Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Η Ελλάδα ως φθινοπωρινός προορισμός, στην Süddeutsche Zeitung

 Ελλάδα 

Ως «νέα Μαγιόρκα» περιγράφει την Ελλάδα η Süddeutsche Zeitung, επισημαίνοντας ότι προσφέρεται και για φθινοπωρινές διακοπές. Στο δημοσίευμα τονίζεται μάλιστα ότι το καλοκαίρι η Ελλάδα ήταν περισσότερο δημοφιλής από την Ισπανία.

Μητσοτάκης για κόστος θέρμανσης: Σύστημα ρυθμίσεων για να μην είναι μεγάλη η επιβάρυνση

  

Το ζήτημα της αύξησης των τιμών της ενέργειας και ο συντονισμός των δράσεων εντός ΕΕ για τη στήριξη των νοικοκυριών συζητήθηκαν, παράλληλα με τα θέματα που αφορούν στο χαρτοφυλάκιό του, στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «τα μέτρα τα οποία προτείνει η Επιτροπή κινούνται ακριβώς στην κατεύθυνση των ήδη νομοθετημένων πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης» και τόνισε την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στη στήριξη των νοικοκυριών και ιδιαίτερα των ευάλωτων όσον αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και το κόστος της θέρμανσης τον χειμώνα που έρχεται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε:

Επίθεση με βιτριόλι – Κυνική η Έφη: «Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου» – Όλη η σοκαριστική απολογία της

 Επίθεση με βιτριόλι - Έφη 

Με μία συγγνώμη ξεκίνησε η απολογία της 36χρονης κατηγορούμενης Έφης Κακαράντζουλα προς την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Στη συνέχεια ανέφερε ότι «ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου». Με αυτά τα λόγια επιχείρησε να απαντήσει η Έφη Κακαράντζουλα στο βασανιστικό «γιατί» που βρίσκεται πίσω από την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας.

Με απόλυτη ψυχραιμία η κατηγορούμενη αφού ζήτησε συγγνώμη άρχισε να δίνει τη δική της εκδοχή των γεγονότων που οδήγησαν στην αποτρόπαια επίθεση. «Μου είχε μπει το μικρόβιο της εμμονής» ανέφερε συνδέοντας την πράξη της με την υποτιθέμενη σχέση του 40χρονου άνδρα με την Ιωάννα.

Σε αυξημένη επιφυλακή η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την κακοκαιρία ¨Μπάλλος¨

 https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgld4NhSYRRXEFO-Kd4cD9twqSO9-pDqxpy0Mw5k7TqEGJ_NJ6fyB69PteoqKWBshFe4s63a4-e6wjACfcjCdGFCJ7vxwrKnCw9g_mUGUoo3Ngh-EAoQn4OJ5QUO-C6psgNkl1b4aGLEffEcXoga7Cl2MMFfLlGg3O2zvv5boHt09TXGrmSYCawQ1Cd=s320

Σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς εξελίσσεται ήδη -και στην περιοχή μας- η κακοκαιρία “Μπάλλος”, από τα φαινόμενα της οποίας δεν έχει, μέχρι στιγμής, προκληθεί κάποιο πρόβλημα στις πυρόπληκτες και τις υπόλοιπες περιοχές των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων. Ας σημειωθεί ότι στα διοικητήρια των Π.Ε. λειτουργούν Συντονιστικά Επιχειρησιακά Κέντρα, στα οποία μετέχουν εκπρόσωποι των Περιφερειακών Ενοτήτων, των δήμων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση κινητοποίηση και ο συντονισμός όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που ενδέχεται να εκδηλωθούν.
 

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 

 Για αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με το σε ισχύ ευρισκόμενο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. 

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. 

Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Ειδικότερα για την περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αύριο τη νύχτα. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του φαινομένου θα γίνεται στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS). 

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

 

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 

 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων: 

 – Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. 

 – Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά. 

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους. 

– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών). 

– Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτήριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

 – Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

 – Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ. Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Η συνεργασία του Δήμου μας με την HELMEPA συνεχίζεται!

Η συνεργασία του Δήμου μας με την HELMEPA συνεχίζεται! 

Συμμετέχουμε στον Παγκόσμιο Εθελοντισμό Καθαρισμού των Ακτών με τα παιδιά των σχολείων μας.Χθες παιδάκια από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου, έλαβαν μέρος στη δράση, καθοδηγούμενα από μέλη της  HELMEPA και της FLISVOS marina.

Όλοι οι μαθητές πήραν αναμνηστικά δώρα, μπλουζάκια και καπελάκια με το σήμα της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου περιβάλλοντος.

ΚΙΝΑΛ: Κατεβαίνουν υποψήφιοι ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Παύλος Γερουλάνος

 Νέα υποψηφιότητα για την προεδρία του ΚΙ...

Ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε την Πέμπτη τα χαρτιά του, για να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, ζητώντας την παράταση της προθεσμίας που λήγει την Παρασκευή, για να μπορέσει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 5.000 υπογραφές.

Η υποψηφιότητα Κεγκέρογλου έρχεται στον απόηχο της απόφαση που έλαβε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, να απέχει από τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Την ίδια ώρα,και  ο  Παύλος Γερουλάνος ζητά να διεκδικήσει και αυτός την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Γερουλάνος δέχθηκε πιέσεις από πολλά στελέχη όλο το τελευταίο διάστημα, μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά, να κατέλθει ως υποψήφιος. Μετά από σκέψη και συζητήσεις το αποφάσισε. Ο κ. Γερουλάνος θα ζητήσει από την ΕΔΕΚΑΠ μια μικρή παράταση για να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές και αν του τη δώσουν θα ξεκινήσει τις προσπάθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται μια προσπάθεια μεταξύ Χ. Τρικούπη και των επιτελείων όλων των υποψηφίων, προκειμένου να εξευρεθεί μια συμβιβαστική λύση και να υπάρξει μια μικρή παράταση για τη συγκέντρωση υπογραφών. Ωστόσο, η πλευρά Λοβέρδου διαφωνεί και επιμένει να τηρηθούν οι διαδικασίες και όποιοι θέλουν να είναι υποψήφιοι να μαζέψουν ως αύριο της υπογραφές. Σε κάθε περίπτωση αύριο θα συνεδριάσει η ΕΔΕΚΑΠ.

Από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη τονίζουν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις υποψηφιότητες και εμφανίζονται πρόθυμοι να υπάρξει συμφωνία για παράταση ολίγων ημερών - μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη-Πέμπτη ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους υποψηφίους να συγκεντρώσουν υπογραφές.

Από το επιτελείο του Ανδρέα Λοβέρδου επισημαίνουν πως είναι ευπρόδεκτη κάθε υποψηφιότητα, αρκεί να κατατεθεί μέχρι αύριο. «Με τήρηση των διαδικασιών που αποφασίσαμε στην ΚΕ με τόσο κόπο ευπρόσδεκτος κάθε υποψήφιος που θα δηλώσει τηνπρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της παράταξης, μέχρι αύριο. Η συμμετοχή, δυναμώνει την παράταξη» τόνιζαν.

 

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Ξεπέρασε τα 140 χιλιοστά η σημερινή βροχόπτωση στην Αθήνα

  

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Αττική και ιδιαίτερα στην πόλη των Αθηνών, άφησαν περισσότερα από 140 χιλιοστά βροχής σε κάποιες περιοχές, προκαλώντας πληθώρα προβλημάτων.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν στους σταθμούς Πατησίων

«Μπάλλος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00-8:00 σε Κηφισό και παραλιακή, κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες, σύσταση για τηλεργασία

 

Επιδείνωση των καιρικών φαινομένων από αργά το βράδυ της Πέμπτης έως 6 το πρωί της Παρασκευής προβλέπεται σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδης που ανακοίνωσε τα έκτακτα μέτρα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η κακοκαιρία θα επηρεάσει Εύβοια και Χαλκιδική ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεαστούν ιδιαίτερα Σάμος, Ικαρία και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ποιοι δρόμοι είναι τώρα κλειστοί – Αναλυτικά η λίστα

 Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ποιοι δρόμοι είναι τώρα κλειστοί 

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» που σαρώνει τις τελευταίες ώρες την χώρα προκαλεί πολλά προβλήματα σε δρόμους της Αττικής.

Βάσει της τελευταίας ενημέρωσης της Τροχαίας Αττικής, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί:

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Ανακοινώθηκε πώς θα παρελάσουν φέτος τα σχολεία και οι μαθητές – Δείτε τι θα ισχύσει

  

Κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, ο εορτασμός της εθνικής επετείου θα πραγματοποιηθεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, με λαμπρότητα, ιδιαίτερα στα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα νπδδ και τους Οργανισμούς.

Παράλληλα, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το πρόγραμμα του εορτασμού πρέπει να περιλαμβάνει:

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Αττική: Τεράστια προβλήματα από την σφοδρή καταιγίδα, διακοπές κυκλοφορίας

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Αττική: Τεράστια προβλήματα 

Σφοδρές καταιγίδες στην Αττική βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να επηρεάζει το Λεκανοπέδιο. Οι διακοπές ρεύματος στην Αθήνα συνεχίζονται, την ώρα που παραμένουν κλειστοί δρόμοι.

Το Κέντρο της Πυροσβεστικής έχει λάβει μέχρι στιγμής 251 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια σε όλο το λεκανοπέδιο, 8 για κοπές δέντρων και 9 για απομάκρυνση ατόμων που είχαν παγιδευτεί μέσα στα αυτοκίνητά τους. Οι παροχές για βοήθεια ήταν σε Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

Κακοκαιρία Μπάλλος-Στυλιανίδης: Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική

 Χρήστος Στυλιανίδης: Ποιος είναι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας 

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, στην ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Μπάλλος.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του, ο υπουργός ανέφερε ότι η χώρα έχει μπροστά της ένα δύσκολο διήμερο, ενώ σημείωσε ότι έως τώρα η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 385 κλήσεις στην Αττική, σε πάνω από 20 περιοχές. Από αυτές οι 340 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων και οι 11 απεγκλωβισμούς.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 190 νέα κρούσματα σήμερα ( 15 στην Κορινθία - 65 στην Μεσσηνία - 54 στην Αχαΐα.)

 

  

Αύξηση,  κρουσμάτων κορωνοϊού,  σε σχέση με χθες, ( +24), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 161906 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  δύο περιοχές  ( Αχαΐα & Μεσσηνία) παρουσιάζουν και σήμερα  διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές.  

  Συγκεκριμένα:

Εκατό εικοσιδύο(122) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 15  νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 65 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 42 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (11), Αρκαδίας (18) και Λακωνίας (13).

Επίσης άλλα 68 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (54) και Ηλείας (14).   

Σήμερα 14 / 10 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 190 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 49.312 (24.042  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Πέμπτη 14 / 10 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (54),  Μεσσηνίας  (65) ,  Κορινθίας (15), Ηλείας (14), Αργολίδας (11), Αρκαδίας (18) και Λακωνίας (13)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                19.733

Π.Ε. Κορινθίας             7.491

Π.Ε. Μεσσηνίας           6.593

Π.Ε. Ηλείας                  5.849

Π.Ε. Αργολίδας           4.495

Π.Ε. Αρκαδίας             3.535

Π.Ε. Λακωνίας            2.352