Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Εκδόθηκαν δύο Προεδρικά Διατάγματα για την ανασύσταση και μετονομασία πέντε υπουργείων - Και εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Εκδόθηκαν δύο Προεδρικά Διατάγματα για την ανασύσταση και μετονομασία πέντε υπουργείων
Νόμιμα έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τα δύο Προεδρικά Διατάγματα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τα οποία ανασυστήνονται και μετονομάζονται βασικά υπουργεία.

Αναλυτικότερα, το ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας (προεδρεύων ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος Νικόλαος Σακελλαρίου και ο εισηγητής ο Πάρεδρος Δημήτρης Βασιλειάδης) με τις υπ΄ αριθμ. 127 και 128/2015 γνωμοδοτήσεις του έκρινε νόμιμα τα επίμαχα δυο Προεδρικά Διατάγματα.

Παράλληλα, το ΣτΕ έκανε μια νομοτεχνικού περιεχομένου παρατήρηση επί των επίμαχων Προεδρικών Διαταγμάτων.
Ειδικότερα, το ΣτΕ αναφέρει ότι στα σχετικά άρθρα του Προεδρικού Διατάγματος που αναφέρονται στην ανασύσταση και μετονομασία των υπουργείων α) Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, β) Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, γ) Περιβάλλοντος και Ενέργειας και δ) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πρέπει να περιληφθεί διάταξη η οποία να κάνει σαφές ότι στα ανασυσταθέντα υπουργεία μεταφέρονται και οι εποπτευόμενοι φορείς τους.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας

 "Παρών στην κούρσα της διαδοχής" στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
«Ναι θα είμαι υποψήφιος. Έχω το σχέδιο και το όραμα να οδηγήσω τη Νέα Δημοκρατία στη νέα εποχή", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι "η Nέα Δημοκρατία χρειάζεται μια ριζική ανανέωση. Είναι ένα κόμμα το οποίο έχει υπηρετήσει αυτόν τον τόπο με πολύ μεγάλη συνέπεια και εγώ υπηρετώ αυτήν την παράταξη από 15 ετών κάτι που μου επέτρεψε να τη ζήσω και στα πάνω της και στα κάτω της".

Και πρόσθεσε: "Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ανανέωση και ως προς τις αξίες και ως προς την εφαρμοσμένη πολιτική της αλλά και ως προς τα πρόσωπα. Θέλω να είμαι ειλικρινής, το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι πιο βαθύ από το πρόσωπο του αρχηγού.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια να συγκρατήσει τις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας. Του είμαστε υπόχρεοι και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον αγώνα τον οποίον έδωσε.

Το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι εδώ και πολύ καιρό έχει πάρει διαζύγιο από τις παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και τους νέους και από εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να τραβήξουν την Ελλάδα μπροστά. Για να μπορέσει να έρθει πάλι σε επαφή με αυτές τις δυνάμεις πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι έχω τη δυνατότητα και τη θέληση να το κάνω".

Χρησιμοποιώντας έναν όρο της τεχνολογίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι "πρέπει να κάνουμε reboot στη ΝΔ" και συνέχισε λέγοντας ότι "πρέπει να λειτουργήσουμε με αυξημένες προϋποθέσεις διαφάνειας. Η ΝΔ θα πρέπει να λειτουργεί με χαμηλότερο λειτουργικό κόστος... Η ΝΔ θα πρέπει να ξαναγίνει πιο ελκυστική απ' ό,τι είναι σήμερα".

"Αν είμαι ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα υπάρχει μια σημαντική ανανέωση στο στελεχιακό δυναμικό, θα ψάξω τρόπο να προσελκύσω νέα στελέχη που αντιμετωπίζουν το πολιτικό σύστημα με καχυποψία.
Το όνομά μου είναι κάτι το οποίο με έχει προβληματίσει πολύ. Ξέρω ότι έχω ένα βαρύ πολιτικό όνομα. Ήταν ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην αρχή της πολιτικής μου σταδιοδρομίας και στη συνέχεια έγινε και μειονέκτημα.

Μετά από 11 χρόνια, πιστεύω ότι έχω αποδείξει, ότι έχω εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία επιτρέπουν στον κόσμο να δει τον Κυριάκο πίσω από το όνομα Μητσοτάκης.

Ξέρω ότι θα υπάρξουν πολίτες που δεν θα με επιλέξουν επειδή προέρχομαι από ένα πολιτικό τζάκι.

Όταν μπήκα στην πολιτική είπα ότι θέλω να αγωνίζομαι να δίνω ίσες ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά και οι οποίοι δεν είχαν την ευκαιρία την οποία είχα εγώ να μπω στην πολιτική με ένα αναγνωρίσιμο όνομα.

Καταλαβαίνω ότι σήμερα είναι ένα εμπόδιο. Ζητώ από τους πολίτες να με αξιολογήσουν για το έργο μου, για τις θέσεις μου, για το βιογραφικό μου, για την ειλικρίνειά μου, για τη συνέπειά μου,  για την όποια αποτελεσματικότητα έχω δείξει από όπου έχω περάσει. Είμαι υπερήφανος για το όνομά μου και τον πατέρα μου. Δεν έκρυψα αυτό το οποίο είμαι. Δεν συμφωνώ σε όλα με τα μέλη της πολιτικής μου οικογένειας", ανέφερε.

Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε στη διαδικασία εκλογής του νέου αχηγού του κόμματος, επισημαίνοντας ότι "το καλύτερο που θα μπορούμε να επίζουμε είναι ότι όλα τα στελέχη που θα μπουν στη μάχη (σ.σ. της προεδρίας), την επόμενη μέρα θα υπηρετήσουμε τον αρχηγό που θα εκλεγεί από την κοινωνία".


Την υποψηφιότητά του ανήγγειλε και μέσω του facebook


Kyriakos Mitsotakis
Politician · 34,630 Likes
· 3 hrs ·
Νέα Δημοκρατία Από την Αρχή.


Αύριο το ντέρμπι των Δικεφάλων

Ξεχωριστή θέση στα πλάνα του Δέλλα για τον Δημήτρη Ανάκογλου Κόστα: «Να πάρουμε υπέρ μας τις πρώτες στιγμές»
Σε ένα ωραίο παιχνίδι που έκλεισε την «αυλαία» της πρώτης μέρας της εμβόλιμης 4ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός επικράτησε στη Ξάνθη 1 - 3 και παραμένει πρώτος έχοντας το απόλυτο. Στο Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος, σπατάλησε ευκαιρίες και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο τελικό 1 - 1, αφού η Βέροια ευτύχισε να προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα.  Στα Χανιά, ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος από τον Ηρακλή, κυρίως στο β’ ημίχρονο, έπαιξε με παίκτη παραπάνω για περίπου 5 λεπτά, είχε δοκάρι, αλλά κανείς δεν σκόραρε.
Η εμβόλιμη 4η αγωνιστική της Superleague συνεχίζεται αύριο Τετάρτη.
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Λεβαδειακό. Η τελευταία προπόνηση  του Παναθηναϊκού έγινε το απόγευμα στο Κορωπί.  Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Εσιέν, Σάντσεθ, Πέτριτς, Κότσαρης, ενώ ο Βέμερ ακολούθησε θεραπεία. Και οι πέντε, όπως και ο Λουντ, είναι εκτός αποστολής. Επίσης, δεν υπολογίζονται οι Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης και Μπούρμπος. Έτσι, στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου βρίσκονται οι εξής 20: Κοτσόλης, Στιλ, Γιαννακόπουλος, Χουχούμης, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Νάνο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λαγός, Μαρινάκης, Πράνιτς, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Καρέλης, Κλωναρίδης, Νίνης, Καλτσάς, Αμπέντ, Αγγελόπουλος.Αύριο πριν από τη σέντρα, ο Έλληνας τεχνικός θα αφήσει εκτός αποστολής δύο ποδοσφαιριστές (πιθανότατα έναν από τους τρεις πορτιέρο και ακόμα έναν).
Το ντέρμπι της αγωνιστικής είναι αυτό ανάμεσα στους δύο «Δικεφάλους», τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Η Ευρώπη κάνει στην άκρη, το διάλειμμα για τις εκλογές τελείωσε, ο κόσμος είδε τις νέες εμφανίσεις και ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν με αντίπαλο την ΑΕΚ

Στο ντέρμπι των... ουραγών, ο Πανθρακικός με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στον πάγκο θα φιλοξενήσει την Καλλονή, με τον νικητή να «παίρνει βαθμολογική ανάσα», ενώ ο Ατρόμητος έχει δύσκολη αποστολή στα Ιωάννινα με αντίπαλο τον ΠΑΣ. Τέλος, ο Αστέρας Τρίπολης έχει θεωρητικό προβάδισμα υποδεχόμενος τον Πανιώνιο,

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:


ΤΡΙΤΗ 22/9
Παναιτωλικός - Βέροια 1-1
(82' Ρομέρο - 77' Ναζλίδης)

Πλατανιάς - Ηρακλής 0-0

Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-3
(49' Ντιμιτρόφ - 42' Ντουρμάζ, 65', 68' Φορτούνης)

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/9
16:00 Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός
18:15 Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος
18:15 Πανθρακικός - Καλλονή

Η βαθμολογία (σε 3 αγ.)
1. Ολυμπιακός 12 (4αγ.)
2. ΑΕΚ 7
. Παναιτωλικός 7 (4αγ.)
4. Παναθηναϊκός 6
. Ατρόμητος 6
. Πανιώνιος 6
7. Ξάνθη 5 (4αγ.)
. Βέροια 5 (4αγ.)
9. ΠΑΟΚ 4
. ΠΑΣ Γιάννινα 4
. Αστέρας Τρίπολης 4
. Ηρακλής 4 (4αγ.)
13.Λεβαδειακός 3
14.Καλλονή 1
.Πλατανιάς 1 (4αγ.)
16.Πανθρακικός 0
18:15 ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος
20:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Νέα απώλεια στο Αγρίνιο για Παναιτωλικό! Πήρε το βαθμό η Βέροια

Νέα απώλεια στο Αγρίνιο για Παναιτωλικό! Πήρε το βαθμό η ΒέροιαΟ Παναιτωλικός και η Βέροια θα μπορούσαν να έχουν πάρει τη νίκη, όμως η μπίλια… έκατσε στο 1-1. Ο Ναζλίδης (77’) έφερε μπροστά τη Βέροια, ο Ρομέρο (81’) έσωσε τον βαθμό για τους γηπεδούχους. Ο Παναιτωλικός μετά τα σερί τρίποντα στην Τρίπολη και με τον Πανθρακικό στο Αγρίνιο, ήθελε το τρία στα τρία, αλλά με τη γενική παρουσία του στον αγώνα δεν το άξιζε.
Η Βέροια προερχόμενη από την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ με 3-0, έπαιξε έξυπνα, θα μπορούσε να φύγει ακόμα και με το τρίποντο.
Το πρώτο ημίχρονο, που έγινε κάτω από βροχή, ελάχιστα πρόσφερε, με πιο σημαντική στιγμή αυτή του 14ου λεπτού, όταν μετά τη σέντρα του Βιγιαφάνες από τα δεξιά η μπάλα έφθασε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η στραβοκλωτσιά από τον Κάπελ στέρησε από τους γηπεδούχους το γκολ
Αντίθετα το 2ο ημίχρονο παρουσίασε ενδιαφέρον. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση να κυνηγήσουν κάτι περισσότερο από την ισοπαλία.
Και η είσοδος του Μερεμπασβίλι, αντί του Γερωργιάδη, έδωσε πνοή στη «βασίλισσα» του Βορρά. Στην πρώτη επαφή με την μπάλα, στο 67’, ο Γεωργιανός προκάλεσε αναταραχή στην άμυνα των γηπεδούχων, πάσαρε την μπάλα στο Ναζλίδη, αλλά το σουτ κοντραρίστηκε στα σώματα των αμυντικών/
Λίγο αργότερα, 71’,  Μερεμπασβίλι με σουτ εκτός περιοχής είδε την μπάλα να βρίσκει το αριστερό δοκάρι της εστίας του Παναιτωλικού, αλλά το γκολ για τη Βέροια ήρθε στο 77΄, με αριστερό συρτό σουτ από τον Θωμά Ναζλίδη, με τον τερματοφύλακα, Μανώλη Στεφανάκο να φέρει ευθύνη.
Οι γηπεδούχοι πέρασαν μαζικά στην επίθεση, και βρήκαν την ισοφάριση με όμορφο δεξί σουτ εκτός περιοχής από τον Ρομέρο στο 82’.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Πόντες): Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κούσας, Παπάζογλου, Κέβιν, Μάκος (71’ Ρουσκουγιέβα), Μπεχαράνο (80’ Βασιλείου), Ουάρντα, Κάπελ, Βιγιαφάνιες (71’ Ρομέρο), Μαρκόβσκι.
ΒΕΡΟΙΑ (Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Νέτο (88’ Πουγγουράς), Μαραγκός, Εντζεγκέλε, Γιαννούλης, Σιόντης, Ιμπραΐμ, Βεργώνης, Ναζλίδης, Κόλα (72’ Μαγέφσκι) , Γεωργιάδης (67’ Μερεμπασβίλι).

Πρώτος βαθμός για Πλατανιά! Ο Ηρακλής άντεξε στα Χανιά


Πρώτος βαθμός για Πλατανιά! Ο Ηρακλής άντεξε στα Χανιά
Ο Πλατανιάς δεν είναι πλέον... άποντος, καθώς με το 0-0 κόντρα στον Ηρακλή, πήρε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα, σε ένα ματς που σίγουρα άξιζε το «τρίποντο», έχοντας κλασικές φάσεις για γκολ και ένα δοκάρι.

Ο «γηραιός», που για τρίτη σερί αγωνιστική δεν κερδίζει (και μένει στα χαμηλά της βαθμολογίας με 4 βαθμούς), περιορίστηκε -ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο- σε παθητικό ρόλο, έμεινε και με παίκτη λιγότερο στο φινάλε, αλλά είχε την τύχη να είναι ο Περνίς (σ.σ. ντεμπούτο στη θέση του Χουάντερσον) σε μεγάλη μέρα!
Με μικρή καθυστέρηση ξεκίνησε η αναμέτρηση του Πλατανιά με τον Ηρακλή στα "Περιβόλια" καθώς μια σφήκα τσίμπησε τον διαιτητή Λαμπρόπουλο.

Ο Πλατανιάς προσπάθησε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά και να επιτεθεί κυρίως από τα δεξιά, αλλά ο Ηρακλής ήταν πολύ καλά στημένος στο χώρο του κέντρου και πίσω (ο Λάζαρ έκανε πολύ καλό παιχνίδι και είχε και καλή στιγμή στο 2' με ένα μακρινό σουτ). Με το πέρας των λεπτών, οι Χανιώτες ανέβασαν στροφές, αλλά τόσο οι δικές τους λάθος μεταβιβάσεις, όσο και των φιλοξενούμενων, δεν επέτρεψαν να δούμε κάποια καλή ευκαιρία.

Η πίεση των Κρητικών αυξήθηκε, με τους Μιλούνοβιτς και Ντίνα να παίρνουν πρωτοβουλίες, αλλά χωρίς... αποτέλεσμα. Ο Ηρακλής περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο κι έτσι ο Πλατανιάς δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάση στην αντίπαλη εστία. Ίδια εικόνα είχαμε και στην επανάληψη, με το θέαμα να είναι λίγο καλύτερο.

Ο Πλατανιάς πίεσε και.. άγγιξε το γκολ στο 81', όταν το σουτ του Κουλιμπαλί βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Περνίς. Οι Χανιώτες απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα λίγο αργότερα (85') με τον Μπαρτολίνι να παίρνει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται, αλλά το 0-0 δεν άλλαξε.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς (46’ Μενδρινός), Ντίνας, Μιλούνοβιτς (66’ Ράμος), Πάγκαλος (77’ Ανγκούλο), Γιακουμάκης
ΗΡΑΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Καρλίτος (54’ Σαραμαντάς), Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Στάμου, Πορτουλίδης (67’ Μακρής), Πασάς, Λάζαρ, Κυριακίδης, Βέλλιος (75’ Λουκίνας)

Ντουρμάζ, Φορτούνης και... απόλυτο! Πάρτι Oλυμπιακού στην Ξάνθη

Πάρτι με Ντουρμάζ και Φορτούνη! Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός στη Ξάνθη
Ο Ολυμπιακός έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στο πρωτάθλημα καθώς, πατώντας... γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο,με δύο γκολ του Φορτούνη και ένα του Ντουρμάζ, επικράτησε με 3-1 στα Πηγάδια της μέχρι πρότινος αήττητης και δίχως παθητικό Ξάνθης.
Το παιχνίδι είχε ρυθμό και φάσεις από τις δύο ομάδες με τους Πειραιώτες να είναι καλύτεροι και να «καθαρίζουν» το παιχνίδι μέσα σε ένα πεντάλεπτο όταν και σημείωσαν δύο γκολ με τον Φορτούνη. 
Η αναμέτρηση ξεκίνησε έχοντας πολύ καλό ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να έχει το πάνω χέρι στο χώρο του κέντρου, με πολύ καλή ανάπτυξη από τις πτέρυγες -κυρίως από τα αριστερά με τον Ντουρμάζ- και τη Ξάνθη να προσπαθεί να απειλήσει στην κόντρα.

Μέχρι το 25' οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν και εδραίωσαν την υπεροχή τους, περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τους Ακρίτες, που πέρα από λίγες περιπτώσεις δεν πέρασαν τη σέντρα. Από κει και πέρα όμως οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και βελτίωσαν την εικόνα τους στο χώρο της μεσαίας γραμμής, χωρίς όμως να ανοίξουν διαδρόμους στην εστία του Ρομπέρτο.

Ο Σίλβα είδε στο 38' τον Ντα Κόστα να γίνεται αναγκαστική αλλαγή με τον Μποτία (τραυματίστηκε στο γόνατο), αλλά η έμπνευση του Ντουρμάζ και το φανταστικό σουτ που έπιασε στο 41', τον έκανε να πανηγυρίσει για το 0-1. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Τσενάμο να δυσκολεύεται στο σουτ του Φορτούνη, αλλά να μπλοκάρει στη συνέχεια το πλασέ του Ιντέγε

Η επανάληψη άρχισε με εκπληκτικό τρόπο. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση και στο 50' εκμεταλεύτηκαν το λάθος του Μποτία και έφτασαν στο 1-1 με τον Ντιμιτρόφ. Οι Ακρίτες έδειξαν στη συνέχεια να χάνουν τη συγκέντρωση τους και ο Ολυμπιακός είχε δυο πολύ καλές φάσεις για να μπει και πάλι σε θέση οδηγού, αλλά τις σπατάλησε με τους Ιντέγιε (52') και Φορτούνη (60')

Στα επόμενα λεπτά ήρθε η... κατάρρευση των γηπεδούχων. Στο 64' ο Ντουρμάζ ανατράπηκε από τον Μπαξεβανίδη και ο Φορτούνης έκανε το 1-2 (ο Τσέναμο έπεσε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να “σώσει” το πέναλτι). Στο 75' η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει με τον Ερέρα να κάνει το γύρισμα, τον Καπετάνο να μην προλαβαίνει και τον Ελαμπντελαουί να διώχνει -άσχημα- την μπάλα σε κόρνερ.

Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο του ματς και δεν έφτασαν σε ένα ακόμα τέρμα, αφού ο Τσενάμο ήταν σε ετοιμότητα. Πάντως, η τελευταία φάση του παιχνιδιού ήταν από τους γηπεδούχους, με τον Χερέρα να μην μπορεί εξ επαφής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
 

SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Ουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (76' Νιέτο), Παπαστεριανός, Φλίσκας, Καπετάνος (80' Ράνος), Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (63' Χερέα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα (39' λ.τ. Μποτία), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (69' Κασάμι), Φορτούνης, Πάρντο (71' Ερνάνι), Ντουρμάζ, Ιντέγιε.

Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους: Πρόγραμμα συνεδριάσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ξεκίνησε σήμερα τις προγραμματισμένες εργασίες της, η Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

•        Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 12:30μμ – Δημόσια συνεδρίαση (αίθουσα Γερουσίας)
          Παρουσίαση του έργου της Επιτροπής και των εξελίξεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε θέματα που άπτονται του αντικειμένου της
          Παρεμβάσεις από μέλη της Επιτροπής

•        Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 (αίθουσα Γερουσίας)
          Δημόσιες ακροάσεις (11:00πμ & 4:00μμ)

•        Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου (αίθουσα Γερουσίας)
          Συνέντευξη Τύπου (12:00μμ)

Η Προκαταρκτική Έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://issuu.com/debttruth/docs/report_gr_final

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Τα ακροδεξιά ποντίκια τρέχουν, αλλά δεν έχουν μάθει ακόμη το λόγο

Ποντίκια πάσης φύσης, τρέχουν αυτές τις ώρες. Νομίζουν πως οι Νεοδημοκράτες θα την ξαναπατήσουν. Νομίζουν πως θα δώσουν την ηγεσία του κόμματος σε ξένο σώμα…

Τα ποντίκια της ακροδεξιάς τρέχουν γιατί: πρώτον νομίζουν πως ο Μεϊμαράκης δεν θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος και δεύτερον γιατί πιστεύουν πως αν χαθεί το κεντρώο πρόσημο της ΝΔ, η διχαστική ρητορική θα είναι μονόδρομος ως αφήγημα για την εξουσία.

Σφάλλουν!! γιατί ο κόσμος δεν είναι μαζί τους. Οι δημοσκοπήσεις το λένε… Όταν δουν το ονοματάκι τους οι επίδοξοι ακροδεξιοί δελφίνοι (και οι γραφικοί), στο τέλος της κατάταξης, θα αναθεωρήσουν τον λόγο για τον οποίο τρέχουν…

Θα τρέχουν να κρυφτούν!

Υ.Γ.

Αύριο η ..λίστα.. :)

Τρύφων Γ. Θεοδοσιάδης

www.newshot.gr

Η ΦΟΒΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ



 Άρθρο του Ανδρέα Μητσόπουλου*

Εμφάνιση Ανδρέας.jpgΤην χειρότερη καταγραφή στην 41χρονη ιστορία της παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Το 28% που κατήγαγε, ναι μεν είναι ισοδύναμο με το 27,8% που έλαβε τον Ιανουάριο του 2015, πλην όμως, λόγω της αυξημένης αποχής, το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 200.000 ψήφους λιγότερες.
          Η Ν.Δ. κατόρθωσε δηλαδή το ακατόρθωτο. Να μειώσει την εκλογική της επιρροή και να διατηρηθεί 7,5 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Τί έφταιξε όμως και δε μπόρεσε να ανακάμψει; Γιατί δεν καρπώθηκε την διαφαινόμενη οργή του ελληνικού λαού κατά του ΣΥΡΙΖΑ; 

Στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρώπης ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης για την παράταση του ΕΣΠΑ

Τη στήριξη του αιτήματος της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης για παράταση κατά ένα έτος στην ολοκλήρωση του χρόνου υλοποίησης του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013, καθώς και τη διερεύνηση για δυνατότητα χρηματοδότησης των Δήμων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για όσα έργα τυχόν απενταχθούν, συζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με τον πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης Markku Markkula, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στις Βρυξέλλες.

Τι ψήφισαν οι δημόσιοι υπάλληλοι στις εκλογές – Ο νικητής και ο μεγάλος χαμένος (πίνακας)

Εξαιρετικά αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που από τα exit polls, όσον αφορά τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών.
dimosioi_ypalliloi_aftodioikisiΑνάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει τι ψήφισαν οι μισθωτοί του Δημοσίου Τομέα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, οι δημόσιοι υπάλληλοι ψήφισαν: ΣΥΡΙΖΑ 37,1%, ΝΔ 28,2%, Χρυσή Αυγή 3,8%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,3%, ΚΚΕ 6,3%, Το Ποτάμι 3,4%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 4,5%, Ένωση Κεντρώων 4,1% και Λαϊκή Ενότητα 3,5%.
Δείτε τον πίνακα:


Όπως προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, στράφηκαν κατά κύριο λόγο προς τα… Αριστερά. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΚΕ και η Λαϊκή Ενότητα, κατέγραψαν υψηλότερα ποσοστά στους ΔΥ από ότι στο σύνολο των ψηφοφόρων.
Αντιθέτως, μεγάλοι χαμένοι είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό σχεδόν στο μισό από το γενικό της εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία επίσης είναι πολύ χαμηλά. Στα ίδια είναι η ΝΔ και λίγο κάτω Το Ποτάμι.
Στους νικητές, ωστόσο, συγκαταλέγονται και οι ΑΝΕΛ, αλλά και η Ενωση Κεντρώων. Ιδιαίτερα, δε, η Ενωση Κεντρώων, αποτελεί και έκπληξη καθώς, μην ξεχνάμε, ότι είχε βγει στις εκλογές με πρόγραμμα υπέρ των απολύσεων στον Δημόσιο Τομέα.

Ευχαριστίες Τατούλη – Γρυπιώτη στον Περιφερειάρχη Schwabisch Hall για την πρόθεσή του να βοηθήσει τη Σκάλα Λακωνίας



http://www.fnews.gr/wp-content/uploads/2015/09/11863384_10153010179426924_971948541490820137_n.jpgΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον Περιφερειάρχη του Schwabisch Hall κ. Gerhard Bauer, ο οποίος αμέσως μόλις ενημερώθηκε για τις καταστροφές στη Σκάλα Λακωνίας από τον ανεμοστρόβιλο, προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών των πολιτών και των επιχειρήσεων της περιοχής.
«Η πράξη αυτή ήταν ασφαλώς μια ευχάριστη έκπληξη και αποτελεί αναμφίβολα δείγμα ειλικρινούς φιλίας του Περιφερειάρχη κ. Bauer στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο Δήμο Ευρώτα, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα τη σημασία της αλληλεγγύης στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια» δήλωσαν από κοινού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Ευρώτα.
Οι κ. Τατούλης επεσήμανε επίσης ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το διεθνές δίκτυο συνεργασιών που έχει δημιουργήσει έχει ταυτόχρονα επιτύχει να δημιουργήσει ένα διεθνές και σταθερό δίκτυο φίλων, υπερβαίνοντας δυσκολίες και αντιξοότητες».

Φυλλάδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το Σύμφωνο των Δημάρχων και την Εξοικονόμηση Ενέργειας και κονδυλίων



Εμφάνιση 1SEL.jpg 
Ένα κομψό τετρασέλιδο φυλλάδιο με χρηστικές πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο οι Δήμοι και οι πολίτες της Πελοποννήσου θα εξοικονομήσουν ενέργεια και χρήματα κυκλοφορεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Στο φυλλάδιο το οποίο επισυνάπτεται περιλαμβάνονται τέσσερις ενότητες:
1) Τι είναι το Σύμφωνο των Δημάρχων
2) Συντονιστές του Συμφώνου
3) Οι Περιφερειακές Αρχές στο Σύμφωνο των Δημάρχων και
4) Τι πρέπει να κάνει η Περιφέρεια  – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες με πρακτικές συμβουλές και οδηγίες για την εξοικονόμηση ενέργειας 
Εμφάνιση 2 KAI 3SEL.jpg 
 
Εμφάνιση 4 SEL.jpg 

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


Ο Τσίπρας εγκαταλείπει το Μέγαρο Μαξίμου


2371246.jpg
Να φύγει από το Μέγαρο Μαξίμου θέλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού ασχολούνται ήδη με τη φυγή από το Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με το Βηματοδότη αναζητούν άλλο πρωθυπουργικό γραφείο.
Ακριβώς τα ίδια που έκανε και ο Γ. Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός και ήθελε να φύγει από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι συνεργάτες του μάλιστα τότε του βρήκαν άλλο πρωθυπουργικό γραφείο, στον 6ο όροφο του κτιρίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη Βασ. Σοφίας, και προχώρησαν σε μετακόμιση επίπλων. Του είπαν μάλιστα ότι το νέο αυτό γραφείο έχει πλεονεκτική θέα προς τον Εθνικό Κήπο, πλην όμως τίποτε δεν έγινε. Ωστόσο άδειασαν δύο όροφοι στη Βασ. Σοφίας και δημιουργήθηκε ένα επιτελικό γραφείο του Πρωθυπουργού, το οποίο χρησιμοποίησε και ο Αντώνης Σαμαράς όταν ήταν πρωθυπουργός.
Η εισήγηση των στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα που άρχισαν ήδη την αναζήτηση νέου πρωθυπουργικού γραφείου είναι να εξευρεθεί λειτουργικό γραφείο και το Μαξίμου να χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία υψηλών προσώπων!

arouraios.gr

Η κλήρωση του Πρωταθλήματος της Β΄κατηγορίας Κορινθίας

http://i.imgbox.com/obP8ysCj.jpg
Το Σαββατοκύριακο 26 / 27 Σεπτεμβρίου άρχίζει το πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας Κορινθίας περιόδου 2015 -16 όπου πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να παίξει ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου.
Η κλήρωση του Πρωταθλήματος της Β΄κατηγορίας Κορινθίας


Β Κατηγορία  αγωνιστική
 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ-ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ-ΤΑΡΣΙΝΑ '97 
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 

Β Κατηγορία  αγωνιστική
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ-ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ-ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ 
ΤΑΡΣΙΝΑ '97-ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ- ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 

Β Κατηγορία  αγωνιστική
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ-ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ 
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ 
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΤΑΡΣΙΝΑ '97 
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ-ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ -ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 

Β Κατηγορία  αγωνιστική
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ -ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ-ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 

Β Κατηγορία 5η αγωνιστική
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ-ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ 
 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ-ΤΑΡΣΙΝΑ '97 
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ -ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ -ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ 
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 

Β Κατηγορία 6η αγωνιστική
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ-ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ-ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 
ΤΑΡΣΙΝΑ '97-ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

Β Κατηγορία 7η αγωνιστική
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ-ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ 
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ -ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑΣ-ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ 
ΤΑΡΣΙΝΑ '97-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 

Β Κατηγορία 8η αγωνιστική
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ- ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ- ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ -ΤΑΡΣΙΝΑ '97 
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 

Β Κατηγορία 9η αγωνιστική
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ-ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ-ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ- ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ-ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ 

Β Κατηγορία 10η αγωνιστική
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ -ΤΑΡΣΙΝΑ '97 
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑΣ-ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ-ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ -ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ 
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ 

Β Κατηγορία 11η αγωνιστική
 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ -ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 -ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ-ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ -ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ- ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ -ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 

Β Κατηγορία 12η αγωνιστική
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ-ΤΑΡΣΙΝΑ '97 
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ-ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ 
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ-ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 

Β Κατηγορία 13η αγωνιστική
 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ -ΤΑΡΣΙΝΑ '97 
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ-ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ-ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ -ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ