημα υποψηφιος από σήμερα για πρόεδρος της ΠΕΔΑ ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης. Ο πολιτικά προσκείμενος στη ΔΗΜΑΡ δήμαρχος ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

Προσλήψεις στους δήμους στις αρχές του 2015 – Τι σχεδιάζει το ΥΠΕΣ για να καλυφθούν οι ελλείψεις

Αίτημα για την πραγματοποίηση στις αρχές του 2015 διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για προσλήψεις, κυρίως, σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους που έχουν τεράστιες ελλείψεις υπαλλήλων θα καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikis.gr, το υπουργείο Εσωτερικών προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα το χειρίζεται ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος ο οποίος έχει ήδη στα χέρια του 230 αιτήματα από τέτοιους δήμους, εκ των οποίων υπολογίζεται ότι θα καλυφθούν από τους ήδη επιτυχόντες του ΑΣΕΠ περίπου το ένα τρίτο.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών θα ζητήσει από τον Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξαίρεση για προσλήψεις ΔΕ ειδικά για τεχνικές ειδικόητες, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι οι δήμοι έχουν στην κατοχή τους μεγάλο στόχο οχημάτων που παραμένουν εκτός λειτουργίας καθώς υπάρχει έλλειψη χειριστών.
Ο αριθμός των προσλήψεων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί αλλά θα είναι συνάρτηση των ανελαστικών αναγκών των μικρών δήμων (σ.σ. αλλά και κάποιων μεγαλύτερων που χρειάζονται προσλήψεις, κυρίως, στους παιδικούς σταθμούς και σε προνοιακές δομές) και των αριθμό των προσλήψεων που θα επιτραπούν στο υπουργείο Εσωτερικών με βάση το 1 προς 10 (ή 1 προς 5) της συμφωνίας με την τρόικα.



Ο Πτωχός Γραμματέας Συντονισμού στο Μαξίμου, αντί του Βαρτζόπουλου

Dimitris-Ptohos

Μετά την παραίτηση του Δημήτρη Βαρτζόπουλου από το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης, προκειμένου να είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο Δημήτρης Πτωχός είναι εκείνος ο οποίος προωθείται στη θέση του.
Ο Δημήτρης Πτωχός εξελίχτηκε τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, ενώ μετά και τον τελευταίο ανασχηματισμό του Ιουνίου, η θέση του στο σύστημα εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου έχει εδραιωθεί περαιτέρω.
Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος παραιτήθηκε χθες, προκειμένου να προετοιμάσει την υποψηφιότητά του στη Θεσσαλονίκη, για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

ysterografa.gr

Μη τρομάζετε απο την ενδοδημοτική κινητικότητα, δεν θα χάσετε χρήματα. Εγκύκλιος ΥΠΕΣ

Εγκύκλιο σχετικά με την ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα και καταβολή υπερβάλλουσας διαφοράς, εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται σε αυτή, μετά τη διενέργεια μετατάξεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του α. 30 του ν. 4223/2013, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, παρουσιάστηκε ζήτημα στον υπολογισμό των αποδοχών των υπαλλήλων στις νέες υπηρεσίες, καθώς στις αποδοχές τους στο νέο φορέα δεν υπολογίζεται και δεν καταβάλλεται η προσωπική διαφορά, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του ν. 3899/2010 και του άρθρου 3 παρ. 22 του ν. 3845/2010.

Αναφέρεται ακόμη ότι: Αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει, σας γνωρίζουμε ότι η διαφορά μείωσης των αποδοχών δεν συναρτάται με την κατοχή θέσης, αλλά καταβάλλεται εξαιτίας της μείωσης των αποδοχών που λάμβαναν με το προηγούμενο μισθολογικό νόμο, ανεξαρτήτως του φορέα στον οποίο υπηρετούσαν, λόγω της ένταξης τους στους βαθμούς και τα μισθολογικά κλιμάκια των βαθμών του νέου μισθολογικού νόμου (ν. 4024/2011), άποψη που διατυπώνεται στην αριθμ. 211/2013 πράξη του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών στο Ι’ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Κατάβάστε και τυπώστε την εγκύκλιο πατώντας ΕΔΩ

airetos.gr

Ο ΔΟΛ "εκτελεί" τον Κουβέλη για τη στροφή προς ΣΥΡΙΖΑ

DOL

Αίσθηση προκαλεί το σημερινό βασικό άρθρο των “Νέων” στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, με το οποίο ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη “εκτελεί” ουσιαστικά τον Φώτη Κουβέλη, μετά τη στροφή του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στο βασικό άρθρο των “Νέων” εξαπολύεται σφοδρή επίθεση κατά του Φώτη Κουβέλη, τον οποίο η εφημερίδα αποκαλεί “περιπλανώμενο πολιτικό”, ενώ του επιρρίπτει ευθύνες για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που φαντάζει πλέον περίπου βέβαιη.
Η καθημερινή εφημερίδα του ΔΟΛ εγκαλεί τον Φώτη Κουβέλη για την προσέγγισή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο αποχώρησε το 2010 για να συγκροτήσει τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ επισημαίνει ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του παραμένει το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έστω κι αν το αρνείται, μετά όμως από εκλογές.

Χριστοφιλοπούλου: Έλεγχος για πλαστά μόνο σε όσους βγουν από εδώ και πέρα στη σύνταξη – Κόντρα με Μητρόπουλο

Κόντρα μεταξύ του Αλέξη Μητρόπουλου και της Εύης Χριστοφιλοπούλου προκάλεσε πριν λίγο στη Βουλή το άρθρο 28 του νομοσχεδίου «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση πληροφοριών, εγγράφων και δεδομένων του δημόσιου τομέα, την τροποποίηση διατάξεων πρώτου κεφαλαίου του Ν. 3448/2006 και την προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της οδηγίας 2013/37 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου», σύμφωνα με το οποίο για να λάβει σύνταξη δημόσιος υπάλληλος θα πρέπει προηγουμένως να γίνει έλεγχος στα πιστοποιητικά πρόσληψής του.
Στο επίκεντρο αν ο έλεγχος θα έχει αναδρομική ισχύ, κάτι που υποστήριξε ο υπεύθυνος Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ ή θα ισχύσει από τη δημοσίευση του νομοσχεδίου στο ΦΕΚ, όπως είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου.  Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο «δεν είναι δυνατόν να κοπεί η σύνταξη σε υπαλλήλους αναδρομικά», καθώς τότε, όπως είπε, θα έχουν πρόβλημα επιβίωσης, ενώ η κ. Χριστοφιλοπούλου παρότι υποστήριξε ότι κάποιος που έχει προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά στο Δημόσιο δεν θα πρέπει να δικαιούται σύνταξης, διαβεβαίωσε ότι ο έλεγχος δεν θα γίνει αναδρομικά παρά μόνο για όσους βγαίνουν από εδώ και στο εξής στη σύνταξη. «Όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου 28, πρόκειται για έλεγχο γνησιότητας δικαιολογητικών. Αυτοί οι έλεγχοι αφορούν την γνησιότητα, είτε αυτού που πρόκειται να προσληφθεί είναι αυτού που μετατάσσεται από υπηρεσία σε υπηρεσία είτε αυτού που παραιτήθηκε για άγνωστους λόγους και θα συνταξιοδοτηθεί. Επομένως, οι παρούσες διατάξεις αφορούν αυτούς που θα βγουν από εδώ και εξής στη σύνταξη», είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Παράλληλα η κ. Χριστοφιλοπούλου, μετά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε ότι θα αφαιρέσει τον όρο «γνησιότητα» σε σχέση με τους ελέγχους πιστοποιητικών που μπορεί να οδηγήσει σε απόδοση πειθαρχικών ευθυνών σε δημοσίους υπαλλήλους ακόμη και για μία υπογραφή.
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 

aftodioikisi.gr

Χατζηνικολάου: Ο Τσίπρας παίζει… όλα του τα λεφτά στις πρόωρες εκλογές

Nikos-Chatzinikolaou
 “Στην πατρίδα πόκερ της πολιτικής σκηνής, ο Αλέξης Τσίπρας παίζει όλα του τα λεφτά στις πρόωρες εκλογές”, σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με αφορμή την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για… ετοιμότητα στο κόμμα του, καθώς είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Περισσότερα στο  http://ysterografa.gr

Αμβρόσιος: Να πάρουμε στα χέρια μας το λάβαρο της εξέγερσης

Amvrosios 

Πηγή: www.romfea.gr
Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου
Το θέμα της καταργήσεως της αργίας κατά την ημέρα της Κυριακής επανήλθε στην επικαιρότητα! Το άθεο πλέον Ελληνικό Κράτος με Νόμο που ψηφίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων κατήργησε της αργία της Κυριακής και διέταξε τους καταστηματάρχες να τηρούν ανοικτά τα καταστήματά τους κατά την ημέρα της Κυριακής. Το μέτρον άρχισε να εφαρμόζεται «πιλοτικά», δηλ. δοκιμαστικά, σε επτά περιοχές της Χώρας.
Εναντίον του Νομοσχεδίου, όταν τούτο συνεζητείτο, είχαν ταχθή πολλοί παράγοντες, όχι όμως και η Μητέρα Εκκλησία!!!!!

Τι πρόστιμα περιμένουν όσους δεν πλήρωσαν χθες τον ΕΝΦΙΑ

C2ECF1D670242A9F28AC150BFB51B741.jpg
Μία δυσάρεστη έκπληξη περιμένει όσους δεν κατάφεραν να πληρώσουν χθες την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, καθώς θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις. Όσοι δεν πλήρωσαν τον φόρο, με βάση την νομοθεσία, από σήμερα, 1η Οκτωβρίου, απέκτησαν μία ληξιπρόθεσμη οφειλή, η οποία προσαυξάνεται κατά 0,73% στο ύψος της δόσης για κάθε μήνα καθυστέρησης. Αυτό θα ισχύσει και για τις επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ενώ θα επιβληθεί πρόστιμο 10% επί του φόρου που δεν καταβλήθηκε σε περίπτωση που η εξόφλησή του καθυστερήσει για χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ημερομηνία που θα έπρεπε κανονικά να είχε πληρωθεί, ή 20% εάν η καθυστέρηση πληρωμής φθάσει τους 12 μήνες, ή 30% εάν η καθυστέρηση φθάσει τα 2 έτη. Πάντως, να σημειωθεί ότι η δεύτερη δόση του φόρου θα έρθει μειωμένη, σε ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων! 

arouraios.gr

Τα χειρότερα που δεν βλέπουμε και δεν φανταζόμαστε

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η εμπειρία – αλλά και η λογική – δείχνει πως είναι αδύνατον (και επομένως ψέμα) να υποθέτει κανείς πως αν η Ελλάδα αποφάσιζε μονομερώς να καταργήσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους, οι εταίροι μας θα συνέχιζαν να εκταμιεύουν χρήματα προς τη χώρα μας με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Αυτό το καταλαβαίνουν ακόμη και τα μικρά παιδιά.

Ακόμη και αν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας «μαγεύονταν» με κάποιο τρόπο από τους φρέσκους συνομιλητές τους, δεν θα τολμούσαν να συνεχίσουν τη βοήθειά τους, διότι, όπως έχουμε ξαναπεί, έχουν κι’ αυτοί λαούς στους οποίους λογοδοτούν, υπάρχουν κι’ εκεί κοινοβούλια (και μάλιστα με ενισχυμένη τη δύναμη των ευρωσκεπτικιστών), διεξάγονται και εκεί εκλογές.

Επιστολή του σκηνοθέτη Θόδωρου Μαραγκού για το κλείσιμο του Κέντρου Νέων Κορινθίας

Εμφάνιση maragkos-kentro neon black beee.jpg 
Το καλοκαίρι του 2012 στην αυλή του Κέντρου Νέων Κορίνθου προβλήθηκαν όλες οι ταινίες μου. Μετά από κάθε προβολή ακολουθούσε ουσιαστική συζήτηση με τους θεατές, οι περισσότεροι των οποίων ήταν νέοι, για την τέχνη για τον πολιτισμό για την κοινωνική κατάσταση για την ανεργία τους και για τον αποκλεισμό από τα όνειρά τους
Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για όλους μας που όταν τελείωσε άφησε μια ουσιαστική επικοινωνία που κρατάει μέχρι σήμερα.
Έκτοτε πήγαινα και παρακολουθούσα αλλά και συμμετείχα σ΄ όλες σχεδόν τις καλλιτεχνικές κι επιμορφωτικές εκδηλώσεις του πολιτιστικού αυτού κέντρου που είναι ότι καλλίτερο είχε να επιδείξει η πόλις της Κορίνθου στον τομέα πολιτισμού.
Έμαθα όμως ότι η Περιφέρεια έκλεισε αυτό το σημαντικό για τον τόπο Κέντρο. Έβαλε λουκέτα στο Κέντρο Νέων Κορινθίας από την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014.
Θεωρώ ότι είναι ένα ακόμα βάρβαρο χτύπημα κατά του ελληνικού πολιτισμού και εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της παγκοσμιοποίησης και της ισοπέδωσης των λαών.
Ήθελα να ρωτήσω τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, υπεύθυνο πολιτισμού της περιφέρειας έχει βάλει πρώην ποδοσφαιριστή, όπως έκανε κι ο δήμος Κορίνθου, ή εργολάβο.

Θόδωρος Μαραγκός

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Χιλιανού Κοινοβουλίου

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από αύριο Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 ως την Κυριακή 5 Οκτωβρίου  ο Πρόεδρος του Χιλιανού Κοινοβουλίου κ. Aldo Cornejo.
Η επίσκεψη θα ξεκινήσει με συνάντηση του κ. Cornejo με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη αύριο Πέμπτη στις 12.15.
Ο Πρόεδρος του Χιλιανού Κοινοβουλίου θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Χιλής ενώ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.  
Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του ο κ. Aldo Cornejo θα επισκεφτεί θα επισκεφτεί τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, ενώ  θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης και το Μουσείο Μπενάκη.  

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης