Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Ολυμπιακός-Ντιναμό Κιέβου 2-2: Μπορεί να προκριθεί στο Κίεβο

Ολυμπιακός-Ντιναμό Κιέβου 2-2: Μπορεί να προκριθεί στο Κίεβο 
Την κακή παράδοση που τον θέλει να μη νικάει ουκρανικές ομάδες στο "Γ. Καραϊσκάκης" συνέχισε ο Ολυμπιακός και κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου. Οι Πειραιώτες κρατούσαν στα χέρια τους τη νίκη κόντρα στους Ουκρανούς, όμως ένα γκολ του Βέρμπιτς στο 90' διαμόρφωσε το τελικό 2-2 και στέρησε από την ομάδα του Μαρτίνς τη νίκη. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσα να έχουν σημειώσει κι άλλα γκολ, όμως πλήρωσαν

Κοπή Πίτας στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου


 
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου, την Παρασκευή 08/02/2019, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Καταστήματος.
Ήταν μια σεμνή τελετή με έντονη συναισθηματική φόρτιση με αποδέκτες τους ανήλικους κρατούμενους και τους ανθρώπους που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με τις «τιμητικές» παρουσίες της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Άστρος μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη


https://www.kalimera-arkadia.gr/media/k2/items/cache/1942a14ffec1beaf2214fc67653269a8_L.jpgΆμεσα ανταποκρίθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και κήρυξε με απόφασή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Δημοτική Κοινότητα Άστρους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή. 


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου



Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ «Αφήστε τα μισόλογα και αποζημιώστε άμεσα τους αγρότες της Μεσσηνίας»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ σχετικά με τις καταστροφές αγροτικών παραγωγών στη Μεσσηνία, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

Ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη σε εκδήλωση του «Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στη Χαλέπα Χανίων

 dora-thumb-large-thumb-large--3-thumb-large-thumb-large

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
                                                                     
                              Αθήνα,  14 Φεβρουαρίου 2019
                                             
                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, σε εκδήλωση του «Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» με θέμα: «Τα ανοικτά μέτωπα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από το 1974».
Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί  στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στη Χαλέπα Χανίων, θα μιλήσουν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης,

Πρόσκληση πολυμορφικού θεάτρου κούκλας Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου | Θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" | ώρα 7.00 μμ | είσοδος ελεύθερη

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: "Ημερίδα Σεξουαλική Κακοποίηση Ανηλίκων"

https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/items/cache/203f83f4596cd9394e907b66b96237fe_M.jpg
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σας προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει με θέμα "Σεξουαλική Κακοποίηση Ανηλίκων", την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:00, στο θέατρο "Άγγελος Σικελιανός".
Εισηγητές
- Φένια Διονυσοπούλου Ψυχολόγος από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
- Αλεξάνδρα Κατσαφάδου Παιδίατρος - Νεογνολόγος PhD, MSc
- Χρήστος Κολοκυθάς Κοινωνικός Λειτουργός - Διευθυντής Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Ευθύμειου Κέντρου Κορίνθου
- Γεωργία Παπαστεφάνου Κοινωνική Λειτουργός - πρώην Διευθύντρια του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού η «Κιβωτός του Κόσμου»
- Δήμητρα Νάκου Δικηγόρος παρ' Εφέταις, Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου
- Εκπρόσωπος Ελληνικής Αστυνομίας
Διοργάνωση Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Οργάνωση - Επιμέλεια Ελένη Δεφεράνου
Θα συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για "Το Χαμόγελο του Παιδιού".
Θα ακολουθήσει catering.
Εκδήλωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ξυλοκάστρουhttps://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/galleries/4783/_2__3.jpg 



Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ξυλοκάστρου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, παρευρέθη εχθές ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κάσσιος, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Τάσος Παναγουλόπουλος και η συντονίστρια του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού κ. Ζαχαρούλα Καραβά. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Ομιλία-Βιωματικό Σεμινάριο του συγγραφέα του βιβλίου "Το Δώρο", κ. Στέφανου Ξενάκη». Ο κ. Κάσσιος καλωσόρισε το συγγραφέα και τους παραβρισκόμενους και μίλησε για την αξία ενός καλού βιβλίου. Έδωσε συγχαρητήρια στο σύλλογο για τη δραστήρια λειτουργία του και τόνισε τη σημασία τέτοιου τύπου δράσεων.

Επίσκεψη Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στο Υπουργείο Οικονομικών

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, γένι και κουστούμι
Τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη επισκέφθηκαν εχθές Τετάρτη, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος με τον Βουλευτή Κορινθίας κ. Γιώργο Ψυχογιό, προκειμένου να συζητήσουν με τον Υφυπουργό και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, διάφορα θέματα του Δήμου. Υπήρξε απόλυτη συμφωνία στις αναπτυξιακές προτεραιότητες που τέθηκαν και παράλληλα εκδηλώθηκε η στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στις όποιες προσπάθειες καταβάλλονται από το Δήμο στην κατεύθυνση αυτή.

xylokastro-evrostini.gov.gr

ΒΑΝΑ ΤΣΑΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ (Βίντεο)



Mairi Nikolopoulou

Η γκάφα της “είδησης” ότι δεν πέρασε η αλλαγή του Άρθρου για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας



Του Μανώλη Κομνηνού

Στα χρόνια του Λέοντα Καραπαναγιώτη, του Σεραφείμ Φυντανίδη και άλλων “ιερών τοτέμ” της δημοσιογραφίας, τέτοιες γκάφες ούτε… για αστείο δεν κυκλοφορούσαν στα ΜΜΕ.
Ίσως επειδή, δημοσιογραφία ήταν πρωτίστως η εφημερίδα. Εκεί όπου ό, τι έγραφες, έμενε. Δεν είχες την ευχέρεια να το διορθώσεις εκ των υστέρων και…

Ούτε τον Σημίτη, ούτε τον Βενιζέλο… Η Σπυράκη διαψεύδει τα σενάρια


 
Σημεία από τις συνεντεύξεις της Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτή κ. Μαρίας Σπυράκη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την τηλεόραση του OPEN
 Για την αναθεώρηση του άρθρου 32–  Είναι απαραίτητο να φύγει η αβεβαιότητα από το τραπέζι, για όλους τους πολίτες, αλλά και για το επενδυτικό κλίμα. Δεν πρέπει να υπάρχει συζήτηση ότι

KAE Oλυμπιακός: «Μόνο με ξένους διαιτητές ξανά με τον Παναθηναϊκό» - «Ανεπιθυμητος ο Γιαννακοπουλος»

KAE Oλυμπιακός: «Μόνο με ξένους διαιτητές ξανά με τον Παναθηναϊκό»
Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ αναφέρει:
Κατόπιν των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στο πλαίσιο του χθεσινού (13/02) αγώνα, η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός γνωστοποιεί τα ακόλουθα:
• Δηλώνουμε ότι, από εδώ και στο εξής, η ομάδα μας δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οιονδήποτε αγώνα των εγχώριων διοργανώσεων εναντίον του Παναθηναϊκού, χωρίς την παρουσία αποκλειστικά ξένων διεθνών διαιτητών.
• Δηλώνουμε ότι, από εδώ και στο εξής, η ομάδα μας δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οιονδήποτε αγώνα των εγχώριων διοργανώσεων εναντίον έτερων αντιπάλων και στον οποίο είτε θα έχει οριστεί είτε θα έχει κληρωθεί οιοσδήποτε από τους διαιτητές του χθεσινού αγώνα κ.κ. Αναστόπουλο, Μάνο και Παναγιώτου.
• Καλούμε τις αρμόδιες Αρχές να διερευνήσουν ενδελεχώς τα αίτια «κατάρρευσης» της στοιχηματικής απόδοσης που προβλεπόταν σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού κατά τον χθεσινό αγώνα και η οποία επήλθε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ακριβώς μετά την ανακοίνωση των ορισθέντων διαιτητών από την Κ.Ε.Δ.
• Δηλώνουμε ότι, από εδώ και στο εξής, δεν θα επιτραπεί η είσοδος του Δ. Γιαννακόπουλου στο Σ.Ε.Φ., με οιαδήποτε ιδιότητα και εάν ο τελευταίος επιχειρήσει να προσέλθει.

Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός ΣΦΠ

Με βροχές και θυελλώδεις ανέμους έως τ μας αποχαιρετά η «Χιόνη». Με 134 χιλιόμετρα την ώρα "έτρεχε" η θύελλα στον Ισθμό της Κορίνθου

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/01/kairos-vroxes-kataigides-500.jpg
Η κακοκαιρία «Χιόνη» συνεχίζει να επηρεάζει τον καιρό της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, από το πρωί της Πέμπτης. Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται κυρίως στο νότιο Αιγαίο και ιδιαίτερα στην Κρήτη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική

ΕΝΤΟΝΗ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ Τουλάχιστον 56 οι νεκροί από την γρίπη – ΙΣΑ: Κατέρρευσε η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/05/nosokomeio-ratza-500.jpg 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκτιμά ότι «ο μεγάλος αριθμός θανάτων από γρίπη συσχετίζεται με την κατάρρευση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» και καλεί το υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει άμεσα μέτρα.
Η κατάρρευση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας εξαιτίας των αποτυχημένων πειραματισμών του υπουργείου Υγείας έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των πολιτών, να μην έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, γεγονός που έπαιξε καθοριστικά δυσμενή ρόλο, τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση της επιδημίας» αναφέρει ο ΙΣΑ.

Πέρασε το άρθρο 3 για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας στη Συνταγματική Αναθεώρηση

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/01/vouli-500-1.jpg
Πέρασε το άρθρο 3 παρ. 1 του Συντάγματος, που αφορά την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.

Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση το άρθρο 3 που αφορά τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας πέρασε με 151 ψήφους.
To άρθρο 3 έλαβε τις εξής ψήφους: 

Πατατράκ για ΣΥΡΙΖΑ: Ήττα για την κυβέρνηση - Απορρίφθηκε στην Βουλή το άρθρο 3 της Αναθεώρησης του Συντάγματος για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας!

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/02/vouli-500-1.jpg

Εκτός των αναθεωρητέων μένει το άρθρο 3 του Συντάγματος, το οποίο αφορά στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθη το πρωί στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Βουλή, μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη – και ενώ αναμένονται ακόμη τα επίσημα αποτελέσματα -η συγκεκριμένη διάταξη απερρίφθη καθώς έλαβε 150 ψήφους.
Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 3 αφορά στους σχέσεις Eκκλησίας και Πολιτείας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει να αλλάξει με το «ουδετερόθρησκο».
Το άρθρο 3 δεν ψήφισαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι: Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γεωργία Γεννιά.
Το άρθρο 3 προβλέπει:

Από τις Πρέσπες ως τις τράπεζες, μια προπαγάνδα δρόμος!.

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μετά από ένα διάλειμμα ενός έτους, η κυβέρνηση ανακάλυψε ξανά ότι υπάρχει πρόβλημα με τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια.

Το διάλειμμα κράτησε για όσο διάστημα χρειάστηκε για να επιβληθεί και να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ένα χρόνο τώρα φωνάζουμε πως την ώρα που η αξία των τραπεζών μας έχει καταρρεύσει, η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και παριστάνει πως το μόνο πρόβλημα που είχε απομείνει να επιλύσει ήταν το Σκοπιανό.

ΑΣΕΠ: 1.961 μόνιμες θέσεις μέσω τεσσάρων διαγωνισμών με νέο σύστημα προκηρύξεων

 
Τέσσερις νέες προκηρύξεις έρχονται το επόμενο διάστημα από το ΑΣΕΠ αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η αναμόρφωση των τευχών προκηρύξεων ώστε να εναρμονιστούν με το νέο νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο γίνονται σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία των διαγωνισμών για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. 
Συγκεκριμένα:

Γνωμοδότηση ΥΠΕΣ: Σπάσιμο δήμων μετά τις εκλογές -Τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας


Οριστικά στις καλένδες φαίνεται ότι οδηγείται το σπάσιμο το δήμων προεκλογικά. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η γνωμοδότηση που έχει στα χέρια του ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης λέει όχι στην διάσπαση των δήμων λίγους μήνες πριν τις εκλογές, χαρακτηρίζοντάς την

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για θέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών -Τα προσόντα

 
Προκηρύσσεται διαγωνισμός για την εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία είκοσι πέντε (25) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην Αθήνα, σε χώρο και ώρα που θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των αιτήσεων συμμετοχής και θα ανακοινωθεί εγκαίρως, με ημερομηνία έναρξης την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 και ώρα 10.00. 2. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο διορισμός τους, θα πρέπει:

Ο Γεωπόνος που ξεκίνησε από το Καμάρι Κορινθίας & έφτιαξε την «ελιά στο κουτί» που ταξιδεύει σ’όλο τον κόσμο


Δύο ιστορίες, μια ιδέα που αρχικά έμοιαζε «άπιαστη», και μερικές μικρές ελιές που κλείνονται μέσα σε κουτάκια, και έχουν ταξιδέψει ως τις ΗΠΑ και το Τόγκο. Μπερδευτήκατε κάπως; Λογικό. Το Plantbox είναι ένα project made in Greece, από αυτά που δεν βλέπεις συχνά. Η ιδέα είναι η εξής: Μικρές ελιές που κλείνονται μέσα σε κουτάκια, φυτεμένες σε κεσεδάκια. Και αυτές μπορούν να ταξιδέψουν, χωρίς να χρειάζονται νερό και ήλιο για 58 ημέρες.
Το It’s Possible συνάντησε τον ιδρυτή της εταιρίας, Βασίλη Τσιπά. Ο ίδιος μιλά για το πως προέκυψε η ιδέα του μέσα από δύο φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες, πως ακριβώς δημιουργείται το τελικό προϊόν που βλέπουμε, ενώ απάντησε και στην ερώτηση για το αν αυτές οι μικρές ελιές θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε

Την προσωρινή αποκατάσταση του βυθίσματος στην περιοχή Λεντάρι – Καμάρα – Γούπατα και Άκοβο υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης


https://www.aftodioikisi.gr/wp-content/uploads/2017/12/PETROS-TATOULIS-5O-SYNEDRIO-ENPE.jpgΤη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Εργασίες προσωρινής αποκατάστασης βυθίσματος στην περιοχή Λεοντάρι – Καμάρας – Γούπατα – Άκοβος» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αφιέρωμα στο Θεόδωρο Αγγελόπουλο: Ο Θίασος

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
 https://gm1.ggpht.com/eL4_43auBwybpSOPG7RozCSoDkh8sPOx8GoP_sqkjH0TDAK6rLTNWQRRiAiclqefbQrtBvrfEHunEFvtoamMJT9c338e_-yb61muj4sQEILp_nSf72PzNRe7z0aj3V3ajOI2PviGQEqB0yfHdTaTlfycrSuq95D7IWgWXQ2t907Crzdn2F4uNNtRqZZWqMaNqR3PzLmkX6nh4JtlbrgxDosbekA5z5429wuh2s2aUjfasRj33L6rdBRU38el4pL6pfmsBZ2KpfRobmcSpHuHSSOK5iv6WmfOGjntbax8IipiYXk3wvC931-Skiqcw8VyvC8dZC_oGOzY5Kci0b9eX-iGYcFfxR9GL7ASN2F9XLm6wwxuwC4BCuKaZNcu7KAVaUtOOziI0pkOeSYthlp_fDH6EO4Z1uCUogMVw1KBqLcKDuwlhH1BOtY9Fcfpe5y5nI-h2mEiSQRV5d4OZTuvu0iO-5J3MXA72_PBKnB7tzyWc5sSoF3oK8f7drnzOQ6JGzkMAxJNVac5T2x6t8OIMC5_K6vvK7tER4Y_bLZXeGC4IjaZmlpeHe91ojHbWKOo4Dr80QfqyAe3LPffonGvQcpaN3lfZPJy1rl3k5BSNvVy6PSBYuawIsLLsunihIw2Nt-fkjUmq1LtnKM7xJM85w_zgi3rbAkTtVgVOxZFdDBIJCCRBGhXiZhPKK0tdhgx-kUaLn-G5UeYsxgXjR_Vw38ZRHnNtOGqbdk6wg=s0-l75-ft-l75-ft
Συνεχίζεται το αφιέρωμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων στο Θεόδωρο Αγγελόπουλο, με αφορμή τη συμπλήρωση 7 ετών από το θάνατο του μεγάλου σκηνοθέτη. Η συνέχεια θα δοθεί αυτή την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου στις 22:00, με την προβολή της ταινί­ας «Ο Θίασος», που η προβολή της την προηγούμενη Παρασκευή αναβλήθηκε, λόγω της διάρ­κειας της

Ορμόνες του έρωτα: φερομόνες, τεστοστερόνη, ντοπαμίνη, οξυτοκίνη, βασοπρεσίνη, κορτιζόνη και o ρόλος τους


Τα τελευταία χρόνια η νευροενδοκρινολογία έχει εξηγήσει σχεδόν ολοκληρωτικά την ερωτική συμπεριφορά.
Όπως αποδεικνύεται από τις μελέτες και έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί πάνω στο θέμα, η ερωτική αγάπη και οι ερωτικοί δεσμοί

Την κατασκευή γεφυριού στην «Κρύα Βρύση» στην Τ.Κ. Κεφαληνού υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου


Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Κατασκευή γεφυριδίου σε ρέμα στη θέση «Κρύα Βρύση» της Τ.Κ. Κεφαληνού του Δήμου Μεσσήνης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019. 

Κλεισθένης: Κατατέθηκαν 10 αλλαγές – Δείτε ανάλυση όλων των τροποποιήσεων

Στη Βουλή κατετέθη την 13η Φεβρουαρίου Τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας - υπογεγραμμένη και από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση - με δέκα μεταβολές στο Δεύτερο Μέρος (άρθρα 225 έως 248) του νόμου του Κλεισθένη  ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

Επιβεβαιώθηκαν οι προειδοποιήσεις της ΚΕΔΕ: Με Τροπολογία, καλό ...2022 για τα βοσκοτόπια

Στην Πρωτοχρονιά του 2022 παραπέμπεται η ολοκλήρωση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, μετακυλίοντας ουσιαστικά στην επόμενη Κυβέρνηση (εάν όχι στις καλένδες) τη διαχείριση της θεσμικής αυτοδιοικητικής ανατροπής που προκλήθηκε στις  ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

Συνεχίζεται η επέλαση της «Χιόνης» με δριμύ ψύχος και χιόνια

Συνεχίζεται η επέλαση της «Χιόνης» με δριμύ ψύχος και χιόνια | in.gr
Αισθητή θα είναι η κακοκαιρία «Χιόνη» και την Πέμπτη, καθώς σε αρκετές περιοχές θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες, αλλά και οι χιονοπτώσεις.

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 αναμένονται βροχοπτώσεις κυρίως στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και το Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Αιγαίο και σε παράκτιες περιοχές.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Σταδιακά έως το βράδυ τα φαινόμενα θα

Μητσοτάκης: Ίσες ευκαιρίες προόδου για όλους τους Έλληνες, με το νέο Σύνταγμα που προτείνουμε


Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση:

Είχα προτείνει στον κ. Τσίπρα στην πρώτη μας συνάντηση, να ψηφίσει η Ν.Δ. όλα τα άρθρα που προτείνει η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα άρθρα που προτείνει η Ν.Δ. Μόνο έτσι θα διασφαλιζόταν μία ευρεία Αναθεώρηση με λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτή την πρόταση επαναλαμβάνω και σήμερα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εμποδίσει κάθε μεταρρυθμιστική αλλαγή για πολλά χρόνια. Αυτά είναι τα κεφάλαια στα οποία αρνείται τις αναγκαίες αλλαγές: Δημόσια Διοίκηση, Εκπαίδευση, Ανάπτυξη, Δικαιοσύνη, Δημοσιονομική Σταθερότητα, Περιβάλλον. Εμείς θα τις υλοποιήσουμε
Η χώρα χρειάζεται σήμερα μια λειτουργική δημοκρατία. Που θα εγγυάται την πολιτική σταθερότητα, που θα εξασφαλίζει τη διάκριση των εξουσιών και κυρίως τον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας. Αυτές οι ανάγκες αποτυπώνονται στις προτάσεις μας.
Προωθούμε την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μέσα από ένα σταθερό και ορθολογικό οικονομικό περιβάλλον για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Το νέο Σύνταγμα που προτείνουμε δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική αλληλεγγύη και στην αξιοκρατία σε όλες τις βαθμίδες του κράτους. Ώστε όλοι οι Έλληνες να έχουν ίσες ευκαιρίες προόδου. Και να απελευθερωθεί το σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.
Κανείς δεν πρέπει να κλείνει στους νέους δύο παράθυρα στο αύριο: Την Παιδεία με την οποία θα χτίσουν την ζωή τους. Και το Περιβάλλον μέσα στο οποίο θα ζήσουν. Γι’ αυτό σας καλώ να ψηφίσουμε από κοινού την αναθεώρηση των άρθρων 16 και 24. Το οφείλουμε στη νέα γενιά”.