Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Κλίμα αποσύνθεσης στο ΠΑΣΟΚ- ΚΟ : Με τον τρόπο του ο Παπανδρέου έβαλε θέμα κομματικής πειθαρχίας

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι λένε ότι ίσως είναι η τελευταία συνεδρίαση της με επικεφαλής τον Γ. Παπανδρέου. Το κλίμα είναι εκρηκτικό. Και το χρέος του κ. Παπανδρέου τεράστιο. Με τις δικές του κινήσεις και σχεδιασμούς έφερε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Θα μπορέσει να περάσει και τα νέα μέτρα; Είναι αυτά η τελική λύση; Και θα καταφέρει να διασώσει το κόμμα του ή θα γίνειο γιός του ιδρυτή που θα διαλύσει το κόμμα;
Η τακτική του Γ. Παπανδρέου να μην παραδώσει την προεδρία του κόμματος και να παρίσταται "ωσεί παρών" στις κρίσιμες εξελίξεις συμβάλλει στη μεγιστοποίηση του αδιεξόδου για τον τόπο.
Το ΠΑΣΟΚ παραπαίει ακυβέρνητο. Υπουργοί παραιτούνται, βουλευτές δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα ελπίζοντας ότι έτσι θα εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους και το γενικότερο κλίμα στο κόμμα δείχνει πως στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του έχει αφεθεί στην τύχη του.

Γ.Παπανδρέου: “Ο εχθρός δεν είναι εύκολος. Δεν έχουμε απέναντι μας ούτε τανκς ούτε πυραύλους”

«Έτυχε σε μας να πάρουμε στην πλάτη μας τα την τύχη της χώρας. Δίνουμε μάχη να σώσουμε τον πολίτη και τα κοινωνικά του δικαιώματα από την πλήρη εξαφάνιση. Η μάχη πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί. Δεν είχαμε απέναντι μας ούτε τανκς ούτε πυραύλους. Αν ήταν τόσο εμφανής ο εχθρός θα ήταν εύκολος. Όμως δεν είναι. Σε αυτό τον πόλεμο πολεμήσαμε μόνοι μας. Με όλους απέναντι μας.”
Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ακόμη ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που δεν κατάφερε μέσα στα δύο χρόνια να διορθώσει προβλήματα δεκαετιών. Το νέο πρόγραμμα είναι δύσκολο είναι σκληρό όμως είναι ένας δρόμος εφικτός. Πρέπει να συνεχίσουμε να κρατάμε την χώρα όρθια. Φτάσαμε κοντά στην πηγή. Πρέπει όμως η χώρα να πιει νερό. Πρέπει η χώρα να εξασφαλίσει τα χρήματα αυτά.”
Οι εταίροι μας λένε ότι, αναλαμβάνουμε να καλύψουμε το μεγάλο πρόβλημα των χρεών σας, δίνοντας ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, κόβοντας και 100 δισεκατομμύρια από το σύνολο του χρέους σας και δική σας μέριμνα είναι να κόψετε τα ελλείμματα σας και γρήγορα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως τέτοια προνομιακή αντιμετώπιση που είχε η χώρα μας ούτε η φτωχή Αφρική αλλά ούτε και η Λατινική Αμερική, χώρες τις οποίας χρεοκόπησαν, δεν είχα όπως είχε η Ελλάδα!
 Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για δύσκολη μεταβατική περίοδο και τόνισε «να μην χάσουμε τον πόλεμο, επειδή είναι δύσκολη η μετάβαση».
 «Στο πρώτο Μνημόνιο ήμασταν μόνοι, και οι περισσότεροι από τα άλλα κόμματα μας κατήγγειλαν και μας έβριζαν, και τώρα συμφωνούν στο δεύτερο Μνημόνιο και υιοθετούν το πρώτο» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «τώρα είναι η ώρα της υπευθυνότητας απέναντι στην πατρίδα».
«Η συνταγή του πρώτου και του δεύτερου Μνημονίου δεν είναι θέμα σωστού ή λάθους, αλλά θέμα ότι είναι ο μοναδικός δρόμος» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.
Αναφερόμενος στο «κούρεμα», ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πρέπει να εξασφαλιστούν τα 100 δισεκατομμύρια και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί γιατί διαφορετικά εγκαταλείπεται η Ελλάδα και ο έλληνας πολίτης.
«Το υπαρξιακό μας δίλλημα έγκειται στο να χάσουμε μερικά για να μην χάσουμε τα πάντα» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «ή θα συνεχίσουμε ριζοσπαστικά και θα αλλάξουμε την μοίρα μας ή θα αφήσουμε τις δυνάμεις του παρακμιακού συστήματος να επιβιώσουν σε αυτή την αναμπουμπούλα και μετά να ψάχνουμε για σωτήρες αριστερά και δεξιά».
«Ας μιλήσουμε ειλικρινά στους Έλληνες και να τους πούμε τι εστί χρεοκοπία» είπε ο κ. Παπανδρέου επικαλούμενος την χθεσινή ομιλία του κ. Παπαδήμου και προσθέτοντας ότι «μιλάμε για χάος, ειδικότερα για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα που υποφέρουν σήμερα, αλλά τους προστατεύουμε».
Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας από προβλήματα καθημερινότητας ως το τραπεζικό σύστημα και την εθνική ασφάλεια της χώρας και τόνισε ότι «αυτό θα ζήσουμε αν δεν πάρουμε σήμερα τις ευθύνες μας».
«Το νέο πρόγραμμα είναι δύσκολο και σκληρό, αλλά είναι η μόνη μας ελπίδα για να μην ζήσουμε ακραίες καταστάσεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.