Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τσίπρας: Χαμένος χρόνος για τη χώρα η κυβέρνηση Σαμαρά

Alexis-Tsipras-Proedriko-Megaro
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο το οποίο υπογράφει στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, και η εφημερίδα επιλέγει να κάνει βασικό πρωτοσέλιδο θέμα στη σημερινή έκδοσή της.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απαντάει ουσιαστικά με το άρθρο του στις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας στον κυριακάτικο Τύπο, περί “κλειδιών” που… θα παραδοθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, όπως φέρεται να έχει πει εκνευρισμένος ο Γιάννης Στουρνάρας στους εκπροσώπους της τρόικας.
“Ας μας παραδώσει ο κ. Σαμαράς τα κλειδιά από τώρα. Ας προκηρύξει εκλογές άμεσα, ώστε μια νέα κυβέρνηση με νωπή εντολή, με κορμό την Αριστερά και με τη δυναμική στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, να προσπαθήσει να ξανακερδίσει τον χαμένο για τη χώρα χρόνο της μνημονιακής διακυβέρνησης”, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προτρέπει τον Πρωθυπουργό “να παγώσει τις αδιέξοδες συζητήσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας, και να ξεκινήσει περιοδεία στον ευρωπαϊκό Νότο. Να πάει στην Κύπρο, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Να διεκδικήσει να καταστεί σαφές ότι δεν θα γίνει αποδεκτή από τις κυβερνήσεις του Νότου παρόμοια λύση με αυτήν της Κύπρου. Και να διερευνήσει μια νέα στρατηγική διαπραγμάτευσης, με στόχο τη δημιουργία ενός ευρέος μετώπου δυνάμεων, που θα αμφισβητήσουν και θα ανατρέψουν τη νεοφιλελεύθερη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη”.
Ο Αλέξης Τσίπρας προχωρεί και σε έναν απολογισμό της πορείας της Ελλάδα στο Μνημόνιο, από το 2010 μέχρι και σήμερα: “Το Μνημόνιο έχει αποτύχει εκκωφαντικά. Δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα διεξόδου, κανένα πρόγραμμα σταθεροποίησης. Το μόνο δεδομένο που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι η προσπάθεια των δανειστών μας να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, λεηλατώντας μέχρις εσχάτων ό, τι έχει απομείνει από εισοδήματα, πραγματική οικονομία και κοινωνική αξιοπρέπεια. Το κούρεμα των καταθέσεων, που μέχρι πριν από λίγο καιρό εθεωρείτο εκτός ατζέντας, είναι σήμερα ένα ανοιχτό ενδεχόμενο. Τα χειρότερα έρχονται”, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ysterografa.gr