Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ανοικτή επιστολή προς κάθε Συνέλληνα

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,

Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, η χώρα μου κινδυνεύει. Το εγχώριο πολιτικό σύστημα, οι εντολοδόχοι των Βρυξελλών, του Δ’ Ράιχ και της τρόικας, αύριο θα υπογράψουν τη θανατική καταδίκη ενός ολόκληρου λαού.

Τα μέτρα λιτότητας, η φοροεπιδρομή, η ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας μέσω του τέλους ακινήτων, η περικοπή μισθών και συντάξεων, οδηγούν το εύρωστο δυναμικό της χώρας στη μετανάστευση και τις ευπαθείς ομάδες σε αργό και βασανιστικό θάνατο.

Συνέλληνες,

Ανήκω στη γενιά που πήρε στις πλάτες της αμαρτίες άλλων. Ανήκω στη γενιά που θα πάψει να ονειρεύεται, που θα πάψει να ΖΕΙ.

Οι συνομήλικοι μου είναι άνεργοι. Και όσοι από αυτούς δεν αποχωρούν για το εξωτερικό ψάχνοντας μία καλύτερη ζωή, επιστρέφουν στις πατρογονικές εστίες προκειμένου να ζήσουν ξανά με τους γονείς τους που με κουτσουρεμένες συντάξεις, προσπαθούν να προσφέρουν τα προς το ζην στα εξαθλιωμένα τέκνα τους.

Για οικογένεια; Παιδιά; Ούτε λόγος!

Είμαι 27 ετών. Το μόνο μου όπλο, οι ιδέες και η πένα μου.

Γι’ αυτό, το μόνο που ζητώ από σας είναι να θυμηθείτε ΠΟΙΟΙ είστε.

Είστε οι απόγονοι του Περικλή, του Σωκράτη, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του Γέρου του Μοριά.

Από τα σπλάχνα σας ξεπήδησαν φάροι του πολιτισμού, των γραμμάτων, των τεχνών και της ιστορίας.

Εσείς γεννήσατε το Θεοδωράκη, το Χατζηδάκη, τον Ελύτη, το Σεφέρη.

Εσείς σηκώσατε το λάβαρο της επανάστασης ένα ανοιξιάτικο πρωινό του 1821.

Εσείς είπατε ΟΧΙ στον Ιταλό κατακτητή και ποτίσατε με το αίμα σας τα αλβανικά βουνά.

Εσείς φυλακισθήκατε, βασανιστήκατε, εξευτελιστήκατε κατά τη διάρκεια της επταετίας γιατί ζητούσατε ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Τούτες τις ώρες, σας ζητώ για άλλη μία φορά να σταθείτε αντάξιοι των περιστάσεων.

Σας ζητώ, να βγείτε στο δρόμο και να διεκδικήσετε αυτά που σας στέρησαν.

Σας ζητώ, να αφήσετε στην άκρη όσα σας χωρίζουν και να εστιαστείτε μόνο σε αυτά που σας ενώνουν.

Αν γίνουμε ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, τότε το μέλλον μας ανήκει


Αλεξάνδρα Τράγκα

Μήνυμα του πρωθυπουργού, Λ. Παπαδήμου: Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο μηδέν

Ελληνίδες, Έλληνες,
Απευθύνομαι σήμερα σε σας για να σας εκθέσω με απόλυτη ειλικρίνεια την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε και τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας.
Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο μηδέν. Το ελληνικό Κοινοβούλιο καλείται αύριο να αναλάβει μια ιστορική ευθύνη. Καλείται να εξετάσει και να εγκρίνει το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας κατά τα επόμενα χρόνια. Το οικονομικό πρόγραμμα και η δανειακή σύμβαση που θα το συνοδεύσει έχουν τεράστια σημασία για το μέλλον της χώρας.

Στον ΤτΚ: Συντεταγμένοι στην κρίσιμη μάχη

Τα φαινόμενα διάλυσης που εμφανίζει η κυβέρνηση Παπαδήμου, με την πρωτοβουλία Καρατζαφέρη για τη μη ψήφιση της δανειακής σύμβασης και την απουσία Παπανδρέου από το προσκήνιο, αναδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την ανακολουθία και την πολιτική υποκρισία δύο πολιτικών ανδρών, οι οποίοι παρουσιάζονται έτοιμοι να θυσιάσουν αυτό που οι ίδιοι ονόμαζαν «συντεταγμένη εθνική προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας», στο βωμό των προσωπικών και κομματικών τους σκοπιμοτήτων.
Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους, όμως, ότι τις κρίσιμες αυτές ώρες, κατά τις οποίες διακυβεύεται το μέλλον της χώρας, και ανεξάρτητα με το εάν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με το περιεχόμενο της νέας δανειακής σύμβασης και με τα σκληρά, επώδυνα μέτρα που τη συνοδεύουν, είναι ανάγκη το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι» να ειπωθεί συντεταγμένα. Δεν πρέπει, δηλαδή, να παρατηρούνται φαινόμενα εκ των υστέρων προσωπικών διαφοροποιήσεων και ασύνταχτων προσπαθειών για την υπονόμευση μιας συμφωνίας, την οποία οι ίδιοι μέχρι χθες, όχι απλώς υιοθετούσαν, αλλά ασκούσαν πιέσεις για να πείσουν και τους άλλους να την αποδεχθούν.
Είναι φανερό πως η μόνη πολιτική δύναμη η οποία, με την εθνικά υπεύθυνη και σθεναρή στάση της, έδειξε ότι μπορεί συντεταγμένα να εκφράσει αυτό το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι» σε μια προοπτική που θα κρίνει καθοριστικά το μέλλον της χώρας και θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη. Και ο Αντώνης Σαμαράς, έχει αποδείξει ότι είναι ο ηγέτης, ο οποίος μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά ως ισότιμος συνομιλητής απέναντι στους πιστωτές της χώρας.και να πάρει τις μεγάλες αποφάσεις.
Κάτι τέτοιο, όμως, μπορεί να επιτευχθεί, μόνο με ένα τρόπο: με την άμεση προσφυγή στην κάλπη, ώστε να δοθεί νωπή λαϊκή εντολή και να υπάρχει η δημοκρατική νομιμοποίηση για την επόμενη κυβέρνηση του Α. Σαμαρά, προκειμένου να προχωρήσει στη λήψη των ορθών αποφάσεων που θα αποσκοπούν στη σωτηρία της χώρας και όχι σε πολιτική διάσωση, όπως επιδιώκουν σήμερα οι Γ. Παπανδρέου και Γ. Καρατζαφέρης.

τύπος ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 16 Φεβρουαρίου

Υπό την προεδρεία του Δημάρχου Αντώνη Κλαδούχου συνεδρειάζει η Οικονομική Επιτροπή Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 16 Φεβρουαρίου 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
  1. Έγκριση πρακτικών έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΥΡΓΟΥ.
  2. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Λυκοποριάς.
  3. Ψήφιση πίστωσης συνεχιζόμενων έργων.
  4. Ψήφιση πίστωσης οφειλών.
  5. Ψηφίσεις πιστώσεων

Όταν τέθηκε θέμα διαγραφής Βενιζέλου…

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Η σχέση του Χάρη Καστανίδη με τον Γιώργο Παπανδρέου υπήρξε πάντοτε πολιτικά συμβιωτική. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, στάθηκε διαχρονικά στο πλευρό του γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε το «δόρυ» του παπανδρεϊσμού στη Θεσσαλονίκη, απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Παλαιότερα δε, είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση Σημίτη, προειδοποιώντας τον τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για εστίες διαπλοκής. Οι οποίες δεν καταπολεμήθηκαν, και εξελίχτηκαν σε εθνικά σκάνδαλα.
Με την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Καστανίδης επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εκπροσωπεί τον κοινωνικό χαρακτήρα του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, ανεξαρτήτως του δρόμου που θα ακολουθήσει το Κίνημα, μετά την αλλαγή ηγεσίας που βρίσκεται προ των πυλών.
Έχει ωστόσο ιδιαίτερη αξία να σταθεί κανείς σε δυο αποστροφές της ομιλίας του. Που αφορούσαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο, δηλαδή το νέο δίδυμο ηγεσίας, που επιχειρεί να πάρει τα ηνία της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Απευθυνόμενος λοιπόν στον Γιώργο Παπανδρέου, ο Χάρης Καστανίδης είπε με νόημα: «Το 2008, όταν τέθηκε θέμα διαγραφής Βενιζέλου για το θέμα του Ομίλου, είπα ότι αυτά είναι αστεία, και την άλλη μέρα μου είπες… με αποδυναμώνεις. Όταν μετά από συνέντευξη του Λοβέρδου στη ΝΕΤ, είχε τεθεί θέμα διαγραφής του, σας πήρα τηλέφωνο και σας είπα ότι δεν δέχομαι διαγραφή Λοβέρδου», ήταν τα λόγια του Χάρη Καστανίδη.
Όπως είναι ευνόητο, το μέλλον του ΠΑΣΟΚ γίνεται εξαιρετικά συναρπαστικό, με φόντο όσα θα ακολουθήσουν τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου.

statesmen.gr

Άρχισε η “ανταρσία” σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – Δεν ψηφίζουν τα μέτρα βουλευτές και παραιτούνται

Αντάρτικο φαίνεται πως στήνουν πλέον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παρά τις δηλώσεις των αρχηγών τους για κομματική πειθαρχία αλλά και διαγραφής τους από το κόμμα αν δεν ακολουθήσουν την κομματική γραμμή.

Με επιστολή του στον προέδρο της Βουλής, ο βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ,  Δημήτρης Βαρβαρίγος ανακοίνωσε την παραίτηση του.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

...
ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΧΤΥΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΙΣ 12:45 - 13:00 ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Α ΡΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ


facebook.com

H Λιάνα Κανέλλη στο CNN ! "H Eλλάδα έξω από την Ευρωζώνη!

Μαχητική, έντονη, με το δικό της στυλ, εξήγησε στον Αμερικάνο δημοσιογράφο γιατί η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη
H Βουλευτής του Κ.Κ.Ε στη συνέντευξή της στο μεγαλύτερο αμερικανικό δίκτυο ανέφερε ότι ήταν καταστροφή η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη: "Εγώ και πολλοί άλλοι θέλουμε μια ωραία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο





zappit.gr

Oι «Άγιοι» ήταν ... άγριοι – Σάρωσαν με 6 – 1 στο ντέρμπι κορυφής τον πρωτοπόρο Εθνικό Ξυλοκέριζας

Σαρωτικός ήταν στο ντέρμπι κορυφής στη Β1 Κορινθίας στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής οι Άγιοι Θεόδωροι όπου συνέτριψε τον πρωτοπόρο Εθνικό Ξυλοκέριζας  κα τον πλησίασε στους – 2 βαθμούς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει άνοδο στην Α’ Κορινθία και αγωνίζονται μεταξύ τους για την εξασφάλιση τον τίτλο του πρωταθλητή. Ισόπαλο χωρίς σκορ έληξε στον Συνοικισμό ο αγώνας  του Άρη Κορίνθου με τον Κύψελο.  
Η 19η αγωνιστική στη Β1 συνεχίζετε την Κυριακή με τους αγώνες
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ
Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - Α.Ο. ΜΑΨΟΥ

Επίσης την Κυριακή στη Β2 διεξάγεται η 19η αγωνιστική με τους αγώνες
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.Δ.
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ. - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το ντέρμπι κορυφής στο Λουτράκι βάφτηκε «κόκκινο» . Νίκησαν Πέλοπας και ΠΑΣ Κλένια

Με νίκες προχώρησαν στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής και μάλιστα εκτός έδρας οι δύο πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας , ΠΑΣ Κλένια και Πέλοπας Κιάτου και αποσπάσθηκαν στο +4 από την Ελλάδα Βέλου και στο +6 από το ΠΑΟ Λουτράκι που ακολουθούν.
Το ντέρμπι κορυφής στο Θώδειο Στάδιο ανάμεσα στον Α. Ο. Λουτρακίου και τον Πέλοπα Κιάτου , βάφτηκε «κόκκινο», καθώς το άγχος στοίχισε στους "οράνιε" που ηττήθηκαν με 0-1 από τον Πέλοπα μετά από ένα πολύ μέτριο παιχνίδι.
Την νίκη με 3 - 2 επί του Πανσολυγειακού πήρε μέσα στο Σοφικό η ομάδα της Κλένιας , ενώ στη Νεμέα ο Παννεμεατικός και η Ελλάδα Βέλου μοίρασαν βαθμούς και θέαμα με το ισόπαλο 2 - 2. Ισόπαλο με 1 – 1 έληξε το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας, στο Ξυλόκαστρο , ανάμεσα στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου και τον Αστέρα Δερβενίου ενώ στην Αρχαία Κόρινθο στην κοινή τους έδρα ο Ηρακλής Λεχαίου έχασε στο 92' με 1 – 2 από την συντοπίτισσά του Προοδευτική Περιγιαλίου η οποία ανάσανε βαθμολογικά.
Στο Σολομό η τοπική ομάδα έχασε με 0 – 1 από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ στη Ξυλοκέριζα ο Σαρωνικός Γαλατακίου νίκησε με 3 – 0 τον Άλμπαρτο Κόρφου . Τέλος η Θύελλα Πετρίου κερδίσε στα «χαρτιά» τον εκτός έδρας αγώνα της με τον Ισθμιακό καθώς η ομάδα των Ίσθμιων έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος.-

Η 20η αγωνιστική
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                     2 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                 1 - 2
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                                       3 - 0
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ                          0 - 1
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟY  0 -1
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                       2 - 3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ - ΑΣΡΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ         1 – 1
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                            0 – 3

Η Βαθμολογία
( Επί 20 αγώνων)
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                      53 - 15   48
--------------------------------------------
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ               46 - 16   48
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                 48 - 21   44
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ               55 - 20   42
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.  28 - 28   32
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                      35 - 33   31
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ      29 - 29   31
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.                34 - 32   30
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ          34 - 37   28
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ          32 - 27   27
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                21 - 30   24
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.         22 - 42   21
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ       22 - 32   19
----------------------------------------
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                 24 - 34  18
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                   15 - 60   8
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                        8 - 50  6

Οι αγώνες της Γ’ κατηγορίας Κορινθίας

Γ1
 13η Αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ.
ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Γ2
15η Αγωνιστική
ΟΡΦΕΑΣ - ΑΡΑΤΟΣ
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ
Ρεπό ο ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ

Καμμένος εναντίον Antinews , Σαμαρά στο Facebook


Mε μια πολύ επιθετική ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα πριν από λίγο εξαπολύει επίθεση προς το γνωστό φιλοσαμαρικό site antinews , στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο λέει ότι με τις κωλοτούμπες του υπονομεύει την παράταξη κι άλλα πολλά .
Δείτε αναλυτικά τι γράφει ο Π.Καμμένος :
 Καλημέρα,
Όπως κάθε μέρα στις 5 το πρωί μπήκα στο google για να κάνω αναζήτηση για να προλάβω διάφορα ευφάνταστες αναρτήσεις που με αφορούν τις τελευταίες ημέρες και που την μια μέρα με παρουσιάζουν ομιλητή στα Φιλιατρά, την άλλη ,εχθές σήκωσαν επιστολή –μαϊμού που απευθύνομαι δήθεν στον Βορίδη και τον Καρατζαφέρη και καθημερινά να δω έναν ανώμαλο από τον Καναδά που διορθώνει την Βικιπαίδεια στο όνομα μου αναφέροντας με ως ρατσιστή και σχεδόν δολοφόνο με το πριόνι μειονοτήτων και άλλα τινά.


Είδα λοιπόν στο Αντινιούζ πρωτοσέλιδο άρθρο με τον τίτλο “Από τον Τατούλη στον Καμμένο”.

Πριν το διαβάσω προσπάθησα να καταλάβω τι μπορεί να εννοεί?

Κόρινθος: Νοκ άουτ ο Φίλης - Oι απουσίες Φίλη και Σιώκου "πονοκεφαλιάζουν" τον Γιάννη Κάντα - Η "Μπάρτσα" στην Αντίκυρα

Σε επέμβαση στο έντερο υποβλήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Βασίλης Φίλης, ο οποίος θα απουσιάσει από τους αγώνες της Κορίνθου για περίπου ένα μήνα. Ο έμπειρος αριστερός μπακ αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα στο έντερο, το οποίο προκλήθηκε από την αφαίρεση σπλήνας, στην οποία και είχε υποβληθεί πριν μερικά χρόνια και έπρεπε να μπει στο χειρουργείο, για να το ξεπεράσει. Έτσι, η απουσία του Φίλη ήρθε να προστεθεί σ' αυτή του Ηλία Σιώκου εν όψει του κυριακάτικου αγώνα στην Αντίκυρα με τα Aσπρα Σπίτια. Δύο σημαντικές απουσίες που "πονοκεφαλιάζουν" τον Γιάννη Κάντα. Ο τεχνικός της Κορίνθου δεν έχει καταλήξει ακόμη στο αρχικό σχήμα και θα πάρει τις αποφάσεις του μετά και την τελευταία πρωινή προπόνηση του Σαββάτου. Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η αποστολή, που θα αναχωρήσει για τη Λιβαδειά, όπου και θα καταλύσει το βράδυ του Σαββάτου. Αναφορικά με το κενό του Φίλη, είναι πολύ πιθανό να το καλύψει ο Παπαευθυμίου και να παίξει σε ρόλο στόπερ ο Τσούκης δίπλα στον Σπυρόπουλο. Ο Καντάς που γνωρίζει καλά όλες τις ομάδες της Βοιωτίας υπολογίζει πολύ τα σπρα Σπίτια και έχει ζητήσει συγκέντρωση και προσήλωση στην τακτική, προκειμένου να έρθει η νίκη.

Η 13η αγωνιστική
Θήβα-ΑΟ Κύμης
Λουκισίων Α.Ο.-Ασπρόπυργος
Παναργειακός-Μανδραϊκός
Πόρος-Δάφνη Ερυθρών
Ατρόμητος Χιλιομοδίου-Χαλκίδα
Ενωση Ερμιονίδας-Πανναυπλιακός
Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα-Κόρινθος

Ανοιχτή επιστολή του τραγουδοποιού Θωμά Σοπιλίδη

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Φεβρουαρίου,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!  βγείτε στους δρόμους και διαδηλώστε για τα αυτονόητα
Αν είσαι προδότης, μη διαβάσεις αυτή την "ανοιχτή" επιστολή.
Κοίτα να επενδύσεις το χρόνο σου για να μείνεις μέσα στο κομματικό μαντρί σου, και να βελάζεις εκεί μέσα με την ησυχία σου.
Γιατί την αποκαλώ ανοιχτή την επιστολή;
Επειδή απευθύνεται σε όλους. Ακόμη και σε αυτούς που μέσα στον στενό κομματικό τους ορίζοντα έχουν τυφλωθεί, αυτή την ύστατη στιγμή - ναι τους παρακαλώ- να αφήσουν το ατομικό τους συμφέρον και να κοιτάξουν το κοινό καλό.
 Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο: Τα μεγάλα κόμματα εξουσίας έχουν δημιουργήσει μια κυβέρνηση έκτρωμα, χωρίς λαική αποδοχή, άρα και χωρίς ουσιαστική νομιμοποίηση, και τα κόμματα της αριστεράς απλά γαβγίζουν χωρίς να έχουν τα κότσια να ζητήσουν ΕΥΘΕΩΣ από τον κόσμο να τους υποστηρίξει για να γίνουν ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και να ξεβρωμίσουν τον τόπο.
  Το πολιτικό σύστημα καταρρέει και μαζί του παρασύρει σχεδόν όλη την Ελλάδα με τους Έλληνες μαζί. Καλούμαστε πλέον,  να ξυπνήσουμε και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του ως πολίτης και να εξεγερθεί, όχι χάριν κάποιας  "επαναστατικής" ιδεολογίας και φιλοσοφίας, αλλά γιατί σύσσωμο το πολιτικό σύστημα είναι πουλημένο στα διεθνή και τοπικά τραπεζικά συμφέροντα, ή κατέχεται από αγκυλώσεις που δεν του επιτρέπει να δει πέρα από το ιδεολογικό του υπόβαθρο, το οποίο είναι οφθαλμοφανές ότι γκρεμίζεται.
ΟΙ διάσημοι καλλιτέχνες κάνουν την πάπια, και αντί να παροτρύνουν το κόσμο να ξυπνήσει μασουλάνε αδιάφορα τα μπον φιλέ τους, και πίνουν τα ακριβά κρασιά τους.
Πού είστε ρε ξεφτιλισμένοι, διάσημοι καλλιτέχνες να ξεσηκώσετε το κόσμο; γεμίζετε στάδια ρε χαμούρες και δεν λέτε κουβέντα, γαμώ τη τέχνη σας!
Γιατί ρε ρεμάλια δεν στηρίζετε τον κοσμάκη που σας στήριζε τόσα χρόνια και σας ανέδειξε; έχετε ανάγκη και άλλα χρήματα; Δεν μπουχτίσατε!
Καθίκια και εσείς, σύγχρονοι χέστηδες, γιατί φοβόσαστε μην  χάσετε τους χορηγούς σας, να χέσω τη τέχνη σας και το καλό σας. Αντί για αυτό, γράφετε - όσοι το κάνετε- τραγούδια του κώλου, τάχα μου επαναστατικά, παλιόφλωροι!
Αφήνετε εμάς τους μικρούς να κάνουμε τί; να πούμε σε κοινό 100- 200 ατόμων "καλή λευτεριά" και "ξεσηκωθείτε" και "μη βάζετε το κεφάλι κάτω";
Είναι ώρα.
Οι πολίτες όλης της χώρας πρέπει να αντιδράσουν, να ξεσηκωθούν, να εξεγερθούν, γιατί μας οδηγούν σε βέβαιο κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό,ηθικό και τέλος οικονομικό θάνατο.Ήρθε η ώρα που πρέπει να πιστέψει ο καθένας από εμάς ότι μπορεί να γίνει μέρος της αλλαγής που επιθυμεί.
Αυτό βέβαια προυποθέτει αγώνα, μόχθο προσωπικό και κοινωνικό. Εξ- έγερση από τον καναπέ και την τηλεόραση ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Ποτέ δεν ήμουν μέσα σε κομματικό μαντρί. Ποτέ μου δεν προσδοκούσα ότι το κόμμα μου θα με βάλει να παίξω σε φεστιβάλ, ή να με "βγαλει πρώτο σε διαγωνισμό τραγουδιού μόνο και μόνο επειδή είμαι οργανωμένος στο κόμμα, ποτέ δεν ζητιάνεψα για να "βολευτώ" σε μια θέση στο δημόσιο.
Δεν ελπίζω σε αυτούς, άρα δεν του φοβάμαι!
Καλώ όλους τους φίλους  και τις φίλες μου, αλλά και όλο το κόσμο να βγει έξω στους δρόμους, και να διεκδικήσει την ελευθερία του, που από ότι φαίνεται έχουν βαλθεί κάποιοι να μας την αφαιρέσουν.
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ!
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ

Καλή λευτεριά
Θωμάς Σοπιλίδης
Τραγουδοποιός

http://tinyurl.com/7x4mrb5

Πως θα διαπραγματευόταν ο Καποδίστριας…

Η 11η Φεβρουαρίου έχει αποτυπωθεί στην ιστορική διαδρομή της Ελλάδας, ως η ημερομηνία της μεγάλης, χαμένης ευκαιρίας. Σαν σήμερα, το 1776, γεννήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος Κυβερνήτης ενός έθνους που προσπαθούσε να γίνει ελεύθερο. Γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συνδρομή των μεγάλων δυνάμεων. Ξέροντας όμως ταυτόχρονα ότι, υπήρχαν στον τόπο μας συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία μπορούσε να αξιοποιήσει σε μια διαρκή «διαπραγμάτευση» με τις μεγάλες δυνάμεις. Και να κερδίζει διαρκώς σπιθαμές γης, εθνικής αυτοπεποίθησης, εθνικής κυριαρχίας.
Το παράδειγμα ζωής του Ιωάννη Καποδίστρια αποτελεί τον πολιτικό κόλαφο για εκείνους που διαχειρίζονται σήμερα τις τύχες της χώρας. Και αναλίσκονται σε λογύδρια για το… αναπόφευκτο της πορείας της Ελλάδας, μέσω της αποδοχής του πιο βάρβαρου πακέτου μέτρων που εφαρμόστηκε ποτέ σε πολιτισμένη χώρα. Από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και σήμερα.
Συνειδητά, επιλέγουν να αποπροσανατολίσουν το εθνικό δίλημμα. Το οποίο δεν αφορά το αν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ή όχι. Προφανώς και η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχτεί το Μνημόνιο ΙΙ, μονάχα για να έχει την ευκαιρία να δώσει τη μάχη να το ανατρέψει.
Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή εκπροσώπησης στην ηγεσία του τόπου. Μέσα από εκλογές, που θα αποκαταστήσουν την ισορροπία ανάμεσα στη βούληση της κοινωνίας και τη σύνθεση του Κοινοβουλίου. Θα σβήσουν τη σημερινή ανορθογραφία, που προέκυψε από το «λεφτά υπάρχουν».
Το πραγματικό εθνικό δίλημμα αφορά το με ποιους θα δώσουμε τη μάχη της ανατροπής. Των όποιων αλλαγών μπορούν να επιτευχθούν στη νέα δανειακή σύμβαση. Γιατί προφανώς, η μάχη δεν μπορεί να δοθεί με εκείνους που συνέδεσαν την παρουσία τους, με την εθνική προσβολή και ταπείνωση.
Όχι με εκείνους που αποδείχτηκαν ανεπαρκείς να διεκδικήσουν, να πείσουν, να κερδίσουν. Και επιχειρούν να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες, πίσω από το έωλο και μοιρολατρικό επιχείρημα του… αναπόφευκτου. Στη ζωή, την πολιτική και τη Δημοκρατία, δεν υπάρχουν αναπόφευκτα. Υπάρχει καθημερινή προσπάθεια και δράση. Που δίνουν το παράδειγμα και τον τόνο.
Για εκείνους που συνεχίζουν να λοιδωρούν την κοινή λογική, προτάσσοντας την προσωπική πολιτική επιβίωσή τους, είναι αφιερωμένο το περιστατικό που έχει καταγράψει η ιστορική μνήμη με τον Ιωάννη Καποδίστρια. Ο οποίος, επέβαλε την πατάτα στην καθημερινή διατροφή των Ελλήνων, με ένα τρικ.
Άφησε ένα φορτίο με πατάτες στο λιμάνι του Ναυπλίου, και προέτρεψε τον καθένα να πάρει όσες θέλει. Μόνο που οι κάτοικοι της πρωτεύουσας αδιαφόρησαν. Στη συνέχεια, τοποθέτησε ένοπλη φρουρά στο φορτίο, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν φήμες στο Ναύπλιο ότι το φορτίο περιείχε κάτι πολύτιμο, για να αναγκαστεί ο Κυβερνήτης να το περιφρουρεί. Έτσι, οι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να πλησιάζουν το φορτίο, και σιγά-σιγά να… κλέβουν πατάτες, την ώρα που οι φρουροί, «μιλημένοι» από τον Καποδίστρια τους άφηναν.
Το περιστατικό είναι εύγλωττο και εξόχως αποκαλυπτικό. Του πόσα μπορεί να πετύχει η οξυδέρκεια ενός ηγέτη, η φυσική χαρισματικότητα της προσωπικότητάς του, και η βαθιά γνώση του ψυχισμού της κοινωνίας στην οποία απευθύνεται.
Είναι λοιπόν εξίσου εύγλωττη η απάντηση στο ερώτημα για το πώς θα διαπραγματευόταν ο Ιωάννης Καποδίστριας μπροστά στο σημερινό εθνικό αδιέξοδο. Φυσικά… διαφορετικά από τους επίσημους «διαπραγματευτές» της χώρας. Και επίσης φυσικά, θα είχε αποτέλεσμα. Δεν θα σήκωνε τα χέρια ψηλά.

Του MAΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ /statesmen.gr

Ηγετική εμφάνιση Βενιζέλου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Με μια...ηγετική εμφάνιση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι είναι η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να σηκώσουμε το βάρος που μας αναλογεί.

Ο κ.Βενιζέλος μιλώντας στους βουλευτές του κινήματος ανέλυσε τις δυσκολίες της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα και το τι θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να δούμε κατάματα τον λαό και να του πούμε όλη την αλήθεια και όχι να μυξοκλαίμε , είπε ο υπουργός Οικονομικών.
“Πρέπει ταυτόχρονα να ζητήσουμε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό όχι τόσο για τα διαχειριστικά σφάλματα τις διετίας αλλά όσο για την έλλειψη της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής διορατικότητας τα προηγούμενα χρόνια”, είπε.
“Δυστυχώς η Ελλάδα μπήκε ηττημένη στην διαπραγμάτευση και χρειαζόμαστε μια νέα συνθήκης της Λωζάνης”. Ωστόσο ο κ.Βενιζέλος δεν ξεκαθάρισε σε ποια διαπραγμάτευση μπήκαμε ως...ηττημένοι!
Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών χτύπησε δυο τρεις φορές το χέρι του στο έδρανο και είπε ότι “τώρα είναι η μάχη και ο πόλεμος”.
Μιλώντας για τον εαυτό του , υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε εκφράσει ενστάσεις παλαιότερα για το ΔΝΤ, την αναδιάρθρωση που δεν έγινε στην αρχή αλλά και για το γεγονός ότι δεν ψηφίστηκε με 180 ψήφους το πρώτο μνημόνιο.
Τέλος αναρωτήθηκε πως θα πάμε στον ελληνικό λαό. “Θα μυξοκλαίμε; Πρέπει να τον δούμε κατάματα και να του πούμε όλη την αλήθεια”, είπε χαρακτηριστικά.
Μετά τον υπουργό Οικονομικών στο βήμα ανέβηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ο οποίος είπε ότι τώρα πρέπει να δούμε και το θέμα των τιμών και της ανταγωνιστηκότητας και όχι μόνο τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

ΈΚΤΑΚΤΟ: Οι Έλληνες συγκεντρώνονται έξω από τη Βουλή

 ΈΚΤΑΚΤΟ: Οι Έλληνες συγκεντρώνονται έξω από τη Βουλή
Αν και το μεγάλο ραντεβού στο Σύνταγμα είναι για αύριο το απόγευμα, Έλληνες, όλων των ηλικιών, έχουν ήδη αρχίσει και συγκεντρώνεται έξω από τη Βουλή. Η αγανάκτηση πλέον ξεχειλίζει…

troktiko.eu

Α.Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ "Βρισκόμαστε μπροστά σε τεράστιο κίνδυνο" - Ανάγκη για εκλογές τώρα




Το προσωπικό πολιτικό εκτόπισμά του απέναντι στον εθνικό αποπροσανατολισμό που επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες, έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με τη βαθιά συναίσθηση του ηγέτη ο οποίος έρχεται για να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου, ως ο επικεφαλής της μοναδικής πολιτικής δύναμης που έχει απομείνει ως σταθερά στη χώρα, μετά την ιστορική συρρίκνωση της απήχησης του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, ταυτόχρονα ωστόσο ζητά τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του PSI. Δηλαδή, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά
στην Κ.Ο. του Κόμματος

            Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Φίλες και φίλοι,

            Θα σας μιλήσω ευθέως και χωρίς περιστροφές:
            Ξέρω ότι πολλοί από σας είχατε δεύτερες σκέψεις για τις εξελίξεις.
            Είναι φυσικό. Γιατί πολλοί που ορθώς πίστεψαν στη δική μας αντιμνημονιακή λογική, δυσκολεύονται να καταλάβουν τις τελευταίες επιλογές μας.
            Το κατανοώ. Αλλά δεν το συμμερίζομαι. 
            Όσοι ίσως θεωρούν τη θέση μας «αφύσικη» σε σχέση με όσα λέγαμε μέχρι σήμερα, υποβαθμίζουν ή παραβλέπουν ένα σημαντικό στοιχείο από την περιπέτεια που περνάει σήμερα η χώρα.
            Δεν καταλαβαίνουν το πόσο μεγάλη ζημιά έχει κάνει στην Οικονομία, αλλά και στην Κοινωνία, η λάθος συνταγή του Μνημονίου στα δύο αυτά καταστροφικά χρόνια…
            Όλοι οι ιστοί μιας ζωντανής οικονομίας – η αγορά, η κατανάλωση, οι επενδύσεις, η εμπιστοσύνη, η ψυχολογία - έχουν όλα καταρρεύσει. Και μαζί τους οι προσδοκίες της κοινωνίας για το αύριο. Άρα και η πίστη όλης της διεθνούς κοινότητας σε μάς.      
            Βρισκόμαστε, λοιπόν, ως χώρα πια, σε τεράστιο κίνδυνο. Όχι απλώς αύριο να γίνουμε πιο φτωχοί. Γινόμαστε ήδη πιο φτωχοί μήνα με το μήνα…
Αλλού είναι τώρα το πρόβλημα: γιατί η οικονομική ευημερία είναι πράγμα που χάνεται και κερδίζεται. Έρχεται, παρέρχεται και ξανάρχεται…
Τώρα το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο:        
            Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο να χάσουμε αυτά που δεν χάνονται εύκολα, αλλά κι όταν χάνονται δεν ξανακερδίζονται εύκολα: την Ελευθερία μας και την Ανεξαρτησία μας, την ίδια την υπόστασή μας ως λαός και ως κοινωνία…
   

"Έστησαν το Περού - Αργεντινή για πολιτικούς λόγους"

Σε μία αποκάλυψη που σίγουρα προκαλεί εντύπωση προχώρησε ο Περουβιανός πρώην γερουσιαστής, Τζενάρο Λεντάσμα, που ισχυρίστηκε ότι οι δικτάτορες Περού και Αργεντινής έστησαν τον αγώνα των δύο ομάδων για το Μουντιάλ του 1978.
Η Αργεντινή κέρδισε με 6-0 εκείνο το ματς και εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό, τον οποίο και κέρδισε κατακτώντας το πρώτο της Μουντιάλ.
Η συμφωνία, όπως αποκαλύπτει ο Τζενάρο Λεντέσμα, ανάμεσα στον δικτάτορα της Αργεντινής Χόρχε Βιντέλα και τον πρόεδρο του Περού Φρανσίσκο Μπερμούδες έγινε ώστε να κερδίσουν οι οικοδεσπότες του Μουντιάλ του 1978 με διαφορά τουλάχιστον τεσσάρων γκολ.
Αυτό που προσέφερε ο Βιντέλα στον Μπερμούδες, ήταν η σύλληψη και η φυλάκιση 13 Περουβιανών πολιτικών που διαφωνούσαν με τις μεθόδους του Μπερμούδες.

Θανάσης Δαβάκης: Απαράδεκτο φαινόμενο της εκμετάλλευσης των μνημείων μας για κομματική προβολή

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μέσα στο δράμα που ζει η χώρα τις τελευταίες μέρες, έρχεται να προστεθεί και η κομματική γυμναστική του ΚΚΕ με "φόντο" το μνημείο της Ακρόπολης.
Για μία ακόμη φορά καταδικάζουμε το συνεχώς, εδώ και μία δεκαετία, επαναλαμβανόμενο απαράδεκτο φαινόμενο της εκμετάλλευσης των μνημείων μας για κομματική προβολή. Φτάνει πια!».

Δραματικό διάγγελμα θα απευθύνει ο Παπαδήμος

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό θα απευθύνει απόψε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας για την έγκριση του νόμου για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο πρωθυπουργός θα τονίσει τη βαρύτητα της κατάστασης και θα επαναλάβει αυτά που είπε και στους υπουργούς του το βράδυ της Παρασκευής.
Αναμένεται να τονίσει τις επιπτώσεις που θα έχει για την Ελλάδα και τους Έλληνες μια πιθανή χρεοκοπία της χώρας και τυχόν αποχώρηση από το ευρώ.

Κλίμα αποσύνθεσης στο ΠΑΣΟΚ- ΚΟ : Με τον τρόπο του ο Παπανδρέου έβαλε θέμα κομματικής πειθαρχίας

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι λένε ότι ίσως είναι η τελευταία συνεδρίαση της με επικεφαλής τον Γ. Παπανδρέου. Το κλίμα είναι εκρηκτικό. Και το χρέος του κ. Παπανδρέου τεράστιο. Με τις δικές του κινήσεις και σχεδιασμούς έφερε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Θα μπορέσει να περάσει και τα νέα μέτρα; Είναι αυτά η τελική λύση; Και θα καταφέρει να διασώσει το κόμμα του ή θα γίνειο γιός του ιδρυτή που θα διαλύσει το κόμμα;
Η τακτική του Γ. Παπανδρέου να μην παραδώσει την προεδρία του κόμματος και να παρίσταται "ωσεί παρών" στις κρίσιμες εξελίξεις συμβάλλει στη μεγιστοποίηση του αδιεξόδου για τον τόπο.
Το ΠΑΣΟΚ παραπαίει ακυβέρνητο. Υπουργοί παραιτούνται, βουλευτές δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα ελπίζοντας ότι έτσι θα εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους και το γενικότερο κλίμα στο κόμμα δείχνει πως στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του έχει αφεθεί στην τύχη του.

Γ.Παπανδρέου: “Ο εχθρός δεν είναι εύκολος. Δεν έχουμε απέναντι μας ούτε τανκς ούτε πυραύλους”

«Έτυχε σε μας να πάρουμε στην πλάτη μας τα την τύχη της χώρας. Δίνουμε μάχη να σώσουμε τον πολίτη και τα κοινωνικά του δικαιώματα από την πλήρη εξαφάνιση. Η μάχη πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί. Δεν είχαμε απέναντι μας ούτε τανκς ούτε πυραύλους. Αν ήταν τόσο εμφανής ο εχθρός θα ήταν εύκολος. Όμως δεν είναι. Σε αυτό τον πόλεμο πολεμήσαμε μόνοι μας. Με όλους απέναντι μας.”
Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ακόμη ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που δεν κατάφερε μέσα στα δύο χρόνια να διορθώσει προβλήματα δεκαετιών. Το νέο πρόγραμμα είναι δύσκολο είναι σκληρό όμως είναι ένας δρόμος εφικτός. Πρέπει να συνεχίσουμε να κρατάμε την χώρα όρθια. Φτάσαμε κοντά στην πηγή. Πρέπει όμως η χώρα να πιει νερό. Πρέπει η χώρα να εξασφαλίσει τα χρήματα αυτά.”
Οι εταίροι μας λένε ότι, αναλαμβάνουμε να καλύψουμε το μεγάλο πρόβλημα των χρεών σας, δίνοντας ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, κόβοντας και 100 δισεκατομμύρια από το σύνολο του χρέους σας και δική σας μέριμνα είναι να κόψετε τα ελλείμματα σας και γρήγορα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως τέτοια προνομιακή αντιμετώπιση που είχε η χώρα μας ούτε η φτωχή Αφρική αλλά ούτε και η Λατινική Αμερική, χώρες τις οποίας χρεοκόπησαν, δεν είχα όπως είχε η Ελλάδα!
 Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για δύσκολη μεταβατική περίοδο και τόνισε «να μην χάσουμε τον πόλεμο, επειδή είναι δύσκολη η μετάβαση».
 «Στο πρώτο Μνημόνιο ήμασταν μόνοι, και οι περισσότεροι από τα άλλα κόμματα μας κατήγγειλαν και μας έβριζαν, και τώρα συμφωνούν στο δεύτερο Μνημόνιο και υιοθετούν το πρώτο» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «τώρα είναι η ώρα της υπευθυνότητας απέναντι στην πατρίδα».
«Η συνταγή του πρώτου και του δεύτερου Μνημονίου δεν είναι θέμα σωστού ή λάθους, αλλά θέμα ότι είναι ο μοναδικός δρόμος» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.
Αναφερόμενος στο «κούρεμα», ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πρέπει να εξασφαλιστούν τα 100 δισεκατομμύρια και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί γιατί διαφορετικά εγκαταλείπεται η Ελλάδα και ο έλληνας πολίτης.
«Το υπαρξιακό μας δίλλημα έγκειται στο να χάσουμε μερικά για να μην χάσουμε τα πάντα» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «ή θα συνεχίσουμε ριζοσπαστικά και θα αλλάξουμε την μοίρα μας ή θα αφήσουμε τις δυνάμεις του παρακμιακού συστήματος να επιβιώσουν σε αυτή την αναμπουμπούλα και μετά να ψάχνουμε για σωτήρες αριστερά και δεξιά».
«Ας μιλήσουμε ειλικρινά στους Έλληνες και να τους πούμε τι εστί χρεοκοπία» είπε ο κ. Παπανδρέου επικαλούμενος την χθεσινή ομιλία του κ. Παπαδήμου και προσθέτοντας ότι «μιλάμε για χάος, ειδικότερα για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα που υποφέρουν σήμερα, αλλά τους προστατεύουμε».
Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας από προβλήματα καθημερινότητας ως το τραπεζικό σύστημα και την εθνική ασφάλεια της χώρας και τόνισε ότι «αυτό θα ζήσουμε αν δεν πάρουμε σήμερα τις ευθύνες μας».
«Το νέο πρόγραμμα είναι δύσκολο και σκληρό, αλλά είναι η μόνη μας ελπίδα για να μην ζήσουμε ακραίες καταστάσεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μέλη του ΠΑΜΕ κρέμασαν πανό στην Ακρόπολη

«Κάτω η δικτατορία μονοπωλίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης» το σύνθημα, γραμμένο στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Δύο πανό, το ένα γραμμένο στα ελληνικά και το άλλο στα αγγλικά ανήρτησαν μέλη του ΠΑΜΕ το πρωί, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Περίπου 50 άτομα γύρω στις 8 το πρωί, πήδηξαν τα κάγκελα της περίφραξης, έφτασαν μπροστά στον Παρθενώνα και άπλωσαν δύο μεγάλα πανό στον βράχο. Μετά από περίπου δύο ώρες, τα μέλη του ΚΚΕ αποχώρησαν, αλλά παρέμεναν τα δύο πανό.

Καταιγίδες και χιόνια το Σαββατοκύριακο

Για σήμερα Σάββατο προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινά της βόρειας και πρόσκαιρα της κεντρικής χώρας. Καταιγίδες στα δυτικά κατά τόπους ισχυρές.
Νοτιοανατολικοί άνεμοι που στο Ιόνιο πρόσκαιρα θα φθάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Παγετός στα ηπειρωτικά, στα βόρεια τοπικά ισχυρός.
  
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο
Για σήμερα Σάββατο προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινά της βόρειας και πρόσκαιρα της κεντρικής χώρας. Καταιγίδες στα δυτικά κατά τόπους ισχυρές.
Νοτιοανατολικοί άνεμοι που στο Ιόνιο πρόσκαιρα θα φθάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Παγετός στα ηπειρωτικά, στα βόρεια τοπικά ισχυρός.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Στα υπόλοιπα τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα θαλασσια παράκτια.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπείρου και της δυτικής στερεάς. Στα υπόλοιπα τοπικές βροχες. Σποραδικες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά από 00 μέχρι 06 βαθμούς.
Αττική
Καιρός: νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές που το απόγευμα θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου.
Κυριακή 12-02-2012
Kακοκαιρία με έντονες χιονοπτώσεις στην Ηπειρο,  τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και πρόσκαιρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές που κατά τόπους θα είναι έντονες στα δυτικά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Δευτέρα 13-02-2012
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, οπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιονια στα ορεινά. Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά αρχικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 14-02-2012 και Τετάρτη 15-02-2012Βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, και τα νότια.
Ανεμοι:  Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός στα βόρεια.

Ποιοί λαοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον πλανήτη

Περισσότερα από τα δύο τρίτα όσων ρωτήθηκαν σε μια διεθνή έρευνα είπαν ότι είναι ευτυχείς με τη ζωή τους και σχεδόν ένας στους τέσσερις περιέγραψε τον εαυτό του ως "πολύ ευτυχισμένο".

Παρά την οικονομική δυσπραγία, τους πολέμους, τις συγκρούσεις και τις φυσικές καταστροφές, οι άνθρωποι σήμερα είναι πιο ευτυχισμένοι σε σύγκριση με το 2007 και μάλιστα οι Ινδονήσιοι, οι Ινδοί και οι Μεξικάνοι φαίνεται να είναι από τους πιο ευχαριστημένους λαούς στον πλανήτη.

"Ο κόσμος σήμερα είναι πιο χαρούμενος και αυτό μπορούμε πραγματικά να το διαπιστώσουμε γιατί το παρακολουθούμε", είπε ο Τζον Ράιτ, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ipsos Global, που εξετάζει το βαθμό "ευτυχίας" περίπου 18.000 ανθρώπων σε 24 χώρες από το 2007. "Μια σειρά από παράγοντες, πέρα από την οικονομική κατάσταση, συντελούν στην ευτυχία", σημείωσε.

Οι Βραζιλιάνοι και οι Τούρκοι συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των πιο ευτυχισμένων λαών. Στο άλλο άκρο, η Ουγγαρία, η Νότια Κορέα, η Ρωσία, η Ισπανία και η Ιταλία, έχουν τους λιγότερο χαρούμενους κατοίκους.

Αποδεικνύοντας ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, οι κάτοικοι ορισμένων από τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Βρετανία βρίσκονται στο μέσον της "κλίμακας της χαράς".

"Υπάρχει ένα μοτίβο που υποδηλώνει ότι πολλοί άλλοι παράγοντες, πέρα από την οικονομία, κάνουν ευτυχισμένους τους ανθρώπους. Κάποιες φορές η μεγαλύτερη ευτυχία είναι ένα μαγειρεμένο φαγητό ή μια στέγη στο κεφάλι σου. Οι οικογενεικοί δεσμοί παραμένουν ο πρώτος παράγοντας στον οποίο οι άνθρωποι λένε ότι έχουν επενδύσει την ευτυχία τους. Ίσως σε αυτούς τους πολιτισμούς η οικογένεια να έχει μεγαλύτερο βαθμό επιρροής", εξήγησε ο Ράιτ.

Ανά περιοχή, η Λατινική Αμερική έχει τους περισσότερους ευτυχισμένους κατοίκους και ακολουθούν η Βόρεια Αμερική, η Ασία και ο Ειρηνικός και η Μέση Ανατολή μαζί με την Αφρική. Μόνο το 15% των Ευρωπαίων δήλωσαν πολύ ευτυχισμένοι.

Γενικά, τα παντρεμένα ζευγάρια δηλώνουν πιο ευτυχισμένα σε σχέση με τους εργένηδες. Η εκπαίδευση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο αφού οι απόφοιτοι πανεπιστημίων είναι πιο ευτυχείς από τους υπόλοιπους.

newsit.gr