Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώνεται:

Στο πλαίσιο εναρμόνισης της οδηγίας 2009/128/ΕΚ σχετικά με «τον καθορισμό πλαισίου κοινοτικής δράσης με σκοπό την επίτευξη ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων», και του νόμου 4036/27-1-2012 (ΦΕΚ 8 Α/2012) «διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις»,
 οι αρμόδιες υπηρεσίες χορήγησης αδειών κυκλοφορίας και απογραφής γεωργικών μηχανημάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων τηρούν μητρώο εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων στο οποίο καταγράφεται ο επαγγελματικός εξοπλισμός εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων κατά κατηγορία, γεωγραφική περιοχή και χρήστη (άρθρο 38, παρ. 2).

Ως επαγγελματικός εξοπλισμός εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων, θεωρείται ο εξοπλισμός που περιλαμβάνει βασικά τις παρακάτω κατηγορίες:
α) Νεφελοψεκαστήρες (συρόμενοι, φερόμενοι / αναρτώμενοι, αυτοκινούμενοι),
β) Ψεκαστικά αγρού (συρόμενοι, φερόμενοι / αναρτώμενοι, αυτοκινούμενοι)
και πρέπει μέχρι τις 31 Μαΐου 2013 να καταγραφούν και να καταχωρηθούν σε σχετικό πίνακα excel (μητρώο) κατά κατηγορία, γεωγραφική περιοχή και χρήστη.
            Σύμφωνα με τα παραπάνω παρακαλούνται οι κάτοχοι των παραπάνω Νεφελοψεκαστήρων και ψεκαστικών αγρών όπως προσέλθουν στα γραφεία της υπηρεσία μας ή στα κατά τόπους Γραφεία Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρεία προκειμένου να τους απογράψουν.       

 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ