Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Ψηφίστηκε ο νέος προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Υπερψηφίστηκε ο νέος προυπολογισμός και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά την ειδική συνεδρίαση της Τρίπολης.

Σύμφωνα με τον εισηγητή της περιφερειακής Αρχής, Χρήστο Λαμπρόπουλο, ο προϋπολογισμός έχει συνταχθεί σύμφωνα με τον νόμο και τα όσα ορίζουν οι επιταγές απ’ τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

” Ο προυπολογισμός είναι της τάξης των 329 εκατ. ευρώ, περίπου. Το ταμειακό υπόλοιπο είναι στα 64 εκατ. ευρώ. Εμπεριέχει μέσα το Τεχνικό Πρόγραμμα, προβλέπει κοινωνικές, τουριστικές δράσεις και

Βόλος: «Ντροπή για την ελληνική διαιτησία, ας συνεχίσουν την απεργία»

 Βόλος: «Ντροπή για την ελληνική διαιτησία, ας συνεχίσουν την απεργία»

«Βράζουν» στον Βόλο για όλα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Μαγνησίας εξέδωσε ανακοίνωση για την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς με αφορμή το γκολ που ακυρώθηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος αναφέρει: 

«Ντροπή για την Ελληνική διαιτησία αποτελεί η ακύρωση κανονικού γκολ του Βόλου στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Και μάλιστα σε ένα αγώνα κυπέλλου, όπου δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.


Λυπούμαστε πολύ που το λέμε, αλλά καλό θα ήταν η απεργία των διαιτητών να γίνει διαρκείας. Άλλωστε με διαιτησίες σαν και τη σημερινή δεν έχει τίποτα να κερδίσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο.Ντροπή για άλλη μία φορά, καθώς υπάρχει ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος».


ΠΑΟΚ – Βόλος 1-0: Με πέναλτι του Σβαμπ και τον Ευαγγέλου να ακυρώνει καθαρό γκολ του Μωραΐτη

 ΠΑΟΚ – Βόλος 1-0: Με πέναλτι του Σβαμπ και τον Ευαγγέλου να ακυρώνει καθαρό γκολ του Μωραΐτη  

Είδε και έπαθε ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει τον Βόλο (1-0) και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Θεσσαλονικείς τα βρήκαν σκούρα απέναντι στον εξαιρετικό Βόλο που άξιζε κάτι καλύτερο με την εικόνα που είχε και τις φάσεις που δημιούργησε.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με το εύστοχο πέναλτι του Σβαμπ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αλλά στην επανάληψη σώθηκαν αφού ο διαιτητής Ευαγγέλου αλλά και ο Περράκης στο VAR κακώς ακύρωσαν γκολ του Μωραΐτη στο 69ο λεπτό. Ο επιθετικός του Βόλου έχει κερδίσει καθαρά στον αέρα τον Βιεϊρίνια και σκοράρει με κεφαλιά αλλά ο Ευαγγέλου σφυρίζει επιθετικό φάουλ ενώ μαζί του συμφώνησε και ο Περράκης που ήταν στο VAR.

Ψηφίστηκε με 158 «ναι» το φορολογικό νομοσχέδιο - Τα 10 SOS που πρέπει να γνωρίζετε και οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

 Βουλή: Ψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο  Τα 10 SOS που πρέπει να γνωρίζετε και οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής 

Με 158 ψήφους των βουλευτών της ΝΔ ψηφίστηκε επί της Αρχής το φορολογικό νομοσχέδιο μετά την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας που προκάλεσαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο υπέρ του άρθρου 7 του νομοσχεδίου «Πρόστιμα για παραβάσεις έκδοσης στοιχείων λιανικής από Φορολογικό Ηλεκτρονικό Μηχανισμό», τάχθηκαν 169 βουλευτές. Κατά δήλωσαν 129 βουλευτές 

Κύπελλο Ελλάδος: Λεβαδειακός - Νίκη Βόλου 1-1: Μ' ανοι«Χ»τοὺς λογαριασμούς στην Μαγνησία...

 Λεβαδειακός - Νίκη Βόλου 1-1: Μ' ανοι«Χ»τοὺς λογαριασμούς στην Μαγνησία... (highlights) 

Έχοντας ...προηγούμενα από το πρωτάθλημα της Super League 2 oι ποδοσφαιρικοί εκπρόσωποι της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας της χώρας, Λεβαδειακός και Νίκη Βόλου, τέθηκαν αντιμέτωποι στο πρώτο μεταξύ τους ματς, για την φάση των «16» του Kυπέλλου Ελλάδος, με την αναμέτρηση να λήγει ισόπαλη 1-1.

Σκορ που διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος και δεδομένου ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη «βαρύτητα» στο εκτός έδρας γκολ όλα θα κριθούν, για το ποια ομάδα θ' αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού AEK-Άρης, στα προημιτελικά, στην Μαγνησία.

Super League: Επίσημη η αναβολή της 14ης αγωνιστικής

 Super League: Επίσημη η αναβολή της 14ης αγωνιστικής 

Την αναβολή της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ανακοίνωσε και επίσημα πλέον η Super League, λόγω της αποχής των διαιτητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της προ ολίγου ανακοίνωσης της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ περί μη ορισμού αξιωματούχων διαιτησίας, ανακοινώνεται η αναγκαστική μη διεξαγωγή της επικείμενης 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1. Η διοργανώτρια αρχή με νεότερη απόφαση - ανακοίνωσή της θα προβεί σε εκ νέου ορισμού των αναβληθέντων αγώνων».

Ειδικό Σχολείο & Προοδευτικός Σύλλογος Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός» – Είναι bazaar, είναι χριστουγεννιάτικο και καταφθάνει!

 

Ειδικό Σχολείο & Προοδευτικός Σύλλογος Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός» – Είναι bazaar, είναι χριστουγεννιάτικο και καταφθάνει!
 

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός» ετοιμάζει χριστουγεννιάτικο bazaar και μας περιμένει να κάνουμε τα πρώτα (ή τα πολλοστά, μην κολλάς εκεί!) ψώνια για τη σεζόν.

Τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία Ξυλοκάστρου, θα λάβει χώρα το 3ο Χριστουγεννιάτικο Βazaar που γίνεται με δημιουργίες του Ειδικού Σχολείου Συκιάς, από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι και σε θέλουμε εκεί!

«Επιλέγοντας τα χριστουγεννιάτικα δώρα μας μέσα από μια μεγάλη κι ενδιαφέρουσα συλλογή πρωτότυπων και καλόγουστων χειροποίητων δημιουργιών των μαθητριών, μαθητών και δασκάλων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Συκιάς - Ξυλοκάστρου χαρίζουμε το χαμόγελο στους δικούς μας ανθρώπους, ενώ παράλληλα στηρίζουμε το σημαντικό έργο που προσφέρει το σχολείο», όπως αναφέρει και το σχετικό Δελτίο Τύπου που μας έστειλαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Προοδευτικού Συλλόγου Συκιάς Κορινθίας «Άγγελος Σικελιανός».

Στις 11 & 12 Δεκεμβρίου πάμε πλατεία για καλό σκοπό!

 

Αθλητικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου «ΟΛΥΜΠΙΟ» - Δύο χρυσά μετάλλια από το ίδιο «χρυσό αγόρι» του Καράτε μέσα σε ένα μήνα!

  

Στο σερί των πρόσφατων αθλητικών επιτυχιών που σημειώθηκαν από τους συλλόγους του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σειρά παίρνει η νέα χρυσή διάκριση που αυτή τη φορά, μας έρχεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου «ΟΛΥΜΠΙΟ»!

Η πρωτιά φέρει το όνομα του καρατέκα αθλητή Κωνσταντίνου Καπέλλου, ο οποίος συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε εγχρώμων ζωνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ) που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα στις 25 Νοεμβρίου. Έχοντας μια εξαιρετική εμφάνιση, ο Κωνσταντίνος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, κάνοντας τον προπονητή του κ. Δημήτρη Καπέλλο διπλά υπερήφανο.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη νίκη του αθλητή, καθώς στις 23 Σεπτεμβρίου, ο ίδιος συμμετείχε στο Ανοιχτό Μεσογειακό Πρωτάθλημα Καράτε το οποίο έλαβε χώρα στην Κατάνια της Σικελίας.   

Εκεί, ο Κ. Καπέλλος ανέβασε την Ελλάδα στην πρώτη θέση του βάθρου! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δάσκαλος και προπονητής του κ. Δ. Καπέλλος, πρόκειται για διακρίσεις που «γεμίζουν χαρά και υπερηφάνεια την ψυχή μας».

Πολλά συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο, στον προπονητή του, στους γονείς αλλά και σε όλους όσοι υποστηρίζουν με ζέση τον αθλητισμό!

Εβδομάδα αλληλεγγύης στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Δευτέρα 11 έως και Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

 

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και βοηθάμε τις κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτες οικογένειες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και ρούχα.

Αναλυτικότερα,

  • τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι τα μακράς διαρκείας αγαθά, όπως τα ζυμαρικά, το ελαιόλαδο, ο ντοματοπολτός, το αλεύρι κ.ά.
  • όσον αφορά στα ρούχα, επιλέγετε ενδύματα που είναι σε καλή κατάσταση, ενώ παρακαλείστε να προσκομίζετε έως 5 τεμάχια ανά προσφορά.

Η συγκέντρωση των παραπάνω θα γίνονται στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου, από τη Δευτέρα 11 έως και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, από τις 9.00 μέχρι τις 13.00.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου μας και του Orfeas Organization 

 

Επίσκεψη Ερντογάν: Οι 15 συμφωνίες που υπογράφηκαν

 https://i1.prth.gr/images/1168x656/_webp/files/2023-12-07/erdogan-mitsotakis-artrou_2.jpg 

πογραφές σε 15 συμφωνίες, μνημόνια και κοινές δηλώσεις/διακηρύξεις έπεσαν από τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς, στο πλαίσιο του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι συμφωνίες αυτές άπτονται πολλών θεμάτων τα οποία ξεκινούν από την Παιδεία και φτάνουν έως την αγροτική παραγωγή, την επιχειρηματικότητα ακόμα και τις διαβουλεύσεις για κατασκευή δεύτερης γέφυρας στον Έβρο.
Οι συμφωνίες και τα μνημόνια που υπογράφηκαν:

Γ.Ψυχογιός: Να δοθεί άμεσα παράταση στην παράδοση της κορινθιακής σταφίδας για την προστασία των παραγωγών και του προϊόντος. Ερώτηση στη Βουλή.

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7 /12/2023

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ανάγκη παράτασης παράδοσης της κορινθιακής σταφίδας από τους παραγωγούς στους σταφιδέμπορους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ψυχογιός  τονίζει πως  η συνδεδεμένη ενίσχυση είναι το τελευταίο, οικονομικό στήριγμα των παραγωγών τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση τους, τους οδηγεί στην εγκατάλειψη μιας ιστορικής για τη χώρα μας καλλιέργειας και ζητά άμεσες ενέργειες θέτοντας στον αρμόδιο Υπουργό τα εξής ερωτήματα: