Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Η Μαίρη Νικολοπούλου νέα πρόεδρος ( νέο Δ. Σ.) στο Μουσικό - Μορφωτικό Σύλλογο "ΑΥΛΟΣ" Ξυλόκαστρου

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Μαιρη Νικολοπουλου, χαμογελάει, στέκεται

Κατόπιν των απαραίτητων διαδικασιών που ακολούθησαν τις αρχαιρεσίες του Μουσικού - Μορφωτικού Συλλόγου "ΑΥΛΟΣ" Ξυλόκαστρου και σύμφωνα  με το καταστατικό του , εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζουν οι εξής:
Πρόεδρος:Μαίρη Νικολοπούλου
Αντιπρόεδρος :Χρήστος Κολοκυθάς
Γραμματέας:Περικλής Μενούνος,
Ταμίας: Άννα Λαγά και 

μέλος :Θάλεια Ρόζου. 
 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 

Εορτάζει ο πρώτος κεντρικός ναός του Δερβενίου, ο Άγιος Νικόλαος


Αύριο Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Νικολάου.
Στο Δερβένι , εορτάζει ένα μικρό εκκλησάκι στο κέντρο της πόλης περιτριγυρισμένο από οικίες. Είναι ρυθμού σταυροειδές μετά τρούλου 60 τ.μ. περίπου. Σύμφωνα με την παράδοση είναι ο πρώτος κεντρικός ναός του Δερβενίου ίσως και σε ολόκληρη την περιοχή ( 1835 ) και ανεγέρθηκε από τον Ζαχολίτη οπλαρχηγό Καπετάν Παναγιωτάκη Γεραρή πρώτο οικιστή του Δερβενίου. Είναι περίπου 300 μέτρα πιο ανατολικά από το μεταγενέστερο Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, κοντά στο παλιό γυμναστήριο των σχολείων του Δερβενίου. 
Επίσης στην ευρύτερη περιοχή μας (Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης) εορτάζουν Ιεροί ναοί στην Λυκοποριά, στον Άνω Αιγιαλό, στο Κάτω Λουτρό, στα Γελινιάτικα, στη Ρίζα, στην 'Άνω Συνοικία Τρικάλων,

Ο Άγιος Νικόλαος, είναι από τους γνωστότερους και δημοφιλέστερους Αγίους της Χριστιανικής Πίστεως και μάλιστα της Οικουμενικής Ορθοδοξίας και τούτο, γιατί, όπως διαβάζουμε στο ιερό συναξάρι του:



«Ο Νικόλαος, πρέσβυς ων εν γη μέγας,και γης αποστάς εις το πρεσβεύειν ζέει» 

Ψεύτικα τα κροκοδείλια δάκρυα

Αποτέλεσμα εικόνας για λαική συσπείρωση

για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη αφού στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 2-12-2019 οι δυνάμεις της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ και της ΛΑΕ υπερψήφισαν την Ενεργειακή Κοινότητα Πελοπόννησος Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης.

          Το νέο «φρούτο» των «Ενεργειακών Κοινοτήτων» που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΑ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΠΙΤΣΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Videos)





VIDEO: Μαίρη Νικολοπούλου

ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΠΙΤΣΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ( Γ ΜΕΡΟΣ - video)


"ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ" είναι η πετυχημένη εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει μέσα από την  μικρή οθόνη και από τις συχνότητες του ΑΧΙΟΝ ΤV και του SUPER TV , η δημοσιογράφος Μαίρη Νικολοπούλου  
Με την κάμερα της εκπομπής η κ. Νικολοπούλου, βρέθηκε   στους οικισμούς των Πιτσών ,στο Κάτω Πίτσα και στο Άνω Πιτσά, που αποτελούν την τοπική κοινότητα Πιτσων  που σήμερα ανήκει στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας παρακολουθήσαμε το πρώτο μέρος και το δεύτερο από το "ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΑΝΩ και ΚΑΤΩ ΠΙΤΣΑ", της Μαίρης Νικολοπούλου όπου παραθέσαμε  στοιχεία από την ιστορία της τοπικής κοινότητας των Πιτσών και τώρα στο video που ακολουθεί το τρίτο μέρος της εκπομπής "ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ" .

 video: Μαίρη Νικολοπούλου

ΔΕΡΒΕΝΙ: Ολη η Ευρωστινη μια Χριστουγεννιάτικη παρέα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Άρωμα Χριστουγέννων απόψε στη γιορτή του ΚΑΠΗ Ξυλοκαστρου...

 Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, περιλαμβάνονται οι Μαιρη Νικολοπουλου και Βλάσης Τσιώτος, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος
Άρωμα Χριστουγέννων απόψε στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου . Μια όμορφη εκδήλωση που τα είχε όλα. Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δένδρου, κάλαντα από τη Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από τη χορωδία του ΚΑΠΗ, μπαζάρ με όμορφες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, γλυκίσματα κεράσματα για όλο το κόσμο που βρέθηκε εκεί να μοιραστεί αυτές τις όμορφες εορταστικές στιγμές. 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 14 άτομα, εσωτερικός χώρος
Το παρών έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστασιος Γκιολής,  ο Δήμαρχος Ξυλόκαστρου - Ευρωστίνης κ. Βλασης Τσιωτος, ο πρόεδρος του 
Δημ. Συμβουλιου κ. Νίκος Λάσκος, η αντιδήμαρχος πολιτισμου κα Ελινα 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται ο Βλάσης Τσιώτος, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
Μενούνου , ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ κ.
 Ιωάννης Σκέρος και φυσικά πολύς κόσμος που τίμησε την γιορτή του ΚΑΠΗ. 
Πολλά μπράβο στη Κοινωνική Λειτουργό Γεωργία Παπαστεφάνου, στη μαέστρο 
της χορωδίας Μάρα Χατζηαποστόλου και σε όλους τους ανθρώπους που 
βοήθησαν να στηθεί αυτή η όμορφη γιορτή.
 Μαίρη Νικολοπούλου

Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ Μητσοτάκη και Ερντογάν – Πώς ερμηνεύουν Αθήνα και Αγκυρα τη συνάντηση

Πλήρης ήταν η διάσταση απόψεων μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Επιβεβαιώνοντας όλους όσοι κρατούσαν μικρό καλάθι για θετικά αποτελέσματα στην πλέον κρίσιμη συνάντηση των τελευταίων ετών, δεδομένης και της προσπάθειας της Αγκυρας να επιβάλει τετελεσμένα στα ανοικτά μέτωπα που έχει με την Ελλάδα και την Κύπρο, ο έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για «δυσκολίες στις σχέσεις με την Τουρκία που υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν», επισημαίνοντας πως «κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες». 

Γείτονα Ερντογάν… να ξεκαθαρίσουμε κάτι

 Γείτονα Ερντογάν… να ξεκαθαρίσουμε κάτι
Του Νίκου Φυλάγγελου

Είναι αλήθεια ότι το κλίμα στις σχέσεις με την Τουρκία έχει… βαρύνει υπερβολικά το τελευταίο διάστημα. Γι’ αυτό και ήταν αναγκαία η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ.
Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είναι… performer. Και θα προσπαθήσει… να κάνει το κομμάτι του, ενδεχομένως και μπροστά στις κάμερες, για να εργαλειοποιήσει κυρίως στο εσωτερικό της χώρας του, τις συνήθεις “κορώνες” στις οποίες καταφεύγει.
Το τετ-α-τετ ωστόσο ήταν αναγκαίο. Για να κατανοήσει ο… ταραξίας γείτονας στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, ότι η Ελλάδα είναι παρούσα. Τον αντιμετωπίζει και δεν του αφήνει περιθώρια να “παίξει” όπως θέλει. Η σημειολογία απαραίτητη. Για πολλαπλή χρήση.

ysterografa.gr