Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟΝ «ΔΡΑΚΟ» ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ;

Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ


Πρωτοφανή αγριότητα επέδειξε σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από τις Δικαστικές Αρχές, το εκ Πακιστάν ανθρωποειδές που τελικά βίασε το αθώο 15χρονο κορίτσι στην Πάρο, με αποτέλεσμα το τελευταίο, μετά την φρικαλέα κακομεταχείριση που υπέστη, να βρίσκεται ακόμη διασωληνωμένο στο νοσοκομείο, υποστηριζόμενο με τεχνητά μέσα για να παραμείνει στη ζωή.

          Η απαθής ψυχραιμία του προαναφερθέντος ανθρωπόμορφου τέρατος κατά την ανακριτική διαδικασία, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα κάθε «καρυδιάς καρύδια» που μάζεψε στον τόπο μας το ψευτοπροοδευτικό καθεστώς, προερχόμενα από τυραννικά και ανελεύθερα καθεστώτα, δείχνουν ιδιαίτερη απαξία για τα θεμελιώδη έννομα αγαθά της ανθρώπινης ζωής, ελευθερίας, περιουσίας και γενετήσιας ελευθερίας, δικαιωμάτων που σέβεται κάθε πολιτισμένος άνθρωπος.

ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (ΒΕΡΓΟΥΒΙΤ​ΣΑ) ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"  συνόδευσε το βράδυ της Τρίτης 14 Αυγούστου την λιτανεία της Ιερής Εικόνας της πολιούχου Αγίου του Μοναστηρίου (Βεργουβίτσας) Αιγιάλειας, Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγιας Βεργουβιτσιώτισσας), όπου απέδωσε μουσικά τη "Marcia Trionfale" και το θρησκευτικό εμβατήριο "Άγιος Αλέξανδρος", καθώς και το εμβατήριο "Colonel Bogey" ".


 

Μειώσεις μισθών σε 171 ΔΕΚΟ και φορείς του Δημοσίου

- Ως και 35% θα μειωθούν οι μισθοί
- Μαχαίρι ως 30% στις δαπάνες ΔΕΚΟ και φορέων
- Λουκέτο μπαίνει άμεσα σε κρατικές επιχειρήσεις

Η εγκύκλιος του υπουργείου προς ΔΕΚΟ και φορείς του Δημοσίου για μείωση των λειτουργικών δαπανών δεν αποτελεί τίποτε άλλο από τελεσίγραφο για μείωση των εξόδων του κράτους και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για μεγάλες μειώσεις μισθών, αλλά και λουκέτα στις πιο ζημιογώνες επιχειρήσεις.

Ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλλει μειώσεις των αποδοχών των εργαζόμενων από 30% ως και 35% με βάση το μισθολόγιο του Δημοσίου που θα ισχύσει πλέον και εκεί, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και μείωση των λειτουργικών δαπανών σε ύψος ως και 30%.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται και το λουκέτο στις δύο πλέον ζημιογόνες επιχειρήσεις, τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος και την ΛΑΡΚΟ. (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Τα μέτρα αυτά θα σημάνουν με βάση τα σημερινά δεδομένα των αποδοχών των εργαζομένων μια μείωση ως και 10.000 ευρώ το χρόνο ( από τις 31.000 ευρώ/χρόνο στις 21.000-22.000/χρόνο).

Με τη μείωση αυτή το κράτος υπολογίζει να εξοικονομήσει, σύμφωνα με την Καθημερινή, περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Ανάλογη θα είναι η εξοικονόμηση από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών με στόχο να εξοικονομήσει το κράτος ποσά ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

newsit.gr

Τι έγινε το ΕΛΛΗ μετά το τορπιλισμό του; Πουλήθηκε για παλιοσίδερα από Έλληνες! Δείτε το βίντεο

Είναι τόσο απίστευτο όσο και συγκλονιστικό. Το ναυάγιο του ΕΛΛΗ “κόπηκε” από ελληνικά ιερόσυλα χέρια και πουλήθηκε για παλιοσίδερα!

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, του ΣΚΑΪ, για τον τορπιλισμό του εύδρομου καταδρομικού μας "ΕΛΛΗ" στις 15 Αυγούστου 1940 στο λιμάνι της Τήνου. 
Σε αυτή την συνέντευξη, ο Αλέξης Παπαδόπουλος περιγράφει ότι κατέγραψε με την υποβρύχια κάμερα σχετικά με τον διαμελισμό του "ΕΛΛΗ" από ιερόσυλα ''ελληνικά'' χέρια και την πώλησή του για παλιοσίδερα (σκραπ)! Δείτε το στο Onalert
newsit.gr

 

Αφιέρωμα σε όλες τις Παναγίες της χώρας

Σήμερα 15 Αυγούστου γιορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου που αποτελεί για τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».
Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και στην Ελλάδα γιορτάζεται από τη μία άκρη ως την άλλη με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια.
Κάθε χρόνο το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων βρίσκεται στην Παναγία της Τήνου, όπου έχει και εθνικό χαρακτήρα, αφού εκτός από την Παναγία τιμάται και η μνήμη αυτών που χάθηκαν κατά τον τορπιλισμό του πολεμικού πλοίου «Έλλη», από τους Ιταλούς, μέσα στο λιμάνι του νησιού ανήμερα της Παναγιάς, αλλά και στο Βέρμιο Ημαθίας, όπου τιμάται η Παναγιά των ξεριζωμένων Ποντίων.
Τήνος - Η Παναγία του έθνους

751 φωλιές καρέτα καρέτα στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Πελοπόννησος ( 14/08/2012 09:53 )
751 φωλιές καρέτα καρέτα στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Με τα πρώτα χελωνάκια καρέτα καρέτα να έχουν βγει από τις φωλιές τους τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου και τον αριθμό των φωλιών φέτος να ξεπερνά τα περσινά δεδομένα, συνεχίζεται η ωοτοκία των χελωνών στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, τη δεύτερη σημαντικότερη περιοχή αναπαραγωγής της καρέτα καρέτα. Φυσικά δεν λείπουν και τα προβλήματα που είναι τα συνηθισμένα που αντιμετωπίζουν τα μικρά χελωνάκια πριν φτάσουν για πρώτη φορά στο νερό της θάλασσας. Αυτά έχουν να κάνουν με την φωτορρύπανση και τις φωτιές που ανάβουν στις παραλίες οι παραθεριστές, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζονται οι χελώνες.
Πάντως τα μέλη του Συλλόγου "Αρχέλων", με την συνδρομή των εθελοντών που από όλο τον κόσμο βρίσκονται στην περιοχή, πέρα από την καταγραφή φροντίζουν και για την ασφάλεια των φωλιών και την προστασία των μικρών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί στην περιοχή 751 φωλιές και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η ωοτοκία. Από κάθε φωλιά που έχει περίπου 120 αυγά θα βγουν 90 περίπου χελωνάκια ξεκινώντας το δύσκολο ταξίδι της επιβίωσης, καθώς μόλις 1 στα 1.000 χελωνάκια που γεννιούνται καταφέρνει να ενηλικιωθεί.
Περισσότερα όμως για την εξέλιξη της φετινής ωοτοκίας μάς είπε η υπεύθυνη του προγράμματος του "Αρχέλων" για την περιοχή της Πελοποννήσου, Παναγιώτα Θεοδώρου:
«Σε γενικές γραμμές η ωοτοκία προχωρά πολύ καλά, έχουμε αύξηση των φωλιών σε σχέση με πέρυσι, αλλά δεν λείπουν τα προβλήματα σε κάποιες περιπτώσεις, όπως η φωτορρύπανση την νύχτα, ο αποπροσανατολισμός, οι φωτιές στην παραλία, τα γνωστά προβλήματα που συμβαδίζουν με την τουριστική περίοδο. Μέχρι τώρα έχουμε 751 φωλιές όταν πέρυσι είχαμε 700 συνολικά. Είμαστε προς το τέλος πλέον της ωοτοκίας και περιμένουνε να ολοκληρωθεί αυτές τις ημέρες.
Τα πρώτα χελωνάκια έχουν βγει από το τέλος Ιουλίου. ήδη έχουν εκκολαφθεί γύρω στις 40 φωλιές, ενώ χελωνάκια θα βγαίνουν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου με δεδομένο ότι ακόμη συνεχίζουμε και βρίσκουμε φωλιές που χρειάζονται 50-55 μέρες για να εκκολαφθούν.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε έχουν να κάνουν με τον φωτισμό στην παραλία που φοβίζει τις χελώνες και δεν βγαίνουν να γεννήσουν, είτε αποπροσανατολίζονται τα μικρά - προβλήματα που είναι στα συνηθισμένα πλαίσια, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.
Από τους κατασκηνωτές που βρίσκονται στην περιοχή έχουμε άτομα που γνωρίζουν, κάποιοι που έχουν άγνοια και κάποιους που δεν τους ενδιαφέρει. Εχουμε αύξηση των κατασκηνωτών και πολλές φορές κατασκηνωτές που για πρώτη φορά κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ, οι οποίοι δεν έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις πώς θα αφήσουν το περιβάλλον και αυτό το οικοσύστημα ανέπαφο, είτε μιλάμε για δάσος είτε για την παραλία ωοτοκίας.
Αυτό το μέρος που μας αρέσει σε όλους και το αγαπάμε όλοι, θα πρέπει να φροντίσουμε να το έχουμε και του χρόνου. Πρέπει να αντιληφθούμε την έννοια της αειφορίας - δηλαδή αυτό που καρπώνομαι αυτή την στιγμή πρέπει να φροντίζω να το καρπώνομαι για πάντα δεν θα πρέπει να κοιτάω να το καταστρέψω μόνο και μόνο για το άμεσο κέρδος. Πρέπει να σκεφτούμε όλοι, δήμοι, περιφέρειες αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, πώς αυτό το μοναδικό και σπάνιο περιβάλλον στο οποίο είμαστε μπορούμε να το καρπωθούμε έτσι ώστε να μας προσφέρει για πάντα».
Σημαντική επισήμανε ότι είναι η προσφορά των εθελοντών με καθημερινές περιπολίες αλλά και εκσκαφές φωλιών, όπου σύμφωνα με την άδεια που έχουν κρατάνε στοιχεία για αυτές.
Φυσικά από το σύλλογο πραγματοποιούνται και ενημερώσεις του κοινού, είτε σε διάφορες εκδηλώσεις είτε με την παρουσία μελών του σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.


eleftheriaonline.gr

Γιορτάζει η Παναγιά της Ελλάδας

Από την 1η Αυγούστου ξεκινάει η προετοιμασία των Ορθόδοξων χριστιανών για να τιμήσουν τη μητέρα του Θεανθρώπου, αλλά και όλων των ανθρώπων, την αειπάρθενο Μαρία, που σήμερα 15 Αυγούστου γιορτάζεται η Κοίμησή της.

Έτσι από την πρώτη του μήνα οι πιστοί αρχίζουν τη νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, που αποτελεί για τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».
Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και στην Ελλάδα γιορτάζεται από τη μία άκρη ως την άλλη με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια.
Χιλιάδες πιστών με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της και να την ικετέψουν να μεσολαβήσει στον Υιό της για τη σωτηρία της ψυχής τους, αφού, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, η Παναγία λίγο πριν τη μετάστασή της στους Ουρανούς υποσχέθηκε ότι δεν θα σταματήσει να φροντίζει για όλο τον κόσμο και θα γίνει η «μεσίτρια» στον Υιό της για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.
Το πρόσωπο της Παναγίας όμως για τους Έλληνες έχει και εθνική σημασία, αφού έχει συνδεθεί με τους αγώνες του έθνους και έτσι ο ελληνικός λαός την τιμά και τη σέβεται περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο.
Αυτή η ιδιαίτερη λατρεία που έχει ο ελληνικός λαός για την Παναγία φαίνεται και από τα εκατοντάδες προσωνύμια που της έχουν αποδώσει, αλλά και από τα αναρίθμητα προσκυνήματα ανά την επικράτεια.
Κάθε χρόνο το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων βρίσκεται στην Παναγία της Τήνου, όπου έχει και εθνικό χαρακτήρα, αφού εκτός από την Παναγία τιμάται και η μνήμη αυτών που χάθηκαν κατά τον τορπιλισμό του πολεμικού πλοίου «Έλλη», από τους Ιταλούς, μέσα στο λιμάνι του νησιού ανήμερα της Παναγιάς, αλλά και στο Βέρμιο Ημαθίας, όπου τιμάται η Παναγιά των ξεριζωμένων Ποντίων.
 
Σε διάφορα μέρη της Ελλάδας γιορτάζει μια από τις μεγαλύτερες γιορτές τη Χριστιανοσύνης η πολιτική ηγεσία της χώρας. Ωστόσο, δεν έλειψαν τα απρόοπτα, καθώς μικροεπεισόδιο πραγματοποιήθηκε την ώρα της παραμονής του κ. Παπούλια στην Άρτα με ηλικιωμένο άντρα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι πολιτικοί αρχηγοί γιορτάζουν και εκείνοι με τη σειρά τους τη μεγάλη μέρα της Ορθοδοξίας.
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, επέλεξε να εκκλησιαστεί φέτος τον Δεκαπενταύγουστο στην Άρτα και πιο συγκεκριμένα στο Θεοτοκιό, όπου και η ομώνυμη εκκλησία της Μεγαλόχαρης. Την ώρα της παραμονής του στην εκκλησία συνέβη ένα μικροεπεισόδιο, καθώς παρευρισκόμενοι αποδοκίμασαν τον Πρόεδρο, ενώ η αστυνομία απομάκρυνε έναν ηλικιωμένο άνδρα.
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μεσσηνία, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τις ημέρες αυτές συναντήθηκε με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ εγκαινίασε δύο εκθέσεις στο κάστρο της Πύρλου και στην οικία του Ολυμπιονίκη Τσικλητήρα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Σκόπελο με τη σύζυγό του, ενώ στα Τρίκαλα πραγματοποιεί οικογενειακές διακοπές ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης σε χωριό του Ρεθύμνου με τη γυναίκα του και τα παιδιά τους.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του, την Ικαρία.
Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο στην Πάτρα, ενώ η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα παραμένει στην Αθήνα.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είναι ο επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου που θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου, στην Παναγία της Τήνου. Επίσης, στον εορτασμό βρίσκεται και ο υφυπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
Στις μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στη χώρα, την κυβέρνηση εκπροσωπούν ο υπουργός Εργασίας και οι υφυπουργοί Παιδείας.
Ειδικότερα, στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου παρίσταται ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ι. Βρούτσης, στην Τήνο ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου και στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, ο έτερος υφυπουργός Παιδείας Ι. Ιωαννίδης.

Αποδοκιμασίες κατά του Κ. Παπούλια στην Άρτα

Ένταση επικράτησε για μερικά λεπτά έξω απ' τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Θεοτοκιό της Άρτας κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας

Κάποιοι μεταξύ των πιστών που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο χώρο αποδοκίμασαν τον κ. Παπούλια, ενώ οι αστυνομικοί χρειάστηκε να απομακρύνουν από το σημείο έναν ηλικιωμένο άνδρα.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αντέδρασε, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι αστυνομικοί δεν προχώρησαν σε κάποια προσαγωγή ατόμου.

newsit.gr