Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Κόρινθος: Ζημιές στην σουλτανίνα λόγω του καύσωνα – Τι ζητούν οι αμπελουργοί

 

Δώδεκα πρόεδροι αγροτικών συνεταιρισμών της Κορινθίας και πρόεδροι Κοινοτήτων, συνέταξαν και προώθησαν στον ΕΛΓΑ και σε άλλους θεσμικούς φορείς, επιστολή – αίτημα, σύμφωνα με την οποία, γνωστοποιούν ζημιές στην επιτραπέζια σουλτανίνα, λόγω του παρατεταμένου καύσωνα.

Επίσης κάνουν λόγο για ζημιές και στις υπόλοιπες επιτραπέζιες ποικιλίες του σταφυλιού της ευρύτερης περιοχής. Στέκονται στην ξηρασία, στο κλίμα, στο υπέδαφος και γενικά στην κλιματική αλλαγή.

Ζητούν μέτρα, όπως:

Μερομήνια 2022 - 2023: Οι πρώτες προβλέψεις για τον φετινό χειμώνα – Σημαντικές αποκλίσεις στη θερμοκρασία, πού και πότε θα χτυπήσει ο χιονιάς [βίντεο].

 Μερομήνια 2022  2023: Οι πρώτες προβλέψεις για τον φετινό χειμώνα – Σημαντικές αποκλίσεις στη θερμοκρασία πού και πότε θα χτυπήσει ο χιονιάς [βίντεο] 

 Μερομήνια 2022 - 2023: Η πρώτη εικόνα για τον φετινό χειμώνα είναι γεγονός… 

Από την 1η Αυγούστου οι παρατηρητές των Μερομηνίων ξεκίνησαν το… έργο τους και πλέον έχουμε τις πρώτες προβλέψεις, τουλάχιστον έως και τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος είναι

Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας Γιώργου Ψυχογιού με το ΔΣ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας .

  

Ως βουλευτής Κορινθίας, μέλος του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για πολλά χρόνια ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, ο  Γιώργος Ψυχογιός συναντήθηκε με την ΕΠΣ Κορινθίας με αφορμή τις επιστολές τους και τις παρεμβάσεις του στη Βουλή για όλα τα σημαντικά ζητήματα που θέτουν για την επιβίωση των ποδοσφαιρικών Σωματείων του Νομού.

Από το ΔΣ τέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στη Fürth Γερμανίας

 

Στο πλαίσιο της γνωριμίας και σύσφιξης των σχέσεων, η Δημοτική αρχή του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, επισκέφτηκε στο τέλος Ιουλίου, κατόπιν πολλών προσκλήσεων, την αδελφοποιημένη  γερμανική πόλη Fürth.

Η επίσκεψη είχε στόχο, εκτός από την ανανέωση σχέσεων των δύο πόλεων -κάτι που λόγω της πανδημίας, διατηρήθηκε σε επίπεδο αλληλογραφίας μόνο- και την μελλοντική συνεργασία στο επίπεδο του τουρισμού και του πολιτισμού.

Η αποστολή από τον Δήμο μας αποτελείτο από τον Δήμαρχο Βλάσιο Τσιώτο, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ελίνα Μενούνου, τον Γ.Γ. του Δήμου Θεόδωρο Μπακώλη, τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΞΕ Παναγιώτη Καλύβα, την πρόεδρο του Συλλόγου "ΟΙ  ΦΙΛΟΙ της ΦΥΡΤ" Ράλλη Χριστίνας καθώς και την Γερμανίδα μεταφράστρια  καθηγήτρια Γερμανικών Ines Kaffee, της οποίας η βοήθεια ήταν πολύτιμη, όσον αφορά την επικοινωνία και μετάφραση της Γερμανικής γλώσσας και αντίστοιχα της  Ελληνικής εκεί.

“Σμύρνη μου αγαπημένη” στον Δημοτικό κινηματογράφο Δερβενίου "Το Διάλειμμα" ( Δευτέρα 8/8, Τρίτη 9/8 και Τετάρτη 10/8)


  

Δευτέρα 8/8 – Τρίτη 9/8 στις 21:30 και Τετάρτη 10/8 στις 23:00


Δραματική| | Διάρκεια: 120΄ 

 

Σκηνοθεσία :

Γρηγόρης Καραντινάκης

Παίζουν: