Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

"Χ", Αστέρας Δερβενίου και Α. Ο. Σπαθοβουνίου - "Παράφωνη σφυρίχτρα" ο Μπάρτζης


Φωτογραφία: ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ TO  ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
Στον τελευταίο επίσημο, για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αγώνα του στο “Κώστας Βυζάς”, o Αστέρας ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον αξιόμαχο ΑΟ Σπαθοβουνίου. Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός, παρά το ότι δεν σημειώθηκαν τέρματα, μιας και οι δύο ομάδες έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο ιδιαίτερο πάθος. Ο Αστέρας ήταν ελαφριά καλύτερος μιας και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από τον ΑΟ Σπαθοβουνίου, που έπαιξε κλειστά και αμύνθηκε σωστά. Μοναδική παραφωνία στον αγώνα ήταν η διαιτησία του κ. Μπάρτζη, ο οποίος με τις αποφάσεις ξεσήκωσε τους φίλους του Αστέρα, μιας και οι περισσότερες αποφάσεις του ήταν σε βάρος του Αστέρα. Έχει όμως το ελαφρυντικό των λίγων εμφανίσεών του σαν διαιτητής σε αγώνες της Α’ Κατηγορίας και αυτό πρέπει να του δοθεί.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επικρατήσουν η μια της άλλης στο χώρο του κέντρου και τον ΑΟ Σπαθοβουνίου στο πρώτο 20λεπτο να φαίνεται καλύτερος. Ευκαιρίες όμως δεν δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν, παρά μόνο σε δύο φάσεις που η καθεμιά ομάδα να ζήτησε πέναλτι σε ανατροπές των Πίτερ και Μυργιώτη, με αυτή του Μυργιώτη να φαίνεται πιο πειστική. Όταν ο Αστέρας προσαρμόστηκε στο παιχνίδι του αντιπάλου του, άρχισε να επισκέπτεται περισσότερο την εστία του σταθερότατου Μητσόπουλου. Ο Πεθαίνος ήταν ο μοιραίος παίκτης για τον Αστέρα, γιατί βρέθηκε δύο φορές στο 32’ και στο 40’ κοντά στην επίτευξη τέρματος. Την πρώτη δεν έκανε την απαραίτητη προβολή σε μπαλιά του Κουτρούλη μπροστά από την εστία και τη δεύτερη σούταρε βεβιασμένα με το δεξί πολύ άουτ, ενώ βρισκόταν στην αριστερή  γωνία της μικρής περιοχής. Από την άλλη πλευρά ο ΑΟ Σπαθοβουνίου είχε ένα καλό σουτ με τον Καραβά, μετά από φάουλ, που ανάγκασε τον Κολιμάδη σε εντυπωσιακή εκτίναξη. Σε άλλη μια φάση στο 42’ ο Κολιμάδης έπεσε στα πόδια μέσα στη μικρή περιοχή και σταμάτησε τον επελαύνοντα από τα δεξιά Γόγολα.
Το β’ μέρος συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τον Αστέρα να είναι ελαφριά καλύτερος και να δημιουργεί προϋποθέσεις για επίτευξη τέρματος. Ο Γιαννόπουλος στο 56’ σε κόρνερ του Καπού έπιασε ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Μυργιώτης σπατάλησε δύο ευκαιρίες στο 62’ και στο 67’ σουτάροντας άστοχα, αλλά από πλάγιες σε σχέση με την εστία, θέσεις. Η σπουδαιότερη ευκαιρία για τον Αστέρα δημιουργήθηκε στο 71’ σε κόρνερ του Μετεβελή από δεξιά, όταν ο Μυργιώτης στο πρώτο δοκάρι μπέρδεψε κυρίως τον Μητσόπουλο, που έχασε τον έλεγχο της μπάλας, η οποία κύλισε παράλληλα με τη γραμμή της εστίας του χωρίς όμως τρεις παίκτες του Αστέρα να μπορέσουν να τη σπρώξουν στα δίχτυα. Ο ΑΟ Σπαθοβουνίου στο 74’ σπατάλησε ένα φάουλ που σφυρίχτηκε τραβηγμένα από το διαιτητή σε άκρως εξαιρετική θέση, το οποίο ο  Καραβάς έστειλε πάνω στο τείχος και προς το τέλος του αγώνα ο διαιτητής αρνήθηκε το σφύριγμα ενός φάουλ στον επελαύνοντα Μυργιώτη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΑΟ Σπαθοβουνίου ξεσηκώνοντας σφοδρές διαμαρτυρίες από πλευράς Αστέρα.
Συμπερασματικά ο Αστέρας φάνηκε ιδιαίτερα αγωνιστικός, σε σχέση με την ιδιαίτερα καλή ομάδα του ΑΟ Σπαθοβουνίου, η οποία έκανε φέτος εξαιρετικό πρωτάθλημα, κυρίως στους εκτός έδρας της αγώνες. Παρά την αγωνιστικότητα όμως των πολλών νεαρών παικτών που χρησιμοποιεί ο προπονητής του (λόγω και των απουσιών που υπάρχουν), ο Αστέρας εμφάνισε κάποιες αδυναμίες σε συγκεκριμένες θέσεις, ενδεχόμενα και λόγω των πολλών αλλαγών και συστημάτων που επιχειρεί ο προπονητής. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα και η πρώτη συμμετοχή με την ανδρική ομάδα του νεαρού Δημήτρη Λιθοξόου.
Ο διαιτητής κ. Μπάρτζης άφησε και τις δύο ομάδες παραπονούμενες. Πρέπει να διορθωθεί αρκετά για να είναι του χρόνου διαιτητής Α’ κατηγορίας. Οι βοηθοί του κ. Γκουρβέλος και Ευθυμίου ήταν γενικά καλοί.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Κολιμάδης, Κουτρούλης (87’ Λιθοξόου), Μετεβελής, Γιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Φωλιάς, Αντωνόπουλος (76’ Πρίφτης), Μερκούρης, Πεθαίνος, Μυργιώτης, Καραγιαννίδης (53’ Καπούς)
 
ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ: Μητσόπουλος, Αργυρόπουλος, Βελέντζας (46’ Ντεβό), Μιχαλόπουλος, Μαγγίνας, Γκίμπσον, Καραβάς, Γεώργαρης Π. (70’ Χρυσούλας), Ουάμο (85’ Γκότσης), Γόγολας, Γεώργαρης Ι.