Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Θρύλος (και) στο γυναικείο βόλεϊ! ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3

Θρύλος (και) στο γυναικείο βόλεϊ! (photos)
Μετά από έξι χρονιές «κολλημένος» στη 2η θέση, ο Ολυμπιακός κατακτά το πρώτο του πρωτάθλημα στο βόλεϊ γυναικών με απίστευτη ανατροπή κόντρα στην κάτοχο του τίτλου ΑΕΚ.
Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα μέσα στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας -με 3-1 σετ (25-21, 20-25, 26-24, 25-20) και σήμερα- και με 3-2 νίκες πανηγύρισαν ένα... θρυλικό τρόπαιο!
Η ΑΕΚ είχε προβάδισμα στις νίκες με 2-0 από την κανονική περίοδο, αλλά στους τελικούς, κάτι ο τραυματισμός της Τοτσίδου, κάτι η χαλάρωση, κάτι ο... εκπληκτικός Ολυμπιακός, έφεραν την ολική ανατροπή. Κορυφαία των «ερυθρόλευκων» η αρχηγός Δήμητρα Γιακουμή, που έκανε το παιχνίδι της ζωής της!

Ο Γ. Καλαντζής στη θέση του Θανάση Νάκου ως αντιπρόεδρος της Βουλής


Ο βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής προτείνεται από την ΝΔ να καταλάβει την θέση του εκλιπόντος Θανάση Νάκου ως Β' αντιπρόεδρος της Βουλής.
Αυτό γνωστοποιεί με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Αθανάσιος Μπούρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ψηφοφορία για την εκλογή του Β' αντιπροέδρου θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη.
newsit.gr

Τελειώνει ο Λίνεν - Πιθανόν διάδοχός του ο Κωστένογλου.

Τελειώνει ο Λίνεν, «μπαρούτι» τα αποδυτήρια!
Το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του Εβαλντ Λίνεν στον πάγκο της ΑΕΚ!
Οπως όλα δείχνουν η ΠΑΕ δρομολογεί την άμεση απομάκρυνση του Γερμανού προπονητή, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Υπάρχει ένα ματς χωρίς αύριο, καθώς αν δεν νικήσει τον Πανθρακικό το... παραμύθι τελείωσε για την «Ενωση» και γι αυτό το λόγο, αυτό που χρειάζεται καταρχήν η ΑΕΚ είναι η ηρεμία.
Σαφώς και δεν είναι ποδοσφαιρική λογική να αλλάζεις προπονητή δυο ματς πριν το τέλος της σεζόν και σε τέτοιο οριακό σημείο, αλλά στην Ενωση θεωρούν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.
 
Με όσα έγιναν πριν το ματς, με την ένταση στο ημίχρονο, με τον Γκερέιρο σε κατάσταση αμόκ να ουρλιάζει και τον Λίνεν να μην μπορεί να ηρεμήσει την κατάσταση η απομάκρυνση του Γερμανού φαντάζει ως η ιδανικότερη λύση προκειμένου η ΑΕΚ να ανακάμψει ψυχολογικά και οι παίκτες να δώσουν ό,τι έχουν στον τελικό με τον Πανθρακικό.

Η... χαριστική βολή ήταν το ξέσπασμα του Γερμανού στα αποδυτήρια των «Ζωσιμάδων». Ο Λίνεν μπήκε σε έξαλλη κατάσταση. Χτυπούσε πόρτες και πάγκους κι επιτέθηκε φραστικά στους ποδοσφαιριστές του.
Πρώτος τα άκουσε ο Πετρόπουλος για να... πάρει τη σκυτάλη ο Φέτσης. Ο Λίνεν δεν τέλειωσε εκεί με τον Μητρόπουλο να γίνεται αποδέκτης των πυρών,ενώ φραστική επίθεση από τον Λίνεν δέχθηκε κι ο Τσουμάγκας.
Ηδη έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα του «στρατιώτη», Νίκου Κωστένογλου, ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα καμιά προσέγγιση από την διοίκηση στον Ελληνα προπονητή.
 

ΠΑΣ για Football League! - ΑΕΚ στον... γκρεμό


Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα γνώριζαν ότι αν καταφέρουν να νικήσουν την ΑΕΚ μετά τη χθεσινή γκέλα του Παναθηναϊκού, βγάζουν τους «πράσινους» εκτός διεκδίκησης της 5ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη!
Οι Ηπειρώτες ήταν καλύτεροι και δίκαια έφτασαν στη νίκη επί της Ενωσης, που μπαίνει πάλι σε (μεγάλες) περιπέτειες μετά το 2-0 των «Ζωσιμάδων» και δίνουν τελικό παραμονής την Κυριακή με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Χριστόπουλου έφτασε λοιπόν στο «χρυσό τρίποντο» που τους διατηρεί σε θέση οδηγού όσον αφορά στο 4ο και τελευταίο εισιτήριο των πλέι οφ, καθώς ξέφυγαν με 3 βαθμούς κι από την Ξάνθη.

Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Πελοποννήσ​ου: Ενεργό μέλος της Μεσογείου

Φωτ.1.jpg
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της εξωστρέφειας συμμετέχει σε πολλά όργανα, διεθνή και περιφερειακά. Είναι πλέον μια ευρωπαϊκή περιφέρεια που έχει λόγο, παρουσία και προτάσεις. Διαμορφώνει νέο Στρατηγικό σχεδιασμό με όραμα και καινοτομία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη κο Πέτρο Τατούλη και την περιφέρεια Πελοποννήσου μετείχε στο 3ο Φόρουμ (Forum) των πόλεων και Περιφερειακών Αρχών της Μεσογείου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, στη  Μασσαλία στις 3 & 4 του Απρίλη του 2013.

Φωτ.2.jpgΣτο Forum προήδρευσαν ο πρόεδρος της περιφέρειας (Provence-Alpes-Cote dAzur) κος Michel Vauzelle, ο δήμαρχος της Μασσαλίας κος Jean-Claude Gaudin, συμμετείχαν επίσης δήμαρχοι, περιφερειάρχες και αιρετά μέλη συμβουλίων, αξιωματούχοι, βουλευτές, επιστήμονες, επιχειρηματίες ,δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλοι φορείς.

 Στο 14μελές πολιτικό γραφείο της Μεσογειακής Επιτροπής μετείχαν, ως μόνιμα μέλη, ο κος Απόστολος Ε. Παπαφωτίου και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κος Κων/νος Ασκούνης από τη μεριά της Ελλάδος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠ​ΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ

0408 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.JPG
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Γιάννης Σμυρλής, ο Γραμματέας Εκλογών κ. Επαμεινώνδας Λεκέας, είχαν σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, συνάντηση με αντιπροσωπεία Βουλευτών όλων των κομμάτων της Ταϊλάνδης. 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μέλη της Εκλογικής Επιτροπής της Ταϊλάνδης,  καθώς και  Δικαστικοί.
Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για την πολιτική και οικονομική κατάσταση των δύο χωρών, καθώς και για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, συζητήθηκαν τα εκλογικά συστήματα των δυο κρατών, καθώς και το σύστημα των Ευρωεκλογών ενόψει της Εκλογικής διαδικασίας του 2014.
Έγινε, επίσης, συζήτηση για την Ευρωπαϊκή κρίση και τις επιπτώσεις της στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Οικονομία.  

Έντονη κριτική ΠΑΣΟΚ σε ΣΚΑΪ λόγω Χρυσής Αυγής - Η απάντηση της Χ.Α.


pasokaraΑνακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ με την οποία κάνει έντονη κριτική στον ΣΚΑΪ, αλλά και στον Γιώργο Τράγκα, που επέλεξε να φέρει στην εκπομπή του αποκλειστικά εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.
«Χθες ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ έκανε την επιλογή να μεταδώσει εκπομπή προβολής της Χρυσής Αυγής και των πρακτικών της, με εμψυχωτή τον Γ. Τράγκα.
Δεν επρόκειτο για εκπομπή πολιτικού διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς, ούτε για συνέντευξη με δημοσιογραφική αντίκρουση, αλλά για τηλεοπτικό «στήσιμο» σε βάρος της δημοκρατικής νομιμότητας, για πράξη ουσιαστικού εγκωμιασμού της ναζιστικής βίας.
Δεν περιμέναμε ότι η συνεχής διολίσθηση στον λαϊκισμό, τη δημαγωγία και τη μονομέρεια πολλών εκπομπών του ΣΚΑΪ θα έφτανε στο σημείο αυτό.
Δημοκρατική ευθύνη δεν έχουν μόνο οι πολιτειακοί θεσμοί και τα όργανα του κράτους, αλλά και η κοινωνία των πολιτών, πρωτίστως δε τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν στο πλαίσιο του άρθρου 15 του Συντάγματος», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

H απάντηση της Χρυσής Αυγής

Το Γραφείο Τύπου της Χρ. Αυγής σε ανακοίνωση που εξέδωσε απαντά με σκληρούς χαρακτρισμούς στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ως εξής:
"Το άθλιο απόκομμα της μίζας, της διαφθοράς και της απάτης, που πνέει τα λοίσθια και εξαφανίζεται οριστικά από την πολιτική ζωή της χώρας, ξέσπασε πάλι σε έναν οχετό ύβρεων κατά της Χρυσής Αυγής. Κλαίνε και οδύρονται οι ΠΑΣΟΚοι, γιατί εμφανίστηκαν επιτέλους ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή, βουλευτές του τρίτου κόμματος της χώρας. Αν ήταν ακόμα εξουσία θα είχαν επιβάλει απόλυτη λογοκρισία, αυτοί οι σούπερ-δημοκράτες με τα πάμπερς, τις ροζ βίλες και τα εκατομμύρια της Ζήμενς. Δυστυχώς γι' αυτούς ο ελληνικός λαός τους καταδίκασε στο περιθώριο και η Δικαιοσύνη άρχισε ήδη να στέλνει τα εκλεκτότερα στελέχη τους βαθιά μέσα στον Κορυδαλλό."

Ένταση και διακοπή στο δ.σ. Λουτρακίου


Ένταση μεταξύ του δημάρχου και δημοσιογράφου στου διαδρόμους μετά τη διακοπή της συνεδρίασης
aftodioikisi Live

Δεν θα πληρώσουν φόρο, τελικά, οι άνω των 18 ετών χωρίς κανένα εισόδημα

Δεν θα πληρώσουν φόρο, τελικά, οι άνω των 18 ετών χωρίς κανένα εισόδημα, έπειτα από ρύθμιση του υπουργείου ΟικονομικώνΚαμία φορολογική επιβάρυνση δεν θα υπάρξει τελικά για τους άνω των 18 ετών υπόχρεους να υποβάλλουν φορολογική δήλωση που, όμως, δεν έχουν κανένα εισόδημα. Το υπουργείο Οικονομικών, μετά από παρεμβάσεις λογιστών και φοροτεχνικών, προχώρησε σε αλλαγές στη νομοθεσία με το Ν.4141/2013, (τροποποιήθηκε το άρθρο 28 του ν.4110/2013) και αποσαφήνισε πως στους υπόχρεους άνω των 18 ετών που υποβάλλουν εφέτος για πρώτη φορά δήλωση εισοδήματος (οι οποίοι δεν έχουν τεκμαρτό ούτε πραγματικό εισόδημα) δεν θα εφαρμοστεί η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη.
Το πρόβλημα προέκυψε με τον πλέον πρόσφατο φορολογικό νόμο, ο οποίος προβλέπει ότι κάθε φυσικό πρόσωπο ανεξάρτητα από το αν υπόκειται ή όχι σε φόρο έχει υποχρέωση να υποβάλει δήλωση εφόσον έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Η δε υποχρέωση ισχύει για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) και επόμενα. Δηλαδή, για πρώτη φορά φέτος (και μέχρι την 30η Ιουνίου) θα πρέπει να υποβάλλουν φορολογική δήλωση όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Το πρόβλημα είχε να κάνει με την ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη που πρέπει να εμφανίζουν όλοι οι φορολογούμενοι. Σύμφωνα με το νόμο, οι άγαμοι φορολογούμενοι πρέπει να εμφανίζουν ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη 3.000 ευρώ. Έτσι, πρακτικά, οι άνω των 18 ετών φορολογούμενοι που δεν έχουν κανένα τεκμαρτό ή πραγματικό εισόδημα, θα καλούνταν να πληρώσουν φόρο.
Βάσει του νόμου το ποσό των αποδείξεων δαπανών που απαιτείται να προσκομισθούν από τον φορολογούμενο, ορίζεται σε ποσοστό 25% του ατομικού εισοδήματος του φορολογουμένου του δηλούμενου και φορολογούμενου σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις. Δηλαδή, ακόμη και για το εισόδημα των 3.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις ύψους 750 (3.000 x 25% = 750). Εάν παρέμενε η διάταξη ως είχε, και ο υπόχρεος δεν κάλυπτε το ποσό αυτό, τότε σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις (όπως ισχύουν για τις δηλώσεις της χρήσης 2012) θα έπρεπε να πληρώσει το 10% του ποσού των αποδείξεων που δεν μπορεί να καλύψει, ήτοι 75 ευρώ (750,00 x 10%).
Ωστόσο, αυτό δεν θα συμβεί διότι το υπουργείο Οικονομικών με διάταξη στο Ν.4141/2013 αποσαφήνισε πως στους υπόχρεους άνω των 18 ετών που υποβάλλουν εφέτος για πρώτη φορά δήλωση εισοδήματος (οι οποίοι δεν έχουν τεκμαρτό ούτε πραγματικό εισόδημα) δεν θα εφαρμοστεί η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη.

eklogika.gr

Οι καταθέσεις σε Εθνική - Eurobank

Κεδίκογλου: Είναι απόλυτα διασφαλισμένες οι καταθέσεις σε Εθνική και EurobankΤετραπλή  ήταν η διαβεβαίωση ότι είναι διασφαλισμένες οι καταθέσεις στις τράπεζες Εθνική και Eurobank, μετά την απαίτηση της τρόικα να προχωρήσουν σε χωριστές ανακεφαλαιοποιήσεις, που οδηγούν στην αναστολή των διαδικασιών συγχώνευσης των δύο τραπεζών, σύμφωνα και με τις επίσημες ανακοινώσεις. Οι αντιδράσεις των κομμάτων διαφέρουν. Αυτό στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν είναι ότι ή η πολυδιαφημισμένη επιτυχία της συγχώνευσης δεν είχε προετοιμαστεί καλά, ή ανεξαρτήτως αιτίας, η ελληνική κυβέρνηση, λέει «ναι» στην τρόικα.
Διαβεβαιώσεις
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό σήμερα, δήλωσε πώς οι καταθέσεις είναι «απολύτως διασφαλισμένες», «δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα». Ερωτηθείς δε, εάν το “deal” της Εθνικής με τη Eurobank έχει καταλήξει σε ναυάγιο, απάντησε; « Όχι, δεν μπορούμε να το πούμε αυτό».
Καθησυχαστικός για τις Εθνικής και Eurobank εμφανίστηκε επίσης ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σάιμον Ο' Κόνορ, σε δηλώσεις του, επαναλαμβάνοντας πως η αξιολόγηση της τρόικας βρίσκεται σε εξέλιξη.
Καθησυχαστικός σε ό,τι έχει να κάνει με τις καταθέσεις  ήταν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Είναι διασφαλισμένες απολύτως οι καταθέσεις στην Εθνική και στη Eurobank. Οι δύο τράπεζες δεν μπορούσαν να αντλήσουν το 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες. Ήταν θέμα της ελληνικής νομοθεσίας, δεν μπορούσε να δοθεί παράταση», δήλωσε  μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι πλήρως εξασφαλισμένη, όπως πλήρως εξασφαλισμένες είναι και όλες οι καταθέσεις σύμφωνα με τις αρχές του ελληνικού Προγράμματος».

Αντιδράσεις κομμάτων
Μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση εργαζομένων στον ΟΣΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖα κ. Τσίπρας σχολίασε: «Πριν από λίγους μήνες πανηγύρισαν τη διευθέτηση για την τραπεζική ένωση της Eurobank με την Εθνική. Μόλις σκεφθήκαν στην τρόικα ότι αυτό δεν τους βολεύει για τους δικούς τους λόγους και χωρίς να ενημερώσουν κανέναν άλλαξαν απόφαση. Και εφόσον άλλαξαν απόφαση οι αγάδες, σπεύδουν εδώ να υλοποιήσουν την αλλαγή της απόφασης».
Σε συνέντευξή του  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης προσέθεσε στο ίδιο μήκος κύματος, ότι «Το πιο σημαντικό τελικά σε τέτοιου είδους υποθέσεις, είναι αυτός που βάζει τα λεφτά να παίρνει και τα κλειδιά. Διότι στην Ελλάδα, αυτό που ζούμε, σε αντίθεση με την εμπειρία όλων των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, είναι τα λεφτά να τα βάζει το Δημόσιο, προσθέτοντάς τα στο χρέος του, αλλά τα κλειδιά να τα κρατούν οι ιδιώτες τραπεζίτες. Έχουμε δει μάλιστα πολλές φορές αυτό να γίνεται με έναν τρόπο πολύ οδυνηρό για την κοινωνία και την οικονομία -περίπτωση Βγενόπουλου, Λαυρεντιάδη κ.ο.κ.».
Στο αντίποδα, η ΔΡΑΣΗ μάλλον επιχαίρει για τη μη συγχώνευση ΕΘΝΙΚΗΣ –EUROBANK. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η ματαίωση της συγχώνευσης ΕΘΝΙΚΗΣ EUROBANK αποτελεί, υπό τις παρούσες συνθήκες, τη λιγότερο κακή λύση.
Η ΔΡΑΣΗ είχε και παλαιότερα αντιταχθεί στη συγχώνευση ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΛΦΑ με το σκεπτικό ότι ένας κρατικά ελεγχόμενος τραπεζικός Λεβιάθαν είναι σε βάρος του ανταγωνισμού ενώ αποβλέπει στην εξυπηρέτηση των κρατικοδίαιτων επιχειρηματικών συμφερόντων και του κομματικού συστήματος.
Αξιομνημόνευτη θεωρεί η ΔΡΑΣΗ και την προχειρότητα του σχεδιασμού του εγχειρήματος από την πλευρά των διοικήσεων των εμπλεκομένων τραπεζών.
Όπως και για το Δημόσιο, έτσι και για τις τράπεζες, προέχει ο δραστικός περιορισμός του κόστους λειτουργίας τους και η χειραφέτησή τους από τα ποικιλώνυμα κρατικοδίαιτα επιχειρηματικά συμφέροντα».
Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε σχετικά με το «ναυάγιο» της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank:
«Τεχνοκρατικοί ακροβατισμοί και άκριτες συγχωνεύσεις ή περίεργα τραπεζικά deals απλά κρύβουν προσωρινά το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Τα αποτελέσματα του ράλι που για χρόνια συμμετείχαν οι τραπεζικές διοικήσεις δεν μπορούν να φορτωθούν ούτε στους φορολογούμενους, ούτε στους καταθέτες και στις επόμενες γενιές.»
 
eklogika.gr

Αυτοί είναι οι Έλληνες! Τραυματισμένοι, κουρασμένοι και από την Πολιτεία ξεχασμένοι τίμησαν την γαλανόλευκη – Σαν λιοντάρια πάλευαν για την Ελλάδα

Τα κορίτσια της Εορδαϊκής με το δάσκαλο τους Χρήστο Χρηστίδη

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Τι και αν έπαιζαν τραυματισμένες, τι και αν είχαν κουραστεί από τους συνεχείς αγώνες (σε πανελλήνιο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο), εκείνες απέδειξαν πως με το εθνόσημο στο στήθος από απλά καθημερινά κορίτσια μεταμορφώνονται σε θηλυκούς  λέοντες.

Ο λόγος για τα κορίτσια της Εορδαϊκής Δύναμης που βρέθηκαν στο Βέλγιο στο πλαίσιο διεθνούς meeiting  Belgium Open 2013 για το taekwondo. Ο απολογισμός ήταν ένα χάλκινο μετάλλιο και πολύ καλές εμφανίσεις που στέλνουν μηνύματα ...

Πέθανε η Μάργκαρετ Θάτσερ (video)

F
Όπως μετέδωσαν βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης η πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας Μάργκαρετ Θάτσερ άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή.
Απεβίωσε σε ηλικία 87 από εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως ανάφερε ο εκπρόσωπός της.
«Με μεγάλη τους λύπη, οι Μαρκ και Κάρολ Θάτσερ, ανακοινώνουν τον θάνατο της μητέρας τους βαρόνης Μάργκαρετ Θάτσερ», δήλωσε ο εκπρόσωπός της, λόρδος Μπελ.
Η Θάτσερ, που είχε αποκτήσει το προσωνύμιο «Σιδηρά Κυρία» κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ήταν η πρώτη γυναίκα η οποία αναδείχθηκε πρωθυπουργός στη Βρετανία και υπήρξε επίσης η μόνη πολιτικός στη σύγχρονη ιστορία της χώρας που μπόρεσε να κερδίσει τρεις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, από το 1979 ως το 1990, μετά τις αρχές του 19ου αιώνα.
Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι διακόπτει την περιοδεία που είχε αρχίσει σε χώρες της ΕΕ νωρίτερα σήμερα και επιστρέφει.

Κεδίκογλου: Ούτε οι συνιστώσες δεν δίνουν τα κλειδιά στον Τσίπρα

kedikoglou8
Με ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Σίμος Κεδίκογλου, απάντησε στον πρόεδρο της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κ. Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αλλά και την ομιλία του στους εργαζόμενους του ΟΣΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Παρά το γεγονός ότι με τις αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις του δεν έχει πείσει κανέναν, παρά μόνο τον κ. Καμμένο, ο κ. Τσίπρας θέλει τώρα και τα κλειδιά από τον ελληνικό λαό για να υλοποιήσει τα καταστροφικά του σχέδια.
Οι Έλληνες δεν θα του κάνουν τη χάρη. Άλλωστε ούτε οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ δεν του δίνουν τα κλειδιά τους.
Τέλος, υπενθυμίζουμε στον κ. Τσίπρα ότι η χυδαία γλώσσα που χρησιμοποιεί, δεν συνάδει με τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας αντιληφθεί επιτέλους ότι έχει έναν υπεύθυνο θεσμικό ρόλο».

ysterografa.gr

Γεννηματά: Βιάζεται ο κ. Τσίπρας…ΔΗΜΑΡ: Ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας


genimata«Βιασύνη, λαϊκισμό και δημαγωγία», καταλογίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του.
«Ο κ. Τσίπρας δεν διδάχτηκε από τη βιασύνη που επέδειξε κατά τις εξελίξεις στο Κυπριακό», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Γεννηματά και σημειώνει:
«Bιάζεται και είναι βέβαιον ότι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία στο κόμμα του “τρέχουν” με ιλιγγιώδη ταχύτητα».


ΚΕ-ΔΗΜΑΡΜε ανακοίνωση της αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, η Δημοκρατική Αριστερά κατηγόρησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολιτική ανευθυνότητα και για απουσία οποιουδήποτε σχεδίου, γεγονός που τον καθιστά επικίνδυνο.
«Ο κ. Τσίπρας με τις σημερινές του δηλώσεις συνεχίζει το καθημερινό του ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας. Σταθερή πια και μοναδική του επωδός, η επένδυση στην καταστροφή της χώρας. Δυστυχώς η ανυπαρξία από μέρους του οποιουδήποτε σχεδίου για το μέλλον του τόπου δεν τον καθιστά απλώς επιπόλαιο, αλλά και επικίνδυνο», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ.
ysterografa.gr

Τσίπρας: Χαμένος χρόνος για τη χώρα η κυβέρνηση Σαμαρά

Alexis-Tsipras-Proedriko-Megaro
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο το οποίο υπογράφει στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, και η εφημερίδα επιλέγει να κάνει βασικό πρωτοσέλιδο θέμα στη σημερινή έκδοσή της.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απαντάει ουσιαστικά με το άρθρο του στις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας στον κυριακάτικο Τύπο, περί “κλειδιών” που… θα παραδοθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, όπως φέρεται να έχει πει εκνευρισμένος ο Γιάννης Στουρνάρας στους εκπροσώπους της τρόικας.
“Ας μας παραδώσει ο κ. Σαμαράς τα κλειδιά από τώρα. Ας προκηρύξει εκλογές άμεσα, ώστε μια νέα κυβέρνηση με νωπή εντολή, με κορμό την Αριστερά και με τη δυναμική στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, να προσπαθήσει να ξανακερδίσει τον χαμένο για τη χώρα χρόνο της μνημονιακής διακυβέρνησης”, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προτρέπει τον Πρωθυπουργό “να παγώσει τις αδιέξοδες συζητήσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας, και να ξεκινήσει περιοδεία στον ευρωπαϊκό Νότο. Να πάει στην Κύπρο, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Να διεκδικήσει να καταστεί σαφές ότι δεν θα γίνει αποδεκτή από τις κυβερνήσεις του Νότου παρόμοια λύση με αυτήν της Κύπρου. Και να διερευνήσει μια νέα στρατηγική διαπραγμάτευσης, με στόχο τη δημιουργία ενός ευρέος μετώπου δυνάμεων, που θα αμφισβητήσουν και θα ανατρέψουν τη νεοφιλελεύθερη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη”.
Ο Αλέξης Τσίπρας προχωρεί και σε έναν απολογισμό της πορείας της Ελλάδα στο Μνημόνιο, από το 2010 μέχρι και σήμερα: “Το Μνημόνιο έχει αποτύχει εκκωφαντικά. Δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα διεξόδου, κανένα πρόγραμμα σταθεροποίησης. Το μόνο δεδομένο που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι η προσπάθεια των δανειστών μας να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, λεηλατώντας μέχρις εσχάτων ό, τι έχει απομείνει από εισοδήματα, πραγματική οικονομία και κοινωνική αξιοπρέπεια. Το κούρεμα των καταθέσεων, που μέχρι πριν από λίγο καιρό εθεωρείτο εκτός ατζέντας, είναι σήμερα ένα ανοιχτό ενδεχόμενο. Τα χειρότερα έρχονται”, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ysterografa.gr

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώνεται:

Στο πλαίσιο εναρμόνισης της οδηγίας 2009/128/ΕΚ σχετικά με «τον καθορισμό πλαισίου κοινοτικής δράσης με σκοπό την επίτευξη ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων», και του νόμου 4036/27-1-2012 (ΦΕΚ 8 Α/2012) «διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις»,
 οι αρμόδιες υπηρεσίες χορήγησης αδειών κυκλοφορίας και απογραφής γεωργικών μηχανημάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων τηρούν μητρώο εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων στο οποίο καταγράφεται ο επαγγελματικός εξοπλισμός εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων κατά κατηγορία, γεωγραφική περιοχή και χρήστη (άρθρο 38, παρ. 2).

Ως επαγγελματικός εξοπλισμός εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων, θεωρείται ο εξοπλισμός που περιλαμβάνει βασικά τις παρακάτω κατηγορίες:
α) Νεφελοψεκαστήρες (συρόμενοι, φερόμενοι / αναρτώμενοι, αυτοκινούμενοι),
β) Ψεκαστικά αγρού (συρόμενοι, φερόμενοι / αναρτώμενοι, αυτοκινούμενοι)
και πρέπει μέχρι τις 31 Μαΐου 2013 να καταγραφούν και να καταχωρηθούν σε σχετικό πίνακα excel (μητρώο) κατά κατηγορία, γεωγραφική περιοχή και χρήστη.
            Σύμφωνα με τα παραπάνω παρακαλούνται οι κάτοχοι των παραπάνω Νεφελοψεκαστήρων και ψεκαστικών αγρών όπως προσέλθουν στα γραφεία της υπηρεσία μας ή στα κατά τόπους Γραφεία Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρεία προκειμένου να τους απογράψουν.       

 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ RHYNCHOPHORUS FERRUGINEUS (ΚΝ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΡΥΓΧΩΤΟ ΣΚΑΘΑΡΙ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΑ ΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΗ.


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώνεται:

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κορινθίας σας  γνωρίζει ότι εντοπίστηκαν προσβεβλημένα φοινικοειδή από το  έντομο  Rhynchophorus ferrugineus (κν. Κόκκινο Ρυγχωτό Σκαθάρι) και στη πόλη της Κορίνθου (μετά από το Κιάτο, το Βραχάτι  και το Ξυλόκαστρο). Eπειδή η προσβολή επεκτείνεται σε ολόκληρη την  Περιφερειακή Ενότητα της Κορινθίας και λόγω της επικινδυνότητας που παρουσιάζει για  εξαφάνιση των φοινικοειδών από την περιοχή  μας, συνιστώνται επισταμένοι μακροσκοπικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις (εισαγωγείς, φυτώρια ξενοδοχειακές μονάδες) που έχουν εισάγει φοίνικες τα  τελευταία έτη ή εμπορεύονται φοινικοειδή καθώς και σε δημόσιους χώρους όπου υπάρχουν φοινικοειδή (κήποι-πάρκα, βοτανικοί κήποι, δεντροστοιχίες κ.λπ.) και ιδιωτικούς χώρους (κήπους, αύλειους χώρους κλπ.).

Χαρακτηριστικά μακροσκοπικά συμπτώματα είναι η καταστροφή της νέας βλάστησης (καρδιάς) με τα νεαρά φύλλα να παρουσιάζουν χαρακτηριστικά φαγώματα και  η κάμψη των παλαιών φύλλων πού δίνει στο φυτό την όψη ανοικτής ομπρέλας.   
Οι έντονα προσβεβλημένοι φοίνικες εμφανίζουν ολική απώλεια των φύλλων και σήψη του κορμού με συνέπεια τη ξήρανση του δέντρου, ενώ όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη και επιφέρει την ολική ξήρανση του δέντρου.
             Η Εθνική και η Κοινοτική νομοθεσία επιβάλουν την εφαρμογή ορισμένων έκτατων μέτρων για την εξάλειψη του επιβλαβούς οργανισμού τα οποία εφαρμόζει η  Υπηρεσία μας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Παρακαλούνται οι Δήμοι, οι επιχειρήσεις (εισαγωγείς, φυτώρια, ξενοδοχειακές μονάδες), οι ιδιοκτήτες ή κάτοχοι  φοινικοειδών που παρατηρούν ύποπτα συμπτώματα να ενημερώνουν τους γεωπόνους των Δήμων τους ή  την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ορισμός ημερομηνίας εκλογών ανάδειξης νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ

Image
Δεδομένης της παραγράφου 5β του Άρθρου 17 του Κανονισμού Λειτουργίας
της Οργάνωσης :
1. Ως ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ ορίζεται η 26η Μαΐου 2013. Τυχόν επαναληπτική ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών προέδρου ΟΝΝΕΔ ορίζεται  η 2η Ιουνίου 2013.
2. Ώρα έναρξης πρώτης και τυχόν επαναληπτικής ψηφοφορίας εκλογών ορίζεται η 07.00 π.μ και λήξης της πρώτης και τυχόν επαναληπτικής ψηφοφορίας ορίζεται η 07.00 μ.μ. αντίστοιχα.
Από το γραφείο Τύπου
 
onned-korinthias.gr

Ένταξη στο ΕΣΠΑ εργων στην Λακωνία

Ένταξη στο ΕΣΠΑ της αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης Αμυκλών
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013
1) «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΛΑΤΑΝΑΣ & ΣΚΟΥΡΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  775.700,00 € και επιλέξιμης δαπάνης από το Ε.Π. 640.000,00 € και
2) «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΜΥΚΛΩΝ»  συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 947,900.00 και επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης              780,000.00 €.

Το πρώτο έργο αφορά την ενίσχυση της υδροδότησης των οικισμών Πλατάνας και Σκούρας του Δήμου Σπάρτης από νέα γεώτρηση με νέο αγωγό μεταφοράς νερού προς τους οικισμούς για εξασφάλιση της παροχής υψηλής ποιότητας νερού, σε αντικατάσταση των υφιστάμενων υδροληψιών που παρέχουν ακατάλληλης ποιότητας νερό λόγω παρουσίας μαγγανίου. Το νέο έργο ύδρευσης περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα τεχνικά έργα, όπως υδραυλικές συσκευές, ενδιάμεση δεξαμενή/αντλιοστάσιο στην Πλατάνα κλπ, με σκοπό την πλήρη κάλυψη της υδροδότησης των οικισμών και με πρόβλεψη μελλοντικής εξυπηρέτησης του οικισμού Κεφαλά, ο οποίος παρουσιάζει προβλήματα ελλειμματικής υδροδότησης, με χρονικό ορίζοντα την επόμενη 40-ετία.

Αντικείμενο της πράξης του δεύτερου έργου είναι η κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης για τον οικισμό των Αμυκλών, που ανήκει διοικητικά στη Δημοτική Κοινότητα Σπαρτιατών, του Δήμου Σπάρτης.
Ο οικισμός των Αμυκλών υδροδοτείται από τοπική γεώτρηση που βρίσκεται στους πρόποδες της ημιορεινής ζώνης, σε απόσταση περίπου 3.000μ ΒΔ του οικισμού, και η οποία παρέχει επάρκεια και υψηλής ποιότητας νερό. Το συνολικό δίκτυο ύδρευσης των Αμυκλών και ο κεντρικός αγωγός από τη δεξαμενή είναι παλαιάς κατασκευής από αμιαντοσωλήνες. Το δίκτυο παρουσιάζει συχνά προβλήματα λόγω βλαβών καθώς και σημαντικές απώλειες νερού και, για το λόγο αυτό, θεωρείται αναγκαία η πλήρης αντικατάσταση του δικτύου.
Το δίκτυο ύδρευσης όλων των οικισμών και οι πάσης φύσεως υδροληψίες, δεξαμενές, κλπ είναι αρμοδιότητας της ΔΕΥΑ Σπάρτης.
Η παρούσα πράξη αναφέρεται στην αντικατάσταση των παλαιών και ανεπαρκούς διατομής αμιαντοσωλήνων του οικισμού των Αμυκλών μαζί με τον τροφοδοτικό αγωγό από τη δεξαμενή.
Το νέο έργο ύδρευσης περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα τεχνικά έργα όπως υδραυλικές συσκευές, αντικατάσταση παροχών, ενδιάμεση, κλπ, με σκοπό την ολοκληρωμένη ανακαίνιση του δικτύου και την πλήρη κάλυψη της υδροδότησης του οικισμού με χρονικό ορίζοντα την επόμενη 40-ετία.
Σύμφωνα με την μελέτη θα κατασκευαστούν 11.821μ. δίκτυο από ΡΕ διαφόρων διαμέτρων από Φ63 έως Φ200.

 

Αυτός ήταν ο Νίκος Παππάς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ρώμη, Πανσιόν Ακρόπολις, Ιούλιος 1974. Ο κυβερνήτης του αντιτορπιλικού «Βέλος» Νίκος Παππάς και ο σημαιοφόρος Κωστής Γκορτζής, μόλις έχουν επιστρέψει από μια θυελλώδη επίσκεψη στην ελληνική πρεσβεία.

Η χούντα έχει πέσει, η κυπριακή τραγωδία μόλις έχει ξεκινήσει, αλλά τα καλόπαιδα του προξενείου το βιολί τους.

Στεκόμαστε όλοι μπροστά στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.

Κοιτάζω τα αναψοκοκκινισμένα πρόσωπα των «μεγάλων», στριμωγμένη ανάμεσα στον γίγαντα Παππά και στον πατέρα μου, που στις δύσκολες ώρες, κατά έναν περίεργο τρόπο, κατόρθωνε να επιβληθεί στον εκρηκτικό χαρακτήρα του.

«Πήρατε τα διαβατήρια;», ρώτησε τον Παππά, που γι’ αυτό ακριβώς είχε επισκεφθεί την πρεσβεία.

Ο Παππάς τον κοίταξε και μέσα του έβραζε.

Οδηγούν στην έξοδο τον Α. Μανιτάκη επίορκοι και απολύσεις

 
Σε 2000 ανεβάζουν τώρα κυβερνητικοί κύκλοι τους υπό απόλυση έως τον Ιούνιο επίορκους (για κακουργηματικές πράξεις) υπαλλήλους ανεβάζοντας τον πήχη για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον Α. Μανιτάκη, που επιμένουν ότι με βάση τις ακολουθούμενες νόμιμες διαδικασίες δεν είναι δυνατόν να απολυθούν ούτε οι (αρχικοί) 1000.
Παράλληλα οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι οι συμφωνία με την τρόικα για ένα προς ένα (ένα επίορκος φεύγει, ένας επιτυχών του ΑΣΕΠ προσλαμβάνεται) περιλαμβάνει την απόλυση ακόμη 5000 επίορκων υπαλλήλων εντός του 2013.
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είναι πιθανόν να περάσει ακόμη και νέα νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή, η οποία θα προβλέπει ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα διαγραφούν από τις καταστάσεις μισθοδοσίας μέχρις να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους.
Επιπλέον, η τρόικα επιμένει ότι μέχρι τα τέλη του 2014 ακόμη 20.000 υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, εκ των οποίων πηγές του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι θα απολυθούν περί τις 8000.
Καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει ότι:
α) Δεν έχει, μέχρι στιγμής, τέτοιο αριθμό (1000, πόσο μάλλον 2000) επίορκων
β) Το μέτρο για τους 20.000 «διαθέσιμους» εντός του 2014 δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί λόγω αδυναμίας να αξιολογηθούν αλλά και γιατί πρόκειται για οριζόντιο μέτρο που απαιτεί νέα νομοθετική ρύθμιση που πρέπει να περάσει από τη Βουλή, είναι σαφές ότι με τον τρόπο αυτό στην ουσία ο Α. Μανιτάκης οδηγείται στην έξοδο δια της μεθόδου της παραίτησης.

aftodioikisi.gr

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧ​ΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


Την κραυγή απόγνωσης του συνταξιούχου  Δημοσθένη Συρμή, Οικονομολόγου, Τέως Διευθυντή Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο οποίος με ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, διαμαρτύρεται εντόνως για το πετσόκομμα των συντάξεων και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

«Από την επιβολή των μνημονίων μέχρι σήμερα η σύνταξή μου έχει μειωθεί κατά 50%. Έτυχε βλέπετε να ανήκω στους υψηλοσυνταξιούχους. Δεν τα έκλεψα όμως ούτε τα πήρα με πελατειακή σχέση όπως είπε ο ανεκδιήγητος Υπουργός Εργασίας» υπογραμμίζει ο Δημοσθένης Συρμής και τονίζει πώς «η μείωση των αποδοχών της οικογένειάς του, αγγίζει το…70%!»
Όπως επισημαίνει ο Τέως Διευθυντής της Ολυμπιακής Αεροπορίας, «με τα απίστευτα λάθη, τις παλινωδίες, την προχειρότητα, αλλά κυρίως την απληστία η χώρα καταστράφηκε». Και προσθέτει το εξής συγκλονιστικό:

«Μιλάτε για τρομοκρατία και εμφανίζετε στα κανάλια σας αξιολύπητους φουκαράδες ως ύψιστους τρομοκράτες ενώ οι πραγματικοί υπέρτατοι τρομοκράτες είστε εσείς πού μέχρι τώρα έχετε εξοντώσει πάνω από 3.000 Έλληνες που είτε αυτοκτόνησαν είτε πέθαναν με έμφραγμα από την απελπισία τους, όπως συνέβη πρόσφατα σε δύο 48χρονους συμπατριώτες μας;»

«Γιατί αντί να τηρηθούν οι προεκλογικές και οι προγραμματικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού της χώρας, συνέβη ακριβώς το αντίθετο; Γιατί εμπαίξατε τους Έλληνες πολίτες, τους Πολιτευτές  και τους Βουλευτές;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να πουν ένα βροντερό ΟΧΙ στις βλέψεις της τρόικας για περαιτέρω μείωση των μισθών και συντάξεων.

Ο χάρτης των Κυπελλούχων των ΕΠΣ Πελοποννήσου και όχι μόνον


Οι "Δυτικοί Κορινθιακοί Ορίζοντες" σας παρουσιάσουν τους  φετινούς τροπαιούχους του Κυπέλου των ΕΠΣ της Πελοποννήσου , αλλά και των γειτονικών, προς αυτή , Ενώσεων , από Αττική , Στερεά Ελλάδα και νησιά νοτίου Ιονίου.  Αρκετοί  Κυπελλούχοι λόγω της κρίσης που βιόνουμε, επέλεξαν να μην λάβουν μέρος στο Κύπελλο Ερασιτεχνών της ΕΠΟ που αρχίζει σε λίγες ημέρες , μιας και φέτος δεν ήταν υποχρεωτικό.
Οι τελικοί και οι Κυπελλούχοι (με έντονα γράμματα ) των περιοχών αυτών γιά της σεζόν 2012-13:

ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΠΑΟ Λουτρακίου-Παννεμεατικός 5-4 πεν. (0-0 κ.α., 1-1 παρ.)  

ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Τροιζινιακός-Παναργειακός 0-4

ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Παναρκαδικός-Λεωνίδιο 2-0

ΕΠΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΑΕ Δήμου Πελλάνας-Λεωνίδας Σπάρτης 3-0

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Μεσσηνιακός-Απόλλων Καλαμάτας 2-0

ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ
ΠΦΟ Πανόπουλου-ΠΑΟ Βάρδας 1-0

ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ
Αχαιός Σαραβαλίου-Ατρόμητος Λάππα 0-1

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Τσιλιβί-Θύελλα Αμπελοκήπων 0-2

ΕΠΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
Εικοσιμία-Παγκεφαλληνιακός 0-1

ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΑΕ Μεσολογγίου-Αμβρακικός Λουτρού 1-2

ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
Οδυσσέας Ανδρούτσος-Αστέρας Ιτέας 3-1 (1-1 κ.α.)

ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Παρνασσός-Επαμεινώνδας Λεύκτρων 1-2

ΕΠΣΔΑ
Πανελευσινιακός-Μανδραϊκός 0-3

ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αιγάλεω-Κηφισιά  3-4 πεν. (1-1 κ.α., παρ.)

ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εθνικός-ΑΕ Μοσχάτου 0-1

ΕΠΣΑΝΑ
Τριγλία Ραφήνας-Κεραυνός Κερατέας 1-2
 

Η 25η αγωνιστική σε Β1' & Β2' Κορινθίας - Διακόπηκαν οι αγώνες Ταρσινών - Ζευγολατιού και Απέσσα - 'Αρατου



Β1΄ Κατηγορία
Η Κόρινθος '06 πέρασε εύκολα με 1-6 από το Σοφικό. Ισόπαλο (1-1) έληξε το ντέρμπι Περαχώρας - Μαψού, ενώ την έκπληξη έκανε ο Φωκάς που επικράτησε 1-2 του Αγίου Γεωργίου.

  25η αγωνιστική
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 1-2
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.- ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. 3-1
ΣΟΦΙΚΟ ‘05 - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06 1-6
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ -ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 5-1
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ -ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ 2-2
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛ. 1-2
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ.- ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ 3-0 αα
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ- ΑΟ ΜΑΨΟΥ 1 - 1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 (Σε 25 αγώνες )
 1 ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06               68  95-19 
2 ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.      61  68-20 
3 ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ   51  62-35 
4 Α.Ο ΜΑΨΟΥ                  50  58-33 
5 ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ          49  65-33 
6 ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ         42  44-42 
7 ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ        40  56-37 
8 ΣΟΦΙΚΟ '05                   38  44-57 
9 ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡ. 37  46-42 
10 ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ        37  53-49   
11 ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ   33  46-49 
12 ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ            20  40-67   
13 ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡ.          16  37-75 
14 ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ      16  32-60   
15 ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.     16  37-80 
16 ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ       -10   5-90 

Β2΄ Κατηγορία
Μια πέτρα που δέχθηκε στον αυχένα ο διαιτητής Καρακάσης στάθηκε η αιτία της διακοπής της αναμέτρησης των Ταρσινών με τον ΑΟ Ζευγολατιού στο 88' και ενώ το σκορ ήταν 1-1.
Πλέον, για την τύχη του αγώνα θα αποφασίσει η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΣ Κορινθίας.
Διακοπή είχαμε και στο ματς του Απέσσα με τον Άρατο στο 58' και ενώ το σκορ ήταν στο 8-0, καθώς οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 6 παίκτες. Ήδη ο αγώνας κατοχυρώθηκε υπέρ της ομάδας του Χαλκίου.

25η αγωνιστική
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 0-3 αα
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 0-3 αα
ΤΑΡΣΙΝΑ ‘97 - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ διεκόπη
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΑΡΑΤΟΣ 3-0 α.α.
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ- ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 3-2
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 0-3αα
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 0-0
ΡΕΠΟ ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ  23  60   65-16 
2 Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ       23  53   54-15 
3 Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ         23  50   68-26 
4 ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ          23  44   53-35 
5 ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ      23  43   63-24 
6 ΤΑΡΣΙΝΑ '97                     23  41   44-29 
7 ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ     23  40   47-25 
8 ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ        23  33   52-33   
9 ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ    23  31   43-41 
10 ΑΡΑΤΟΣ                         23  27   48-47   
11 ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ  24  25   45-63   
12 Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ               24  21   31-67 
13 ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ           22   0   10-62   
14 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖ.   24  -2   16-90   
15 ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤ.   22  -8    9-75

Κεντρικός εισηγητής της ΝΔ στην Βουλή ο Χρίστος Δήμας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP

Κεντρικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP είναι ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Η κύρωση της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Αλβανίας, της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας αναφορικά με το σχέδιο του Δια-Αδριατικού αγωγού φυσικού αερίου (Trans Adriatic Pipeline – TAP) είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα ώστε η Ελλάδα να καταστεί σημαντικός παράγοντας διαμετακόμισης φυσικού αερίου στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μεταξύ άλλων ο Χρίστος Δήμας ανέφερε πως “h ανάπτυξη του Δια-Αδριατικού αγωγού φυσικού αερίου θα επιτρέψει στο μέλλον τη μεταφορά φυσικού αερίου από τις πηγές της Κεντρικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, της Αλβανίας και της Ιταλίας. Συνεπώς, θα διευκολύνει την Ευρώπη στην προσπάθεια της να πετύχει τους στρατηγικούς στόχους της διασφάλισης πρόσθετων προμηθειών αερίου και της κάλυψης αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών. Ο Δια-Αδριατικός αγωγός φυσικού αερίου TAP, είναι μια στρατηγική ευκαιρία για την Ελλάδα και πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτό το έργο. Η επένδυση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας αφού υπολογίζεται πως το ύψος της θα ξεπεράσει το 1,5 δισ Ευρώ, θα δημιουργήσει σχεδόν 2000 νέες θέσεις εργασίας και θα προκαλέσει επιπλέον εισροή επενδυτικών κεφαλαίων. Με άλλα λόγια με την κατασκευή του TAP η Ελλάδα μπαίνει για τα καλά στον ενεργειακό χάρτη ως συνδιαμορφωτής των ενεργειακών εξελίξεων. Για αυτούς τους λόγους σας καλώ να υπερψηφίσουμε το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Αλβανίας, της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας, αναφορικά με το σχέδιο του Δια-Αδρατικού αγωγού φυσικού αερίου.”

Ο Παυλόπουλος διαψεύδει το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Prokopis-Pavlopoulos-Kostas-Karamanlis
Ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Κώστα Καραμανλή στα χρόνια της διακυβέρνησης του τόπου την περίοδο 2004-2009 από τη Νέα Δημοκρατία, ο Προκόπης Παυλόπουλος, δίνει τη δική του διάσταση στο θέμα του σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, που απασχολεί πλέον σε έντονο βαθμό τη Δικαιοσύνη.
Με δηλώσεις του στα “Νέα” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο, ο οποίος εξαρχής προσεγγίζει με ειρωνική διάθεση τη σχετική υπόθεση, ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών και καθ΄ ύλην αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια την επίμαχη περίοδο, απαντά σε ερώτηση του δημοσιογράφου ότι “δεν επιβεβαιώθηκαν” οι πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, και προσθέτει πως ο ίδιος έκανε ό, τι έπρεπε για τη διαχείριση και διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι άλλο.
“Έχω και εγώ πολλά ερωτηματικά”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Προκόπη Παυλόπουλου, για πτυχές της υπόθεσης που έχουν προκαλέσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

ysterografa.gr

Στουρνάρας: Όχι νέα μέτρα τη διετία 2013-2014

Giannis-Stournaras
Την κατηγορηματική άρνησή του για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα την περίοδο 2013-2014, επανέλαβε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά την ολοκλήρωση της αποψινής συνάντησής του με την τρόικα.
“Δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα τη διετία 2013-2014″, ήταν η χαρακτηριστική φράση του “τσάρου” της οικονομίας, με το υπουργείο Οικονομικών να ξεκαθαρίζει ότι η ξεκάθαρη δέσμευση του Γιάννη Στουρνάρα σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, όπως δεν θα υπάρξουν και αυξήσεις φόρων.
Το κλίμα πάντως στο υπουργείο Οικονομικών δείχνει στην κατεύθυνση της ουσιαστικής προόδου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με την πρόσθερη πρόβλεψη ότι τις επόμενες μέρες θα κλείσουν όλα τα θέματα.
Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ουσιαστικά αποτελεί… υπόλοιπο από τον περασμένο Δεκέμβριο, και στη συνέχεια η δόση των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η τρόικα από την πλευρά της προσανατολίζεται σε λύση-πακέτο, δηλαδή τη συνολική εκταμίευση των 8,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά σε ύστερο χρόνο.

ysterografa.gr

Χωριστές ανακεφαλαιοποιήσεις για Εθνική-Eurobank! Η τρόικα μπλόκαρε τη μεγάλη συγχώνευση

Giannis-Stournaras-Giorgos-Provopoulos
Περίπου τρεις ώρες κράτησε η απογευματινή συνάντηση που είχε ο Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Σε αυτή συμμετείχε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος. Εκτός από τον διοικητή της ΤτΕ, στη συνάντηση έδωσε το παρών και η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Πηγές της τρόικας αναφέρουν ότι θα γίνουν κι άλλες συναντήσεις τις επόμενες μέρες, με πρώτη την αυριανή στις 16.00 με τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξουν χωριστές ανακεφαλαιοποιήσεις για την Εθνική και τη Eurobank, και η συγκεκριμένη επιλογή αποφασίστηκε για τεχνικούς λόγους, καθώς το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης του συνόλου των ελληνικών τραπεζών, δεν επιτρέπει μεγάλες παρεκκλίσεις.
Η απόφαση για χωριστές ανακεφαλαιοποιήσεις επιβεβαιώνει ουσιαστικά τη μεγάλη εμπλοκή, που ενδεχομένως να οδηγήσει σε οριστικό ναυάγιο, όπως είχαν αποκαλύψει από την προηγούμενη Κυριακή τα “Υστερόγραφα”.
Όπως επιβεβαίωσε το βράδυ η Τράπεζα της Ελλάδος η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς) προχωρά κανονικά και σε κάθε περίπτωση θα ολοκληρωθεί προ του τέλους Απριλίου. Και οι τέσσερις τράπεζες είτε έχουν ήδη συγκαλέσει -είτε συγκαλούν εντός των αμέσως επόμενων ημερών- Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων τους ώστε να εγκριθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως τις αυξήσεις κεφαλαίου και έχει ήδη προκαταβάλει και στις τέσσερις τράπεζες τα αναγκαία κεφάλαια. Τα κεφάλαια αυτά αποτελούν μέρος των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί και δεσμευθεί στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοπιστωτικής βοήθειας ειδικά για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα.
Η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι επομένως πλήρως εξασφαλισμένη, όπως πλήρως εξασφαλισμένες είναι και όλες οι καταθέσεις σύμφωνα με τις αρχές του ελληνικού Προγράμματος, τονίζει η Τράπεζα της Ελλάδος.
Η Εθνική και η Eurobank από την πλευρά τους, ενημέρωσαν την ΤτΕ ότι δεν μπορούν να καλύψουν το 10% για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, που θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίησή τους, κάτι που σημαίνει ότι περνούν πλέον στον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που θα αποφασίσει σε μέλλοντα χρόνο για το αν θα προχωρήσει ή όχι η συγχώνευσή τους.
Μετά τις συγκεκριμένες εξελίξεις, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως ασφαλείς».

ysterografa.gr

Συμπλοκή παράνομων μεταναστών με 7 τραυματίες στην Κόρινθο

astynomia1
Συμπλοκή σημειώθηκε στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών, στο παλαιό στρατόπεδο της Κορίνθου, με απολογισμό 7 τραυματίες και 12 συλληφθέντες.
Αρχικά ομάδα παράνομων μεταναστών, αφού προκάλεσε φθορές στους εσωτερικούς χώρους ενός κτιρίου, στη συνέχεια επιτέθηκε σε άλλους αλλοδαπούς που βρίσκονταν στο προαύλιο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σκληρή συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκαν ελαφρά επτά άτομα.
Η συμπλοκή έληξε με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που εποπτεύουν το κέντρο και οι αλλοδαποί επέστρεψαν στους θαλάμους τους.
Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν συνολικά για τη συμπλοκή 28 άτομα και συνελήφθησαν 12 αλλοδαποί, οι οποίοι θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα.

ysterografa.gr

"Χ", Αστέρας Δερβενίου και Α. Ο. Σπαθοβουνίου - "Παράφωνη σφυρίχτρα" ο Μπάρτζης


Φωτογραφία: ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ TO  ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
Στον τελευταίο επίσημο, για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αγώνα του στο “Κώστας Βυζάς”, o Αστέρας ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον αξιόμαχο ΑΟ Σπαθοβουνίου. Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός, παρά το ότι δεν σημειώθηκαν τέρματα, μιας και οι δύο ομάδες έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο ιδιαίτερο πάθος. Ο Αστέρας ήταν ελαφριά καλύτερος μιας και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από τον ΑΟ Σπαθοβουνίου, που έπαιξε κλειστά και αμύνθηκε σωστά. Μοναδική παραφωνία στον αγώνα ήταν η διαιτησία του κ. Μπάρτζη, ο οποίος με τις αποφάσεις ξεσήκωσε τους φίλους του Αστέρα, μιας και οι περισσότερες αποφάσεις του ήταν σε βάρος του Αστέρα. Έχει όμως το ελαφρυντικό των λίγων εμφανίσεών του σαν διαιτητής σε αγώνες της Α’ Κατηγορίας και αυτό πρέπει να του δοθεί.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επικρατήσουν η μια της άλλης στο χώρο του κέντρου και τον ΑΟ Σπαθοβουνίου στο πρώτο 20λεπτο να φαίνεται καλύτερος. Ευκαιρίες όμως δεν δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν, παρά μόνο σε δύο φάσεις που η καθεμιά ομάδα να ζήτησε πέναλτι σε ανατροπές των Πίτερ και Μυργιώτη, με αυτή του Μυργιώτη να φαίνεται πιο πειστική. Όταν ο Αστέρας προσαρμόστηκε στο παιχνίδι του αντιπάλου του, άρχισε να επισκέπτεται περισσότερο την εστία του σταθερότατου Μητσόπουλου. Ο Πεθαίνος ήταν ο μοιραίος παίκτης για τον Αστέρα, γιατί βρέθηκε δύο φορές στο 32’ και στο 40’ κοντά στην επίτευξη τέρματος. Την πρώτη δεν έκανε την απαραίτητη προβολή σε μπαλιά του Κουτρούλη μπροστά από την εστία και τη δεύτερη σούταρε βεβιασμένα με το δεξί πολύ άουτ, ενώ βρισκόταν στην αριστερή  γωνία της μικρής περιοχής. Από την άλλη πλευρά ο ΑΟ Σπαθοβουνίου είχε ένα καλό σουτ με τον Καραβά, μετά από φάουλ, που ανάγκασε τον Κολιμάδη σε εντυπωσιακή εκτίναξη. Σε άλλη μια φάση στο 42’ ο Κολιμάδης έπεσε στα πόδια μέσα στη μικρή περιοχή και σταμάτησε τον επελαύνοντα από τα δεξιά Γόγολα.
Το β’ μέρος συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τον Αστέρα να είναι ελαφριά καλύτερος και να δημιουργεί προϋποθέσεις για επίτευξη τέρματος. Ο Γιαννόπουλος στο 56’ σε κόρνερ του Καπού έπιασε ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Μυργιώτης σπατάλησε δύο ευκαιρίες στο 62’ και στο 67’ σουτάροντας άστοχα, αλλά από πλάγιες σε σχέση με την εστία, θέσεις. Η σπουδαιότερη ευκαιρία για τον Αστέρα δημιουργήθηκε στο 71’ σε κόρνερ του Μετεβελή από δεξιά, όταν ο Μυργιώτης στο πρώτο δοκάρι μπέρδεψε κυρίως τον Μητσόπουλο, που έχασε τον έλεγχο της μπάλας, η οποία κύλισε παράλληλα με τη γραμμή της εστίας του χωρίς όμως τρεις παίκτες του Αστέρα να μπορέσουν να τη σπρώξουν στα δίχτυα. Ο ΑΟ Σπαθοβουνίου στο 74’ σπατάλησε ένα φάουλ που σφυρίχτηκε τραβηγμένα από το διαιτητή σε άκρως εξαιρετική θέση, το οποίο ο  Καραβάς έστειλε πάνω στο τείχος και προς το τέλος του αγώνα ο διαιτητής αρνήθηκε το σφύριγμα ενός φάουλ στον επελαύνοντα Μυργιώτη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΑΟ Σπαθοβουνίου ξεσηκώνοντας σφοδρές διαμαρτυρίες από πλευράς Αστέρα.
Συμπερασματικά ο Αστέρας φάνηκε ιδιαίτερα αγωνιστικός, σε σχέση με την ιδιαίτερα καλή ομάδα του ΑΟ Σπαθοβουνίου, η οποία έκανε φέτος εξαιρετικό πρωτάθλημα, κυρίως στους εκτός έδρας της αγώνες. Παρά την αγωνιστικότητα όμως των πολλών νεαρών παικτών που χρησιμοποιεί ο προπονητής του (λόγω και των απουσιών που υπάρχουν), ο Αστέρας εμφάνισε κάποιες αδυναμίες σε συγκεκριμένες θέσεις, ενδεχόμενα και λόγω των πολλών αλλαγών και συστημάτων που επιχειρεί ο προπονητής. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα και η πρώτη συμμετοχή με την ανδρική ομάδα του νεαρού Δημήτρη Λιθοξόου.
Ο διαιτητής κ. Μπάρτζης άφησε και τις δύο ομάδες παραπονούμενες. Πρέπει να διορθωθεί αρκετά για να είναι του χρόνου διαιτητής Α’ κατηγορίας. Οι βοηθοί του κ. Γκουρβέλος και Ευθυμίου ήταν γενικά καλοί.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Κολιμάδης, Κουτρούλης (87’ Λιθοξόου), Μετεβελής, Γιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Φωλιάς, Αντωνόπουλος (76’ Πρίφτης), Μερκούρης, Πεθαίνος, Μυργιώτης, Καραγιαννίδης (53’ Καπούς)
 
ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ: Μητσόπουλος, Αργυρόπουλος, Βελέντζας (46’ Ντεβό), Μιχαλόπουλος, Μαγγίνας, Γκίμπσον, Καραβάς, Γεώργαρης Π. (70’ Χρυσούλας), Ουάμο (85’ Γκότσης), Γόγολας, Γεώργαρης Ι.

Πρωταθλητής και μαθηματικά ο Κύψελος , ξεφυγέ στο +7 του Αετού Κρυονερίου

Ο Κύψελος είναι και μαθηματικά πρωταθλητής, στην Α2 Κορινθίας δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος καθώς στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής επικράτησε με 5 - 0 επί του Α.Ο. Αλμυρής καθώς ξέφυγε στο +7 του Αετού Κρυονερίου που έχασε με 1 - 0  από τον ΑΟ Λεχαίου.  Όλο το ενδιαφέρον έχει στραφεί στην αποφυγή της 13ης θέσης, η οποία οδηγεί στον υποβιβασμό, αν ο ΠΑΟ Λουτράκι δεν ανέβει στη Γ' Εθνική. Τέσσερις ομάδες τα δίνουν όλα, καθώς θέλουν να νιώθουν σίγουρες και η μάχη θα κρατήσει μέχρι τέλους.
Πλην του Λεχαίου, ο Ισθμιακός επικράτησε 4 - 1 του Άρη Κορίνθου, ενώ το Αγγελόκαστρο πέρασε με 3 - 4 από τον Σολωμό επί του Τενεάτη. Αντίθετα, ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου γνώρισε βαριά ήττα με 6 - 1 από τη Θύελλα Κάτω Διμηνιού, όπως με το ίδιο σκορ και οι Γαλάζιοι Νέοι στην έδρα τους από τον Πανευρωστινιακό. Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου νίκησε με 2 - 1 τον Α. Ο. Σολομού , ενώ τέλος η Αναγέννηση  Κιάτου επικράτησε με 0 - 4 εκτός έδρας επί του ουραγού Άρη Βοχαϊκού
 
Η 28η αγωνιστική
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ. 1 - 0
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ. - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. 6 - 1
ΑΡΗΣ ΒΟΧ. - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 0 - 4
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. - ΣΟΛΩΜΟΣ 2 - 1
ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ 5 - 0
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ. 3 - 4
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΡ. 4 - 1
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 1- 6

Βαθμολογία
1. ΚΥΨΕΛΟΣ                          73
2. ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ.                66
3. ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ.               65
4. ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ.            50
5. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                48
6. ΤΕΝΕΑΤΗΣ                      43
7. ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ  43
8. ΣΟΛΩΜΟΣ                       39
9. ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ                36
10. ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                  33
11. ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ               32
12. ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ.            32
13. ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ.         32
14. ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ         16
15. ΑΡΗΣ ΚΟΡ.                  13
16. ΑΡΗΣ ΒΟΧ.                   2